2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

tesekkur edrım cevabın ıcın arkadasım benım ılk 4 haftalıkken kanamam oldu.bunu doktora soyledım ben ama asırı kanamalarda bunun olabılecegını soyledı bana ben farklı bır test oldugunu dusundugum ıcın sordum.test ındırek coombs galıba bana yapmadı bılmem.sımdı dıyelımkı antıkor var bende bu bebegıme etkı etmeyecek degılmı 28,haftada bırde dogumdan sonra ıgne olacagımı soyledı doktorum.ıste her doktor farklı sımdıde bunu aklıma takarım artık :)

Bizim komsunun bebegi kiz :) oglum mu var yani onun icin mi ilgi gosterdi zilliye bak :) hehe him bakalim sonuca gore hurafe dogrumuymus belli olur.
2. Cocuk konusunda arayi cok acarsam rahata alisip birdaha cesaret edemem aynen 2 yasindayken hamile kalsam yaklasik 3 yas oluyor bu arada benim annemde beni 2 yasina kadar emzirmis ama ben calisacagim icin o kadar uzun sure emzirmek istesemde olamaz gibi geliyor.
Annem 0 negatif babam pozitif ama 6 kardesiz ve masallah hic bir sikinti olmamis.Hepimiz babamin kan grubunu almisiz.
Az once esim markete giderken beni aradi gel hayatim hava cok guzel beraber gidelim yuruyelim:19, tamam dedim ama nasil gittim nasil geldim bana sorun beyin kanamasi geciricem yada bayilicam sandim.yaslilar gibi gidene kadar 50 kere oturdum ben akdeniz cocugu oldugum icin mi bilmiyorum herkesden 2 kat daha usurdum simdide tam tersi yaniyorum yolda sicaktan fenalik gecirdim birde sanki nefesim yetmiyor cok fena oldum birdaha kendimi iyi hissetmedigimde asla bir yere gitmem.

Kanaman olduysa bu bebeğe bir zararı olup olmayacağını bilemem. Çünkü eğer bebek rh+ ise ve rh senin kanına geçtiyse vucudun zaten anında antikor üretir. Ama eğer böyle bir durum olsaydı ve bebeğe saldırsaydı yine kanaman olurdu ya da doktor ultrasonda bir anormallik farkederdi diye düşünüyorum. Benim doktorum biraz ihtiyatlı ve detaycı biri. Kanamam olmadığı halde her ay yapacaksın bu tahlili dedi. Hastane falan olsa para almak için yaptırıyolar derdim ama muayenehanesine gidiyorum tahlilleri özel bi labratuarda yaptırıyorum ona bi faydası yok yani. Hani şu topicçek bi internet sitesinden bedavaya şipariş verdiğimiz Sabiha Paktuna'nın kitabında ve bir çok internet sitesinde de her ay yapılmalı yazıyor. Ama her doktorun tarzı farklı ben de 28. hafta da o iğneyi olmayacağım mesela herhalde zaten sürekli kontrol altında olacağı için tesbit edilmezse iğneye de gerek kalmayacak. Ama doğumdan sonra mutlaka olacakmışım.

Çok aklına takıldıysa bi devlet hastanesine git durumunu anlat her ay tahlilini yaptır. İçin rahat etsin. Ya da doktorundan detaylı bilgi iste belki de o başka bir şekilde risk olmadığını anlıyodur sana da anlatırsa için rahat eder.

Benim iki gündür baya bi azaldı. Hatta tavuk hariç et ürünlerinde yemeye başladım. birde meyve suyu ve pilavı hala sevmiyorum. Zaten kusmam yoktu ama artık bulantımda yok. Hatta enerjimde daha iyi. Dün dolapları yerleştirdim baya bi toparladım evi. Yalnız anormal iştahım var ve her dakika bişey yemek istiyorum. Hatta gece kalkıp muz yedim sürekli açım. Sadece göğüslerimin sızısı geçmedi. Özellikle geceleri çok ağrıyor.

kizlar slm umarim herkes iyi genelde okuyorum ama sayfalar cok hizli ilerliyor..
yarin kontrolum var rahim agzi uzunlugum olculecek dua edin kizlar iki hafta sonrada dikis atilacah hrs de insallah her sey yolunda gider..

