- 11 Nisan 2012
- 521
- 132
- 123
asosuum benim akıntım çok fazla zaten... bazen ıslak gibi hissettiriyor.
hatta çamaşırım ıslanmış oluyor ama bi sorun yok dedi doktorum. senin akıntın ne kadar:44: bacaklarına kadar mı, sadece çamaşırında mı??
ben de galiba etrafın etkisinde kalarak erkek diye hissediyorum ama canım hiiiç tatlı türü istemiyor. hep tuzlu, ekşi yiyiyorum. bu da kıza işaret olabilir mi. ama bebek odaları da bakarken hep kızlara yönelik olanlara bakıyorumkafam karışık[/QUOTE
cnm yedigin içtiginle çok ilgisi olmuyor bence, bende hiç tatlı yemedim halada yemiyorum. bende çok kız olmasını istedim ama bunu söylerken bile hep vicdan yaptım çünkü erkek oldugunu hisediyordum ona ihanet ediyormuşum gibi geliyordu :) şimdide erkege o kadar alıştım ki tutupta doktor yanılmışız kız derlerse inanılmaz üzülürüm .. acaba içerde çocuklar karışmış olabilir mi diye bile düşünebilirim :):):)
herkese gunaydin.kizlar dip boyaniz gelmedimi daha sizin???boyatmicam kararliyim ama cokta dert ediyorum kesinlikle.sosyal hayatta sac bandi takiyorum ama kamuda calisiyorum ise takamiyorum. sacim uc renk simdiden.sogan kabugu rengi oldu uclari..bir cozum ararken sanal magazanin birinde sac rimeli diye bi urun gordum.diplere degdirmeden rimel gibi ssaca suruyorsun ve sampuanlayinca cikiyormus.deneyen var mi bu urunu??cozum olur mu sizce
günaydın meleklerim eşimle çok kötü kavga ettim ya bana akıl verin eim ıspanak pişirmiş iyi yıkadım diyor ama sanki benim ağzıma çıtır çıtır sesler geldi bir lokma aldım bıraktım o kadardan mikrop bulaşır mı sizce
ben de galiba etrafın etkisinde kalarak erkek diye hissediyorum ama canım hiiiç tatlı türü istemiyor. hep tuzlu, ekşi yiyiyorum. bu da kıza işaret olabilir mi. ama bebek odaları da bakarken hep kızlara yönelik olanlara bakıyorumkafam karışık
herkese gunaydin.kizlar dip boyaniz gelmedimi daha sizin???boyatmicam kararliyim ama cokta dert ediyorum kesinlikle.sosyal hayatta sac bandi takiyorum ama kamuda calisiyorum ise takamiyorum. sacim uc renk simdiden.sogan kabugu rengi oldu uclari..bir cozum ararken sanal magazanin birinde sac rimeli diye bi urun gordum.diplere degdirmeden rimel gibi ssaca suruyorsun ve sampuanlayinca cikiyormus.deneyen var mi bu urunu??cozum olur mu sizce
günaydın meleklerim eşimle çok kötü kavga ettim ya bana akıl verin eim ıspanak pişirmiş iyi yıkadım diyor ama sanki benim ağzıma çıtır çıtır sesler geldi bir lokma aldım bıraktım o kadardan mikrop bulaşır mı sizce
Bende geçenlerde kayısı yağını duydum arkadaşlar iyi geliyormuş :) Tamamen vücudumuzla alakalı bir durum ama ben yınede bı kullanıcam içimde kalmasın :)
cnm benimde sacım üç renk oldu ama sonuçta saç boyalarının içinde illaki kimyasal oluyor. onun için çok dert etme bence, hamileyken ojede sürmeyin demişlerdi, çok saçma bulmuştum ama ya dogruysa diye oje bile sürmüyorum :) sonuçta şunun şurasında ne kaldı ki :)
Bir dahiliye ya da en doğrusu Endikronoloji doktoruna gitmen gerekli. Uygun gorurlerse ilaca baslatirlar. Cok onemli TSH aman dikkat Cocukta zeka geriliginin baslica sebebi Ben her doktor kontrolumde olcturuyorum İhmal etmeyin amann
