inşallah dediğin gibidir canım ama yarın sorucam mutlaka.hımm ayrıntılı ultrason diye bişey var ona da gireceğiz belki ense kalınlığı ölçümü için falan ondan ölçüm isteyecektir daha sağlıklı olur.
ben de anlam veremedim bir kere gidip ücret ödemiş bulunduk yoksa çoktan vazgeçicem ben deben 2 li testimi ünivers,ite hastanesinde yaptırdım ve ense ölçümümü bizzat doktorum yaptı. fakat ondan önce özele gittim ve ordaki doktor beni yukarı kata çıkıp rabdevu al senin ölçümünü ve kan testini başka doktor yapıcak sonra değerleri bana getiri ben bakıcam dedi ama ben güvenemedim ve doktor değiştirdim canım yani benimleve bebeğimle ilgilenen doktorun doğru olacağını düşünüyorum neden bu şekilde ayrıyorlkar özeller çokta çözemedim.
Canım radyolog yapabilir mi bilmiyorum inan ama benimkini de kendi doktorum yapmıyor. Prof. e gönderdi beni doktorum. Recep Has. Aynı zamanda riskli gebelik uzmanı.
İçine sinmezse başka yerde yaptırırsın. Bende çarşamba gidiyorum ve son adet tarihime göre 13+0 oluyorum o gün. Bebeğin en son gelişim gününe göre 13+2. 14ün içinde oluyorum. 14 bitene kadar yapılabiliyor test.
günaydın kızlar,test sonuçları çıkmış arkadaşlarımızın.hayırlı olsun.bende yarın gidicem.darısı bizlere inşallah.herkese hayırlı cumalar...
Canım tebrikler, bebeğini sağlıkla alırsın kucağına inşallah. Çok ince düşünmüşsünüz ad konusunda ne kadar guzel:)
dualarımız seninle canım...içini ferah tut annesi ki onlar da iyi olsunlarherkese günaydın, gününüz benimkinden daha güzel başlamıştır umarımdr dan geliyorum yine kanamam oldu, bebeklerimi gördüm kalpleri atıyodu, uyuyolardı dr amcaları uyandırdı annelerine iki hareket yaptılar mutlu ettiler:) ama ikinci kesenin yanında kanama vardı dr çok önemli olmadığını o kanın boşalıcanı söyledi ama ben çok üzülüyorum böyle olunca. inş bi daha yaşamam çünkü her seferinde çok korkuyorum bebeklerime bişi oldu diye.. eğer o kanama büyürse keseyi sıkıştırabilir ve düşüğe yol açabilirmiş. ama dr böyle bi risk gözükmüyor dedi.. artarsa kanama ve kasık ağrısıyla devam ederse tekrar gelmemi söyledi. dua edin artmasın..
Bende hepinizi rahatsızlıklarına takma canını sıkma gibi kelimelerle sizleri rahatlatmak isterdim ama şöyleki ben keseyi ilk gördüğümde bebekten çok 7,5 cm'lik kiste odaklanmıştık..2.ay gittiğimde o kist olmuş 8,5 cm.Bu ay biraz daha büyüyüp artık küçülmesi lazımmış.Bunun korkusunu yaşıyorum..ya küçülmezse diye..Ayrıca toxoplazma çıktığı için son 1 senede geçirdiğimi söyleselerde doktorum beni iknaya çabalasada içimde bebeğime bişey olmuşmudur korkusu yaşıyorum..5.ayda aminiosentez olma ihtimalim var..İdrar testimde yaygın bakteri çıktı..Tekrarlattı doktorum ve malesef devlette yaptırdığım testin tamamen yanlış olduğu ortaya çıktı..Ve hiç bakteri yok Allaha şükür..Yani işim biraz ters gidiyor..Hep endişeyle geçiyor..Şimdi 2'li test zamanı o kadar bilinçaltımı etkilemiş ki...Hep içimde bir korku..O yüzden çoğu yazılan şeyleri okumayıp es geçiyorum çünkü çok etkilendim..Üstüste aldığım haberlerden..Bu sefer okuduğumda ya bende de olursa endişesiyle korkuyorum..Yarın doktor randevum var inş. herşeyi iyidir ve bende size güzel haberlerle gelirim..Lütfen dua edin..Kötü şeyler duymak istemiyorum artık...
