2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Bana doktorum yasaklamadı içebilirsin dedi. Ama abartma iki günde bir iç dedi.

kızlar mahvoldum ya tam geçti dedim mide bulantılarım, aniden gelen bir bulantı ve çıkardım, elim ayağım titriyor resmen halim kalmadı .

geçmiş olsun canım . benim miğde bulantılarım var hep ama çok şükür hiç çıkarma noktasına gelmedim . şimdiye kadar 2 kilo verdim

kızlar mahvoldum ya tam geçti dedim mide bulantılarım, aniden gelen bir bulantı ve çıkardım, elim ayağım titriyor resmen halim kalmadı .

Benim bulantılarım çok ciddi anlamda azaldı. 4-5 gündür hiç bulanmamıştı. Bu sabah bir posta can çekiştim ama banyoda.

Azala azala bitecek bu şekilde herhalde.

istiyorum bebek sahibi olmayı ama bakalım artık. daha nasip olmadı. inşaallah isteyen herkese verir rabbim.

ne kadar zamandır korunmuyosun ben 14. ayda hamile kaldım eğer bi sorun yoksa doktorlar bekliceksin diyo inşallah sende en kısa sürede yaşarsın ama hiç moralini bozma canım bi de kafana takmaman çok önemli ben çok sarmıştım ama tam artık olmuyo aşılama yaptırıcam dediğim sırada oldu

Cnm sende nasıl bi bacak ağrısı oluyor bu gece bacak ağrısından uyuyamadım yok yani böle bi ağrı hamileliklemi ilgiliymiş ben belki havalardandır demiştim doktoruma sölesemmi bende acaba.

Bide bugün kan testlerimin sonucu çıkıcak doktora gidicem bilerek aramıcam belki bidaha ultrasona alırmı acaba beni cinsiyetiyle ilgili bi ipucu alırım belki

10 aydır istiyoruz bakalım. daha yeni ovulasyon testi aldım. ben devamlı olarak rahim yumurtalık muayenesine gidiyorum bi sıkıntı yok dediler. aslında kafama takmıyorum. ama eşim takmaya başladı. bazen şöyle küçük bebeğim olsa da babası uyurken üstüne bıraksa. babayı öyle uyandırsak, gece aramıza yatırıp seve seve uyutsak diye hayal ediyorum:)

13. haftadaymışsın. Önümüzdeki haftadan itibaren geçmeye başlar canım. Benim öyle oldu. Hafif yine oluyor ama istifra etmiyorum ve daha rahat yemek yiyorum. Yiyemediğim şeyleri de az az yemeye başladım.

inşallah geçer miğde bulantı ilacını bırakmaya calısıyorum yarım içtim ve hemen bulantılarım arttı..özellikle o sabun kokuları beni mahfediyor el sabunları iğrenç geliyo neyle yıkıcamı şaşırdım ellerimi

Kızlaaar merhabaalar herkese...nasılsınız bakalım?ya ben 2 gündür baş ağrısından mafoluyorum...sebepte bebişten kaynaklı diye düşünüyordum...ama değil,benim sinüzitim var ve yine tekrarladı heralde,sinüzit belirtilerini gösteriyorum..zonklayarak baş ağrısı,alın bölgem,göz altlarım bütün sinüslerim şişti...İlaç kullanmak istemiyorum,ama öylece çekmekte çok kötü oluyor..napıcam yaa??doktora gitsem yine ilaç vericek ama yaaa,ne kdr hamileler için de olsa bebiş yine etilenir diye korkuorum ilaçlardan...ooff ooofff hep dert oldun bana sünizit

bence kesinlikle herşey kafada bitiyo bende takmıyorum artık diyodum ama takıyodum sonra işe girdim işe girdikten 2 ay sonra oldu

benim 7. haftanın içindeyken sağ diz arkasında ağrı oluştu, aynı huzursuz bacak sendromu gibi belirti gösterdi, yorgan bile ağır geliyordu anlattım doktora, her hamilelik farklı seyreder, sende olan bir başka hamilede olmayabilir, bu takviyeyi kullanmaya başla dedi. sonra bunu kullanmaya başladım, haptan mı yoksa belli bir dönem miydi ağrı artık bilemiyorum ama bana iyi gelmişti. zaten bu yapı ya da benzerini yazıyor ağrı şikayeti olan hamilelere doktorlar ama bu hapı devlet ödemediği için farklı hap da yazabilir cnm.

