Kızlar ben birşey soracağım dün doktora gittik bebeğimin 10+0 da olması gerekiyordu doktor 10+4 dedi. Ayrıca hareket ediyordu çok şaşırdım bol bol zıpladı hopladı. Parmaklarını bile saydık. Bu kadar erken belli olmasına çok şaşırdık eşimde bende ağladık ..Bide 15 günde 1 defa doktora gidiyorum düşük tehlikem vardı hala ilaç ve iğne kullanıyorum. Bu kadar fazla ultrasyona girmek bebeğe zarar verir mi ki. Ayrıca gündüzleri çalıştığım için yazamıyorum hafta sonları takip edebiliyorum geçmişleri okuyarak :))))))
tabikide önde olabilir,benimkide geride mesela...üç beş gün çok önemli değil dedi doktorum.erken veya geç döllenme olabiliyor.
o konuda bende endişeliyim ben şuana kadar 3 farklı doktora 7 kez ultrasona girdimmerakıma yenik düşüp.nerdeyse 10 günde bir ama bu aydan sonra sanırım ayda bir gidicez inş tabi bişey olmaz bence,aletler eskisi gibi değil.korkma
arkadaslar ben de ister istemez cok ultrasona girdim ve dun engin arastirmalar yaptim :) ablam 15 yildir ABD'de yasiyor, sordum orda niye ultrasona az sokuyorlar diye, az sokmuyorlar sadece cok pahali dedi. ABD'de ve Avrupada saglik sektoru cok pahali imis, hatta surdan bi kiyaslama yapabilirsiniz, gecen sene amerikadaki amcam dislerini yaptirmak icin Turkiyeye geldi, yani sadece yol parasinin 3000 lira oldugunu dusunursek, ne kdr pahali ki yol parasini bile goze alip Turkiyeye geldi. parasini veren 10 kere de gorer 20 kerede yani. hatta tom cruise evine ultrason aleti almis:)))) ve bir kaynak daha netten bakabilirsiniz de, tubitakin sayfasinda, ultrason asla radyasyon dalgadiyla calsan bi alet degilmis kulagin duyabilecegi sesten daha yuksek calisan ses dalgalarinin ekrana grafik yansitmasiyla goruntu elde ediliyormus. adi ustunde, ultrasound.. fazla girilmesini onermemelerinin sebebi aslinda daha ziyade psikolojik, bu durum annede asiri panik ve endise uyandirirmis,her gun ulrasona girmekle ayda 1 ultarsona girmenin bebegin saglik durumunu takip etmek acisindan hicbir farki yokmus. bununla ilgili tuba usalla ilgili doktorlarin yorumunu okuyabilrsinz, tuba hanim her hafta ultrasona girmis de... son oarak her seyin nrmali makbuldur, en azinan bundan sonra ayda 1 ultrasona girmek dilegiyle....
Bizim randevularimiz da hep sabahin sekizinde oluyor, ilk randevu yanii.. İnsaallah uyuyor olmaz da bizimki de hareketli gorunur, herseyini guzelce gosterir doktor ablasina :S
gunaydin annisler,sabaha gergin uyandim yaaapazar pazar uyucaz ondada ust kattaki tepemizde temizlik yapiyor haldir huldur bazayi bile cekti o derece guzelim uykumu mahvetti.suan hala devam ediyor yatak odasi bitti diger odalara gecti bide ev hanimi dusun vakti yok desem
Gunaydin herkese. Evde bir bebek oldugu zaman Pazar, Pazartesi farketmiyor. Hergun 7'de kalkiyorsunuz. :) Bizim bugun yaptigimiz gibi.
arkadaşlar ben 6+4 te kalp atşını duydum bebeğimin.doktorum 21 aralığa yani 1.5 ay sonrasına randevu verdi.ikili testide yaparız geldiğinde dedi.o zaman 12+5 olucam.ama bana bu süre çok uzun geldi.doktorlarınız ne kadar sıklıkla çağarıyor sizi?
Kızlar bana doktor 16. haftada 3'lü test yaptıracaksın, 18. haftada ise ayrıntılı ultrason yaptıracaksın, dedi.
Size de öyle söyledi mi?
Ayrıntılı ultrasın devlette Zeynep Kamil ve Göztepe'de varmış.
Anadolu yakası için..
Merhaba Güzel Hamişler
Bugün doktor amcamıza gittik o sekreter yüzünden tam 2 saat soğukta bekledim:84:. Dövesim geldi walla kadınımadem niye 10'da gelin diyosun 12'de gelin de dimi Doğalgazda bir sorun olmuş şirketi aramışlar gelmemiş ayyy muayenehane değil sanki buzhaneydi donduk bebişimle Bi de randevu almıştı eşim , tam dayaklık yani sekreter.
