2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar henüz erken ama tetanoz aşısı hakkında da ne düşünüyorsunuz
zaman zaman bildiğinizi paylaşırsanız sevinirim
dr'um 20.haftada sağlıkocağında aranacağımı belirtti.. ama kendi kişisel fikri olarak;pek tasvip etmiyor gibime geldi..
yada daha ileri haftada yaptırmamı önerdi.. sancı başlattığını,erken doğuma sebep olabildiğini söyledi..kendi gözlemleri olduğunu söyledi..
önceden bi kaybım var, o yüzden belirtmek istediğini söyledi..kafam karıştı:44:

Maşallah. Allah sağlık versin. 4 lü testi nasıl yapıyorlar. Bende bu haftasonu gidicem 16.haftam bitiyor olacak MUhtemelen benden de isteyecek. Yine kan tahlili ve ultrasonmu?

bebek arabası tabiki lazım ama demek istediğim milyarlık arabalara gerek yok daha uygun fiyatlara çok kaliteli bebek arabaları var

bebek arabasına o kadar para verirsek, bebeğin odasını nasıl düzeceğiz?

Bebek arabası bence şart. Ama herkesin tercihi farklı tabi.
Ücretlere gelince benimde beğendiğim ve arkadaşımın da çok beğenerek kullandığı bir araba var. Fiyatı 1.250 tl. Şimdilik onu almayı düşünüyorum. Ama zaman ne gösterir bilmiyorum. Bence fiyat konusu da herkesin bütçesine göre. 3 milyarlık arabayı alacak bütçem varsa neden almayayım ki. Herkes bütçesi ölçüsünde yapacak alışverişini.

Canım çok sevindim. Gözün aydın.
Bu sabah yakın bir arkadaşımdan daha erkek bebek haberi aldım. Bu sene erkekler çoğunlukta sanırım.
4 lü test dediğin ne oluyor canım. Bana doktorum diğer testleri istemiyorum ayrıntılı da görüşürüz 22. haftanda dedi.:44:

• Bebek arabası
• Oto koltuğu
• Yatak (yataşa baktım)
• Yastık (3 tane alıcam 1 tanesi yan yatırma yastığı, diğer iki tanesi bebe yastığı ilk zamanlar kullanmasak bile yastık kılıflarını takıp yatagın etrafında sus yapıcam)
• Termometre (sanırım bunu hem odada hem de banyoda kullanabiliriz)
• Ateş ölçer (ben kulaktan olanı almayı düşünüyorum)
• Bebek yıkama kuveti (dün baktım, takım halinde satılıyor onlardan birini alıcam)
• Bornoz
• Tırnak makası
• Kulak çubuğu
• Biberon, emzik (bu konuda kararsızım, slikon kauçuk çeşit çeşitler ve her bebek hepsini kullanmıyormuş. doğumdan sonraya çeşit yaparım sanırım)
• Bebek arabasına uygun yenidoğan bel destekli oto koltuğu
• Burun aspiratörü (ne kadar gerekli karar veremedim)
• Bebek bezi (Son anda alıcam bazen yenidoğan kullanılamıyormuş çünkü)
• Yenidoğan ıslak mendil
• Bebek telsizi(kendi odasında uyuyacağı için benim için gerekli)
• Şampuan losyon pişik kremi (nedendir tam anlamadım ama bebe yapı önermiyor tecrübeli anneler nette yaptığım araştırmada)
• Bebek karyolası, dolap vs… (ben takım almıcam beyaz mobilyadan toplama yapıcam ona da dün baktım)
• Bebek odası için halı
• Oda için lamba
• Bebek odasına perde
• Yatak kenar koruyucu (parmaklıklı yatağı olacak çünkü)
• Nevresim takımı
• Pike takımı
• Yatağının üstüne müzikli dönenceli oyuncak
• Bir sürü omuz bezi (basit tülbentten bile olabilirmiş ama çok lazımmış)
• Alt değiştirme örtüsü (Adı bu herhalde emin değilim)
• Giysi kısmına hiç girmedim malum onlar keyfe gore zaten çeşit çeşit olacak

ANNE İÇİN

• Emzirme sütyeni
• Hastane için pijama ya da gecelik, terlik, sabahlık, kalın 2 çift çorap
• Göğüs ucu kremi (Hamileliğimizin son haftalarında sürmeye başlamak iyi olurmuş)
• Emzirme Yastığı
• Göğüs pedleri
• Emzirme örtüsü
• Eve gelince kullanmak için bir kaç adet büyük boy hijyenik ped
• Süt sağma makinesi

Hosss bulduk :) pek sallamadi kimse geldigime sevnmedi herhal :) sen ve mutlucugumdan baska kimse selam vermedi :))))))

kızz olur mu öyle şey bu olaylar olunca zaten gidişinize çok üzüldük şaşırdık hrkes fikrini paylaşırken gerildik tekrar toparlandık ve şimdide sevindik tabiki.banlanan arkadaşlarımızın hepsi aramıza tekrar hoşgeldi birimiz hepimiz hepimiz birimiz için arkadaşlar

