- 24 Şubat 2011
- 1.064
- 75
- 318
öncelikle günaydın anneler.o kadar korktum ki bu gece geçmişe hiç bakmadan direk yazyorum.rüyamda 5-6 aylık hamileydim.ama işin garip yan bebeğimi arasıra dışar çıkarıp sevip karnını doyurup geri koyabiliyordum.çok güzel bir erkek bebekti öpmeyi bile öğrenmiş kime yaklaştırsam hemen öpüveriyordu yanağını.sonra altını değiştirmek için yatak odasına gittim.zıbınını çıkardım ne göreyim bebeğin sol bacağı küçücük kalmış ayak daha oluşmamış yani gelişimi tamamlanmamıştısonra yengeme neden böyle kalmış çocuğun bacağı büyüdü de artık aldıramam dedim.nasıl olsa daha doğmasına var, ikide bir çıkarma da o da gelişsin dedi.allahım çıldrcaktım uyandım yatakta deli gibi ağladm çok korkuyorum neden böyle bi rüya gördüm ben anlamadım .allahım nolur sağlıklı olsun eli ayağı heryeri düzgün olsun
Mehsel_Eray arkadaşım fazla alıngan olduğunu düşünerek birşey yazmak istemedim ama biraz uzadı galiba mevzu açıklayayım.Üstüne alınmana gerek olmadığını yanlış anladığını düşünüyorum o yüzdende açıklıyorum.Bir arkadaş herkesin karnının büyüdüğünü kendi karnının dümdüz olduğunu söylemişti bende panik yapmaması için ve rahatlaması için bunu söyledim ki zaten gerçek olanda bu çünkü o arkadaş hamileliğinin 10. haftasına yeni girmişti..10. HAFTASINA YENİ GİRMİŞ BİR İNSANIN KİLO ALMASI DOĞALDIR BELKİ KARIN BÖLGESİNDE SERTLEŞME OLMASI NORMALDİR ANCAK BEBEK SEBEBİ İLE KARNININ ÇIKMASI NORMAL DEĞİL ZATEN OLSADA İÇ KARNI DARDIR YADA DAHA ÖNCE HAMİLELİK YAŞAMIŞTIR.Ki ben o arkadaşa senin iç karnın geniştir belki dedim.Çünkü bizlerin karın boşluğu zaten var ve o kese 10. haftalarda çok küçük vücut zaten onu kamufle eder.Öyle olmasa insanların kaç santimliK kistleri oluyor yada ciğerleri su topluyor herkes şiş gezer.Senin büyümüşse 10. haftada valla istisnai bir durumdur burdaki karın fotoğrafları çekmek heveslerimizi paylaşmak için kimseninkiyle yarıştırmak için değil sanırım.100 lerce hamile görmüş bir bilimcinin yazdığı makaleyi okumanı tavsiye ederim .-Dr.Alper Mumcu ([url]www.mumcu.com)[/url]
öncelikle alınganlıkla hiçbir alakası yok onu bi söylemek istedim.ikincisi 100 lerce hamile görmüş bir bilimcinin yazdığı makale de yanılabilir bu iki.üçüncüsü de dikkat ettiysen "ilk üç aylık döneminde pantolonların dar gelmesi bebeğe ve gebeliğe bağlı karın büyümesine değil annenin aldığı kilolara bağlıdır." diye bir cümle var orda, bunu yazan o yüzlerce hamile görmüş bilimci kilo verdiği halde olmamaya başlayan kıyafetlerin de açıklamasını yapmıştır umarım.ayrıca bu mümkün olmayan bşy değil en son gittiğimde doktora sizce bu kadar erken çıkması normal mi ilerleyen aylarda nasıl olacak diye sorduğumda vücut yapımdan dolayı normal olduğunu söyledi.o zaman diplomayı kasaptan falan mı almış olması lazım?bence konu uzamasın çünkü tartışmaya çok açık.gözü kapalı bşylere aaa evet bu böyle dediğimiz sürece gözümüzün önünde olup biteni görmemiz biraz imkansız zaten.arkadaşım özel albümüme bi bakarsan iyi olur senin için yaptım çünkü.Bir kadının dışarıdan bakıldığında hamile olduğu en erken 16. hafta civarında ve ancak çıplakken anlaşılabilir. Giyinik durumda ise büyüyen karın 20. haftalar civarında fark edilebilir. Hatta biraz iri yapılı kadınlar bol kıyafetler giyerek hamileliklerinin son dönemlerine kadar durumlarını gizleyebilirler. Gebelikte karın büyüklüğünü sağlayan temel faktör bebeğin içinde bulunduğu uterus yani rahimdir. Hamilelik öncesinde yaklaşık 70-80 gram ağrılığında ve armut şeklinde olan rahim bebekle birlikte büyümeye başlar ve gebeliğin sonunda ağrılığı yarım kiloyu geçer. Rahim hamilelikten önce leğen kemiklerinin arkasında yerleşmiştir ve karın üzerinden elle hissedilemez. Hamilelik 12. haftaya ulaştığında büyümesine devam eden rahim kasıktaki tüy çizgisi civarına yükselir ve ilk kez leğen kemiklerinin üzerine çıkar. Bir başka deyişle gebeliğin ilk üç aylık döneminde pantolonların dar gelmesi bebeğe ve gebeliğe bağlı karın büyümesine değil annenin aldığı kilolara bağlıdır.
