2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Oh sonunda okumalar bitti:

ya kızlar ya benim takvimib burda bir hafta ilerde gözüküyro sizinkide orda mı birde doktorum son kontrolümden bir ay sona çağırdı iki hafta kaldı çok merak ediyorum ya çok uzun
Ben de bekliyorum bekliyorum geçmiyor günler 2 Aralık'ta gideceğim ben de ins.

Bnm doktorum çok mü rahat yaa 12 saate kadar yolculuk yapabilirsin demişti yakın zamanda..benimki 1-1.5 saatlik bi yolculuktu ama bisey olmadı çok şükür

Hosgeldin aramıza..iyi yaptın da yazdın bundan sonra da paylaşımlarını minikinin gelişimi hakkında yazacaklarını merakla bekliyoruz..

Of ben de çok sıkıntı yapıyorum galiba kendime.. Esim deli gibi erkek cocuk istiyor..yaptıgım sıkıntıdan mı bilemiyorum dün gece kız gördüm rüyamda o kadar tatlıyı ki gözler açık mavi teni bembeyaz tombis bise ağzında emzik pembe giymişti..ALlah im yerim onu ben.ama ona rağmen rüyamda bile esimi dusunup adam akıllı sevinemiyorum. Erkek hissetmistim ben falan diyorum.kalkınca söyledim hemen kız galiba bizimki diye alışsın en azından kız olma ihtimaline de

Bnm 20lik dişlerim çıkıyordu biraz da sorunluydu,alınacaktı..hamile kalınca kaldı öyle. Kalmadan önce çok fena ağrıyordu ama hamdolsun öyle kötü ağrımadı hamilelikte..ama sonrasında yine sorun çıkarabilir bakalım napcam o zaman

ya kzılar niye kimse benm yazdıklarıma cevap vermiyor

Bana da öyle geliyordu bı ara ama ben kendi acımdan baktığımda okuyorum okuyorum o an hangi ruh halindeysem hangisiyle alakalı sorun yaşıyorsam ona cevap veriyorum canım..bazılarını da okurken beğeniyorum sadece çünkü yazacak bir şeyim olmuyor..biraz d hamileliğin etkisi sanırım bu alınganlik,çoğumuzda oluyor..

Bu kız erkek meselesi beni çok gerdi ya ama burda değil yanlış anlamayın hormonlu arkadaşlarım hihihi Kayınvalidem geriyo beni her geldiğinde senin oğlun olcak yok sen gece doğurcan vs saçmalıyo ya ayaklı hurafe mübarek ya tövbe tövbe mübarek günde beni günaha sokacak Tamam erkek hissediyosan tamam da söyleme işte alla alla kız istediğimi biliyo ondan yapıyo bunu bide nerden biliyo gece doğurcağımı ya soruyorum görürsün bak diyo hey allahım

iyi günler güzel anneler ve bebişleri sut kanunu ile ilgili bilgi isteyen arkadaşlar vardı isimlerini hatırlayamadım şimdi benim bulduklarım bu bir tane daha var onuda paylaşıcam . ben bahçelievle medical parka gidiyorum ve orda bu kanundan yararlanıyorum . ssk lılardan alınan muayene ücreti sut dışında 100 tl sgk olmayanlardan 120 tl alıyorlar ben sut kanunlarına göre 42 tl ödüyorum sadece ... çoğu tahlillerimide ücretsiz olarak yaptırdım .

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNİN (SUT) “İLAVE ÜCRET ALINMASI” MADDESİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK İLE İLGİLİ DUYURU

22/06/2012 tarih ve 28331 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Sosyal Güvenlik
Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile SUT’un 3.3.3
numaralı maddesinde yer alan “(öğretim üyesi tarafından SUT’un 4.1.1 numaralı maddesi
kapsamında verilen sağlık hizmetleri hariç), SUT’un 3.3.4 numaralı maddesinde sayılan
hizmetler dahil olmak herhangi bir ilave ücret alınamaz. Ancak (1) numaralı bentte sayılan
işlemlerden” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

Bazı basın organlarında yer alan “Özel'de ücretsiz yatak dönemi bitti” benzeri
haberlerde; bu değişiklik ile özel hastanelerde ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetleri
kapsamında da yatak ücretlerinden ilave ücret alınabilmesinin yolunun açıldığı iddia
edilmektedir.

