2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
ozel mesaj 10 dakikada bir mesaj seklinde odugu icin bebek arabası arastırmamı burda paylasıyorum. Biraz uzun ve blogumda yayınladıgım seklinde oldugu icin konusur gibi artık kusura bakmayın
umarım faydalı olur

Haftasonu yaptığım araştırmalardan biri de bebek araç gereçleriydi. Her ne kadar karnı burnunda hamileler ve taze anneler bu kategoride araştırma için çok erken olduğunu söylese de, işte içimdeki araştırmacı zihniyet durmadı, kısacası deli dürttü. Öncelikle bu konuda açık ara çok cahilmişim. Annelik serüveninde herşeyde tek bir tip var sandığım gibi bebek arabası denilen nanenin de bir model olacağını düşünecek kadar safmışım, evet marka çoktur ama model tektir. Öyle olmadığını anlamadam, sürekli yan tab’de okuduğum her yeni edavatı “bu da neymiş?” diye arattıktan sonra evet anladım.

Kış bebeği için port bebe (küçük yatak gibi bir şey), yaz bebeği için sling (bez kanguru), kanguru, ana kucağı, ev tiği ana kucağı, travel sistem bebek arabası (buna port bebe, 6 aydan itibaren koltuk ve araç koltuğu takılabiliyor), araç koltuğu, baston puset, park yatak, hasır beşik, salıncak, aktivite halısı, karyola… bunlar gözüme çarpanlar, kesin bir düzine kadar daha çarpmayan vardır.
Bir kere minik kuş haziranda doğacak, haliyle bazı şeyler eleniyor. Öncelikle port bebeye bence gerek yok 1-2 ay içinde yatar sonra hareketlenir. Arabasız belki içine koy otobüs, metrobüs dolan ama bir zahmet el kadar bebekle toplu taşımaya binmeyim. Sling tatlı durmakla birlikte ben korkarım öyle boynuma takıp gezemem gibime geliyor. Kendim yolda yürüken aman düşecek miyim, kapkaça mı kurban gidicem diye kasıla kasıl yürürken bi de 3-5 kilo arası bi top ile dolanamam herhalde. Kanguru şirin gelse de yine de at arabaya dolandır daha cazip geliyor ama belki ozan için alabilriim, karar vermedim. Gelelim bebek arabasına. Evet kesinlikle travel sistem alacağım. Biraz büyük heybetli ama çooook güzel duruyorlar belki 1 yaşından sonra daha kolay açma kapamalı olan baston modellerden olabilir hani tek başıma çıktığımda rahat açar kaparım, ama ilk 1 sene babasız bir yere gitme niyetim yok.

Allah göstermesin yolda minişe bir şey olur tek başıma olmasın bari. Araçlarımız için araç koltuğu da alınacak, ev tipi ana kucağı da şart. Park yatak çok pratik duruyor durmasına ama aile büyükleri (burda dominant olan annem olacaktır) aman onun kızı mobilya almış, bu dandik duruyor ne gerek var, kizim alsana bir mobilya adam gibi diyerek buna karşı çıkacak, o yüzden hiç araştirmıyorum bile. Hasır sepet belki yatak odam için alabilirim, çok kullanılmıyor diyorlar ama yan odamı çocuk odası yapmaz isem alırım yaparsam gerek duymam kendi yatağına koyarım diye düşünüyorum.