Dr. Alper Mumcu
canım benim mümkün değil bazı insanlara anlatamıyosun öyle okumuşlar ya o kesin öyledir.mümkün değil kilodur gazdır diyip sonra da kalkıp alınganlıktan dem vuruyorlar.tıp okumadım ama okuyanlar mümkün olabileceğini söylüyor imkansız bşy değil, hiçbirimizin havalı pompası da yok o kadar şişirsin kendini çok komik bşy ayrıca allahım nerelere geldik ya merak eden varsa ben 2 ay önceki fotomu özelden kendisine gösterivereyim bi analiz yapsın bakalım ne kadarını ben şişirebilirim diye.bak bide sen harekete kadar kendi gözünle görüp bide dokunup hissetmişsin.töbe yarabbim o annenin taşdığı doğa üstü bi canlı da çok hızlı büyüyo ondan mı hareketi şimdiden hissediliyo.o da sen ben gibi bi kadın karnındaki de bildiğin çocuk işte ama yok anlatamazsın bak makalede 20. haftadan önce hissedemezsin diyomuş gazdır o gazEvet bu yazı bazı kadınlar için doğrudur elbette. Eltimin karnı 12. haftasında top gibiydi. 44 kilo ile hamile kaldı ve karnı nerdeyse içine göçüktü. Şu an 17. haftasını bitirdi ve dün elimi karnına koyduğumda bebeğin vurduğunu bariz hissettim defalarca. Bu da mümkün değildir çoğu kaynağa göre. Ama onun doktoru bunun çok mümkün olduğunu söylüyor. Çok zayıf olduğu ve karnının çok erken çıktığı için.
Neye göre nasıl değişiyor bu durumlar bilmiyorum ama ben dün okuduklarımızın da değişebiliceğini bizzat gördüm.
cnm benim bu konunun alınganlıkla uzaktan yakından ilgisi yok.çıkıntı da sıfır.özel albüm yaptım merak edenler gelip temmuz ve ağustostaki resmime baksınlar artık ne diyim???tatlım yazını beğendim katılıyorum mehselimde cnm arkadaşım hamişiz burda hepimiz kendimizce bazen alınganlıklarımız oluyor örneğin bikaç gün önce burdan çıkmayı düşündüm buraya giriyodum slm veriodum kmse bişi yazmıodu bi gruplaşma var sanki diodum tabi evham sadece :) hormonlar bide ahhhbnmde dümdüz bi göbüşüm var bazı bayanlarımız normalde çok zayıf olmakla bazılarımızın hafif çıkıntıları olabiliyor ama bu bebekten değil fasülye kdr sıpanın ne kdr ağırlığı olucak zaten birine söylesek gülerler istisnai belki bazı arkadaşlarımızın çıkmışta olabilir bilemiyorum sebebini ama olabilir herşey herkes hormonlu burda kmse brbrne bulaşmasın dıtttt :) şurda güzel güzel paylaşımlarımızı yapıp doğumlarımızı bekleyelim hiç gerek yok tatsızlığa tatlım
ne güzel anlatmısın canım dogurasım geldi:)
ne kadar rahat etmıstınki ben sana göre erkenım ama bır gün gectı dedım ohh ertesi gün basladı..
