2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
evet çok katılıyorum, ben ıhlamur da içiyorum, geçen gün nar yedim 1 kase dolusu :18: ama bilmiyordum düşük etkisi olabileceğini bilseydim birkaç nar tanesi yer gözümü doyururdum. ben maydanoz da koyuyorum salatalarıma. şu yasakmış deyip tamamen kestiğim bir şey olmuyor genellikle. şu çiğ yumurta mevzusuna dikkat ediyorum bu ara. bir de sanırım kritik 3 aylık dönem bittiği için az bir rahatlama oldu bende.[/QUOTE]

Başka topikte okumuştum kilo kilo nar yedim hiçbirşeyde olmadı diyen çok insan var , bu bir olasılık ve onu göze almadıkları için bu tip meyve ve içecekler uyarıcı özellikli olduğu için önermiyorlar mesela adaçayı antiseptik olduğu için vücudun keseyi yabancı madde olarak algılayıp zarar verip düşmemesi için ve narda aynı şekilde uyarıcı rahim kasılmalarına sebep olabilir diye önermiyorlar.Aynen bende mayonez yedim çok değil ama az 1 yada 2 defa, yenmemesi gerekiyormuş içindeki çiğ yumurtadan ötürü burdan bir arkadaş uyardı bilmiyordum Allaha emanet artık bundan sonra yemem...

mrb canım merak ettim nar ı neden yemeyin diyorlar benim faranjitim var ve boğaz ağrısına nar iyi geliyor diye yiyorum hergün ve ıhlamur içiyorum gerçi geçmiyor antibiyotik kullanmadığım için ama en azından rahatlatıyor benim bildiğimde adacayı sinameki gibi çayları sakın içmeyin diyorlar jinekolog kaan kocatepe demişti kasılmaları başlatıyormuş...

arkadaslar goguslerın ucu pul pul dokulen varmı acaba yanı o koyulasn kısımla bırlıkte ucu.

bende oluyor canım ve çok kaşınıyor göğüs uçlarım . Bir kaç gündür ara ara sancı giriyor göğüslerime ve büyüdüler biraz

gunaydin kizlar bizde dun dr geldik dikis tarihimizi alamadik rahmin agzinda uc cm genisliginde bi kan birikmis bende suan kanama yok ama dr atmasi lazim disari dedi simdiyse atsin diye dua ediyorum ense kalinligi 1.1 cok iyi dedi 61mm olmus %70 kiz dedi degisirmi bilmiyorum kiz olmasina sevindim.. yine foto vermedi delu dr..
kizlar dua edin o birikmis kan disari atsin lutfen yada orada emilip gitsin..

Başka topikte okumuştum kilo kilo nar yedim hiçbirşeyde olmadı diyen çok insan var , bu bir olasılık ve onu göze almadıkları için bu tip meyve ve içecekler uyarıcı özellikli olduğu için önermiyorlar mesela adaçayı antiseptik olduğu için vücudun keseyi yabancı madde olarak algılayıp zarar verip düşmemesi için ve narda aynı şekilde uyarıcı rahim kasılmalarına sebep olabilir diye önermiyorlar.Aynen bende mayonez yedim çok değil ama az 1 yada 2 defa, yenmemesi gerekiyormuş içindeki çiğ yumurtadan ötürü burdan bir arkadaş uyardı bilmiyordum Allaha emanet artık bundan sonra yemem...[/QUOTE]

cevabı aldım canım teşekkürederim çok faydalı oldu...

ben yenmemesi gerektiğini biliyordum ama yabancı madde olarak algıladığını falan hiç duymamıştım, teşekkür ediyorum. hurmayı da bu dönemde önermiyorlar bilginiz olsun. doğumu kolaylaştırmak için rahim kasılmalarını artırıyormuş. bu nedenle son bir haftada yiyin diyorlardı.

merhaba arkadasım oncelıkle bebegının ıyı olmasına sevındım.bende senı arıyordum.sende de mı rahım anomalısı var.benım rahım kalp seklınde sana sormak ıstedıgım rahım agzı olcumun kactı da sana dıkıs kararı verdıler.

Halk arasında vücuttaki şişkinlik, ödem çözme, kabızlığın giderilmesi ve hatta kısırlık tedavisinde bile yaygın olarak kullanılan bitki çaylarının sanıldığı kadar masum olmadığı ortaya çıktı

Hamilelikte biberiye, aloe vera, fesleğen, adaçayı içmek düşük riskini artırıyor. Zencefil bulantı gideriyor, ısırgan otu çayı ise sütü artırıyor. Halk arasında vücuttaki şişkinlik, ödem çözme, kabızlığın giderilmesi ve hatta kısırlık tedavisinde bile yaygın olarak kullanılan bitki çaylarının sanıldığı kadar masum olmadığı ortaya çıktı.

