kızlar bu tahlillerde neye bakılıyor? benim tıroid,kan değeri gibi seylere bakıldı..idrar yapılmadı..kan pıhtılasması için ayrı bi tahlil mi var..kafam karıstı:44:
canım ben sana yaptırma mı dedim.hatırladığım kadar dedim.doktor senden test istediğinde yok ben 3. aya kadar beklicem demiceksin heralde.belki gittiğimde benden de isticek doktorum.bu testler bu kadar erken miydi ya gibilerinden yazdım.yanlış anlamışsın.Valla ben bugün 6+0 ım ve doktorum benden tahlillerimi istedi. Eltimde bu haftalarda yaptırdı testlerini. Doktordan doktora değişiyor demek ki.
Sonuçta istenen testler kan ve idrar testleri. Enfeksiyon var ise ne kadar erken önlem alınırsa o kadar iyi. İdrar yolu enfeksiyonu düşüğe sebep oluyor mesela. Ya da pıhtılaşma gibi bir sorun varsa 3. aya kadar beklemek ne kadar mantıklı. Kaldı ki pıhtılaşmada çok büyük problem. Bebek kayıplarının belki de en çok karşılaşılan sebebi. Çok mantıklı bence bu testlerin erkenden yapılması...
mrb arkadaşlar ben pazartesi gitsem tam 5+3 günlük oluyor belli olurmu kesem içindeki bebebği görmem daha önemli iç,n görünür mü ki yoksa erken mi aslında doktor cuma çağırmıştı ama kendi doktorum değildi kendi doktoruma gidicemde hemde değerim 4000 lerde olması lazım gözükürmü bebeğim:
beeeennnnnnnçatlatma iğnesiz sadece klomen:)
Valla ben bugün 6+0 ım ve doktorum benden tahlillerimi istedi. Eltimde bu haftalarda yaptırdı testlerini. Doktordan doktora değişiyor demek ki.
Sonuçta istenen testler kan ve idrar testleri. Enfeksiyon var ise ne kadar erken önlem alınırsa o kadar iyi. İdrar yolu enfeksiyonu düşüğe sebep oluyor mesela. Ya da pıhtılaşma gibi bir sorun varsa 3. aya kadar beklemek ne kadar mantıklı. Kaldı ki pıhtılaşmada çok büyük problem. Bebek kayıplarının belki de en çok karşılaşılan sebebi. Çok mantıklı bence bu testlerin erkenden yapılması...[/Q
benım beta pozitif cıktıgı gıbı butun testlerı yaptı tsh hepatıt kan gurubunu bıle tam ıdrar sımdı ıcım rahat allaha sukur
katılıyorum canım:128:
benimde geçen hafta doktorum kan tahlilleri istedi(hemşire hormon tahlilleride var dedi)
idrar testide yapıldı.sonuçlarını cuma günü muayenemde öğreneceğim
söylediğin şeyler çok önemli, enfeksiyon ve pıhtılaşma için önceden önlem alınmalı
benim 18haftalık sonlandırılan bi gebeliğim var, ve sebebinin enfeksiyon olma ihtimali var
üzerinde sık sık durulması gereken bi durum, bayanlar enfeksiyonu sık geçirebiliyorkontrol altında olmalı
kızlar bu tahlillerde neye bakılıyor? benim tıroid,kan değeri gibi seylere bakıldı..idrar yapılmadı..kan pıhtılasması için ayrı bi tahlil mi var..kafam karıstı:44:
hadii yaa demek çatlama sorunun yokmuş klomenle yumurta kalitesi artırıldığı için pek düşük yaşanmıyor heralde senin hiç bilgin varmı yada boşgebelik çevremde kalanlar ilk aylarında gayet sağlıklı oldu gebelikleri ama bilemiyorum gende merak ediyorum gerçi iki haftaya belli olacak bebeğimin kalbinin atıp atmadığı inşalalh atar kötü yönünü düşünmek bile korkutuyor ben, bazen 2 yıldan sonra uzun süren bu bekleyiş ister isteemmz böyle psikoloji içine sokuyor insanı
valla hiç bilmiyorum ki canım..çünkü doktor bana crinone jel verdi..progesteron içerikli..düsük engelleyici bi jel..düsük tehliken var demedi ama verdi..bende burdan su sonucu çıkarttım.klomenle hamıs kaldığım için bunu verdi?
neyse hayırlısı artık: nasip kısmet görücez yaşayarak
canım ben sana yaptırma mı dedim.hatırladığım kadar dedim.doktor senden test istediğinde yok ben 3. aya kadar beklicem demiceksin heralde.belki gittiğimde benden de isticek doktorum.bu testler bu kadar erken miydi ya gibilerinden yazdım.yanlış anlamışsın.
mrb arkadaşlar ben pazartesi gitsem tam 5+3 günlük oluyor belli olurmu kesem içindeki bebebği görmem daha önemli iç,n görünür mü ki yoksa erken mi aslında doktor cuma çağırmıştı ama kendi doktorum değildi kendi doktoruma gidicemde hemde değerim 4000 lerde olması lazım gözükürmü bebeğim:
kızlar çok halsiziimmm..sizde de var mı?
birde tv de falan yemek programları izliyom,midem bulanıo,ama sabah iki tane rafadan yumurta yedimbide rafadan diye huzursuz oldum ama napım çok güzeldi...
O halsizlik bende de var. 9 da kalktım, dışarda işlerim vardı. 11 gibi geldim. Yattım yeni kalktım :)
Ve her an tekrar yatabilirim
kızlar çok halsiziimmm..sizde de var mı?
birde tv de falan yemek programları izliyom,midem bulanıo,ama sabah iki tane rafadan yumurta yedimbide rafadan diye huzursuz oldum ama napım çok güzeldi...
varr varr azıcık merdiven çıkıyorum ben de güç kalmıyor,bi şey tutuyorsam az bir zaman sonra kollarımda hal kalmıyor..ama mide bulantım yok henüz:) ayrıca dün adet ağrısındaki gibi hafif karın ağrım vardı.ayrıca belim de ağrıyordu..acaba rahime tutunduğu için mi böyleydi,bilemedim
benım 2 yasında kızım var onunla ugrasmaktan ne bulantı ne bır belırtı ne farklılık hıcbırseyın farkında degılım kendımı dınleyemıyom bıle :)) bı tek yanıyorum ellerım ayaklarım butun vucudum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?