Taylanece sana yine 2 kisi selam vermiş bana bir kisi bile vermedi ahahahahaha
selam sana

amaan çatlamayada çok takılmıyorum ben.. Adama evlat veriyorum canımdan can veriyorum. Zaten bikini giymem mayo giyerim. ohh bi müddet beni öyle idare etsin.. Sonra toparlanmayı da bilirim ben

Ben yaptırdım ilk hamileliğimde hemde 2 doz oğlum 41 haftada geldi hiç biseycik olmadı bunda da tek doz olacakmış

bakın şimdi en çok lazım olanlar hastane çıkışı tam set olarak alırsanız yeterli içinde battaniyesi zıbını çıtçıtlı badisi bi adet tulum ve alt üst pijama takımı eldiven ve şapkası oluyo eve çıktıktan sonra alt açma takımı diyolar altını değiştirirken lazım oluyo çıtçıtlı badi tulum tercihiniz ayaksız olanlardan olsun alt üst pijama takım yaz olucağı için uykusundan uyanınca üzerine giydirmek iiçin penye yelekler çok kullanışlı oluyo yedek battaniye banyo küveti ve üzerine filesi kovası ayrı olmalı şampuanı ovmak için süngeri yıkandıktan sonra vücudu için bebek yağı yada losyon lazım.tarağı tırnak makası derecesi banyo havlusu çorap eldiven kırkı çıkana kadar bana tırnaklarını kestirmediler çocuğun yüzünü yırtıyodu eldiven çok lazım oldu bide mevlüt okutmayı düşünüyorsanız mevlüt için kıyafetleri oluyo onuda çıkarıverin aradan bunlar şimdiik aklıma gelenler geldikçe gene yazarım kızlar

demeyın böyle arkadaslar, önce biz kendimize bakacagız, kendimi guzel hissedeceğiz ki bebeğimiz de bizden mutluluk alsin. Tabiikihersey bebekler icin ama oksijem maskesi ornegini veriorlar ya once bize sonra cocuga.Hamilelik ve sonrasi zaten hormonlardan dolayı alt ust ediyor, bir de iyice salarsak bence daha mutsuz oluruz ya da bi yerlerden cikar (mesela kocadan)

Boya kokusu konusunda haklısın. Eski kuaförüm hamileyken saç boyarken maske takıyordu ağzına. Bende hamilelikte saç boyatılmamasından yanayım. Organik boyalara da güvenmiyorum.

Ama süslenme konusunda sana katılmıyorum. Süsümden asla vazgeçmedim, vazgeçmem de. İstenilirse çok da güzel zaman bulunur ki bulunmalı da.

haklisin vallaha ben elimden gelse turkiyeden getirtecem arabayi dunya masrafi. ne yani 3 yillk bi malzemeye okadar para verilirmi ? Bu cocugun bezi var mamasi var odasi var var oglu var :)
Gozun aydin canimm..yakisikli bir bebis daha geliyor desene...
Banlanan arkadaslar geri donmusler,tekrar hosgeldiniz
Hosbulduuk sekeriim :)
konu dışı mesaj oluyor diye şey etmedik ya alınma annesi bebeğin nasıl... Kaç zamandır görüşemedik..
Bebisim cook iyi teyzesi :) snn bebisin nasil acabaa :)

Taylanece sana yine 2 kisi selam vermiş bana bir kisi bile vermedi ahahahahaha
benden sana 1000000 selam sekrim takma sen kafana :)

tatlım hepiniz hoşgeldinnnnnnnnizzz gerçi sen banlı bile olsan bile aramızdaydın gördüğüm kadarıyla o yüzdennnnnnn
Tabiki canm surekli takipteydim boslarmiyim ben kk yi :) sizleri :)

Canmm benm bahsettgim bebis dogunca :) simdi butun gece uyutmadi mesala bebis gunduz o uyuynca suslenecekmisin yooksa uyuyp kendinemi geleceksin acep :)

Valla kızlar herkesin tabii ki kendi görüşü.. Evlilik bu.. Ben evladını doğurucam, bir sene bakımsız kalıcam, o adam başka kadına mı gidecek... UĞURLAR OLSUN! O KAYBEDER BULAMAZ BENİM GİBİSİNİ... Ben ilk yıl çocuğumdan bir dakika dahi çalmayı düşünmüyorum şahsen. Güzellik önemli değil bebeğim önemli.. Biraz kendimize güvenmemiz lazım

Son düzenleme:
hoşgeldiniz kızlar burası sizsiz tatsız oldu ya iyiki geldiniz

Hoşbulduk canım benim sağoll bundan sonra hiç çıkmıcam burdan maksat aktivitemiz bozulmasın
Çok özledim burayı bebişler büyüyo cinsiyetler belli oluyo bizimde randevumuz 12.12.12 tarihinde
Sağlıklı haberlerle döneriz inşallah

Canmm benm bahsettgim bebis dogunca :) simdi butun gece uyutmadi mesala bebis gunduz o uyuynca suslenecekmisin yooksa uyuyp kendinemi geleceksin acep :)

24 saat uyumayacağıma göre uyanınca evet süsleneceğim. Uyurken şimdi de süslenmiyorum zaten. Ben kendimi bakımsız görünce mutsuz oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…