O arada ben donmakla meşgulken bi de Yönetmen aramasın mıBütün haftanın vtr metinlerini göndermişim bugün yayınlanacak olanı yüklemeyi unutmuşum Koştur koştur eşimle eve gittik metni gönderdim bi de pardüsemin üstüne bi manto daha giydim malum buzhaneye gidiyorum sonra doktora geri döndük.
Ve nihayettt sıramız geldi.Bebişimiz kocaman olmuş teyzeleri 74.3 mm yanlış anlamadıysam . Doktor teker teker parmaklarına varıncaya kadar herbiyerini gösterdi sağolsun . Ay kolları bacakları ağzı burnu herbi yeri oluşmuş hatta "ay sanki küçük bi insan gibi" dedim . Doktor da "Zaten o küçük bi insan gibisi fazla kalbi var ruhu var herbişisi var" dedi. Bacaklarını bi gösterdi anam benim parmağım kadar nerdeyse ben de "aaa ne kadar büyük" dedim. Doktor da "ben büyütüyorum görebilesiniz diye" dedi. Anam bi normal boyutuna getirdi minnacık Sonra "Bazı ölçümler yapıcam" dedi sonra da "herşey normal çok güzel harika" dedi. Dosyama 1.3 mm gibi bişey yazmış artık ensesi mi neresi bilmiyorum.
"Spora gidebilir miyim?" dedim, "hamilelerinyapabileceği bazı sporlar var ama bizim burda sadece airobic ve fitness kursu var , koşmak ve ağır spor yapmak zararlı olabilir Onun yerine yürüyüş yap, internetten nefes egserzsizleri ve hamileler için özel olan hafif egsersizlerin videolarını indir evde kendin yap " dedi.
"Balık yiyemiyorum" :104:dedim."15 gün daha sabret şimdi tiksindiğin bi çok şeyi büyük ihtimal yiyebileceksin, ama bazı hamileler doğuma kadar yiyemeyebiliyo o yüzden şu şu balıklar hiç balık gibi kokmuyo onları yemeyi dene " dedi.
"Ne zaman görebiliriz" dedim.Gerçi ben ultrason ekranındakini kasdetmiştim çünkü bütün organlarını göstercem diye bi sabit tutmadı o aleti göbüşümde dolandırdı durdu Ben de utandım "o kadar reçel yedim gelmeden, durdur da bi kıpraşsın bakayım" demeye Neyse Dr "aslında şimdi de kıpırdıyo ama sen ancak 5 hafta sonra hissetmeye başlarsın" dedi.
Gelelim cinsiyeteeeeeeeeeee :13: :13:
"Eğer tahminlerim beni yanıltmıyosa %80 ERKEK" dedi."Ama bu sadece bi tahmin bi dahaki kontrol de emin olabiliriz ancak " dedi. Zaten erkek hissediyodum hislerim de yanılmamışım. Emin Mervan geliyo kısssslaaaaaaaaaar Cinsel organın olduğu yeri gösterdi "Burası cinsel organın kendisi değil oluştuğu yer 30 dereceden fazla bir açı olduğu için erkek olduğunu düşünüyorum" dedi.
Bu arada kan uyuşmazlığı olduğu için her ay bir tahlil yaptrımamız gerekiyomuş.Onu verdi "bu kağıdı kaybetmeyin her ay yaptırın kontrole gelirken sonuçla beraber gelin" dedi. Paragöz bişi değil maşallah
Burda gayet karı kocayız yaza yazaeşimle özel hayatımıza nazar değdirdim Bi arkadaşı eşime "bize de doktor bi sınırlama getirmedi sonradan baya sıkıntı oldu" demiş. Bu da korktu tabi :18:bebişe zarar veririz diye kaç gündür kardeş kardeş yatıyoduk ne zaman ben yanaşcak olsam doktordan izin alalım ondan sonra diyodu. sanki doktor nikahımızı kıyacak. Neyse bugün doktorumuz erkek olduğu için ben çıktım o da hemen kapının önünde sordu. "Bi sakıncası yok sadece şiddetten uzak durun" demiş. Neyseki öyle garip fantezilerle dolu bi hayatımız yoktu, rutimize geri dönebilicez inşallah.