Adı geçen değişiklikle; öğretim üyesi muayene ücretlerine ilişkin olan ve tam gün
yasasının yürürlüğe girmesi nedeniyle güncel uygulamada fiilen yerine getirilemeyen bir
hüküm madde metninden çıkarılmıştır. Otelcilik hizmetleri (Yatak ücreti) için ilave ücret
alınabilmesi yönünde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Bilindiği gibi;
 Sağlık hizmetleri bedeline ek olarak Bakanlar Kurulunun belirlediği tavan
çerçevesinde Kurumca belirlenen ve halen %30-90 arasında uygulanan ilave ücret,
 Otelcilik hizmetlerinde ilave ücret,
 İstisnai sağlık hizmetlerinde ilave ücret,
İlave ücret olarak tanımlanmaktadır.
Dikkat edilecek olursa aynı maddenin son hali;
1) Acil servislerde verilen ve SUT eki EK-8 Listesinde yer alan 520.021 kodlu “Yeşil
alan muayenesi” adı altında Kuruma fatura edilebilen sağlık hizmetleri hariç olmak
üzere, acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri,
2) Yoğun bakım hizmetleri,
3) Yanık tedavisi hizmetleri,
4) Kanser tedavisi (radyoterapi, kemoterapi, radyo izotop tedavileri),
5) Yenidoğana verilen sağlık hizmetleri,
6) Organ, doku ve kök hücre nakilleri,
7) Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri,
8) Diyaliz tedavileri, Kardiyovasküler cerrahi işlemleri,
için hiçbir şekilde ilave ücret alınamaz.
şeklinde olup, sayılan sağlık hizmetleri için hiçbir şekilde ilave ücret alınmayacaktır.
Bilgilerinizi rica ederim.

korku filmi kaynana

Canım bende Şİfa hastanesinin iyi olduğunu duymuştum hatta kafam karışmıştı sen memnun kalmadın mı?:26:
Ben memnun kalmadım arkadaşım,tahliller için beni 1 saat deyip 5 saat beklettiler,aldım tahlilleri doktora göstereyim diye bir organize olup doktora gösteremediler.Hadi dedim olur arada en son kendi doktorum yerine başka bir kadın doğumcuya randevu vermişler 10:40 da doktorumu görmem gerekirken 13:00 da beni anca içeri alabildiler.Doktorum Tanju Demirörendi.İyi bir doktor olduğunu duymuştum,iyidir de belki ama hem hastanenin keşmekeşliği hem doktorumun ne dediğinin anlaşılmaması beni biraz soğuttu.Soru soruyorum ağzının içinde geveliyor anlamıyorum bir daha tekrar ediyor e gene anlamıyorum.Ben de soru sormaktan vazgeçiyordum inan.Ama hem hastaneden hem doktordan memnun olan çok.Hastane bana hiç güven vermedi.O kadar para alıyorlar ama ben verdiğim paranın karşılığını alamıyordum.Şimdi Acıbadem caddesinde Lalehan Kutlay diye bir doktora başladım.Muaynehanesi var.İstediğin her hastanede doğumunu yaptırıyor ve önceliği normal doğum.Hakkında çok iyi şeyler okudum.Kendi gözlerimle de gördüm hem muaynehane de ilgi şifanın 10 katı,hem de doktor çok güven verici ve zaman ayırıyor.Şifa da dokto bey beni 5 dk da yolluyordu valla.Özel sağlık sigortam var ama yine de fark ödüyordum.Şifa muayne 235 lira,Lalehan hanım 160 lira.

Bilgilendirdiğin için sağol arkadaşım bende İzmir Medikal Park a gidiyorum muayene ücreti 42,5 tl aldılar onun dışında hiçbirşey ödemedim ama 30 aralıkta ikili test var onun için 150 muayene 50 de yapılcak testlr için yani totalde 200 tl ödicekmişim bu sut kanunu 2 li testi içeriyormu ki :44:

benimkide var ya diyork se iyi kilo aldın ha 47 kiloyum kalçanda genişledi anne gibi dön kendininkinde bak diyecen olmuyor pa r no yak

Ya kızlar karnı cok buyuyen var mı
ben cok zor durumda kaldım bugun ılk defa tayt gıymedım pantolon gıydım
dugmeler acık gezıorm
sımdı gıdıp pantolon alcam
neden bu kadar buyudu acep

kızlar yaa..ben doktorun verdiği decaviti içmiyorum son içtiğimde kusmuştum..klasik koşullanma oldu bende..gördümmü bile kusasım geliyoo.napcam yaaaaaaaaaa

Söylesen doktoruna canım. Muadili daha küçük bir ilaç vardır belki. Bende elevit içiyorum maşallah kocaman ama yapacak bir şey yok diye zorla zorla gidiyor.

nurcom o ne öyle ya.. dediğin gibi sen düşünmediğini söyledikçe, senin blöf yaptığını sanmış hanımm
şimdide demesin, ''hep bizim dualarımız sayesinde oldu'' diyee

Ya sorma Rabbim bana erkek evlat verirse büyük konuşmayacağım ama gelecekte nasıl davranmayacağıma dair baya bi bilgi sahibi oldum

Bak sen bakamazsan o bakar ha Hayır imkanı olsa bakarlar mı acaba. Gerçi bende öğretmenim bizimki fol yumurta yokken ben gelip çocuğuna bakamam dedi:S

Ben İzmir'denim

Ben Bartın danım Bartınlı yoktur herhalde bende bi renk oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…