2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

valla he hee deyip geçebilmekte yetenek.İllaki birşey söylicem.Bana daha erken diyen arkadaşında iki çocuğu vardı iyi tahmin

yok hayatım ben net anlatamadım aslında durumu.ben 10 yıl önce oğluma doğum yaparken keyfi bir istekle sezeryan oldum.açıkçası korkudan normal doğum yapmak istemedim. :18: ve 4 yıl önce de tekrar hamile kaldım fakat 2 ay 10 günlükken aşırı ağrı ve sancı şikayeti ile doktora gittim ama bu farklı bir kasık ağrısıydı yerimde duramıyordum.doktor rahim dokuların birbirine yapışmış rahim ağzıda ters dönmüş yani göbek hizama ve rahim gelişmek istedikçede bu yapışıklık engel oluyor ve ağrı yapıyor dedi. hamileliğime son vermek zorunda kaldım.ama kürtajımda tabiki sezeryanla oldu.ben 2 sezeryan doğum yapmış sayılıyorum hangi doktorada gitsem zorunlu sezeryan diyor hamileliğime... bu doktoru arkadaşımın tavsiyesiyle buldum. ilk defa cumartesi gittim kendi doktorumun yeri çok uzaktaydı ve gitmek eziyet oluyordu çünkü.ve doktor beni sil baştan muayene etti kilomu ölçtü diğerdoktordan getirdiğim tahlil sonuçlarıma baktı bebeği inceledi görünürde çok sağlıklı dedi.sonrasında ultrasonda rahim kenarlarına baktı mesaneye olan mesafesine böbreklere olan mesafesine falan baktı yani çok yakından ilgilendi ve dedi ki;senin rahim boynun normalden daha uzun ve bu nedenle daha erken sezeryana almam lazım seni dedi aksi takdirde sorun olabilir dedi. ama ne sorun olur sormadım çünkü bebeğimin cinsiyetini de söylemişti.( erkek olacakmış bu arada :) ) ben heyecandan sormadım yani (

ben de hamile kalmadan surekli protein yerdim, ekmek kek pogaca agzıma surmezdim canım istemezdi (protein yediğim icin oglun olacak diyorlar bu arada proteinli beslenince Y kromozomu daha hızlı hareket edermis) simdi surekli makarna, kek, borek istiyor canım

acaba hamile kalmadan önce bunları tüketmedigimiz için mi şimdi canımız bunları yemek istiyor hani diyorlar ya vücutta ne eksikse hamile kadın onu yemek ister diye... olabilir mi acep

Geçmiş olsun canım. Ben farklı algıladım durumu. Oğluşunda hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsin inşallah.

acaba hamile kalmadan önce bunları tüketmedigimiz için mi şimdi canımız bunları yemek istiyor hani diyorlar ya vücutta ne eksikse hamile kadın onu yemek ister diye... olabilir mi acep

bence kesinlikle oyle.. eksi yersen kız (vitamin) tatlı yersen erkek (karbonhidrat) aslında yanlıs bir inanıs. Dogumdan önce yersen cinsiyeti o olur manasında kullanılıor, bizde degısıklıge ugramıs.

kızlar benimde sabah akşam ayva yiyesim var o mayhoşluk çok hoşuma gidiyor... hemen hemen 4 aylık hamile olacağm 4 aydır ağzıma ne balık girdi ne de tavuk ismini bile duyunca bi hoş oluyorum (( çok tiksindim yahu severdim halbuki

sevgili annişler, bende kahverengi lekelenme devam ediyor. sizde durum nedir? kahverengi lekesi olan var mı? teşekkürler...

5 ve 8. haftalarımda oldu kahverengi lekelenme canım. doktorunun haberi olsun.Çünkü en ufak kanamanda bile gece gündüz farketmez muhakkak gel diyor benim doktorum.progestan içiyormusun t 2-3 güne geçer inş.

arkadaslar herkese merhaba guzel saglıklı bır gun gecırmenızı dılerım.uzun zamandır cok ta takıp edemıyorum.aslında bılgısayar basında cok ta durmak ıstemıyorum.az cok okumaya calıstım.konular asıldıgı ıcın gecmıse yonelık bır yorum yapmak ıstemıyorum.allahın ıznıyle bende 16.haftama geldım ama hala hareket hıssetmıyorum.bır ay once olan bas agrılarım gerı geldı ve bundan cok rahatsızım.yıne arkadaslarda bunu soylemısler ılk uc ay delı gıbbı uyumak ısterken sımdı ıse gecenın bır yarısı uyanıyorum ve tekrar uykuya dalmak ıcın buyuk bır caba sarfedıyorum.okudugum kadarıyla bunların normal oldugunu gordum.bende bır hafta sonra bebegımı gormeye gıdecegım ınsallh.ıkılı testım guzel cıkmıstı uclu testı yaptırmak ıstemıyorum bu yuzden.10 haftadan berı bebegıme erkek dıyordu doktorum bende oglum olacagına adapte olmus durumdayım herseyın hayırlısı olsun.

KIZLAR ; SU ALIŞVERİŞ LİSTELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIRMISIN LÜTFENN:26:

Kabaca bir liste hazırlamıştım sadeleştirmeyi düşündüğüm ya da kendi ihtiyaçlarıma göre yeniden şekillendireceğim ama bu haliyle paylaşayım fikirleri ve tecrübesi olanlar yorum yaparlarsa daha faydalı olur birazdan gönderirim.