Merhaba anneler ben uzun zamandir sizleri takip ediyordum fakat yeni uye olabildim bilgisayarim bozuktu tlfdada uye olunmuyormus malesef.aslinda yazip yazmamak konusundada cok kararsiz kalmistim. Neyse ben kisaca kendimi tanitim yasim 32 almanyada yasiyorum 2 tane cocugum var birincisi kiz ikincisi erkek ve tabi 3. Ye hamileyim burda ne yazikki benjm gibi 3. bebegini bekleyen yokbu yuzdende terettüd ettim yazmak icin bundan once bir dusuk yasadim. Suan bebegim 14+4 tdt 1haziran sat 25 agustos.cinsiyetin henuz ogrenemedik cok merak etmeme ragmen onceki bebeklerimi 13.haftaliken ogrenmistim hemde hic bukadar merak etmemistim onlari.birseyi nekadar cok arzularsaniz okadar ters gidebiliyor. Sanirim bazen oluruna birakmak lazim diye dusunmeye basladim. Bu arada birsey ogrendim sok gecirdim bu konuda bir bilgisi olan vardir belki benim Gorumcemde hamile suan 10haftalik filan kendisi turkiyede yasiyor dr onun bebegine kiz demis . Tecrubelerine gore plezenta bebege uzakta ise kiz yakinda ise erkekmis benim bu konuda hic bir bilgim yok plezentamizda neerde onuda bilmiyorum bilen varsa brlki bir fikir olur. Insallah herkes bebislerini saglikli kucaklarina almayi nasip eder rabbim. Hayirli geceler bulantisiz gunler.
Bir dahiliye ya da en doğrusu Endikronoloji doktoruna gitmen gerekli. Uygun gorurlerse ilaca baslatirlar. Cok onemli TSH aman dikkat Cocukta zeka geriliginin baslica sebebi Ben her doktor kontrolumde olcturuyorum İhmal etmeyin amann
Bencede tamamen yapıyla ilgili ve çok su içmekte fayda var
Merhaba bende bugün 10+3 üm iki gün var aramızda)çok merak etttiğim bişey var benim 1 kere miğdem bulandı onun dışında hiç belirtim yok hamileliğe dair!benim gibi olan varmı acaba bilemiyorum birde sadece 1 kg almışım sende durum nedir.en yakın seni buldum kendime )
canım o arkadaşlardan biri benim çok sevindim senin adına sağlıkla kucağına alabilirsin inşallahhh.. yalnız ben cuma günü başka dr a gittim salak kadın bana zaten bu haftalarda böyle rahimler düşük yapmaz 6-6,5 aydan sonra yapar dedi nasıl sinirimi bozdu rabbim korusun yavrularımızı aramızda da 3 gün var senle
sen ikili taramaya ne zaman gideceksin
kızlaaar doktora gidiyorum şimdi, bakalım gösterecek mi benim bebek cinsiyetini çatlıcam valla
cnm yaaa TSH dediğiniz nedir anlamadım ben :44:
TSH tiroidlerle ilgili bir hormon canım. Birçoğumuzun doktoru ilk tahlillerde istemişti TSH ı da. Tahlillerine bak vardır muhakkak orda. Bebeğin zeka gelişimi için çok önemli bir hormon.
İlk tahlilimde varmı eve gidince bakacağım. Ama ayda bir ölçtürmüşsünüz anladığım kadarıyla. Bana doktorum hiç böyle birşeyden bahsetmedi. Acaba yeterince düşük çıktığı içinmi diyeceğim ama seninde ilkinde düşük çıkmış. Ayın 15.de gidicem mutlaka soracağım doktora.
benimde canım bel mi kalça mı oluyo tam bbilmiyorum ama tam ortası bi kemiğim çok ağrıyor dokununca bişey olmuyo ama oturup kalkarken ağrıyor. genelde akşamları ve kendimi yorduğum zamanlarda oluyor.slm kızlar nasılsınız. ilk başlarda vardım hatırlarsanız. sonradan da hep okudum yazdıklarınızı ama cevap yazamadım hiç. siz maşallah dayanıklısınız. ben işten gelince dermanım olmuyor. ya uyuyorum ya uyukluyorum.
geçen hafta ikili testi yaptırdım ben. sonuçlarını almadım daha.