herkes mide bulantılarından bahsediyo sanırım yavaş yavaş geçiyo derken birden hortlayıveriyo bende dün gece ismini sölemiyim acılı bişey yedim yemez olaaydım mahfetti beni
yarın için devlet hastanesinden randevu almıştım kendi doktoruma da pazartesi gidicem yarın ki kontrole gitmeye korkuyorum kızlar sanki kalbi atmıcakmış gibi geliyo ama pazartesiyi beklemek de zor geliyo sizce napmalıyım paronayak oldum galiba

kızlar ben doğduğumda kalça çıkığı geçirmişim.. doktoruma söyledim bu önemli dedi hemen not aldı..

bi bilginiz varmı bu konu hakkında?

canım bende bu korkuyu üzerimden atamadımher ultrasona girerken doktor kötü bişey dicek diye nefesimi tutuyorum resmen.bende sırf bu yüzden ekstra iki farklı doktora gittim kendi doktorumdan hariç...

canım bende bu korkuyu üzerimden atamadımher ultrasona girerken doktor kötü bişey dicek diye nefesimi tutuyorum resmen.bende sırf bu yüzden ekstra iki farklı doktora gittim kendi doktorumdan hariç...
bilmiyorum canım ya çok korkuyorum nedense bişey varsa da kendi doktorum görsün diyorum eşimde kızıyo şaçmalama diyo yarın git gör içinde rahat eder diyo ama ben çok huzursuzum ya

cnm hoş geldin ; aynı dert bende de var felaket başım ağrıyooo bugun , simdi işyerinde tansiyonunu ölçtürdüm düşükmüş tuzlu ayran içmeni söylediler , ilaç ta almadım almak ta istemiyorum ama başım çatlıcak gibii...:26:

aslında antibiyotik kullanman gerek ama kullanmasan iyi tabii bol bol sarımsak yiyip hatta küçüklerinden sabah akşam tüm yutup bol vitamin alarak atlatabilir misin ki acaba

kızlar ben doğduğumda kalça çıkığı geçirmişim.. doktoruma söyledim bu önemli dedi hemen not aldı..

bi bilginiz varmı bu konu hakkında?

bilgim yok ama normal doğum için belki sakıncalı olabilir diye düşündüm ya da hamileliğin ilerleyen zamanlarında kendine daha dikkat etmen gerekebilir belki

Günaydın arkadaşlar

İnşallah tüm bebişler iyidir
Ya ben biraz negatif enerji yüklendim acaba hamilelik hassasiyetinden mi Olumsuz düşünmek istemiyorum ama negatif etkilendim dertleşmek istedim sizle
Cumartesi günü eltimlere gitmiştik yemeğe orda görümcem hamile olduğunu söyledi
Ya diyeceksiniz ki ne var bunda ama inanın tanısanız sizde negatif hissedersiniz
Benim ilk bebeğim dört sene sonra oldu onun 8 yaşında kızı var
bu görümcem benle hiç muhatab olmaz sürekli eltimle konuşur hep beni dışlayan tavırları var
Ben alıştım tavırlarına umrumdada değil zaten ama yemekte oturuyoruz herkes bana bebek nasıl felan diye soruyo eşim son doktor görüşmemizi anlatıyo
Bu hep lafı değiştiriyo bizde eve perde aldık felan diye konular buluyo
Sonra dedim cinsiyeti erkek olabilirmiş
Ailede erkek bebek yok kayınpeder felan sevindi bu demesin mi o kadar bebeğin cinsiyeti olmaz
Sonra kalkarken eşi zaten bizde bebek bekliyoz 4 haftalık ilk denediğimiz ay oldu diye söyledi böyle ayrıntılı
Allah ömür versin ama ne bileyim negatif bi hava olmadı değil
Olumsuz düşünüp bebegimi etkilemek istemiyorum
Hassasiyetten abartıyorum diye düşünmek istedim...

Son düzenleme:
GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) SU ÇİÇEĞİ VE ZONA
HAMİLELİKTE SU ÇİÇEĞİ VE ZONA (VARİSELLA - HERPES ZOSTER) GEÇİRMEK

İnsanların çoğu bu enfeksiyonu çocuk yaşlarda geçirirdiği için erişkin yaşta bağışıklık kazanmış haldedirler. Su çiçeği (varicella, chickenpox) enfeksiyonunu meydana getiren "vericella zoster virüsü" enfeksiyondan sonra vücutta latent yani sessiz halde kalır ve ileride tekrar aktifleşerek zona (herpes zoster, shingles) denilen hastalığı meydana getirir.