SAKAT DOĞUM RİSKİ

Özellikle bazı bitki çaylarının hamilelik döneminde kullanımı karında kasılmaları artırarak erken doğuma sebep olabiliyor. Sakat doğum, kanama ve düşük riskini artırıyor. Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe, "Bitki çayları deyince hamilelikte bir kez daha düşünmek gerek. İsmi yabancı gelen bitki çaylarından, uzak durun. Marketlerde satılan çayları doktorunuza danışmadan kullanmayın" diyor. Tabii ki her bitki anne ve bebeğe zarar vermiyor: Zencefil gebelik bulantılarını gideriyor. Rezene çayının sakinleştirici etkisi var. Kuşburnu ve meyve çayları sıvı alımı için alternatif olabiliyor. Bebek doğduktan sonra, rezene ve ısırgan otu çayı ise sütü artırıyor.

ZARARLI BiTKiLER NELER?

Biberiye, oğulotu, kediotu, melisa yaprağı, ginseng, lavanta, Aloe vera, fesleğen, keten tohumu, yabanmersini, adaçayı, sinameki, karakafes otu, tan otu, sarı çiğdem, ökse otu, ada soğanı, ak diken kabuğu, melek otunun hamilelikte zararlı olduğu belirlendi. Öte yandan hamilelikte kalsiyum dengesini sağlamak için bol süt içmelisiniz. Ayrıca, meyve suları (taze sıkılmış portakal suyu) ve günde 2.5 litre su içmek şart.

Zencefil gebelik bulantılarını gideriyormuş bunu doktoruma sorucam öyleyse hemen kullanırım..

ya kızlar ben takıp edıorm ama cok yazamıorm
malesef aof sınavına az kaldı ve ben tutustum ders calısıorm
ama burdayım arar ara ugrar yazarımm
opuorm hepıızı

aklinda olsun ilk uc aydan sonra tsh in 3 un altinda olmasi gerekiyormus benim endokrin doktorum duzenli kullandigim ilacin dozunu arttirdi.son tahlilimde tsh benim 3 cikmisti.simdi doz arttirimina girdik.gecmis olsun

naz.ysmc tokayay arkadaslarım saolun cevaplarınız ıcın benımde hafıf kasıntı oluyor ve buyuduler ve pullanıyor demekkı normal bırsey hepımızde olduguna gore.sagolun aklıma takılan bırseyı daha cozdum sayenızde.

Bir bardak nar suyundan birşey olmaz bence aksine iyi gelir c vitamini deposu ama fazlasını içmeyin diyor bazı internet sayfalarında rahim kasılmalarına sebep olabileceği yazıyor, ama şöyleki bütün hamileliği boyunca yiyip hiçbirşey olmayan insan çok.Ben mesela yiyordum yine burda bir topik yemeyin diye birisi yorum yapmış bende araştırdım sonra doktoruma sordum o da bana tadımlık yiyebilirsin dedi.Yalnız benim doktorum perinatoloji uzmanı bende düşük riski yok ama diğer doktorlara göre biraz daha hasas bakabilir mevzuya ama o bile hiç yeme demedi.Mesela maydonozda yemeyin diyor ama salatalara falan koyuyorum, bence sadece abartmamak lazım...

Herkese merhabalar,

burayı takip ediyordum ama daha yeni üye oldum ve aranıza katılmak istedim zeynep ben. haziran başı bekliyorum bebegimi. ilk bebegim olacak benimde cinsiyeti ögrendim erkek :) birde doktorum ikili test sonuçları iyi oldugu için 3 lü taramaya gerek yok sizinde bilginiz olsun istedim. bide benim minnakımın resminide koyuyorum gerçi yamuk durmuş ama olsun birde baya bir önden gidiyor gelişimi :)

Narın zararı varmı? Hiç duymamıştım. Bende arada bir tane nar yiyorum.

Arkadaşlar ben doktoruma sordum nar yenir mi diye bana olumsuz bir şey demedi şuan 3. Aydayim bir buçuk aylikken hergün bir tane bazende iki oluyodu yerdim çok şükür olumsuz bişey olmadi canim çekse şuan bile hiç düşünmeden yerim o yüzden kendinizi bişey olacak diye sikmayin Allah in izniyle birşey olmaz inşallah zaten çoğu arkadaşimiz düşük tehlikesini atlatti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…