Teşekkür ederim canım. Testin adına bakayım dedim ama doktor yazısı işte okuyamadım.
Şimdi güzelim doktorum bana bu konuyu ayrıntılı bir şekilde anlattı ben de sana anlatayım.
Öncelikle şunu belirteyim eğer anne rh+ baba rh- ise bir problem teşkil etmiyo. Sorun annenin rh- olduğu durumlarda. Çünkü bu demek oluyor ki annenin kanında rh faktörü yok ve çocuğun kanı rh- ya da rh+ olabilir. Çocuk da rh- ise yine bi problem yok ama doğana kadar bilemiyosun bunu tabi. Ve yine normal hamilelik şartlarında bebeğin kanı annenin kanına karışmazmış. Ama herhangi bir kanama, kürtaj ve doğum esnasında karışabilirmiş. Böyle durumlarda anne kanına karışan bu rh faktörüne karşı vucut hafızasına bunun bir tehlike olduğunu kaydeder ve onunla mücadele edecek bir antikor üretirmiş. İlk çocuk normal bi şekilde problemsiz doğarmış. Eğer 72 saat içinde bir iğne yapılmazsa, ilk doğum ya da kürtajdan sonraki her hamilelikte eğer ceninin kan gurubu rh+ ise bu antikorlar bebeğe saldırır ve ona zarar verir ya da öldürürmüş. Ama 72 saat içinde yapılacak olan iğneden sonra hiç bir tehlike yokmuş. O yüzden doktor en ufak bir kanamada hemen bana haber vericeksiniz diye sıkı sıkı tenbihledi bizi.
Gelelim tahlile... Bu tahlil annenin kanına rh faktörü karışmış mı karışmamış mı onu tesbit edecek bir tahlil. Her ay düzenli olarak yapılması gerekiyomuş. Ben de şu ana kadar kanama falan olmadı çok şükür ama benim doktorum biraz ihtiyatlıdır. Belki seninki kanama falan olmayınca gerek duymamıştır.
hully Bebişini o karanlık ekranda bile görmek bu kadar mutlu ediyosainsanı bi de gerçeğini kucağımıza alınca ne hissedicez Allah bilir. Ay yazarken bile duygulandım
benimben61 Bana da erkek dedi doktor seninkine arkadaş geliyo yani.İnşallah sonucun da tertemiz çıkar.
uconn Canım beni ayda bir çağırıyo ama bizde kan uyuşmazlığı olduğu için her ay tahlil yaptırmam gerekiyo.Kalp atışını duydutan sonra zaten risk çok azalıyo 1.5 ay gayet normal bence.
eddaam Benim de öyle oldu önden gidiyo bebişimcanım belli olmuyo bazen geriden geliyolar, bazen önden gidiyolar, bazen geriden gidiyo diyosun bi anda arayı kapatıyolar. Bi kaç günlük oynama olabilir çok doğal. Ultrason da zarar vermiyo korkmana gerek yok. İnşallah düşük tehliken de biran önce geçer.
mnsroz Ay bu gece ben de sadece 1 kere uyandım dedim ki saat kesin 3 falandır bi baktım 5.30nasıl mutlu oldum anlatamam en azından 5 saat kesintisiz uyudum diye
ysmc Komşunun oğlu kız mıydı erkek miydi karnındakinin karşı cinsi çocuklar hamile kadına ilgi gösterirmiş diye bi hurafe duymuştum.Bakalım sende tutacak mı? Ben de arayı çok açmak istemiyorum kardeş çok güzel çünkü. Ama en azından aralarında 2.5-3 yaş olsun istiyorum. Hem 2 sene emzirmiş olurum hem de biraz daha aklı başına gelir büyüğün bezden falan çıkar en azından bebeğe zarar vermemesi gerektiğini daha iyi anlar.
umaynur Benim bulantılarım kalmadı ama zaten çok da yoğun değildi kusmam da hiç olmadı çok şükür.Halsizlik tam gaz devam ama. 4. aydan sonra azalır diyolar. Doktor bugün bana 15 gün sonra bi çok tiksindiğin şeyi yiyebileceksin büyük ihtimalle dedi. O zaman 4 ayımın bitmesine 10 gün falan kalmış olacak inşallah.
