Benim özel sigortam var ayda yaklaşık $400 ödüyorum. Ama hamile kalınmadan 1 yıl önce sigorta alınması lazım. Hastaneye yaklaşık 1500-3000 ödenecekmiş sigorta harici. Sigorta %80 karşılıyor. Doktorada 1500 USD bana düşen kısım. Epidural 3500 usd. Ayrıca ödeniyor. onun ne kadarını odüycem bilmiyorum henüz. %80 dir oda. Tabii bu normal doğum durumunda. sezeryanı hiç bilmiyorum. Sigortasız olursa hiç bir fikrim yok. Ama kürtaj yapılmıştı bana geçen yıl 12000 USD fatura geldi. Tabii bu benim yaşadığım yerdeki fiyatlar. Başka eyaletlerde farklı olabilir. Birde ben Amerikan vatandaşıyım yabancılara nasıl bir uygulama var hiç bilmiyorum. Ama burda doğum yapan bir Türk'ten en az onbin e maloluyo diye duymuştum. Ne kadar doğru bilemem tabii.
Tabi orda kalis masraflarida var heralde en az 20bin gider 40 yada 45 bin tl. Ye mal olur esime soyledim dusuneyim dedi.Aslinda ben ulkemi cok seviyorum okumak istediginde yine yollariz ama hem egitimde hem isinde ve ulkenin hali ile ilgili gidisati bilemiyorum dusununce mantiklida geliyor.
Tabi orda kalis masraflarida var heralde en az 20bin gider 40 yada 45 bin tl. Ye mal olur esime soyledim dusuneyim dedi.Aslinda ben ulkemi cok seviyorum okumak istediginde yine yollariz ama hem egitimde hem isinde ve ulkenin hali ile ilgili gidisati bilemiyorum dusununce mantiklida geliyor.
Tatlım karışmak gibi olmasın ama 45 bin tl'yi büyüyünce çocuğuna versen bi iş kurmaz mı? Ya da onun adına bu parayla yatırım yapsan geleceğini garantiye almış olmaz mısın zaten? Tabi yine karar sizin sadece böyle aklıma geldi.
Tatlım karışmak gibi olmasın ama 45 bin tl'yi büyüyünce çocuğuna versen bi iş kurmaz mı? Ya da onun adına bu parayla yatırım yapsan geleceğini garantiye almış olmaz mısın zaten? Tabi yine karar sizin sadece böyle aklıma geldi.
Ben Amerikalı çocukları çok şanssız buluyorum. O kadar zavallı ve sevgisizlerki. Eşim bile kimsesiz aslında. bir annesi var kendinden ve köpeğinden başka bişeye değer vermez. Babası 3 kez evlenmiş oğlunun yüzüne bile bakmazdı öölede öldü gitti. paramparça aileler. İçlerinde lezbiyeni var homoseksüel var iğrençler. O yüzden ailesinden kimseyle görüşmez. Benim annem babam onun gerçek annesi babası kardeşlerim gerçek kardeşleri gibi. Çok sever ve sayar. En mutlu günleri Türkiyede olduğunu söylüyor. sevildiğini hissediyormuşO yüzden ilerde Türkiye'de yaşamak istiyor. Çocuğumuzunda Türk olarak yetişmesini istiyor.
Birde Burdaki bazı Türk aileler çocuklarını Amerikalı gibi yetiştiriyorlar özentilik sanırım. Sonrada düştükleri bataktan kurtarmak için Türkiye'ye gönderiyorlar ama çok geç tabii. Ben kesinlikle çocuğumu burda yetiştirmek istemiyorum ve eşim bile Amerikalı olduğu halde benle aynı fikirde. Allah izin verirde doğar ve okul çağına gelirse Özellikle yaz tatillerinde mutlaka Türkiye'ye ailemin yanına göndericez. Türk kültürünü dinimizi saygı ve sevgiyi öğrensinler buralı çocuklar gibi olmasınlar diye. İnşallah o günleri görürüz
Kizlar ben geldim hala hatanedeyimde telefonu yeni aldim elime melegim annesini birakmadi ama durumumuz kritik birazdab eve gececem 1 hafta dinlenmek zorundayim uzun sure ayakta kalmak yokmus.
Kizlar ben geldim hala hatanedeyimde telefonu yeni aldim elime melegim annesini birakmadi ama durumumuz kritik birazdab eve gececem 1 hafta dinlenmek zorundayim uzun sure ayakta kalmak yokmus.
Canım çok şükür hadi derin bir oh çekmişsindir
kanama neden olmuş ki acaba neyse bebek iyiymiş
Sende dinlenirsin artık mecburen bebeğin için
Çok sevindim canım benim inşallah bişey olmaz dualarımız seninle.
Bizimle turkiyede burda turk kulturunu alacagi icin sikinti yok zaten bende orada yasamasini istemem, ayrica cinsel tercihler konusunda burasi attik ordan pek farkli degil ben televizyoncuyum 10 erkek den 4 tanesi oyle belkide bizim sektorden ama alisverise gidiyorum magaza calisani kafeye gidiyorum yine oylesi icinde varsa oluyor ay ben dusunmek isitemiyorum ve hic anlayamayacaginiz babayigit delikanli dediginiz bircok adam gay barlarda takiliyor bazisi belli bile etmiyor.Size hak veriyorum ictenlik ve aile konusunda bizlerle kiyaslanamazlar,ahlaki degerler konusundada.Burdada uyusturucu olayi cok ama amerika kadar degil bende tasnif etmiyorum, benim tanidigim cok iyi duzgun insanlarda var eminim sizin esinizde onlardan biridir.Umarim en kisa zamanda ulkenize kavusursunuz
Gozlerim.kan canagi gibi suan sismis durumda . biliyormusun ben bebegin iyi oldugundan baska hicbirsey bilmiyorum. esim biliyor onlada evde konusurum artik . allah boyle bir korkuyu kimseye yasatmasin.
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar geçmişe hiç bakmadım eve gidince bakıcam artık :)
Bugün randevumuz vardı bende bebişi ve haberleri sizinle paylaşayım dedim :)
tahmin ettiğim gibi ikili test için erken diye ertelendi 12 Aralıkta gidicem tekrar
ama kendi doktoruma girdim ilk erkenmiş daha dedim erteletelim mi ?
Tamam dedi bi haftaya sonraya alın o zaman dedi
bende dedim keşke size randevu alsaydım görmek istiyodum artık dedim
Benim 2 de ameliyatım var ama randevularım bitince 2 dk bakarım hemen ama bak 2 dk dedi
olur olur dedim
Sağolsun baktı doktorumuz aceleylede olsa kalp atışını duymak bana yetti :)
herşey normal dedi ikili testte daha net görceksiniz ama ense kalınlığı burun çıkıntısı herşey normal görünüyor dedi
elini oynatıyodu bebişim çok duygulandık .. ultrason görüntümüz aceleyle olduğu için biraz fulu teyzoşlar ama cinsiyet tahmini olan varsa alabilirm
Kanamam var ben doktora gidiyorm kizlar dua edin bebisime beni brakmasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?