2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
herkese merhaba ben bugün yataktan ağrıyla kalktım belimin sol tarafı öyle kötü ağrıyor ki oturup kalkarken bıçak batar gibi oluyo çok canım yanıyo sanki böbreklerim ağrıyo gibi dün duşta fazla kaldım sanırım ondan oldu üşüttüm galiba herkes üşütmüşsündür diyo umarım sadece okadardır :2: yarın 2li test için nihayet ben de gidicem kartal devlet hastanesine bebişimi görüceğim için de çok heyecanlıyım özledim pıtırcığımı . herkes hemen hemen yaptırdı testlerini çoğunuz cinsiyetini de öğrendi ben de çok merak ediyorum biran önce öğrensem diyorum ama tabi bu aylarda yanılma payı da çok yüksek amaaaan nebileyim karışık duygular içindeyim

bana zaten hiç elevit vermedi bi folik asit kullanıyorum o da geç başladım zati yarıyo mu bilmem

ewet canim disimizi sikalim biraz artikbende surmuyorum oje birtek hafif allik rimel rujum varrrr.

TSH tiroidlerle ilgili bir hormon canım. Birçoğumuzun doktoru ilk tahlillerde istemişti TSH ı da. Tahlillerine bak vardır muhakkak orda. Bebeğin zeka gelişimi için çok önemli bir hormon.

cnm ;2,42 ymiş benimki aydınttığınız için çok teşekkürler efemmmm

bende bu gidisimde sorayım acaba ne zaman bidaha tahlil isteyecek :26:

Şimdi biraz araştırma yaptım da şöyle bir yazı buldum. Ben subklinik hipotiroidi imişim. T3 ve T4 değerlerim normal olup TSH yüksek olduğundan ötürü.

Hipotiroidi tedavisinde tiroid hormonu ilaç şeklinde verilerek yerine konur. Bunun için T4 hormonu (levotiroksin) ilacı verilir anneye. T3 hormonu ilaç olarak verilmez sadece T4 hormonu verilmesi yeterlidir çünkü vücutta asıl etkiyi gösteren hormon budur. Subklinik hipotiroidi de aynı şekilde ancak daha düşük doz ilaç tedavisini gerektirir.

Anladığım kadarıyla T4 çok önemliymiş.

t3 ve t4 degerlerim beninde cok normal bazi tiroit cesitleri sadece hamilelikle basliyor sonra bitiyor.benim antikorlarim pozitifmis yani daha onceden tiroitim varmis.bebegim 3 haftalikken ogrendim ben.cok gec kalmis sayilmam.p

aşkolsun
ikili testlerini yaptıranlar neden hiç bişey yazmıyor sonuçlarım için!!
meraktan çatlıycam lütfen bi cevap verin yaa kendi değerlerinizi paylaşın en azından..

PAPP-A
Down sendrom1 (PAPP-A+Serbest beta HCG)
Serum 2.05

Free betaHCG
Down sendrom1 (PAPP-A+Serbest beta HCG)
Serum 44.7

benimde subklinik hipotiroidi ama hasimato hipotiroidisi var birde onun semptomlarida benziyor cunku.doktorun teshisi koyar artik

ben 1-2 hafta folik asit kullandım sonra elevite basladım 9. hafta simdi 13 icindeyim 3 haftadır alıorum ama bitmesine cok var 60 tane icinde. Bugun kontrolum var belki degistirir. ama elevit icinde kalsium demir vs var.

tatlım ben yaptırdım sonuçlarımı da aldım ama koskoca bir sayfa ve içinde birçok değer var. sana da dün cevap yazmıştım :) dedim ki "benim sonuçların altında bir takım oranlar var sende de vardır herhalde. bildiğim kadarıyla ona göre değerlendiriliyor. 1 /...... yazmalı." bir bak bakalım sonuçlarında böyle bir oran var mı?