Travel sistem bebek arabalarında yaptığım araştırma sonucu şu şekilde, Dikkat edilmesi gereken önemli noktalar (bu maddeleri araştırdıkça artırılabilirim)
- Bebeğin belinden ve omuzlarından gelen 5 noktalı emniyet kemerine sahip olmalı.
- Arabanın içi yumuşak ve dolgulu kumaşla döşenmiş olursa, hem bebek rahat eder hem de çok terlemez – özellikle benim minik yaz sıcağına doğacağı için önemli, ayrıca yıkanır ve silinir olmalı ayrıca arabanın hareketi sırasında sarsıntıyı en aza indirmek için tekerlekler çok küçük olmamalı
- Arabanın puset ayarlanabilir olmalı. Bebeğin uyuma oynama oturma gibi ihtiyaçlarını karşılarken 3–4 pozisyonda kullanılabilmelidir. Çocuğun uyuyabilmesi önemli.
- Arabanın çift yönlü kullanılabilmesi hem görüntü açısından çok şirin hem de kullanışlı. Hem anne ile ilk zamanlar bağı koruyor hem de Güneşli veya rüzgârlı havalarda bebeğin yönünü çevirmek faydalı olacak.
- Tek ayakla ya da elle ayarlanabilen frenler kullanım kolaylığı sağlıyormuş, ben elle kontrolden yanayım.
- Arabanın mutlaka güneş ve rüzgâr için bir tentesi olmalıdır. Tentesinde pencere olsun diyenler var bebeği kontrol etmek için, mantıklı ama o kadar gerekli mi bilemedim.
- Ebeveyn itme kolunun yüksekliği ayarlanabilir olması önemli, annem 1.60, ben 1.70, baba 1.85 olunca
- Arabanın önünde mutlaka koruyucu bir bar olmalı, çocuk atlamasın yola, ayrıca ayakaltındaki bar da olmasa rahat yürür süren
- Bebek arabasının bebek için ayak destek yerinin ayarlanabilir olmalı
- Arabanın altındaki sepetler veya fileler bebişin ve bizim yaptığımız alışveriş eşyaları için olmazsa olmaz bence, yoksa kollar kopar.
- teknik bir bilgi, amortisörlü bebek arabaları kaldırım, merdiven vs. çıkarken ve inerken sarsılmayı azalttığı için önemli.
- Kolay açılıp kapatılabilmesi öenmli aslında, tek başıma bebeği ilk zamanlarda pek çıkarmam desem de yine de lazım olacak.
Hem çocuğu hem arabayı zor olabilir.
- Garantisi ve servisi, yedek parçası da çok önemli.
- Araba bagajına sığmalı, evde koyacak yeri hazır olmalı (işte bu bizim küçük ev için sorunlardan biri!) ama araba bagajında da bırakılabilir tabi aksamları, ama işe onla git gel olur mu valla bilemedim şimdi.

Tabii bu araştırmaları video izleyerek taçlandırdım ve youtube’dan hemen hemen tüm markaların tanıtımlarını izledim. Akrobatik hareketlerle tek elle açıp kapamalar, hemen katlayıp koymalar falan biraz ütopik geldi ama alışınca el pıt pıt olur diye düşünüyorum. Bir gidip yerinde denemek lazım, hatta doğumdan önce alınacaksa maket bebekle falan, yok sonra alınacaksa (ki bu bir fikir ayrılığı anneler arasında) bebekle birlikte deneyip almak mantıklı.

Öne çıkan alternatifler – tabii güzelleri pahalı bmw ya da clio almak gibi bir şey

-stokke xplory
-concord –neo
-bugaboo -camelon
-jane -rider
-graco -symbio
-Qinny buzz3
- Mclaren xlr

Bu listeyi elbette ben yapmadım, yapanlardan derledim topladım, ama anladığım kadarıyla (dedim yaa daha araştırmaların başındayım) dünyada ilk en iyi bebek arabası kategorisinde, birçok ünlü ve anne tarafındansa referanslı.

-Stokke xplory Koltuk yükseklik ayarı ile anne-çocuk iletişimi, eğilmeden kullanım ve mama sandalyesi olarak da kullanılabiliyor olması en önemli özellik. Kanyon’da satıldığını gördüm hatta fiyatını şöyle bir alıcı olmayan gözle sordum. 6 ay öncesi için puseti ayrı alınca fiyat çıkıyor 4,000 TL lere, ikinci el araba gibi, ! Anca yurtdışından alınır, belikli çok ağır ve hantal bir araç. Ama kullanımı kolay duruyor.

-Concord -neo Almanya-manevra da en iyisi seçilmiş, amortismanı da iyiymiş, araç giderken yaylanıyor. İç konfor ve şase malzemesi oldukça kaliteli duruyor.. Kol uzaması yok ama ön ve geri ayarı ile halledilir, boylarımız arasında 40 cm yok sonuçta. Kol tutma yerleri tek parçaymış, bu faydalı olabilir başkalarında görmedim. Çocuğun ayak uzatma yeri ayarlı bi de puset yatıyor, çok şirin bir görüntü oluşturmakla kalmıyor ayrıca bebişe konfor işte. Fiyatları da bana çok aşırı değil yani bebek için ben 2.000 tl gözden çıkardım Allah biliyor ya, saça kaynak yaptırıp 1.500 tl verebilen bir anne bebeğinin konforunu da düşünür herhalde. Bir de çocuksuz evde yayıldık senelerce ama çocukla gündüz gezmesi çok yapılacak gibi.

