2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Ankaradayım önce Fatih Üniversitesine gittik, sonra Lokman Hekim Elif Hanıma gittik çok övgü işitmiştik, ama orası da nasıl kalabalık, dr gerçekten iyi de paranla rezil oluyosun resmen, bugün de zekai tahir burak başhekim dr ına gittik aslında Ankaradaki en iyi hastaneleerin üçü...

arkadaslar ntsye kacıncı aydan sonra gırılıyor bırde hanı 4 boyutluda bebeklerın yuzu cekılıyor ya gercekten dogacagı gıbı oluyor goruntusu acaba kacıncı aydan sonra boyle gercek yuz seklı belırgınlesıyorda 4 boyutluda ceılıyor bılen varmı.

kesinlikle çok doğru.aslında bilmemiz gereken o kadar çok şey var ki kızlar. mesela ben derya baykalın programında dinlemiştim. türk mutfağında çok meşhur olan birşeydir et yemeğinin yanına patates püresi yapmak ama çok yanlışmış. biz o sırada her ikisinden de vitamin aldığımızı sanıyoruz ama aslında ikisinin de vitaminini öldürüyormuşuz. et yemeğiyle asla patates tüketmeyin diyor. birden fazla proteinli şeyleri bir arada tüketmek de asla faydalı değilmiş vitaminler ve proteinler birbirine çakıştıklarında bütün hepsi ölüyormuş. ama bilmiyoruz ki çok fazla ayrıntı var işte

istanbulda oturuyorsun diye düşünmüştüm.eğer öyle deseydin inan istanbulun neresinde olursan ol benim doktorumu önerecektim sana .ama üzülme önünde daha çok zaman var araştır daha güzenilir olanını bul. eminim ki bütün doktorlar aynıdır sonuçta belirli bir eğitimden geçiyorlar ama karşılıklı iletişimde çok önemli güven çok önemli.endişene hak veriyorum canım. mesela benim bir doktorum vardı adam doktorum programı varya kanal d de. oraya çıkmış ropörtaj yapmış ama söyledikleri bana çok güven vermiyordu yani senin içinin rahatlığı önemli.

Bende pek sağlıklı beslenemiyorum gibi hissediyorum.. midem taş gibi benimde sürekli bir bulantı gibi birşey var ne ilerliyo ne geriliyor o yüzden cnaım hiçbişe istemiyor. çoğu zaman zorla yiyorum her an çıkaracakmış gibi.. zamanla geçer diyolar ama bende hiçbir düzelme yok (8

Ben eşime yaptığım sebze yemeğini kendim için ayrıca değerlendiriyorum şöyle ki o gün onun için ıspanak yapacaksam bir tutam kendime ayırıp haşlıyorum haşladığım sebzenin suyunu ona yaptığım yemeğin içine ekliyorum ekstra başka bir su koymuyorum.
Evet yoğurtla ıspanağın sevimsiz ilişkisini biliyorum miğdemin daha hassas olduğu dönemlerde yoğurt olmadan yiyemiyordum ama şimdi miğde yanması hariç sorunum kalmadığı için sadece bol limonla tüketebiliyorum.

Şuna ayrıca katılıyorum, ben hamileliğimden önce börek çörek kek pasta vs tüketmeyen düzenli spor yapan biriydim. Ama şimdi karbonhidrata karşı acayip saldırganlaşıyorum
Örneğin dün yediğim böreğin haddi hesabı yok artık bir kaç gün dengelemeye çalışıcam yürüyüş ve hafif koşu birazda egzersizle.
4.ay bitecek yakında 4,5 kilo almışım tabii ilk zamanlar sigarayı bırak sporu bırak böyle oldu şimdi ise kasmak lazım biraz.

kesinlikle öyle, ikili test yaptrmış biri olarak sen de saedece benim anlattığım süreçlerden mi geçtin? daha ötesi , ekstra bişeyi var mı acaba?