cnm yazdıgın şekilde anlamadıgım için yorum yapmadım ben :) benimkinde 1>500000 böyle birşey yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam, onada doktor zaten sonuçlar çok güzel dedigi için çok dikkat etmedim. senin doktor sözel olarak sonuçlar iyi dediyse sorun yoktur zaten :)

ewet canim disimizi sikalim biraz artikbende surmuyorum oje birtek hafif allik rimel rujum varrrr.

ojeyi italyan doktorlar yasaklar o kdar da değil dedi benimki. valla ben eskiye nazaran her zaman full ojeli gezmesem de suruyorum, bi kac gun bos kalıyor ancak. ojenin tırnaktan kana karısma ihtimali iyi yıkanmamıs bir meyveden aldıgımız kimyasal ihtimalinden az bence

Aslında o kadar çok kimyasal kullanıyoruzki. Banyo sabunumuz, el yıkama sabunumuz, şampuan, bulaşık deterjanı (hem elde, hem makina da olan), çamaşır deterjanı, temizlikle ilgili tüm ürünler. Deodorant, parfüm....... daha bir sürü şey var arkadaşlar. Evde dikkat etsek dışarıda, iş yerinde dikkat etmemiz mümkün değil. Bence herşeyi kararınca kullanıp biraz rahat olmak lazım. Yüzü bir ton makyajla gezip hamile olan ve çocukları gayet sağlıklı doğan bir sürü insan tanıyorum. Biraz rahat olup Allah a havale etmek lazım.

ben de bugun 2li test yaptıracagım umarım sorun cıkmaz. dun o kadar endiseliydim ki o halimde ruyamda tabiiki bebeğimi gordum.

Guzel ama hafif cılız bir erkek bebeğim var. Bebek arabası ile gezdiriyorum ama 10 dakika sonra sıkılıorum eve donerken bebek arabasını bi turlu kapayamıyorum, bir elimde bebek bir elimde araba kalakalıorum. O arada gercek hayatta esi 22 haftalık hamile bir arkadasımı goruyorum, onların gercekte kızları olacak ama ruyamda tostoparlak bembeyaz masmavi gozlu bir erkek bebegi var pusette, bebegimi 2 saat gezdirdim geldim, diyor. Bir eliyle sak diye bebek arabasını kapatıyor. Ben bir kotu oluyorum ben gezdirmedim, arabasını bile kapayamıyorum cocugum zayıf diye :) bu arada arkadasın arabası BUGABOO marka, diyorum keske ben de ondan alsaydım bak nasıl kolay kapanıyor. Boyle boyle sabahı sabah ettim, umarım guzel haberler alırım.

yediklerimiz ve ictiklerimizden aldigimiz kimyasallara bakarsak keske yikamayla kurtulabilsek derim bir gida muhendisi olarak.cogu sebze ve meyvelerde pestisit kalintisi var ve bunlarin cogu vucuttan atilmiyor ve basta karacigerimiz olmak uzere bir cok organ ve dokuda tahribat yapiyor.iyi tarim uygulamalariyla ve organik olanlari tercih etmeliyiz mumkun oldugunca tabi

ya ben de duş jelimden tırsıyorum şampuan saç kremiii

mrb güzel anneler nasılsınız bugün benimde ense kalınlığıma bakıldı 1.2 mm boyu 6 cm çok hareketliyiz :) çok şükür ama o hareketlerini ben hissetmiyorum :)

yabiz ne kullancaz ne yiyip etcez kızlar ya bazı doorlar diyor folik asit üç ay kullanılmalı benimkisde ben öncesibde kullandıım için sadece elevit verdi
sadece elevit kullanan var mı

benimkinden randevuda 15 gün sonraya anca randevu alabildiğimde ilk hamileliğimi farkettiğim zaman ben de beklemeye dayanamadım başka doktora gittim bebek var mı yok mu diye. Ordaki bana folik asit kullanmana gerek yok deyip elevit vermişti. Ben hiç alıp kullanmadım ama kendi doktorumu bekleyip onun verdiği folik aside başladım. Seninki de benim gittiğim ilk doktor gurubundan demek ki. Ya bence çok sorun değil bebek alacağını senden alıyo zaten vitaminler sanırım bizim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…