ben gazdan epeyce çektiğim zamanlarda ara ara güvenli hareketlerle yoga yapıyorum ama o kadarına spor denemez sanırım
ben de yürüyüş istiyorum ama bulantılar yüzünden çıkamıyorum dışarıya, yavrum oksijeni anca pencereden balkondan alıyorBende pazar sabahı eşimle kalkıp parkta yürüdüm biraz. Tansiyonum düşük olduğu için, yürüyüşün iyi geleceğini düşündüm. Gerçekten öyle oldu. Pazar günü kendimi daha dinç hissettim. Normalde her pazar kafamı kaldıracak gücüm olmuyordu.
Günaydın kızçeler.
Herkes için çok güzel bir hafta olsun inşallah.
mehsel_eray ı merak ettim yalnız ben. Cuma günü misafirim gelecek dedi gitti sesi çıkmadı o günden sonra. Var mı haberi olan.:44:
Günaydın Canlaaaar :)
Bende merak ettim mehseli ama haber yok :44:
Bende pazar sabahı eşimle kalkıp parkta yürüdüm biraz. Tansiyonum düşük olduğu için, yürüyüşün iyi geleceğini düşündüm. Gerçekten öyle oldu. Pazar günü kendimi daha dinç hissettim. Normalde her pazar kafamı kaldıracak gücüm olmuyordu.
Cumartesi günü kontrolümüz vardı, miniğimi gördüm kıpır kıpırdı. Cinsiyetini de öğrendim. Kesin değil ama doktorumuz erkeğe benzetti. Allah gönlümüze göre verdi hayırlısıyla. Her şey yolunda. Bize el bile salladı. El sallarken resmini çekti doktor. Normalde 13.haftaya yeni girdim ama doktorumuz 12+6 olduğunu söyledi. Hiçbir şey yiyemediğimi halde bebeğim çok iyi. İkili testide yaptık. Hemen ultrasonda ense kalınlığını falan ölçtü herşey yolunda dedi. Birde kan verdik. Onuda haftasonu alacağız.
Bu arada ben Türkiye Hastanesi Nihal hanıma gidiyordum. Beni sinir ettiği için. c.tesi oradan çıkıp gaziosmanpaşa da Avrupa Şafak Hastanesine gittim. Bebeğimizin hareketlerini göreceğiz diye heyecanla gittik eşimle, ama kadın 2 dk içinde baktı sağlıklı, gelişimi iyi deyip kaldırdı beni ultrasondan. Cinsiyeti sordum, "görürsek söyleriz" dedi. Peki hareketlenmişmi ben birşey anlamadım dedim " görmedinmi hareket ediyordu" dedi. Resmen hastaneden moralimiz bozuk, kötü bir haber almış gibi çıktık. Hiç bir şey göremedik. Oradan çıkıp Şafağa gittik. Doktor İnci hanım, tek tek her şeyini gösterdi, hareketlerini gösterdi, benim heyecanımı anladı ona göre davrandı, daha ben sormadan cinsiyetine baktı. Birde şafaktaki ultrason cihazını görünce, türkiye hastanesindekinin ne kadar kötü olduğunu farkettim. Şafak da 4 boyutlu bile var, 4 boyutlu fotosunu da çekti miniğimin. Diğerinde bir tane resim verdi, hiçbirşey belli değil, karartılı. Çok sinir oldum. Sanırım şafağa devam edeceğim.
Bu arada ikili test fiyatı türkiye hastanesinde 242tl idi. Şafakta 75 tl verdim. Muayene ücreti ikisinde de aynı 62tl
Günaydınlar herkese,bebeciklerimizle beraber sendromsuz pazartesiler olsun.iyi haftalar
Gunaydın herkese, ayrıntılı ultrason icin kendi doktorunuz disinda uzman bir doktordan randevu alan var mı aranızda?
günaydıınn güzel anneler
umuyorum ki siz ve bebekleriniz çok iyisinizdir.
bir kaç hafta önce geçirdiğim kanama dolayısıyla yürüyüş dahil herhangi bir aktivite yapmıyordum ancak 13. haftaya girmemle birlikte artık yürüyüşe başlayabileceğimi düşünüyorum. Doktor da ilk üç ay herhangi bir sporu önermediğini söylemişti. peki düzenli yürüyüş yapmaya başlayanlar var mı aramızda
Günaydın kızçeler.
Herkes için çok güzel bir hafta olsun inşallah.
mehsel_eray ı merak ettim yalnız ben. Cuma günü misafirim gelecek dedi gitti sesi çıkmadı o günden sonra. Var mı haberi olan.:44:
Günaydınlar herkese..