tatlım ben sana biraz kendi tecrübemden bahsedeyim sen karar ver başka doktora gitmen gerekir mi diye. benim testimi kendi doktorum yaptı, perinatoloji uzmanı çünkü. önce ultrasona girdim, ense ölçümünü almak saniyelik bişeymiş ve eğer bebek doğru pozisyonda ise hemen alınıyormuş. sonra bana ensenin kaç mm olduğunu söyledi. sana da bunu söylemiştir sanırım. bana ultrason fotosu bile verdi ensenin ölçümü için elinde olsun dedi. sonra birlikte bir form doldurduk işte o formda son adet tarihim gün ay yıl yaşım sigara içip içmediğim ense kalınlığının değeri falan var. sonra aynı yerde kan verdim. o formla beraber kan sonuçları değerlendirildi. 5 gün sonra sonucumu aldım. yaş riski - t 18 riski ve t 21 riski sonuçları çıkıyor test sonucunda. yani hem kan hem ense ölçümü hem de anne yaşı hesaba katılıyor ve ortaya oranlar çıkıyor.

Düzenli yiyebildiğim tek şey peynir süt yoğurt (( diğeri hep midemin durumuna göre, bazen mandalina yiyebiliyorum mesela bzen hiç yiyemiyorum. diğer meyveler de öyle. ama allahtan hiç paketli bir ürün yemiyorum. yani kek çikolata bisküvi falan öyle şeyler... elevit alıyorum şimdi, ondan önce folik asitti.

canım evet süreç çok benziyor, ancak ense kalınlığından bahsetmedi bana hiç, sadece iyi gayet dedi, kan sonuçların iiçin de cuma öğleden sonra gel dedi o zaman mı bilgilendirirler beni acaba? sen nerde oturuyosun? dr kim canım?

Merhaba güzel hamişler Bir süredeir takipten geri kalmamakla beraber pek yorum yazmıyordum. Aklımda kaldığınca genel olarak cevap vereceğim bu sefer tek tek isim yazmıyorum çünkü benzer yorumlar yapan bir çok arkadaş olmuş. Cinsiyet öğrenen ve testleri temiz çıkan arkadaşları tebrik ediyorum.

Banlanan arkadaşlar aramıza tekrardan hoş geldinizzzzzzzz
Topikimiz öksüz kalmışdı sizsiz
Yararsız hatta zararlı şeyler tüketme konusu ve diyetisyen
Sanırım birçoğumuzda aynı sorun var. Nerde yemememiz gereken bişey var ondan çeker canımız. Ben Antalyalı olduğum için çok sağlıklı beslenirdim akdeniz mutfağını bilirsiniz bol sebze zeytin yağı vs. Hamur işi pek sevmezdim. Hatta ekmek bile yemezdim de annem küçükken önüme bi dilim koyar bu bitecek derdi Hatta geçen sene 4 kilo fazlam vardı nasıl vereceğimi bilememiştim de diyetisyene gitmiştim. Arkadaşlar bi kaç kilo alınca aburcuburu hamur işini kesip fazlalıklarından kurtuluyolardı ben neyi keseyim ıspanağı mı yani Belediyenin ortaya karışık Plates, step, fitness kursuna gittim Bu arada özel kurslardan hiç de bi farkı yoktu şiddetle tavsiye ederim hem de bedeva Sonra güzellik merkezinde bi sürü ıncık cıncık şeye gittim iğneli işlemler haricinde tabi 4 kilo için o kadar acı çekemem bıyyy Şimdi ne salakmışım diyorum, ne gerek varmış o kadar şeye. Zaten normal kilolu kategorisindeysen ve ideal kilona da çok yakınsan kilolar inatçı oluyo Diyetisyen de pek bişey yapmıyo açıkçası Hee beni illa biri takip edecek yoksa salarım diyosanız ayrı Ama benim için karar vermek yeterlidir, diyosanız hiç boşuna diyetisyene gitmeyin derim E zaten hepimizin tahlilleri yapıldı ne eksiğimiz ne fazlamız var vucudumuzda bunlar için neleri tüketmeli ya da tüketmemeliyiz biliyoruz Geriye kalan Hamileler için güzel bir diyet listesi bulmak ve doktorumuza danıştıktan sonra onu uygulamak kendi kendimize, e bi de baskül lazım eve tabi Zaten bi hafta sonra protein karbonhidrat şeker uzmanı oluyosun neyin ne yerinde geçtiğini ezberliyosun O parayla da bebişlerimize ciciler alırız oh Zaten diyet listeleri pek bi dolu hele biraz geç kalkınca öğün peşinde koşuyosunuz. Ay ara öğünüm geldi ay ana öğünümü hazırlayayım diye geçiyo gün Abim bana "kızım sen kilo alcaksın böyle diyetten önce daha az yiyiyodun" diyodu Zaten haile halimizle her hafta diyetisyen kontorlüne gitmek de bi süre sonra sıkıcı olacaktır Gereksiz bir diyetisyen tecrübesi yaşamış biri olarak bu benim nacizane fikrim