Ay bi kere daha iyiki bu doktora gitmişim kadın doktor diye diye tutturmamışım diye şükrettim.Çok ilgili, herseferinde ayrıntılı bilgi veriyo bebişin heryerlerini gösteriyo ve aşırı mütevazi bi adam. Bugün doğalgaz çalışmadığı için özür bile diledi Nasılsa doğumda İstnabul'a gelmeyi planlıyorum inşallah alttan da muayene etmiyo ne de olsa . Bayan olunca eşim giremeyecekti içeri burda adet böylemiş oh böyle çok rahatız doktor amcamızla
Off yaa o kadar yazmistim,tam gonderecekken sarj bitince hepsi gitmis bastan yazayim..
Canim oncelikle gozun aydin..şer gorunende hayir olabilir ya seninki de oyle olmus iyiki eve donmussunuz mantoyu ustune alman iyi olmus..ins hasta falan olmazsiniz..insan bebisinin insana daha cok benzer halini gorunce farkli hislere kapiliyor,ben resmen o haline asik oldumbakanlar koca kafali falan diyor ama gozume hic oyle gelmiyor, o kadar tatli ki diyorum..senin bebisine de masAllah canim kocaman olmus,buyumus belli ki annesi ona iyi bakmis..fotosu varsa sen de yukle biz de sevelim kuzucugunu annesi.sen de hareketini gorememissin galiba biz de goremedik uyuyordu minisimbir iki zipladi o kadar..cinsiyetini de ogrenmissiniz hayirli olsun canim..topigimize bir erkek daha geliyor desene ..ahh biz de ogrenebilseydik, esim icime erkek doguyor diyo oglusum diye seviyor, bnm de icime erkek doguyor,ultrasonda oyle bir his dogdu ki kiz olmasina ihtimal veremedim, ins hayirlisiyla belli olur ama kiz olursa garipsemem ins..bir dahaki kontrolunuz ne zaman canim,bir aysonra mi? Bize oyle dedi ama biz dayanamayip 2 hafta sonra gidecegiz galiba
canım yazdıklarını okurken gözümde canlandıbebeğinide kocaman görmüşsün maşallah çok sevindim
sonuçlarının iyi çıkmasıda çok iyi,kan vermedin mi peki?
Yok güzelim zaten 2'li teste gitmedim bu bizim normal muayenemiz sağolsun doktorumuz çok ilgili.Bazı ölçümler yapıcam diye de kendi söyledi bizim bi talebimiz olmadı. Zaten sonuç kesin olmadığı için 2'li test yaptırmama kararı almıştık. Bi sürü tahlil vermiştim zaten hani şu rutin hamilelik tahlilleri. Bi de kan uyuşmazlığı için her ay yaptıracağım bi tahlil verdi bi dahaki kontrole giderken sonuçla beraber gidicez. Zaten tedbir amaçlı bir tahlil o da. Doktor zaten büyük ihtimal kanama olmadığı sürece bi sıkıntı olmaz ama yine de tedbirimizi alalım dedi. En ufak bi kanamada hemen haber verin diye de sıkı sıkı tenbih etti. Benim kanım 0- olduğu için yani kanımda hiç rh olmadığı için eğer çocuk pozitif ise onun kanı benim kanıma karıştığı anda vucudum buna karşı bi antikor üretiyomuş. İlk bebeğe hiç bi zarar vermiyomuş ama sonra hamile kaldıkça eğer ceninin kanı pozitifse ona saldırıyomuş ve düşük oluyomuş . Ama herhangi bi kanama, kürtaj veya doğumdan sonra 72 saat içinde iğne yapıldığı sürece hiç bir sıkıntı olmuyomuş.
Merhaba Güzel Hamişler
Bugün doktor amcamıza gittik o sekreter yüzünden tam 2 saat soğukta bekledim:84:. Dövesim geldi walla kadınımadem niye 10'da gelin diyosun 12'de gelin de dimi Doğalgazda bir sorun olmuş şirketi aramışlar gelmemiş ayyy muayenehane değil sanki buzhaneydi donduk bebişimle Bi de randevu almıştı eşim , tam dayaklık yani sekreter.
O arada ben donmakla meşgulken bi de Yönetmen aramasın mıBütün haftanın vtr metinlerini göndermişim bugün yayınlanacak olanı yüklemeyi unutmuşum Koştur koştur eşimle eve gittik metni gönderdim bi de pardüsemin üstüne bi manto daha giydim malum buzhaneye gidiyorum sonra doktora geri döndük.