1150 de canım senin yazının 2 üstünde.. :119:çok saol ayrıca :119:canım yardım iştemişsin... kaçıncı sayfada yazdın bulamadım eğer söylersen yardımcı olabileceğim birşey varsa sevinirim..
kizlaar aslinda dunden beri icim icime sigmiyor...gecmisi okumaktan cvp yazmaktan bir turlu guzel haberlerimi sizlerle paylasamadim. Dun aksam doktora gittik. Doktorumuz bana normalde 11+4 de oldugumu ancak kontrolde uygun buyuklukte olursa ikili testi yapacagimizi soyledi. Ultrason da 12+1 ciktikkk Ay nasil mutlu oldum anlatamam. Ben 19 ekimden beri gormuyordum. Masallah bebegime O kadar buyumuskiii onu gordugumdeki duygularimi anlatamam, Allah herkese bu guzel duyguyu yasatsin insallah. Sonra teker teker ellerine baktik teyzeleri, sonra ayaklarina baktik. Midesi olusmus karacigeri olusmus. Ensesini olctu 0.9 cikti. Ben hemen atladim burun kemigi de olusmus mu diye, doktor bakiyorum simdi dedi ve olusmuss. Benim esimin burnu biraz buyuktur hani karadenizliler gibi: benim bebisiminde burnu kocamannnnn Ay ellerini ayaklarini oyle guzel oynattiki. Ben birsey yiyememistim giderken, ama yinede kipir kipirdi:))) Hemen atladim nub teorisine gore birsey diyemezmisiniz diye. Doktor soyle bi bakti ahhh bu internet yokmu dedi ve guldu:) %52 erkek dedi. Eh dedim bende % 2 icin aramizimi bozucaz bari % 50 deseydiniz dedim. O sirada esim ve annem de ultrasona bakiyorlardi baya bi gulduk hep beraber Ultrasonda cok guzeldi ama ciktilari cok flu gorunuyo bebegimin. Biraz sonra yukliycem. Canlar inanamadim artik icimde bitanemi buyutuyorum. Tam bir bebis olmus. Allah isteyen herkese nasip etsin. Bundan daha guzel bir duygu var mi?
canım bende aynı durumdayım o yüzden merak ettim kanama felan oldumu rahminin genel durumunu biliyomusun tek rahim ağzımı çift rahimağzımı var..bebeğin hangi rahimde çalışıyomusun evdemisin dr özellikle yapmanı istediği birşeyler varmı ağrın sızın oluyomu ay ne çok soru sordum ama yardımcı olursan sevinirim ben daha önce 10 haftalık bebeğimi kaybettim kanamaya bağlı olarak kalbi durmuştu
inş hayrırlı haberler alırısın cnm , hangi hastanede yaptırdın 2 li testi bende 2 . bi doktor arayısındayım tavsiye edermisin
kizlaar aslinda dunden beri icim icime sigmiyor...gecmisi okumaktan cvp yazmaktan bir turlu guzel haberlerimi sizlerle paylasamadim. Dun aksam doktora gittik. Doktorumuz bana normalde 11+4 de oldugumu ancak kontrolde uygun buyuklukte olursa ikili testi yapacagimizi soyledi. Ultrason da 12+1 ciktikkk Ay nasil mutlu oldum anlatamam. Ben 19 ekimden beri gormuyordum. Masallah bebegime O kadar buyumuskiii onu gordugumdeki duygularimi anlatamam, Allah herkese bu guzel duyguyu yasatsin insallah. Sonra teker teker ellerine baktik teyzeleri, sonra ayaklarina baktik. Midesi olusmus karacigeri olusmus. Ensesini olctu 0.9 cikti. Ben hemen atladim burun kemigi de olusmus mu diye, doktor bakiyorum simdi dedi ve olusmuss. Benim esimin burnu biraz buyuktur hani karadenizliler gibi: benim bebisiminde burnu kocamannnnn Ay ellerini ayaklarini oyle guzel oynattiki. Ben birsey yiyememistim giderken, ama yinede kipir kipirdi:))) Hemen atladim nub teorisine gore birsey diyemezmisiniz diye. Doktor soyle bi bakti ahhh bu internet yokmu dedi ve guldu:) %52 erkek dedi. Eh dedim bende % 2 icin aramizimi bozucaz bari % 50 deseydiniz dedim. O sirada esim ve annem de ultrasona bakiyorlardi baya bi gulduk hep beraber Ultrasonda cok guzeldi ama ciktilari cok flu gorunuyo bebegimin. Biraz sonra yukliycem. Canlar inanamadim artik icimde bitanemi buyutuyorum. Tam bir bebis olmus. Allah isteyen herkese nasip etsin. Bundan daha guzel bir duygu var mi?