seyzen Ne güzel bir paylaşım yapmışsın canım yaaa hepsi de %100 doğru yani. Ayyy o günleri görelim biran önce hayırlısıyla yaaaa
tesekkur edrım cevabın ıcın arkadasım benım ılk 4 haftalıkken kanamam oldu.bunu doktora soyledım ben ama asırı kanamalarda bunun olabılecegını soyledı bana ben farklı bır test oldugunu dusundugum ıcın sordum.test ındırek coombs galıba bana yapmadı bılmem.sımdı dıyelımkı antıkor var bende bu bebegıme etkı etmeyecek degılmı 28,haftada bırde dogumdan sonra ıgne olacagımı soyledı doktorum.ıste her doktor farklı sımdıde bunu aklıma takarım artık :)
Merhaba anneler...Uzun bir ara verdim nete girmeye bulantılarım ve halsizliğim yüzünden.Hala geçmedi bende hala her sabah kusmalar ve halsizlik devam ediyo 12 haftadayım. Daha ne kadar sürecek bu kusmalar azalacağına artıyo sürekli.Belirtileri azalmaya başlayan var mı aranızda?Benim gebeliğim çok zor geçiyor.
arkadaslar ben de ister istemez cok ultrasona girdim ve dun engin arastirmalar yaptim :) ablam 15 yildir ABD'de yasiyor, sordum orda niye ultrasona az sokuyorlar diye, az sokmuyorlar sadece cok pahali dedi. ABD'de ve Avrupada saglik sektoru cok pahali imis, hatta surdan bi kiyaslama yapabilirsiniz, gecen sene amerikadaki amcam dislerini yaptirmak icin Turkiyeye geldi, yani sadece yol parasinin 3000 lira oldugunu dusunursek, ne kdr pahali ki yol parasini bile goze alip Turkiyeye geldi. parasini veren 10 kere de gorer 20 kerede yani. hatta tom cruise evine ultrason aleti almis:)))) ve bir kaynak daha netten bakabilirsiniz de, tubitakin sayfasinda, ultrason asla radyasyon dalgadiyla calsan bi alet degilmis kulagin duyabilecegi sesten daha yuksek calisan ses dalgalarinin ekrana grafik yansitmasiyla goruntu elde ediliyormus. adi ustunde, ultrasound.. fazla girilmesini onermemelerinin sebebi aslinda daha ziyade psikolojik, bu durum annede asiri panik ve endise uyandirirmis,her gun ulrasona girmekle ayda 1 ultarsona girmenin bebegin saglik durumunu takip etmek acisindan hicbir farki yokmus. bununla ilgili tuba usalla ilgili doktorlarin yorumunu okuyabilrsinz, tuba hanim her hafta ultrasona girmis de... son oarak her seyin nrmali makbuldur, en azinan bundan sonra ayda 1 ultrasona girmek dilegiyle....
kizlar slm umarim herkes iyi genelde okuyorum ama sayfalar cok hizli ilerliyor..
yarin kontrolum var rahim agzi uzunlugum olculecek dua edin kizlar iki hafta sonrada dikis atilacah hrs de insallah her sey yolunda gider..
slm yine ben rahim ağzı uzunluğun nasıl ölçülcek bi bilgin varmı benim doktorum ben hamile kalmadan önceki muyenesinde servikal yetmezlik teşhisi koydu bi daha rahim ağzı ölçümü yapmıyo yapmıycam dedi 17 aralıkta dikiş atıcak çok endişeliyim senin durumun nasıl
Merhaba anneler...Uzun bir ara verdim nete girmeye bulantılarım ve halsizliğim yüzünden.Hala geçmedi bende hala her sabah kusmalar ve halsizlik devam ediyo 12 haftadayım. Daha ne kadar sürecek bu kusmalar azalacağına artıyo sürekli.Belirtileri azalmaya başlayan var mı aranızda?Benim gebeliğim çok zor geçiyor.
Benimkide aynisini yapti, rahme iyi yerlesmis herseyi iyi gordugu icin 12. Haftada sikinti varsa gorecek, bende paraci bir doktor olmadigini dusundum.
5+6da kalbi duydum 9+4te aktif hareketlerini gormek icin cagirdi. sonra da ikili test icin o da 12+4 te
hully Bebişini o karanlık ekranda bile görmek bu kadar mutlu ediyosainsanı bi de gerçeğini kucağımıza alınca ne hissedicez Allah bilir. Ay yazarken bile duygulandım
benimben61 Bana da erkek dedi doktor seninkine arkadaş geliyo yani.İnşallah sonucun da tertemiz çıkar.
uconn Canım beni ayda bir çağırıyo ama bizde kan uyuşmazlığı olduğu için her ay tahlil yaptırmam gerekiyo.Kalp atışını duydutan sonra zaten risk çok azalıyo 1.5 ay gayet normal bence.