tek teselllim bebeklerim içerde onun için bulantım var dıyorum ama yorucu bir dönem
öncelikle alınganlıkla hiçbir alakası yok onu bi söylemek istedim.ikincisi 100 lerce hamile görmüş bir bilimcinin yazdığı makale de yanılabilir bu iki.üçüncüsü de dikkat ettiysen "ilk üç aylık döneminde pantolonların dar gelmesi bebeğe ve gebeliğe bağlı karın büyümesine değil annenin aldığı kilolara bağlıdır." diye bir cümle var orda, bunu yazan o yüzlerce hamile görmüş bilimci kilo verdiği halde olmamaya başlayan kıyafetlerin de açıklamasını yapmıştır umarım.ayrıca bu mümkün olmayan bşy değil en son gittiğimde doktora sizce bu kadar erken çıkması normal mi ilerleyen aylarda nasıl olacak diye sorduğumda vücut yapımdan dolayı normal olduğunu söyledi.o zaman diplomayı kasaptan falan mı almış olması lazım?bence konu uzamasın çünkü tartışmaya çok açık.gözü kapalı bşylere aaa evet bu böyle dediğimiz sürece gözümüzün önünde olup biteni görmemiz biraz imkansız zaten.arkadaşım özel albümüme bi bakarsan iyi olur senin için yaptım çünkü.
canım benim mümkün değil bazı insanlara anlatamıyosun öyle okumuşlar ya o kesin öyledir.mümkün değil kilodur gazdır diyip sonra da kalkıp alınganlıktan dem vuruyorlar.tıp okumadım ama okuyanlar mümkün olabileceğini söylüyor imkansız bşy değil, hiçbirimizin havalı pompası da yok o kadar şişirsin kendini çok komik bşy ayrıca allahım nerelere geldik ya merak eden varsa ben 2 ay önceki fotomu özelden kendisine gösterivereyim bi analiz yapsın bakalım ne kadarını ben şişirebilirim diye.bak bide sen harekete kadar kendi gözünle görüp bide dokunup hissetmişsin.töbe yarabbim o annenin taşdığı doğa üstü bi canlı da çok hızlı büyüyo ondan mı hareketi şimdiden hissediliyo.o da sen ben gibi bi kadın karnındaki de bildiğin çocuk işte ama yok anlatamazsın bak makalede 20. haftadan önce hissedemezsin diyomuş gazdır o gaz
cnm benim bu konunun alınganlıkla uzaktan yakından ilgisi yok.çıkıntı da sıfır.özel albüm yaptım merak edenler gelip temmuz ve ağustostaki resmime baksınlar artık ne diyim???
CANIM sizi o kadar iyi anlıyorum ki gelip arkadaslar buraya yazıyo bulantilarimiz var diye
Dua ediyorum Allah yardımcınız olsun
Ama doktorum bana sağlıklı gebeliğe işaret dedi hatta süper dedi
Bide bende gen bozukluğu olduğu için hiç itirazım yok
İns bebeklerimiz sagliklidir
Sabredecez Canm
öncelikle alınganlıkla hiçbir alakası yok onu bi söylemek istedim.ikincisi 100 lerce hamile görmüş bir bilimcinin yazdığı makale de yanılabilir bu iki.üçüncüsü de dikkat ettiysen "ilk üç aylık döneminde pantolonların dar gelmesi bebeğe ve gebeliğe bağlı karın büyümesine değil annenin aldığı kilolara bağlıdır." diye bir cümle var orda, bunu yazan o yüzlerce hamile görmüş bilimci kilo verdiği halde olmamaya başlayan kıyafetlerin de açıklamasını yapmıştır umarım.ayrıca bu mümkün olmayan bşy değil en son gittiğimde doktora sizce bu kadar erken çıkması normal mi ilerleyen aylarda nasıl olacak diye sorduğumda vücut yapımdan dolayı normal olduğunu söyledi.o zaman diplomayı kasaptan falan mı almış olması lazım?bence konu uzamasın çünkü tartışmaya çok açık.gözü kapalı bşylere aaa evet bu böyle dediğimiz sürece gözümüzün önünde olup biteni görmemiz biraz imkansız zaten.arkadaşım özel albümüme bi bakarsan iyi olur senin için yaptım çünkü.
canım benim mümkün değil bazı insanlara anlatamıyosun öyle okumuşlar ya o kesin öyledir.mümkün değil kilodur gazdır diyip sonra da kalkıp alınganlıktan dem vuruyorlar.tıp okumadım ama okuyanlar mümkün olabileceğini söylüyor imkansız bşy değil, hiçbirimizin havalı pompası da yok o kadar şişirsin kendini çok komik bşy ayrıca allahım nerelere geldik ya merak eden varsa ben 2 ay önceki fotomu özelden kendisine gösterivereyim bi analiz yapsın bakalım ne kadarını ben şişirebilirim diye.bak bide sen harekete kadar kendi gözünle görüp bide dokunup hissetmişsin.töbe yarabbim o annenin taşdığı doğa üstü bi canlı da çok hızlı büyüyo ondan mı hareketi şimdiden hissediliyo.o da sen ben gibi bi kadın karnındaki de bildiğin çocuk işte ama yok anlatamazsın bak makalede 20. haftadan önce hissedemezsin diyomuş gazdır o gaz
cnm benim bu konunun alınganlıkla uzaktan yakından ilgisi yok.çıkıntı da sıfır.özel albüm yaptım merak edenler gelip temmuz ve ağustostaki resmime baksınlar artık ne diyim???