Evet arkadaşım haklısın. Ben buraya birkaç kez yazmıştım ama sanırım gözlerden kaçtı. Amerika'da yaşayan biri olarak neden burda ultrasound az olduğunu yazmıştım. Bebeğin sağlığıyla hiç alakası yok. İstersen $200-$250 öder her hafta girersin. Çok pahalı ve sigorta karşılamıyor. Mesela ben 17. Haftada cinsiyet öğrenmek için extradan girmek için ücret ödüycem. Yada 21. Haftaya kadar beklemem lazım sigorta ödesin diye. Ama eşim ve annesi beklemek istemiyorlar. Ayrıca ben doktorumun kullandığı dopplerdan kiraladım. Oda ultrasound gibi ses dalgasıyla çalışıyor. Hergün bebeğin kalbini kontrol ediyorum ve doktorum uzun uzun tutmadığın sürece hiçbir zararı yok dedi. Zaten o olmasa çok stres yapar bebeğe daha çok zarar veririm kesin.

kizlar slm umarim herkes iyi genelde okuyorum ama sayfalar cok hizli ilerliyor..
yarin kontrolum var rahim agzi uzunlugum olculecek dua edin kizlar iki hafta sonrada dikis atilacah hrs de insallah her sey yolunda gider..

slm yine ben rahim ağzı uzunluğun nasıl ölçülcek bi bilgin varmı benim doktorum ben hamile kalmadan önceki muyenesinde servikal yetmezlik teşhisi koydu bi daha rahim ağzı ölçümü yapmıyo yapmıycam dedi 17 aralıkta dikiş atıcak çok endişeliyim senin durumun nasıl

slm cnm diger topige cvap yazdim cnm..
oncelikle gecmis olsun
korkma cnm rahim agzi uzunlugu vajinal usg ile olculuyor can acitan bi durum degil anlayacagin diger topikte senin gibi olan cok kisi var onlarda cok yardimci olurlar nerdesin su an ben ankaradayim

Tam olarak aynen benimde oyle en yogun olmasi gereken donemde olmadi benimde 12. Haftadayim aksine cogaldi sabahlari,yemeklerden sonra cok kotu oluyorum.Yemek kokusu duymak istemiyorum beni en mahfeden sey birde ne yiyecegime karar veremiyorum ve genellikle vitamini fazla olmayan abuk subuk seyler yiyorum makarna,pilav falan et yiyemiyorum meyve ve ceviz yemeye calisiyorum su haftada gecse acaba biraz daha azalir mi?Cok kotu besleniyorum bu arada gebelikte su tuketimi cok onemliymis kan dolasimini hizlandirip bebegin daha iyi beslenmesini sagliyormus benim gibi cok az su icen birisi icin cok kotu unutuyorum dikkat etmem lazim en azindan mutlaka 1 litreyi geciyorumdur ama yeterli degilmis gibi geliyor.En az 2 litre icmem lazim alisicam insallah.

kizlar size bi bilgi vermek istiyorum erken dogumda teshis cok onemli o yuzden dr devamli rahim agzi uzunlugunu sorun cnm 2.5 alti tehlike cnm cok onemli bi durum goz ardi eden dr var cunku benim basima geldi cigerim yandi sizinki yanmasin diye paylasmak istedim..

Benimkide aynisini yapti, rahme iyi yerlesmis herseyi iyi gordugu icin 12. Haftada sikinti varsa gorecek, bende paraci bir doktor olmadigini dusundum.

aynen bende paracı bir doktor olmadığını düşünmüştüm ama günler geçtikçe insan bebeğini merak ediyor.21 aralıkta muayenem.geçmiyor zaman geçmiyor...

evet canım kalp atışından sonra düşük ihtimali çok az oluyormuş ama ben 8 ay önce bir dış gebelik yaşadım.o beni çok panik yaptı.acaba randevumu öne alsam mı dedim ama doktora göre değişiyormuş arkadaşlarında söylediğine göre neyse 19 gün kaldı randevuma:)gitmişken belki cinsiyetinide öğreniriz bebeğimin.