-Bugaboo Camelon bu da Alman markası, özellikle Bebeğim dergisinde her ay reklamı var, ayrıca ünlülerin tercihiymiş. Doğrudur, çok şık ve dikkat çekici bir havası var. Gizem bundan almış, bana görüntüsü havalı gelse de biraz hantal geldi, bir de tabii bunlar da çok pahalı ve ayrı ayrı satılanlardan, bundan alana kadar Condord Neo alırım diye düşünüyorum. Kumaşı konforlu değil gibi.

-Jane –rider Bunu henüz araştırmadım ama Concord neo’ya benziyor, görüntüsü çok şık.

-Graco -symbio Hepsinden farklı ve önemli özelliği çift yön kullanımı için port çıkmadan,yani ana kucağı veya şaseyi çevirmeden çift yön kullanım sağluyor Bebek içindeyken çevirmek için mantılklı bence. Diğerleri ana kucak tek tıkla kolay çıkıp takılsa da çocuk içindeyken fazla ağır olaibilir, gerçi 2 yaşından sonra in çocuğum bi aşağı denilebilir

-Quinny – bir ara çok moda olan ben gibi konuyla alakası olmayan genç kadınların bile dikkatini çeken bir model, ama biraz araştırma yapınca anlaşılıyor ki yatmayan model, hantal, kullanışsız, ergonomik değil vs kesinlikle kimse tavsiye etmiyor.

- Mclaren henuz inceleme asamasindayim ama cokkiside gordum pratik ve hafif gorunuyor

Şimdilik bu kadar ama araştırmalarım devam ediyor.

yok bulbulum endişe edilcek birşey değil sadece sebzeleri meyveleri iyi yyıkaman lazım bende geliştirdiğiniz bir yöntem var mı diye sordum

Yok yok çok iyi oldu bana yakınsın
Hemen hemen aynıyız gakat bende bulantı yanma hiç birşey yok sadece başım ağrıyor bide uyku çok fazla istiyor vücudum.kg olarakta benden 1 kg daha az almışsın .hadi bakalım benim 2 li testim 17 sinde senin senin den benden sonra.belkide cinsiyetleride belli olurr)

slm kızlar hepimiz için iyi haftalar olsun malum bugun pazartesi işlerden fırsat bulup anca yazabildim. spor ve alışveriş listeleri konuşulmaya başlamış spor yapmayı oldum olması sevemedim. hatta her yürüyüşe çıktıgımda sonunda mutlaka koca bir dondurma yer sonrasındada niye o kadar yorduysam kendimi diye hayıflanıp dururdum benim kimyamda spor yapmak yogggg alışveriş listelerine gelince gerçekten alt alta yazdıgınızda çıkan rakamların dehşet oldugunu görüceksiniz. özellikle tekstil kısmı çok pahalı. ben 1 uyku seti aldım, artı yedek yorgan ve yastık. 3 tane nevresim takımı, pike takımı, 2 ad. battaniye biri günlük, biri dışarı çıkarken temiz olsun diye.. uyku tukumu, bornoz, perdesi ve storu deerken 1685 tl tuttuuu :18: kii kıyafet olayına pek girmedim. oda takımı duruyor. e günlük biberenu şampuanı emzigi ıvırı zıvırı derken gerisini siz düşününn ...daha da alınacak bi ton sey var. onun için en baştada herkese söylemiştim erken deyip herşeyi ertelemeyin bence .. hepsi birden acayip sarsar bütçeyiii dikkatli olun

Kızlar radyasyon koruyu Manyetik karın bandı,battaniyesi falan var bilgisi olan var mı eşim alalım diyor..Kesinlikle önlüyormuş mesela telefonu sarın diyor ve telefona ulaşım olmuyormuş..