amin canım ...
benim ilk bebegımde daha cok olmustu saglıklı dogdu.
şimdi iki tane su bıle içemıyorum ıster ıstemez nasıl beslenecekler dıye düşünmekten kendımı alamıyorum
cnm benim bu konunun alınganlıkla uzaktan yakından ilgisi yok.çıkıntı da sıfır.özel albüm yaptım merak edenler gelip temmuz ve ağustostaki resmime baksınlar artık ne diyim???[/QU
Arkadaşım,10. haftanın başında karnım dümdüz diyor bunun anaormal birşey olmadıgını normalinin bu olduğunu söyledim çok üzgünümki istisnalar kaide bozmaz bilmem bu lafı hiç duydun mu kimse için mümkün değil demedim.Sizle uzaktan yakından alakası olmayan bir konuya atlanız ve orda takılı kaldınız anladık sizin karnınız büyümüş buna kimse birşey demedi...Ayrıca neden üstüne aldığını cidden hiç anlayamadım ve uslubunuzda hiç hoş değil..Sizinlede daha fazla muhattap olmıcam, olayı çirkinleştiriyorsunuz seviyenize inemicem.
biliyorum canım ama benım kokrum bitmemesi ılk hamileliğimde dokuz ay yıyemedım ..şimdide aynısı olursa ewet bırde ikiz .. insaallah saglıkla tasırım dogururumCANIM seninkiler ikiz galiba maşallah subhanallah
Benimkilerde ikizdi ama öbür kese gitti maalesef olsun ama
Muhakkak biliyorsundur 12. Haftadan sonra bebeklerimizin
Bizden beslenecegini söyledi doktorum yani şimdilik senin depolarından besleniyor bebek
Üzülme tatlım
CANIM seninkiler ikiz galiba maşallah subhanallah
Benimkilerde ikizdi ama öbür kese gitti maalesef olsun ama
Muhakkak biliyorsundur 12. Haftadan sonra bebeklerimizin
Bizden beslenecegini söyledi doktorum yani şimdilik senin depolarından besleniyor bebek
Üzülme tatlım
Ayrıca bu yazıyı okuyupda onun üzerinden gitmedim bu tip şeylerde bir şey duydum diye ona takılıp kalacak sabit fikirli bir insanda değilim tecrübelere her zaman saygılıyımdır, ama cidden yazdığım şeyin sadece bir kelimesini çekip onun üzerine savaş açıldı gerçekten çok çok ayıp...Çıkıyorum.Umarım herkes iyi bir hamilelik geçirir
canım niye kızıyorsun ki? sonucu değiştirebileceğimiz bir sonuç değil aldırmaktan başka bir çözümü de yok ve ben aldırmayı düşünmüyorum. 2li testte sadece bir ihtimal down sendromlu veya trizonomi 18 hastalığı olup olmadığını gösteriyor. hasta olma ihtimali yüksek çıksa o hamilelik nasıl geçecek,zaten duygusal dönemdeyim. hem de belki çocuk sapasağlamken. ben kesinlikle sizi anlıyorum bilmek istiyorsunuz ama bizde aldırmayı düşünmediğimizden Allah'a emanet ediyoruz ve her haliyle onları kabul ediyoruz.. Rabbim zor imtihanla imtihan etmesin bizleri. hepimizin bebişleri sapasağlam olsunlar inş.