Canim hep oyle derler ya, hisseder diye. Belki kendisine gelecek oyun arkadasini hissetmistir. :)
2 bebek, evet, cok zor olacak. Simdiden zor zaten. Ben ona hamileyken 3 ay mutfaga girmemistim, simdi istersen girme. Onun kahvaltisi, ara ogunleri, ogle ymegi, aksam yemegi derken gunde kac defa kusuyorum artik sayisini tuamiyorum. Ama ben coook uzun sure tembellik ettim, gezdim, tozdum. Artik yasim sebebiyle aralarina 2-3 yas koymak gibi bir luksum yok maalesef. Ama bir yandan da ikii birden ortaa cikacak, buyuyecek. Araya ok zamn koyma konusunda haklisin canim. Benim oyle yapan arkadas ve akrabalarim tek cocukla kaldi. Ancak rahata erdik, yeni bastan mi baslayacagiz diye yapmiyorlar arda 4-5 yas olunca.

ben 10+4 deyim tam 4 haftalıkken başladı bizim istifralar hala deam ediyor bulantılarım benim özellikle akşamları dayanılmaz bir hal alıyor resmen beni süründürüyor.. Ayrıca hep ağzımdan su geliyor..su içmek istemiyorum. Çok sağlıksız besleniyorum midemi bulandırmayacak şeyler yiyorum hep. Ama herkes bunları yaşamıyor. Bazı hamileliklerde bu kadar kötü geçiyormuş ben şuan etrafımdaki hamilelerde benim kadar sürüneni görmedim

aynen bende paracı bir doktor olmadığını düşünmüştüm ama günler geçtikçe insan bebeğini merak ediyor.21 aralıkta muayenem.geçmiyor zaman geçmiyor...

Kendime unutturmaya calistim birde ben en son 7 yada 8 haftada gitmistim bizimki sabit duruyordu verdigi ultrasondada hicbirsey belli degildi yalandan elime ultrason kagidi verdi sabrettim suan hareket ediyor parmaklari her yeri belli olacak onu dusundum daha buyumus halini gorucem dedim zaman gecti gitti persembe gunu 11+6 gorucem kuzumu :).Ama dayanamazsan git nolucakki bazilari ilk donem 2 haftada bir goruyor ama daha sonraki donemde o sura uzuyor diyorlar bazisi ayda 1, bazisi 3 hafta arayla gidiyor.

Ben 2 hafta arayla gidiyorum 10+4 deyim doktora gittim hareketlerini gördüm parmaklarını saydık.İlk defa bu kadar çok heyecanlandım içimde hareket ettiğini görünce ağladım bile Rabbim hepimizin sağlıklı bebeklerinin olmasını nasip etsin...

benim doktorum acayip dolu.şimdi arasam randevuma zaten 3 haftadan az kaldı.2 haftaya anca vericek başka doktorada gitmeyi istemedim.neyse sende uzun süre gitmemişsin beklerim artık.bide bişey sorcam seninde kasıklarında kramp tarzı ağrı oluyor mu böyle 4-5 saniye süren.bu hafta başladı bende.bu hamilelik acayip bişeymiş.ben hamile kalıcam karnım şişecek ve doğurucam sanıyordum:) ama daha ilk 3 ayda bile böyle sıkıntılar varsa ileriki ayları düşünemiyorum bile.

Kızlar bir şey soracağım ben uzun ve zayıfım zaten kilom ile boyum arasında orantım eksikti. 15 gün önce doktora gittiğimde 64.3 kiloydum 15 günde ben 1,5 kilo kadar vermişim. çok üzüldüm. Sizlerde nasıl oluyor. Ben zayıflıyorum.

Evet bendede oluyordu kasik agrisi arada, sonucta tum vucudumuz degisim gosteriyor orda buyuyen bir bebek var korkma canim herkesde oluyor.
Cok eglenceli geliyor uzaktan ama cidden oyle degilmis yalniz ilk 3 ay ve son 3 ay zor diyorlar arada bir 3 aylik donemde rahat olucaz insallah, 14. Haftada 3 aylik donem bitiyormus az kaldi dayanicaz artik yalniz bu donemden sonra migde yanmasi sorunu olacak onun icinde doktoruna pulceti sor ablam onerdi banada onu en rahatlatan ilac oymus bende doktoruma sorucam ama henuz oyle bir sikayetim olmadi.Birde bebek olduktan sonra bizi daha zorlu bi surec bekliyormus oyle diyorlar,beni neyin bekledigini kestiremiyorum ama herkes yaptigina gore bizde altindan kalkariz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…