Ve nihayettt sıramız geldi.Bebişimiz kocaman olmuş teyzeleri 74.3 mm yanlış anlamadıysam . Doktor teker teker parmaklarına varıncaya kadar herbiyerini gösterdi sağolsun . Ay kolları bacakları ağzı burnu herbi yeri oluşmuş hatta "ay sanki küçük bi insan gibi" dedim . Doktor da "Zaten o küçük bi insan gibisi fazla kalbi var ruhu var herbişisi var" dedi. Bacaklarını bi gösterdi anam benim parmağım kadar nerdeyse ben de "aaa ne kadar büyük" dedim. Doktor da "ben büyütüyorum görebilesiniz diye" dedi. Anam bi normal boyutuna getirdi minnacık Sonra "Bazı ölçümler yapıcam" dedi sonra da "herşey normal çok güzel harika" dedi. Dosyama 1.3 mm gibi bişey yazmış artık ensesi mi neresi bilmiyorum.
"Spora gidebilir miyim?" dedim, "hamilelerinyapabileceği bazı sporlar var ama bizim burda sadece airobic ve fitness kursu var , koşmak ve ağır spor yapmak zararlı olabilir Onun yerine yürüyüş yap, internetten nefes egserzsizleri ve hamileler için özel olan hafif egsersizlerin videolarını indir evde kendin yap " dedi.
"Balık yiyemiyorum" :104:dedim."15 gün daha sabret şimdi tiksindiğin bi çok şeyi büyük ihtimal yiyebileceksin, ama bazı hamileler doğuma kadar yiyemeyebiliyo o yüzden şu şu balıklar hiç balık gibi kokmuyo onları yemeyi dene " dedi.
"Ne zaman görebiliriz" dedim.Gerçi ben ultrason ekranındakini kasdetmiştim çünkü bütün organlarını göstercem diye bi sabit tutmadı o aleti göbüşümde dolandırdı durdu Ben de utandım "o kadar reçel yedim gelmeden, durdur da bi kıpraşsın bakayım" demeye Neyse Dr "aslında şimdi de kıpırdıyo ama sen ancak 5 hafta sonra hissetmeye başlarsın" dedi.
Gelelim cinsiyeteeeeeeeeeee :13: :13:
"Eğer tahminlerim beni yanıltmıyosa %80 ERKEK" dedi."Ama bu sadece bi tahmin bi dahaki kontrol de emin olabiliriz ancak " dedi. Zaten erkek hissediyodum hislerim de yanılmamışım. Emin Mervan geliyo kısssslaaaaaaaaaar Cinsel organın olduğu yeri gösterdi "Burası cinsel organın kendisi değil oluştuğu yer 30 dereceden fazla bir açı olduğu için erkek olduğunu düşünüyorum" dedi.
Bu arada kan uyuşmazlığı olduğu için her ay bir tahlil yaptrımamız gerekiyomuş.Onu verdi "bu kağıdı kaybetmeyin her ay yaptırın kontrole gelirken sonuçla beraber gelin" dedi. Paragöz bişi değil maşallah
Burda gayet karı kocayız yaza yazaeşimle özel hayatımıza nazar değdirdim Bi arkadaşı eşime "bize de doktor bi sınırlama getirmedi sonradan baya sıkıntı oldu" demiş. Bu da korktu tabi :18:bebişe zarar veririz diye kaç gündür kardeş kardeş yatıyoduk ne zaman ben yanaşcak olsam doktordan izin alalım ondan sonra diyodu. sanki doktor nikahımızı kıyacak. Neyse bugün doktorumuz erkek olduğu için ben çıktım o da hemen kapının önünde sordu. "Bi sakıncası yok sadece şiddetten uzak durun" demiş. Neyseki öyle garip fantezilerle dolu bi hayatımız yoktu, rutimize geri dönebilicez inşallah.
Ay bi kere daha iyiki bu doktora gitmişim kadın doktor diye diye tutturmamışım diye şükrettim.Çok ilgili, herseferinde ayrıntılı bilgi veriyo bebişin heryerlerini gösteriyo ve aşırı mütevazi bi adam. Bugün doğalgaz çalışmadığı için özür bile diledi Nasılsa doğumda İstnabul'a gelmeyi planlıyorum inşallah alttan da muayene etmiyo ne de olsa . Bayan olunca eşim giremeyecekti içeri burda adet böylemiş oh böyle çok rahatız doktor amcamızla
oncelıkle bebısının ıyı olmasına sevındım.gozun aydın bebeısını ıyı gormussun.benımde esımle kan uyusmazlıgımız var benden bır test ıstemedı ne testı acaba onu ogrenebılırmıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?