2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar ya, geçen akşam k.annemler bizdeydi. Ben çalışıyorum, en azından ilk 2 yıl bebeği yabancı birine bırakmak istemiyorum zaten güvenilir birini bulmak çok zor. annemler başka şehirde, k.annemler ile aynı şehirde oturuyoruz. Öyle fazla da değil, günde ortalama 3-4 saat kadar bakması gerekiyor bebeğe. Annem dönüşümlü bakarız dedi. K.annem önce "ben başka şehire taşınacağım"dedi sonra eşim bozulunca "bakarım ama öyle karışırsanız olmaz, şunu yap bunu yapma derseniz olmaz" dedi..Ben mi kafaya takıyorum bilmem ama çok bozuldum yaa, tabi ki öyle şeyler söyleyeceğim, dünyanın kitabını okuduk bebek bakım kurslarına gideceğiz, doktorun dediklerini uygulayacağız ve bunlardan bazısı elbet k. annemin 30 yıl önceki çocuk yetiştirme yöntemleri ile tutmayacak. Konuştuğumuz zamandan beri kafamda, taktım resmen bu konuya

günaydın kızlar...

ben bişi merak ettim.. bebeğim beni ne zaman hissediyor? daha dogrusu mesela şimdi karnımı oksasam filan hisseder mi? ne zaman duyar?
bu hafta sesini ve bağırsak hareketlerini vs. duymaya başladı canım, dış sesleri anca 17.haftadan sonra. Doktor bana o yüzden bol bol bebekle iletişim kur demişti geçen hafta

canım ya işin zor görünüşe görede ben herşeyi bilirim tipinde bir kayınvaliden var...insanı çileden çıkartırlar......ama yapıcak bir sey yok.. bebeğin için katlanıcaksın...en azından bir kac saat zorda olsa susucaksın yada ortalık karısıcak.. ben kayınvalıdem ve görumcelerımle gorusmuyorum.. bebeğide duymuşlar orallı olmadılar.. insallah dogumada gelmezler dıye dua edıyorum... yoksa bende yandımmmmm

Kayınvaliden en baştan başlamış kapris yapmalara bence..Anneler candır herzaman..

Günaydın kızlar, benim de bebeğe kim bakacak problemim var, büyük ihtimalle kayınvalidem bakacak ama uzak oturuyoruz gelip bizde kalması gerekecek sanırım , Allah yardımcımız olsun çalışan annelerin işi çok zor.

mecbur öyle olacak ama misal doğduktan sonra vücudunda bir madde ouyor ve o geçene kadar yıkanmaması gerekiyor (ki biz alerjilerden vs. çok çektik) "ben yıkarım, yıkanmaz mı hiç" dedi, bebekken tuz, şeker verilmiyor artık, muhallebilerden vs. bahsediyor. Bazısı da bir kere yapılınca geçmiş olsun yani, hormonlardan mıdır nedir canımı sıktı

Allah kolaylık versin canım.Ama ciddi bişey olmamışsa aranızda doğumuna gelirler bak.Yakın bir arkadaşım bebeği için kayınvalidesine katlanmaya çalıştı.Sütü gitti kızcağızın sinirden stresten.Benim annemde kayınvalidemde yanlız yaşıyorlar ikiside farklı bir şehirde ama şahsen ben 2sinede baktırmayacağım.Onların düzeninide bozmaya hakkımız yok.İnşallah o günleri görelimde allahım bize bakıcı cici anneler gönderir.Umutluyum

Benimki, benim dışımda kimse ile gezmez, tek başına bile çıkıp gezmez..
Sen çıkıp gez, ben seni engellemiyorumki diorum ama kabul etmiyor bensiz.
Dün öğlen ben uyurken annesi aradı duydum, gelmeyecek misiniz falan dedi..
Kalktım birşey söylemedi, gidelim diye.. Ben de söylemedim.. Ama gezelim diyor çıkalım diyor.. Halim yok diyorum. Tartışma oluyor..

canım sen şeker tuzdan bahsediyorsun benşmkikızının bebesine çiğ köfteyı tattırmış sonra kakasından birseyler gelmiş ne ola bu diye okorkunca çiğ köfte oldugu anlasılmıs.. çoçukda tosun gıbıymiş.. bununla övünüyoki ben baktım tosun gıbı oldu diye.. ama küçücük bebege ciğ köfte verıyo... allahtan boyle yaparım demıyo dua et beterın beterı var...

ah canım ya boyle gıderse benimde sonum o.. şimdi bile streslenmemek için cocuga hissettirmemek için zor tutuyorum kendımı... sen iyi düşünüyorsun düzenleri bozulmasın dıye bense mümkünse benim düzenim bozulmasın dıyorum...