birde sizlere bişi sorcam benim kalça kemiğim ağrıyor bu ara. böle bişi yaşayan var mı
cnm o bahsettiğin nerdeyse herkesde oluyodur özellikle bendede hapşırınca ve yataktan kalktığımda falan oluyor. ama bu normal bişey ben olmadığında daha çok tedirgin oluyorumBen de oluyor bu ara..ben de kk da sorayim dedim,bir cevap cikmazsa doktoru arayacam galiba..yatakta bir taraftan bir tarafa donunce yada hapsurunca bir agri saplaniyor damarlardan biri sikiliyormus gibi sonra geciyor ama korkuyorum bebege bise olcak diye..
tünaydınn cnm :) sevindim cnm bebişinin iyi olmasına bebişin size biraz heyecan yaşatmak istemiş annesiherkese günaydın kızlarr nasılsınız bugün biz iyiyiz çok şüükür benimde bulantım ve kusmam çok fazlaydı bugün 10+6 olduk ve bu zamana kadar 4kg verdim doktor cumartesi günü metpamid verdi pazartesiden beri kullanıyorum günde 3 defa diyo ama ben 2 defa kullanıyorum işe yaradı gibi kahvaltı hariç diğer öğünlerimi daha rahat yiyorum bebeğimide gördüm ilk başta bizi korkuttu yalnız kalp atışını göremedim doktorda göremediki sanırım ahh ödümü patlattı dedi dedim benimde ödüm patladı ama ben hala göremiyorum kalp atışını sonra gösterdide rahatladım ayın 15de 2li testimi yaptırıcam hayırlısıyla sonuçları bi iyi çıksa sanki biraz daha rahatlıycam dayanamadım cinsiyeti hakkında bi tahmininiz varmı dedim yok daha çok erken dedi kızsa eğer dahada geç belli olur dedi oğlumdada 16 haftadan önce söylememişti umudum 2li test yaptırıcağım doktorda hayırlısı bakalım:)
valla arzucum doktor bana 9. haftaya kadar folik asit kullandırttı 9. haftada bıraktım. henüz başkada bişi yazmadı 16. haftada yazıcakmış şu vitaminlerden şu sıralar mide bulantısı yapar diye bekliyorus bakalım :44::44:Güzel kuzular birşey sorucam..
Ben 14. haftamdayım, elevit ve folacin kullanıyordum..
Artık yavaş yavaş demir hapı-omega 3-kalsiyum- magnezyum desteğine geçilecek mi merak ediyorum.
Sizde durumlar nedir?
Benim elevit 2 gün önce bitti, randevum pazartesiye..
O gün sorucam ama 1 hafta nerdeyse vitamınsiz kalmak da istemiyorum..
Sizde durumlar nedir?
Doktorlarınız hangi ilaçları kullandırıyor şu an, yazarsanız çok sevinirim..
Teşekkür ederim şimdiden..
Gününüz güzel geçsin...
İlk tahlillerim 17 Ekimde yapılmış. TSH:3,71 çıkmış. Referans değer: 0,27-4,2
Yani aslında değerim referans değer aralığında ama doktorum hamilelik için yüksek dedi. 30 Ekimde testi tekrarlattı. 3,43 çıktı. (ama ilkiyle aynı yerde yapılmadı 2. testim ondan farkeder mi değerler bilmiyorum)
Biraz düşmüş ama yeterli değil 1 ay sonra bir kez daha baktıralım eğer düşmemişse endokrin uzmanına yönlendiricem seni dedi. İlaç için. Dün testim tekrarlandı ve değerim 4,41 e yükselmiş işte. ( bu test 2. ile aynı yerde yapıldı)
Sonuç bugün endokrin uzmanından randevum alındı.
Ben niye 1 ay bekletiyor ki diye düşünürken dün bir arkadaşımız açıklamasını yaptı. TSH ilk 3 aydan sonra çok önemliymiş.
Hamilelik öncesi kalp doktorumun istediği testler içinde de TSH vardı ve değerim normaldi. Hamilelik her hormonumuzu böyle çıldırtıyor işte.
Canım benim de tiroid problemim var önceden tiroid ameliyatı olmuştum
Aslında doktorunun ilk değerde hapa başlatması gerekirdi
Benim ilk değerim 4,7 idi hemen hapa başladık sonra 2.9 çıktı hapı günde 1,5a çıkardık
Çünkü doktorum 2,5 altı olması gerekiyor dedi
Bende bu konuda biraz endişeleniyorum ama inşallah Allahım korur bebekleri
Değerin kaç olması gerektiğini sende bir doktoruna sorar mısın
Ayrıca hap bulantı yapmıyor merak etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?