Kızlar radyasyon koruyu Manyetik karın bandı,battaniyesi falan var bilgisi olan var mı eşim alalım diyor..Kesinlikle önlüyormuş mesela telefonu sarın diyor ve telefona ulaşım olmuyormuş..

daha önce hiç duymamıştımmmmm :26:

merhaba kızlar ,,şimdi doktordan geldim,cinsiyetini de öğrendik..bir oğlum daha olacak..9.5 cm dedi doktor herşeyi normal dedi kıpır kıpırdı elleri ayakları..erkek deyince biraz içim burkuldu ama doktordan çıkar çıkmaz karşıma engelli bir çocuk çıktı.dedim kendi kendime ne kızı ne oğlanı..rabbim sağlık versin gerisi yalan

meraba kızlar pazartesi sendromunu üzerimden birazcık atmış bulunuyorum öyle bi göz gezdirdim konulara şu araba konusuna taktım Allah aşkına arabaya milyarlarcca para harcamayın kullanacağınız en fazla çocukalr yürüyene kadar ondan sonra arabaları boş taşır durursunuz yürümeye başladklarında arabada tutabilene aşk olsun ben artık yürüyorum havalarına giriyolar ve oturtamıyosunuz benden söylemesi

dogru diorsun ama yurudukten sonra yorulmuyorlar mı ozaman ne yapıyorsun? yani kucakta tasıyamayacagımıza gore 3 yasına kdr araba kullanılmayacak mı?
ilk cocuk oldugu icin ozeniliyor tabi hersey iyi olsun die. gereksiz masraf maalesef, ama napalımyapılacak o kdr cok gereksiz masraf var ki. 1500 tl araba almazsın ama 30 tane tulum alırsın, simdiden onlarca alanlar var. bi sekilde annelerin bir seye gonlu cok gidior ben öyle dusunuorum.

sana sonuna kadar katılıyorum ha ımkanı olur alır o da ayrı bır mevzu

Ben ikili test yaptırmayacağım, öyle karar verdik. rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar verisn inşallah hepimize. Sen benden önce öğreneceksin cinsiyetini. Haberini bekliyorum:)

kadınlar klübüne baglantı yoktu zar zor girebildim canım bende senin gibi düşünüyorum. ilk bebegim olacak tecrübeli degilim ama bebek arabasını gereksiz buluyorum.. sonuçta yaz bebegi olacak ilk 3 ay ana kucagında taşınabilir..3 ay bitince yine sonbahar kış sezonu açılcak ve ben muhtemelen işe dönmüş olacagım. genellikle gezmek için büyük avm lere gidiyoruz yani çocugu öyle arabayla gezdirmem gereken bir durum olmayacak gibi düşünüyorum.. çok gerekli olursada babası taşısın canım işi nee

onların enerjileri bitip tükenmiyo gerçektek şaşırıp kalıyo insan biz oğlum yürüdükten sonra arabayı ya uyursa diye taşıdık sadece ya yerlerde dolandı ya kucakta bizimki çok hareketliydi.
kıyafet konusuda insan tabiki özenip alıyo ama bebek doğduktan sonra gereksiz olan masrafların yerini gerekli masraflar almaya başlıyo maması en iyisi hangisi o olsun diyosun bezi aynen öyle servet gidiyo:) aylık doktor kontrolleri bu sefer bebeğin devam ediyo yani bindiği arabanın markasından daha önemli oluyo o başlangıçta alınan 30 tulumun yarısıda giyilmeden kaldırılıyo bence bebek büyüdükçe dönem dönem alışveriş yapılması daha iyi oluyo hem yanınızda bebeğinizde daha zevkli oluyo:)

ya canım listene neler yazdın paylaşır mısın? ben düşününce aklıma çok fazla birşey gelmiyor. ilk aklıma gelen o kabus fiyatlarda ki bebek bezleri :18::18:

KIZLAR ; SU ALIŞVERİŞ LİSTELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIRMISIN LÜTFENN:26:
sabah bigünaydın diyebildim offf ne gündü yaaa toplantılar , tartışmalar, bebişimde benimle yoruldu yaaaa aksam olsada evimize gitsekkkk diyorum , bugun ne güzel bir sohbet olmuş öleee , güzel haberler gelmiş spordan bahsedilmiş oh ohhh artık hareket etme dönemlerimiz geldi de geçiyooo bile ama benim gibi tembeller napacak bilmem, aksam gidince cup yapıyorum halaaa

kızlar k.k. giriş sayfasında cimcime bebe diye bi reklam var az önce ona göz attım çok uygun fiyata bebek kıyafetleri var. hemde bize öncelikli lazım olan hastane çıkışı zıbın atletler alt eşofmanlar okadar ucuzki... kapıda nakit ödeme kolaylığıda varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…