çiğ köfte ha uzuuun kaygılı zamanlar beni bekliyor sanırım

Aynı sorun bizde de mevcut canım. Henüz bana k.validemler hayırlı olsun dahi demediler.. K.validemin komşusu "hayırlı olsun" der iken k.validem ve kızı bakışıp durdular birbirleri ile.. Sanırım ona baktıracağımı düşünüyor ve korktuğundan duymamazlıktan geliyor, bilmemezlikten geliyor sanki sonuç ne olacaksa.. Eşimle konuştum, çok fazla darda kalmadığım sürece K.validem baktırmayı düşünmüyorum. Büyük gelininin çocukları o büyüttü.. Mana vermek istemiyorum.
İşte bu tarz işler, başkalarının küçücük hesapları bizim sevincimizi kursağımızda bırakıyor.
Rabbim hayırlamıştır bir yol..

tartışacak bir şey yok ki canım, elinde olan birşey değil çünkü. Eşine uygun dille anlat,4.aydan sonra gezeriz bol bol de. Ben öyle yapıyorum. Onlar da bizimle gezmek istiyorlar galiba ille. Geçen gün alışverişten nefret eden adam alışverişe gidelim dedi yahu o derece

Kayınvaliden en baştan başlamış kapris yapmalara bence..Anneler candır herzaman..

Benim annem, ablamın kızına bakıyor. Biz Kocaelideyiz, ablamlar İstanbulda.
Ama hiç bakamam edemem aman ne edicez falan kaygıları yok hatta babam ben bakarım kafanıza takmayın diyor..
Anneler candır katılıyorum.
Karşı taraf kapris yapsın dursun, kendi başlarını yesinler :)))
Lafı açmaya çalışıyorlar, kime baktırmayı düşündüğüme dair (büyük geline sorduruolar) hiç ses etmiyorum.:)))
Çatlıcaklar:)))

günaydıınn güzel anneler

umuyorum ki siz ve bebekleriniz çok iyisinizdir.

bir kaç hafta önce geçirdiğim kanama dolayısıyla yürüyüş dahil herhangi bir aktivite yapmıyordum ancak 13. haftaya girmemle birlikte artık yürüyüşe başlayabileceğimi düşünüyorum. Doktor da ilk üç ay herhangi bir sporu önermediğini söylemişti. peki düzenli yürüyüş yapmaya başlayanlar var mı aramızda

Son düzenleme:
Günaydın kızçeler.
Herkes için çok güzel bir hafta olsun inşallah.

mehsel_eray ı merak ettim yalnız ben. Cuma günü misafirim gelecek dedi gitti sesi çıkmadı o günden sonra. Var mı haberi olan.:44:

ben daha bebek ortada yokken k.annemle konuşmuştum, "...anne biz bakıcılarda büyüdük, ilk iki yıl bakıcıya bırakmak istemiyorum, yardımcı olacak mısınız"diye sormuştum o da çok hevesliydi. Bir komşularının yeni bebeği oldu, her gün onlarda, sürekli ondan bahsediyor. Görümcem 20 yaşında-üniversitede, onu yalnız bırakmak istemiyorum, sizde kalamam o giderse ben başka şehire ben de giderim dedi durdu. Bir de şu komşu kızlarının çocuğa kendi baktığından bahsedip duruyor da kız çalışmıyor ne yapayım yani. Annem en sonunda biz bi iki sene buradan ev tutarız, kalırız fln deyince eşim artık araya girip şakaya vurdu da konu kapandı.

Son düzenleme:
ben gazdan epeyce çektiğim zamanlarda ara ara güvenli hareketlerle yoga yapıyorum ama o kadarına spor denemez sanırım

Ben de başlamayı düşünüyorum. İşten eve geldikten sonra nasıl olacak bilmiyorum ama en azından haftasonları için düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…