Haftasonu okudum sürekli formu ama içimden yazmak gelmedi çok üzüldüm bebeğini kaybeden arkadaşlara..Benimde içimi bi huzun sıkıntı kapladı..Bebeğimizi kucağımıza alana kadar hep bu stresi yaşayacağız sanırım ne zormuş..
İnşallah arkadaşlar en kısa sürede tekrar sağlıcakla hamile kalır ve bebeklerini kucaklarına alırlar..
Sizler nasılsınız arkadaşlar bende bazı günler çok acayip şişlik oluyo çatlıcakmışım gibi hissediyorum özellikle akşam saatleri çok sıkıntı veriyo sizlerede böyle oluyomu?
Günaydınlar herkese..
Haftasonu okudum sürekli formu ama içimden yazmak gelmedi çok üzüldüm bebeğini kaybeden arkadaşlara..Benimde içimi bi huzun sıkıntı kapladı..Bebeğimizi kucağımıza alana kadar hep bu stresi yaşayacağız sanırım ne zormuş..
İnşallah arkadaşlar en kısa sürede tekrar sağlıcakla hamile kalır ve bebeklerini kucaklarına alırlar..
Sizler nasılsınız arkadaşlar bende bazı günler çok acayip şişlik oluyo çatlıcakmışım gibi hissediyorum özellikle akşam saatleri çok sıkıntı veriyo sizlerede böyle oluyomu?
mehselin telefonu vs. olan yok mu, inşallah iyidir
canım bende çok duygulanmıştım izlerken...
kısmet olursa 24 kasımda gidicem canım bende.
canım hangi hastanede yaptırdın?inşallah bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın...
kızlar ya, geçen akşam k.annemler bizdeydi. Ben çalışıyorum, en azından ilk 2 yıl bebeği yabancı birine bırakmak istemiyorum zaten güvenilir birini bulmak çok zor. annemler başka şehirde, k.annemler ile aynı şehirde oturuyoruz. Öyle fazla da değil, günde ortalama 3-4 saat kadar bakması gerekiyor bebeğe. Annem dönüşümlü bakarız dedi. K.annem önce "ben başka şehire taşınacağım"dedisonra eşim bozulunca "bakarım ama öyle karışırsanız olmaz, şunu yap bunu yapma derseniz olmaz" dedi ..Ben mi kafaya takıyorum bilmem ama çok bozuldum yaa, tabi ki öyle şeyler söyleyeceğim, dünyanın kitabını okuduk bebek bakım kurslarına gideceğiz, doktorun dediklerini uygulayacağız ve bunlardan bazısı elbet k. annemin 30 yıl önceki çocuk yetiştirme yöntemleri ile tutmayacak. Konuştuğumuz zamandan beri kafamda, taktım resmen bu konuya
mecbur öyle olacak ama misal doğduktan sonra vücudunda bir madde ouyor ve o geçene kadar yıkanmaması gerekiyor (ki biz alerjilerden vs. çok çektik) "ben yıkarım, yıkanmaz mı hiç" dedi, bebekken tuz, şeker verilmiyor artık, muhallebilerden vs. bahsediyor. Bazısı da bir kere yapılınca geçmiş olsun yani, hormonlardan mıdır nedir canımı sıktı
bilemiyorum belki de dediğin gibi doğunca farklı olur olmazsa da mutlaka bir çaresi bulunur ama sanırım ben öyle yapmasına bozuldum, komşunun kızına kına annesi olmaktan fln bahsedilirken...ne bileyim azıcık kıskanmış bile olabilirim:26: neden öyle yaptı anlamadımAsıl kaynana derdi şimdi başlıyor galibaBence var ya annenler gelir muhakkak doğumuna sanki onlar bakıyo gibi yapsınlar kıskanır ben bakayım ben bakayım der sen de lütfedip e bak bari dersin
Burunlarını kaldrımaya değmez
Benim kayınvalidem ilk çocuğumuza hamileyken ben çocuk mocuk bakamam dedi kendileri orda baksınlar bakamıyolarsa da bakıcı tutsunlar dedi yanımızda. Biz de eyvallah etmedik. Şimdi kendi kıvranıyo bakacam diye. Ha Allah uzun ömürler versin annemle babama inşaallah ona ihtiyacımız kalmaz da.
Ha bi de kayınvalidesi bakan çoğu arkadaş başından defetmeye çalışıyo. Sanırım bazı durumlarda bakıcı bile daha iyi oluyo:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?