eddaam Benim de öyle oldu önden gidiyo bebişimcanım belli olmuyo bazen geriden geliyolar, bazen önden gidiyolar, bazen geriden gidiyo diyosun bi anda arayı kapatıyolar. Bi kaç günlük oynama olabilir çok doğal. Ultrason da zarar vermiyo korkmana gerek yok. İnşallah düşük tehliken de biran önce geçer.
mnsroz Ay bu gece ben de sadece 1 kere uyandım dedim ki saat kesin 3 falandır bi baktım 5.30nasıl mutlu oldum anlatamam en azından 5 saat kesintisiz uyudum diye
ysmc Komşunun oğlu kız mıydı erkek miydi karnındakinin karşı cinsi çocuklar hamile kadına ilgi gösterirmiş diye bi hurafe duymuştum.Bakalım sende tutacak mı? Ben de arayı çok açmak istemiyorum kardeş çok güzel çünkü. Ama en azından aralarında 2.5-3 yaş olsun istiyorum. Hem 2 sene emzirmiş olurum hem de biraz daha aklı başına gelir büyüğün bezden falan çıkar en azından bebeğe zarar vermemesi gerektiğini daha iyi anlar.
umaynur Benim bulantılarım kalmadı ama zaten çok da yoğun değildi kusmam da hiç olmadı çok şükür.Halsizlik tam gaz devam ama. 4. aydan sonra azalır diyolar. Doktor bugün bana 15 gün sonra bi çok tiksindiğin şeyi yiyebileceksin büyük ihtimalle dedi. O zaman 4 ayımın bitmesine 10 gün falan kalmış olacak inşallah.
seyzen Ne güzel bir paylaşım yapmışsın canım yaaa hepsi de %100 doğru yani. Ayyy o günleri görelim biran önce hayırlısıyla yaaaa
Canim hep oyle derler ya, hisseder diye. Belki kendisine gelecek oyun arkadasini hissetmistir. :):) ay ne guzel az once karsi komsumuzun bebegi kucagima geldi kafasini gogsume yasladi kimseye kendini sevdirmezmis acaba hissettimi, yicektim onu birde masallah cok guzel bir bebek dugme gibi burnu iri iri gozleri var insana cok guzel pozitif enerji veriyor .simdi 2. Bebis zor olmayacak mi bende pespese istiyorum ama en azindan 2 yasindan sonra tekrar yapabilirim gibi geliyor.İkisi beraber buyusun sonra rahat ediyim diyorum bende araya cok zaman koyarsam cesaret edemem.
aynen bende paracı bir doktor olmadığını düşünmüştüm ama günler geçtikçe insan bebeğini merak ediyor.21 aralıkta muayenem.geçmiyor zaman geçmiyor...
Kendime unutturmaya calistim birde ben en son 7 yada 8 haftada gitmistim bizimki sabit duruyordu verdigi ultrasondada hicbirsey belli degildi yalandan elime ultrason kagidi verdi sabrettim suan hareket ediyor parmaklari her yeri belli olacak onu dusundum daha buyumus halini gorucem dedim zaman gecti gitti persembe gunu 11+6 gorucem kuzumu :).Ama dayanamazsan git nolucakki bazilari ilk donem 2 haftada bir goruyor ama daha sonraki donemde o sura uzuyor diyorlar bazisi ayda 1, bazisi 3 hafta arayla gidiyor.
Kendime unutturmaya calistim birde ben en son 7 yada 8 haftada gitmistim bizimki sabit duruyordu verdigi ultrasondada hicbirsey belli degildi yalandan elime ultrason kagidi verdi sabrettim suan hareket ediyor parmaklari her yeri belli olacak onu dusundum daha buyumus halini gorucem dedim zaman gecti gitti persembe gunu 11+6 gorucem kuzumu :).Ama dayanamazsan git nolucakki bazilari ilk donem 2 haftada bir goruyor ama daha sonraki donemde o sura uzuyor diyorlar bazisi ayda 1, bazisi 3 hafta arayla gidiyor.
benim doktorum acayip dolu.şimdi arasam randevuma zaten 3 haftadan az kaldı.2 haftaya anca vericek başka doktorada gitmeyi istemedim.neyse sende uzun süre gitmemişsin beklerim artık.bide bişey sorcam seninde kasıklarında kramp tarzı ağrı oluyor mu böyle 4-5 saniye süren.bu hafta başladı bende.bu hamilelik acayip bişeymiş.ben hamile kalıcam karnım şişecek ve doğurucam sanıyordum:) ama daha ilk 3 ayda bile böyle sıkıntılar varsa ileriki ayları düşünemiyorum bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?