Başın sağolsun, yakınlık için kan bağı şart değil ki, mekanı cennet olsun...

İnternette bu haftalarla ilgili araştırma yaparken okumuştum, uykusuzluk başlar diyordu, aynı zamanda sık idrara cıkma durumu da yavas yavas geri gelecek.

21 Aralık'ta kontrolüm var, cinsiyetini gösterirse o gün söylerim demişti doktor.

Bebeğimin hareketini bende hissetmedim henüz.Çokta acelem yok.'20. haftaya kadar yolumuz varaynen benimde saat 2lerden sabah 7 ye kadar dönüyorum.Bu konuyu sabah konuştuk.Birçok arkadaşımız aynı durumda.Hormonlarımız tamamen ele geçirdi galiba bizi.10. haftadan cinsiyeti baya erken teşhis etmiş doktorun.

kızlar bugün ikili test yaptrdım ama doktorumuzu deiştirdik, bitürlü uygun hastane doktr ayarlayamadık zaten, doktor sabah aç karna gelmemi istedi, neyse gittik, azcık da yoğundu tansiyonum düşer gbi olunca beni aldı önce açtım çünkü, benm de çok ağlayasım geldi ya anlayamadım bi duygu patlaması oldu aç olduğum için miydi bilmiyorum. Öyle açken aldılar kanımı işte, kan şekerine de bi bakalım diye, sonra hemen bi vişne suyu içtim ultrasona girdik, dr pek yorum yapmadı sevmedm zaten bunu da , sadece iyi gayet diyip gönderdi. Bu mudur yani ikili test!! Hani bebek uyuyo olabiliyodu, kendini göstermezse alttan muayne yapmak zorunda kalınıyodu açtım da sizce normal mi bütün bunlar!! Yoksa kan sonuçlarımı alıp başla bi dr a mı gitmeliyim?

Bu arada ben de bu haftaya kadar sadece folik asit kullandım arkadaslar, sağlık ocağı bana kan ilacı ve vitamin yazmıştı ertesi gün doktor randevumda tahlil sonuçlarını değerlendiren doktorum şu an takviyeye ihtiyacın yok sadece folik asit ile devam et dedi.
21 aralıkta tekrar kan tahlili yapılacak ihtiyac varsa kullanırsın dedi.

Ayrıca doktor bol bol sebze ve meyve tüket ve sakın hasta olma dedi enfeksiyon erken doğuma sebep oluyor.
Ben sebze yemeklerinde kullanılan malzemenin fazla pişmesinden kaynaklı pek faydalı olacağını düşünmüyorum o yüzden kendime aynı şekilde hazırlıyorum ve daha hafif oluyor
Örneğin; Kaynayan suya bir parça ıspanağı atıyorum 5-6 dk bekletip süzüyorum üzerine bol limon yoğurt ve yanında sadece corba.
Brokoli, karnıbahar gibi sebzelere yaklaşımım da aynı ve balığı sadece fırında yapmak yararlı yağda kızarınca çöpe at diyor doktor.
Patates kızartmasını elma dilim yapıp baharatla fırına vererek yağsız yapıyorum. Hergün mutlaka yoğurt ve bol salata.
Aslında beslenme düzeninde tek dikkat ettiğim şey besin değerlerini koruyarak ve yağsız pişirmek bunun haricinde hiçbirşey yapmıyorum ki hamilelikten öncede buna yakın beslenme düzenim vardı. Ben de normalde hiç ekmek tüketmeyen biriydim hamilelikte ekmek tüketmeye başladım tam tahıllı olarak.

evet oyle yınede merak edıyorum hareket ettıgınde ne hıssedecegımı.doktorda sıra beklerken 7 8 aylık hastalarınada sordum hep sıze kacıncı haftada tahmınde bulundu dogru mu cıktı dıye hepsı dogru cıktı dedıler ama bılemıyorum hayırlısı benım kı zaten her gıttıgımde baca arası acık oluyor masallah hıc utanmıyor doktor amcasından.

Aynen bende öyle sadece meyve olarak ayva yiyebiliyorum,birde hiç düzenli beslenemiyorum ne olcak benm bu halim yaa
şu an öğle arası ve benm midem taş gibi yine hiçbirşey yiyemiyorum sadece zeytin peynir galeta yedim yine bebeğim zarar görücek diye korkuyorummm kırmızı etten oldum olası nefret ederim , makarna pilav patates kızartması çok afedersiniz midemi maahvediyor yediğim gibi doğru lavaboya peynir yumurta şuan severek tüketebildiğim tek besin kaynaklarım ne olcak böyle bilmemm

canım nerde oturuyosun ve hangi doktora gidiyorsun.bende doktorumu değiştirdim ve cumartesi ilk kez ona gittim. okadar mutlu ayrıldım ki anlatamam hani hastasına bilgi veren bir doktor gibi değilde öğrencisine ders verir gibi anlattı bütün olan biteni

Birşey dikkatimi çekti.Şöyleki ıspanağı haşladığın zman vitaminler suya geçiyor haşlama suyunu değerlendirmek lazım.Birde ıspanağı yoğurtla tüketirsen yoğur demirle etkileşime geçiyor ve emilimini azaltıyor.Aklında olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…