Su çiçeğinin bulaşması enfekte kişilere temas yoluyla veya damlacık yoluyla olur. Su çiçeği en bulaşıcı enfeksiyonlardan birisidir. Su çiçeği geçiren birisiyle aynı ortamda bulunan bağışık olmayan kişilere %90 oranında geçer. Hastalar döküntülerden bir gün öncesinden 6-7 gün sonrasına kadar bulaştırıcıdır. Herpes zoster (zona) geçiren kişilerle temas da bulaşıcıdır ve su çiçeğine sebep olabilir.

Su çiçeğinin kuluçka yani inkübasyon süresi 14 (10-20) gündür. Tipik döküntülerden bir gün önce, hafif ateş, halsizlik, iştahsızlık gibi bulgular olabilir. Döküntüler, önce pembe makül şeklinde başlar, birkaç saatte kırmızı papül, hemen sonrada çevresi eritemli veziküller ortaya çıkar. Vezikül duvarı incedir ve yumuşaktır, kolayca yırtılır. İçindeki berrak sıvı 12-24 satte bulanıklaşır, püstül halini alır ve sonrada kabuklanarak kahverengi pullar halinde dökülür. İz bırakmaz. İlk çıkan vezikül kaybolurken, 3-4 günde yenileri çıkar. Böylece aynı anda su çiçeğinin tüm lezyonları görülebilir.

Zona genellikle vücutta tek taraflı, bir ya da birbirine komşu birden fazla dermatomda (sinir dağılım bölgesinde) ağrılı veziküler lezyonlar ve ağrı ile karekterizedir.

Tanı:
Annede IgM antikorlarının pozitif olması veya IgG titresindeki 4 kat artış yeni enfeksiyonun geçirildiğini gösterir. Sadece IgG pozitif ise enfeksiyon eskiden geçirilmiştir çünkü IgM enfeksiyondan birkaç ay sonra kaybolur. Hem IgM hem IgG negatif olan kişiler bu virüsle hiç karşılaşmamış ve hastalanmamış kişilerdir ve bağışıklık kazanmadıkları için enfeksiyona duyarlılardır o yüzden gebelikten önce mutlaka aşılanmaları gerekir.
Hastalığın tanısı için genellikle ihtiyaç duyulmasa da veziküllerdeki sıvıdan virüs kültürü yapılabilmektedir.
Fetusta hastalığın tanısı ile ilgili fazla bilgi günümüzde yoktur.

Gebelikte bebeğe olan etkileri:
Gebelik sırasında su çiçeği geçirildiğinde gebeliğin sonlandırılması gerekir mi sorusunun tamamen net bir cavabı yoktur. Enfeksiyon bulaşan anne adayına immunglobulin yapılması hastalığı daha hafif geçirmesini sağlayabilir fakat bebeğe geçişi engellemez. Enfeksiyon bebeğe %1-2 gibi düşük oranlarda geçer. Bebeklerin çoğunluğu bu enfeksiyondan etkilenmez fakat özellikle de 20. gebelik haftasından önce enfeksiyonu geçirenlerin bebeklerinde bazen ciddi beyin ve sinir sistemi anomalileri, göz ve deride anomaliler, kollarda bacaklarda kısalık, kaslarda zayıflık gibi anomaliler oluşabilmektedir (Konjenital verisella enfeksiyonu). Bu yüzden gebeliğin dikkatli takibi ve detaylı ultrason incelemeleri gerekir. Gebeliğin sonlandırılması veya sonlandırılmaması kararını anne, baba ve doktor birlikte vermelidir.

Gebelikte geçirilen zona enfeksiyonu bebek açısından bir risk yaratmaz.

Bebek açısından yüksek risk taşıyan enfeksiyon doğumdan 5 gün öncesi ile doğumdan 2 gün sonrası arasında kalan süre içerisinde geçirilen enfeksiyondur. Bu durumda bebekte doğumdan sonra su çiçeği enfeksiyonu yüksek oranda (%20-60) gelişir ve bu bebeklerin üçte birinde ölüm görülür. O yüzden annenin doğuma yakın günlerde enfeksiyon geçirmesi durumunda mümkünse doğumun 5 günden fazla olacak şekilde geciktirilmesi faydalı olur. Doğuma yakın bu günlerde geçirilen enfeksiyon varlığında immünglobulin yapılması önerilir.

Su çiçeği aşısı:
Su çiçeği aşısı zayıflatılmış canlı aşı olduğu için gebelik sırasında yapılamaz.
Su çiçeği aşısı yapılan kişilerin aşıdan sonra 1 ay süreyle gebe kalmamaları, korunmaları önerilir. Fakat bu süre içerisinde gebe kalan annelerde ve bebeklerde bir anormalliğe rastlanılmamıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…