- 12 Ekim 2012
- 1.035
- 2
- 116
Güzel kuzular birşey sorucam..
Ben 14. haftamdayım, elevit ve folacin kullanıyordum..
Artık yavaş yavaş demir hapı-omega 3-kalsiyum- magnezyum desteğine geçilecek mi merak ediyorum.
Sizde durumlar nedir?
Benim elevit 2 gün önce bitti, randevum pazartesiye..
O gün sorucam ama 1 hafta nerdeyse vitamınsiz kalmak da istemiyorum..
Sizde durumlar nedir?
Doktorlarınız hangi ilaçları kullandırıyor şu an, yazarsanız çok sevinirim..
Teşekkür ederim şimdiden..
Gününüz güzel geçsin...
cnm benimde sacım üç renk oldu ama sonuçta saç boyalarının içinde illaki kimyasal oluyor. onun için çok dert etme bence, hamileyken ojede sürmeyin demişlerdi, çok saçma bulmuştum ama ya dogruysa diye oje bile sürmüyorum :) sonuçta şunun şurasında ne kaldı ki :)
benim haftamla uyumluydu canım cumartesi 3 cm demişti ama haftasına göre önde gidenler vardı galiba onların daha fazla çıkabilir
TSH tiroidlerle ilgili bir hormon canım. Birçoğumuzun doktoru ilk tahlillerde istemişti TSH ı da. Tahlillerine bak vardır muhakkak orda. Bebeğin zeka gelişimi için çok önemli bir hormon.
İlk tahlilimde varmı eve gidince bakacağım. Ama ayda bir ölçtürmüşsünüz anladığım kadarıyla. Bana doktorum hiç böyle birşeyden bahsetmedi. Acaba yeterince düşük çıktığı içinmi diyeceğim ama seninde ilkinde düşük çıkmış. Ayın 15.de gidicem mutlaka soracağım doktora.
Canım benim de tiroid problemim var önceden tiroid ameliyatı olmuştum
Aslında doktorunun ilk değerde hapa başlatması gerekirdi
Benim ilk değerim 4,7 idi hemen hapa başladık sonra 2.9 çıktı hapı günde 1,5a çıkardık
Çünkü doktorum 2,5 altı olması gerekiyor dedi
Bende bu konuda biraz endişeleniyorum ama inşallah Allahım korur bebekleri
Değerin kaç olması gerektiğini sende bir doktoruna sorar mısın
Ayrıca hap bulantı yapmıyor merak etme
3 altı olması gerekir demişti doktorum. 3,4 tü değerimde. Bazı doktorlar 3 bazıları 2,5 diyor.
Bugün endokrin uzmanına gidince daha detaylı bilgi alırım.
Benim T3 T4 değerlerim çok normal sadece tsh yüksek.
Şimdi biraz araştırma yaptım da şöyle bir yazı buldum. Ben subklinik hipotiroidi imişim. T3 ve T4 değerlerim normal olup TSH yüksek olduğundan ötürü.
Hipotiroidi tedavisinde tiroid hormonu ilaç şeklinde verilerek yerine konur. Bunun için T4 hormonu (levotiroksin) ilacı verilir anneye. T3 hormonu ilaç olarak verilmez sadece T4 hormonu verilmesi yeterlidir çünkü vücutta asıl etkiyi gösteren hormon budur. Subklinik hipotiroidi de aynı şekilde ancak daha düşük doz ilaç tedavisini gerektirir.
Anladığım kadarıyla T4 çok önemliymiş.
Güzel kuzular birşey sorucam..
Ben 14. haftamdayım, elevit ve folacin kullanıyordum..
Artık yavaş yavaş demir hapı-omega 3-kalsiyum- magnezyum desteğine geçilecek mi merak ediyorum.
Sizde durumlar nedir?
Benim elevit 2 gün önce bitti, randevum pazartesiye..
O gün sorucam ama 1 hafta nerdeyse vitamınsiz kalmak da istemiyorum..
Sizde durumlar nedir?
Doktorlarınız hangi ilaçları kullandırıyor şu an, yazarsanız çok sevinirim..
Teşekkür ederim şimdiden..
Gününüz güzel geçsin...
aşkolsun
ikili testlerini yaptıranlar neden hiç bişey yazmıyor sonuçlarım için!!
meraktan çatlıycam lütfen bi cevap verin yaa kendi değerlerinizi paylaşın en azından..
PAPP-A
Down sendrom1 (PAPP-A+Serbest beta HCG)
Serum 2.05
Free betaHCG
Serum 44.7
aşkolsun
ikili testlerini yaptıranlar neden hiç bişey yazmıyor sonuçlarım için!!
meraktan çatlıycam lütfen bi cevap verin yaa kendi değerlerinizi paylaşın en azından..
PAPP-A
Serum 2.05
Free betaHCG
Serum 44.7
ewet canim disimizi sikalim biraz artikbende surmuyorum oje birtek hafif allik rimel rujum varrrr .
ojeyi italyan doktorlar yasaklar o kdar da değil dedi benimki. valla ben eskiye nazaran her zaman full ojeli gezmesem de suruyorum, bi kac gun bos kalıyor ancak. ojenin tırnaktan kana karısma ihtimali iyi yıkanmamıs bir meyveden aldıgımız kimyasal ihtimalinden az bence
ojeyi italyan doktorlar yasaklar o kdar da değil dedi benimki. valla ben eskiye nazaran her zaman full ojeli gezmesem de suruyorum, bi kac gun bos kalıyor ancak. ojenin tırnaktan kana karısma ihtimali iyi yıkanmamıs bir meyveden aldıgımız kimyasal ihtimalinden az bence
Aslında o kadar çok kimyasal kullanıyoruzki. Banyo sabunumuz, el yıkama sabunumuz, şampuan, bulaşık deterjanı (hem elde, hem makina da olan), çamaşır deterjanı, temizlikle ilgili tüm ürünler. Deodorant, parfüm....... daha bir sürü şey var arkadaşlar. Evde dikkat etsek dışarıda, iş yerinde dikkat etmemiz mümkün değil. Bence herşeyi kararınca kullanıp biraz rahat olmak lazım. Yüzü bir ton makyajla gezip hamile olan ve çocukları gayet sağlıklı doğan bir sürü insan tanıyorum. Biraz rahat olup Allah a havale etmek lazım.
ya ben de duş jelimden tırsıyorum şampuan saç kremiii
yabiz ne kullancaz ne yiyip etcez kızlar ya bazı doorlar diyor folik asit üç ay kullanılmalı benimkisde ben öncesibde kullandıım için sadece elevit verdi
sadece elevit kullanan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?