2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

canım endişelenicek birşey olmadığını düşünüyorum. benimde çok fazla akıntım oluyor. dediğin gibi çıtçıtlı atletim, bacak aralarıma kadar bulaşıyor.ayrıca berbat kokusu var. ama sadece hamileliğimde başladı bu durum.doktor bana fitil verdi onu kullandığımdan beri akımtım azaldı en önemlisi de kokusu gitti.ama azda olsa akıntı olması hamileliğinin sağlıklı olduğuna işaretmiş.hormonlarının düzenli sıvı salgıladığını söylüyor doktor. sadece kokulu olması bir çeşit mikrop sayılır dedi yada soğuklardan oluyor dedi. oda geçti allaha şükür

Ben lipstick şeklinde olandan kullanıyorum Rimel gibi olanların renkleri olmadı bana. Diplere değdirmeden kullanıyorum, çok da memnunum Saçı benim gibi erken beyazlamış insanların saç boyatamaması korkunç gerçekten Ancak böyle idare edebiliyorum Doktor diplere süremeden kullan dedi Sonuçta bildiğin kalem Deriye nüfus edecek bir şey değil

kız delüüü kavga niye ediyon ıspanak pişiren bi kocan varsa

mrb etrafındaki insanların ne dediğine bakma sakın kendini çok şartlandırma zaten 2 haftan kalmış öğrenmene ilk bebeğinse zaten çokta önemli değil hangi cinsiyette olduğu inş gönlünden geçen neyse o olur..
ben ilk oğluma hamileyken canım hep ekşi elma çekti...
ikincisinde de tuzlu ve ekşi mayhoş şeyler birde meyva en çok mandelina ama buda oğlan ikincisinde yaşadıklarım aynı kız bebek belirtileri ama oğlum oluyor.bence bu istekler belirtiler yaa vücudumuzun eksikliğini çektiği şeylerle alakalı yada psikolojik bana göre.....

ilkinde hep ekşi istedim kızım oldu yine hep ekşi istiyorum ama erkek gibi geliyo daha öğrenmedim

CNM kullanan arkadaşlar var dediğin gibi sadece diplere sürmemek gerekiyor bence zararı olmaz derim

esracım ; haklısın aslında ama kızların dediği gibi ıspanak yapan bikocan var hiç kızma adamcağıza , sen eniyisi temizlenmiş yıkanmış ıspanak al marketten o daha garanti olur
Bende geçenlerde kayısı yağını duydum arkadaşlar iyi geliyormuş :) Tamamen vücudumuzla alakalı bir durum ama ben yınede bı kullanıcam içimde kalmasın :)

evet daha biiiiiiiii 6 ay var beeee oje konusunda bende duyduğumdan beri sürmüyorum tırnaklarım gözüme igrenç geliyooo ama yapacak bisey yok dimi ama

Bir dahiliye ya da en doğrusu Endikronoloji doktoruna gitmen gerekli. Uygun gorurlerse ilaca baslatirlar. Cok onemli TSH aman dikkat Cocukta zeka geriliginin baslica sebebi Ben her doktor kontrolumde olcturuyorum İhmal etmeyin amann

cnm yedigin içtiginle çok ilgisi olmuyor bence, bende hiç tatlı yemedim halada yemiyorum. bende çok kız olmasını istedim ama bunu söylerken bile hep vicdan yaptım çünkü erkek oldugunu hisediyordum ona ihanet ediyormuşum gibi geliyordu :) şimdide erkege o kadar alıştım ki tutupta doktor yanılmışız kız derlerse inanılmaz üzülürüm .. acaba içerde çocuklar karışmış olabilir mi diye bile düşünebilirim :):):)[/QUOTE]

aynı duygular içerisindeyim içime erkek doğuyor ama kız olmasını da çok isterim. en başta sağlık o ayrı tabii.. umarım dr doğru görmüştür. insan kendini ona göre hazırlıyor ne de olsa.

Plesanta hani toplumca bilinen eş anneyle bebek ararısındaki duvar besinleri ayırt edip bebeğin oksijen ve besin kaynağını sağlıyor kese duvarıyla bebek arasında duruyor sanıyorum ama ben ilk defa böyle birşey duydum cinsiyeti belli olanlar kızlarrrr ultrason kağıdınıza bakın doğrumu acaba..:) Doktor pipi,kuku derken plesantayla cinsiyet mi anlaşılır çok şaşırdım ve merak ettim..