canım benim doktorum cok mesguldü beklemeyeyim diye sekreter kız, radyolog a gidin o ölçüm yapsın dedi.yapabılır mı dedim.tabı kı ultrason isi sonuçta bu dedi.ama ben doktoruma biseler soracağım için bekledim gitmedim ona.bide doktorum doçent olduğu için ona daha çok güveniyorum. bu arada 14.hafta geç bildiğim kadarıyla ense ölçümü için?
canım öncelikle neden radyoloğun yaptığı konusunda bir fikrim yok, benim kendi doktorumda yapıyordu fakat kendi peritonoloji uzmanına yönlendirdi. ilk olarak ultrasyonda bebeğin kalbi,karaciğerleri,beyni, kordonu,idrar torbası herşeyi incelendi parmaklarına kadar tek tek saydı sonra burnunu,alnını ve ense kalınlığını ölçtü bunların hepsi tek odada tek cihazda oldu ilk olarak 2D olarak inceledi sonra 3Dve4D de baktı. ben bunları yaptırırken 12+0 idi hatta 12+5 çıkmıştı doktor bu oynamalar olabilir sorun değil dedi.
bu şekilde olmuştu he birde fiyatada gelince 170 lira ilk incelemeler için alındı 120 lira ise kan tahlili için
bunların hepsi 2li test olarak geçiyor birde eğer olurda Allah korusun bir sorun çıkarsa olarak yeniden daha ayrıntılı olarak inceleyecekti
bu anlattıklarım ultrasyonla bakması ise 20 25 dk sürdü.
hatta 4D görüntümüz var ama videoda koyabilseydim buraya
umarım anlatabilmişimdir.
bizde hatta bugün kan tahlil sonuçlarımızı alıp kendi doktorumuza gösteicez umarım bir sorun çıkmaz.
Allah gönlüne göre versin canım inşallah istediğin gibi olur sağlıklı olsunlar daAy evet biliyorum onu arkadaşımın oğlunun vardı arabalı yatağı.
Çok güzeldi.
De ben öyle bir şartlamışım ki kendimi kız olacak fikrine, sen birden erkek olursa diyince hakkaten ya öyle bir ihtimalde var dimi dedim.
canım beyken kolan hospital de nihan tosun var çok iyi bı Dr benim arkadasın daha 3 4 ay önce onda dogum yaptı ve çok ta memnunduinş hayrırlı haberler alırısın cnm , hangi hastanede yaptırdın 2 li testi bende 2 . bi doktor arayısındayım tavsiye edermisin
asosuuuummm canım bizim topikte ben demiştim sana dimi haziran annelerinde çift rahimli var diye buldun sanırım arkadaşı inşallah güzel bilgiler edinirsin için biraz daha rahatlar bitanem
arkadslar hayırlı cumalar sıkıntısız huzurlu bır gun gecırın ınsallh bebeıslerınızle soz verdıgım uzere bebısımın bastan ıtıbaren ultrason fotolarını koyuyorum.pıtırcıgıma masllah dıyın teyzeleriii
tü tü tü tü maşallah minnoşunaarkadslar hayırlı cumalar sıkıntısız huzurlu bır gun gecırın ınsallh bebeıslerınızle soz verdıgım uzere bebısımın bastan ıtıbaren ultrason fotolarını koyuyorum.pıtırcıgıma masllah dıyın teyzeleriii
maşallah canım çok güzel haberlerle gelmişsin
darısı diğer hamişlerimize inşallah
ayhh yesin onu teyzeleri emiiitotodanda poz vermiş şuna bak, elde ağızda demekki hepsi aynı bunların
sana birşey diyimmi
aynı benim tontalak gibi buda dikkatli baktımda sende benim gibi önce erkek sonra kızlardan olmabilirsin
tü tü tü tü maşallah minnoşuna
teyzeleri totosunu yesin onun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?