sorma cnm hamile kaldım kalalı bildiğin gazmanım :2: birhaftadır belim çok ağrıyodu ama bugün berbat haldeyim benim daha önceden hafif bir belfıtığım vardı ama hafifte olsa tuttumu tutuyodu epeydir rahattım ama hamileleik tetikledi galiba 2 gündür tuttu bugün sağ bacağıma kalçamdan kramplar giriyo ve ayağıma doğru sancı yayılıyo hiç bukadar çok ağrımamıştı biara eşime beni hastaneye götür diyecektim ama o benden beter dün trafik kazası geçirdi diz kapağının altından 10 dikiş atıldı bacağına ve bütün vücudu acıyo zavallımın kaza sebebiyle2 gündür sürekli onunla ilgileniyorum sanırım çok ayakta da kaldım ondan da arttı bel ağrım ama çok sancıyo ayağa kadar vuruyo
Bugün bebeğimi gördüm. Allah'a çok şükür gününden üç gün önde gidiyor. Doktorum ilk defa çok umutlu konuştu. Artık 4 haftada bir gelmen yeterli dedi. Bu defa herşey yolunda dedi. 6 tüp kan aldılar genetik testlerimi yapacaklarmış. Her hamile için yapılan rutin testlermiş. Kendimi gerçekten hamile hissettim. Bir dahaki randevum 11 Aralık'ta. O zaman kadar arada sırada evdeki doppler ı kullanırım inşallah zaman geçer. Bol bol su içmeye devam. Bulantılarım için çok iyi çok iyi dedi bişey vermedi. Sadece canının istediğini ye dedi. Kısıtlama koymadı. Bende gelirken markete uğradım hazır çorbalardan aldım. Aslında hiç yemem böyle şeyleri ama yemek yapasım yok yapanda yok mecbur kaldım. Sordum zaten bir zararı yokmuş. Çok ince eleyip sık dokuma dedi. Çiğ et falan yeme yeter dedi. Rahat ol keyfini çıkar dedi. Bende öyle yapmayı deniycem. Eşim beni Perşembe günü tatile çıkarıyor. 4 gün Orlando da gezip tozcaz. O kadar stresli bir iki ay geçirdimki İnşallah iyi gelir ve rahatlarım biraz. İkimizinde bu tatile çok ihtiyacı var. Üstelik cuma günü eşimin doğum günü. İnşallah herşey iyi olur.
hakıkaten he ne bu bu kadar benım karnısım da kocaman aysenın fatmanın az olabılır
yanı bu cok onemlı degıl saglıklı hamıslık gecırelım yeter
kımse karnı sımdıden sısenlere ınanmak zorunda degıl
benım kocamaaaaaaann karnım var mesela
ama emınım bebekten
olsun be ya kırmayalım bırbızrımızı
Kesinlikle sana katılıyorum canım. Yakın çevremde o kadar çok özürlü denip normal doğan çocuklara rastladım ki... Bi komşumuza kesin down sendromlu dediler 22li 3'lü testlerde. Ama kız aldırmadı ne yapayım kaderim böyleymiş dedi. Çocuk bi doğdu sapasağlam. Sonra yine bi aşle dostumuzun gelini uzun tedavilerden sonra hamile kaldı tabi bütün testlerini falan eksiksiz yaptırmak istedi ama ona da down sendromlu olacak dediler. O da bunca sene bebeğim olmadı bundan sonra da özürlü olacaksa da kabulum dedi. Şimdi cin gibi bi kızı var. Buna benzer vakaları sıralamaya devam edebilirim.
Olumsuz sonuç çıktığında aldırmayı düşünen arkadaşlar lütfen iyi düşünsünler testlerin ve doktorların yanılma payı var ve özürlü diye sapasağlam bebeklerini öldürebilme ihtimalini umutmasınlar. Aldırmayı düşünmeyen arkadaşlar da yanlış bir tanı sonucu bütün hamileliklerini stres içinde geçirebileceklerini hesaba katsınlar bence. Yaptırıp yaptırmamak herkesin kendi tercihi tabiki ama özellikle de aldırma ihtimali olan arkadaşlara tanık olduğum olayları anlatmak istedim.
Canım ağrın bacağına vuruyosa bel fıtığın olabilir bence bir doktora danış. Alanında uzman doktorlar röntgen çekmeden de muayene ile anlayabiliyolar. Çünkü fıtık varsa bazı haraketleri yapamıyosun. Belini sıcak tutmaya çalış eğer fıtık varsa yani sinirin omurlarının arasına sıkışmışsa sıcak onun gevşeyip rahatlamasını sağlıyo. Fıtık yanlış bir harakette anında oluşabilecek bir rahatsızlık. İnşallah değildir ama eğer varsa bilinçli davranman gerekir. Bu arada eşine çok çok geçmiş olsun canım inşallah biran önce iyileşir.
Çok sevindim canım. Yaşadığın onca kötü tecrübeden sonra haklı olarak stresliydin. İnşallah bu sefer rabbim kucağını dolduracak. Tatilde de iyice rahatlarsınız artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?