Bir dahiliye ya da en doğrusu Endikronoloji doktoruna gitmen gerekli. Uygun gorurlerse ilaca baslatirlar. Cok onemli TSH aman dikkat Cocukta zeka geriliginin baslica sebebi Ben her doktor kontrolumde olcturuyorum İhmal etmeyin amann

cnm yaaa TSH dediğiniz nedir anlamadım ben :44:

gölgencim ve bulbulcum haklısınız galiba endişede tavan yaptım ya toxo negatif ya manyaklaştım iyice gerçi ne kadar dikkat etsemde mecburen biryerlerde yemem gerekiyor işyerinde filan Allah'ıma emanet bebişlerimiz

Bencede tamamen yapıyla ilgili ve çok su içmekte fayda var

yapıyla ilgili canım ama genede önlem almak lazım ben ilk hamileliğimde sadece bebe yağı kullanmıştım son hafta artık sıcaklardan bunalmıştım vıcık vıcık geliyodu yağ bıraktım ve son hafta içinde karnım kaşınmaya başladı göbeğimin kenarında çok az bi yer çatladı onun dışında başka hiç çatlağım olmadı vücudu nemli tutmak ve bol su içmenin bence gerçekten faydası oluyo[/QUOTE]
Benimde hiç istemediğim bir durum çatlamak ana avutuyorum kendimi annem 3doğumundada çatlamamış hiç doktorum çok pirpirikli 3 ay hiç birley değmeyecek vücuduna diyor bebek şampuanıyla duş alıyorum bebe yağı dahi sürdürmüyor sonra bakıcaz diyor ben sana hormonu en az olanı önerşcem dedi bide 50 kg ike hamile kaldım herke zayıf hamile kalan çok kilo alır diye hayatımda 55 i görmemişim nasıl çatlamıcaksam artk:1 tek düşüncem anneme benzerim umarım) olsun çarlarsada yapıcak bişey yok çok istedim sonuçta bu bebişi uğraşdırdı beni bide.oyüzden hiç bişeyi sorun etmiyorum.

Güzel kuzular birşey sorucam..
Ben 14. haftamdayım, elevit ve folacin kullanıyordum..
Artık yavaş yavaş demir hapı-omega 3-kalsiyum- magnezyum desteğine geçilecek mi merak ediyorum.
Sizde durumlar nedir?
Benim elevit 2 gün önce bitti, randevum pazartesiye..
O gün sorucam ama 1 hafta nerdeyse vitamınsiz kalmak da istemiyorum..

Sizde durumlar nedir?
Doktorlarınız hangi ilaçları kullandırıyor şu an, yazarsanız çok sevinirim..

Teşekkür ederim şimdiden..

Gününüz güzel geçsin...

merhaba canım :) valla benimde bir defa miğdem bulandı oda balık yaptı eşim fırında masaya getirince kokusu ağır geldi o zaman başka da bulanmadı miğdem. valla kiloma hiç bakmadım ama göbeğim var işte yavaş yavaş belli olmaya başladı onun haricinde fiziğim hala aynı. ben sanırım 2 kilo felan aldım ben çok yiyorum sanırım ondan fazla kilo alacam :))))

amin canım hepimiz sağlıcakla kucağımıza alırız inşallah :) ben hep aynı kendi doktoruma gittim bide asıl büyüdüğü zaman kendini emniyete alır bebişler. ayn durumda olan arkadaşımın akrabası ilk başlardaki kanamalardan sonra 3 ayından itibaren hiçbir tehlkesi olmadan doğumunu zamanında yaptı :) inşaallah bizimde öyle olucak :)sallama sen kendi doktorndan başkasını... ben ikili test e ayın 14 ü yada 17 bu tarihlerde gidicem işte temiz çıkacağını düşünüyorum bir sorun olduğunu düşünmüyorum açıkcası.... ALLAH aemanet bebişler :)

kızlaaar doktora gidiyorum şimdi, bakalım gösterecek mi benim bebek cinsiyetini çatlıcam valla

ayyy ne güzelll :) zamnı gelse de bende görsem :)

TSH tiroidlerle ilgili bir hormon canım. Birçoğumuzun doktoru ilk tahlillerde istemişti TSH ı da. Tahlillerine bak vardır muhakkak orda. Bebeğin zeka gelişimi için çok önemli bir hormon.

İlk tahlilimde varmı eve gidince bakacağım. Ama ayda bir ölçtürmüşsünüz anladığım kadarıyla. Bana doktorum hiç böyle birşeyden bahsetmedi. Acaba yeterince düşük çıktığı içinmi diyeceğim ama seninde ilkinde düşük çıkmış. Ayın 15.de gidicem mutlaka soracağım doktora.

İlk tahlillerim 17 Ekimde yapılmış. TSH:3,71 çıkmış. Referans değer: 0,27-4,2
Yani aslında değerim referans değer aralığında ama doktorum hamilelik için yüksek dedi. 30 Ekimde testi tekrarlattı. 3,43 çıktı. (ama ilkiyle aynı yerde yapılmadı 2. testim ondan farkeder mi değerler bilmiyorum)
Biraz düşmüş ama yeterli değil 1 ay sonra bir kez daha baktıralım eğer düşmemişse endokrin uzmanına yönlendiricem seni dedi. İlaç için. Dün testim tekrarlandı ve değerim 4,41 e yükselmiş işte. ( bu test 2. ile aynı yerde yapıldı)

Sonuç bugün endokrin uzmanından randevum alındı.

Ben niye 1 ay bekletiyor ki diye düşünürken dün bir arkadaşımız açıklamasını yaptı. TSH ilk 3 aydan sonra çok önemliymiş.
Hamilelik öncesi kalp doktorumun istediği testler içinde de TSH vardı ve değerim normaldi. Hamilelik her hormonumuzu böyle çıldırtıyor işte.

Son düzenleme:
benimde canım bel mi kalça mı oluyo tam bbilmiyorum ama tam ortası bi kemiğim çok ağrıyor dokununca bişey olmuyo ama oturup kalkarken ağrıyor. genelde akşamları ve kendimi yorduğum zamanlarda oluyor.

cnm o bahsettiğin nerdeyse herkesde oluyodur özellikle bendede hapşırınca ve yataktan kalktığımda falan oluyor. ama bu normal bişey ben olmadığında daha çok tedirgin oluyorum
tünaydınn cnm :) sevindim cnm bebişinin iyi olmasına bebişin size biraz heyecan yaşatmak istemiş annesi kızın olucak senin inş bak benden sölemesi

valla cnm sende bi hoşsun gerçekten bizim kocalarımız yaptığımız yemeklere laf ediyoda bişi demiyoruz sana elleriyle yemek yapmış bide kusur mu arıyosun Allah seni napmasınn çabuk özür dile bakiyim kocişinden pişmiş yemekten mikrop falan bulaşmaz cnm heralde salata falan olsa neysede korkma yani annesi babasınıda üzme bebişinin

valla arzucum doktor bana 9. haftaya kadar folik asit kullandırttı 9. haftada bıraktım. henüz başkada bişi yazmadı 16. haftada yazıcakmış şu vitaminlerden şu sıralar mide bulantısı yapar diye bekliyorus bakalım :44::44:

Canım benim de tiroid problemim var önceden tiroid ameliyatı olmuştum
Aslında doktorunun ilk değerde hapa başlatması gerekirdi
Benim ilk değerim 4,7 idi hemen hapa başladık sonra 2.9 çıktı hapı günde 1,5a çıkardık
Çünkü doktorum 2,5 altı olması gerekiyor dedi
Bende bu konuda biraz endişeleniyorum ama inşallah Allahım korur bebekleri
Değerin kaç olması gerektiğini sende bir doktoruna sorar mısın
Ayrıca hap bulantı yapmıyor merak etme

3 altı olması gerekir demişti doktorum. 3,4 tü değerimde. Bazı doktorlar 3 bazıları 2,5 diyor.
Bugün endokrin uzmanına gidince daha detaylı bilgi alırım.

Benim T3 T4 değerlerim çok normal sadece tsh yüksek.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…