Gelelim bebek arabasınaaaaa herkesin geliri ve bebeğine ayırdığı bütçesi farklı tabi. Bi de tercih meselesi. Ben şahsen bi arabaya 1000 lirayı da çok buluyorum. Vermek istesem verebilir miyim? Verebilirm çok şükür ama vermek istemiyorum. hee başkası 3000 de verir 5000 de beni ilgilendirmez İstanbul'a gidince zaten bir senelik maaşım ve yaptığım diğer tercümelerin parası bankada birikmiş olacak inşallah Ay iyiki de oraya yatırtmışım yoksa kesin çar çur ederdim yine Velhasıl çekicem parayı gidicem Haşim İşcan Geçidine bebek arabası ve oto koltuğu olabilen ana kucağından oluşan ikili setimi alıcam inşallah Sonra da Eminönü'ne Havuzluhana gidicem bütün kıyafet ihtiyaçlarını da ordan karşılıcam Zaten aynı markalar var adam AVM de ya da işlek bi caddede daha fazla kira ödüyo diye ben aynı kıyafete niye 2 kat para vereyim dimi ama E tabi mayısta indirim olacağını sanmıyorum ama AVMlerde falan indirim olursa onları da kaçırmam tabiki

Bebek tuzlama Bebekken tuzlanmış bir insan olarak söylüyorum kesinlikle bebelerinizi tuzlayın Terlemeyi engellemiyo tabiki, zaten engellemesin de Ama kötü kokmasını kesinlikle engelliyo Ama nasıl yapılıyo bilmiyorum tam olarak annem yanımda olur zaten o dönem inşallah o yapar artık.

kesinlikle öyle, ikili test yaptrmış biri olarak sen de saedece benim anlattığım süreçlerden mi geçtin? daha ötesi , ekstra bişeyi var mı acaba?

yok canım ben henüz ikili test yaptırmadım.cumartesi günü ikili test niyetiyle doktora gittim ama doktorum ssk da yaptırmam için beni zorladı. ne gerek var bana 300 tl vericeksin yazık günah git ssk yapsın bana sonuçlarını getir dedi. ben değerlerini göreyim ona görede ilaç yazayım dedi. bende yarın için ssk dan randevu aldım işyerimden de izin aldım gidicem canım...

canım hayırlı olsun.inşallah tertemiz çıkmıştır sonuçlarıncinsiyetinide gösterir inşallah bebişindişin içinde geçmiş olsun buarada

öyle mi, şuan ne kadarlıksın peki? neyse sen yarın bi git de geldikten sonra paylaşrsın deneyimlerini karşılaştırız bi bakalım canım.

Ben İstanbuldayım. Memorial' a gidiyorum tatlım. ense kalınlığı benim sonuç kağıdımda da yazıyordu. belki sonuçla birlikte öğrenirsin. gayet iyi dediyse bi sıkıntı yok demektir.

kızlar gece uyuyamamıştım,sabah buraya yazdıktan sonra yatayım biraz dedim.kalktığımdan beri korkunç bir baş ağrısı benimleydi
şimdi şekersiz türk kahvesi içtim,bide dışarı çıkıp biraz hava alıcam.belki iyi gelir.sizin baş ağrılarınız için yaptığınız özel bişey var mı?bugün bu ağrıyla günüm bitmeznapıcam ben ya

gece uyuyamayıpta çalışan anneler; Allah yardımcınız olsun çok zor ya.kafa benim bin beşyüz şuandasizleri düşünemiyorum

ben ikili testimden geldim kızlar geçmişe bakmadan attım kendimi buralara :) ense kalınlığımız 1.1 mm çıktı şükür sorunsuz atlattık sonrasında kan tahlilimizi verdik. miniğim kocaman olmuş en son gördüğümde 2.5 cm di şimdi 5.7 cm di 12+2 olmuşuz. o oynaşmalar, o kıpraşmalar, el ayak oynatışları mükemmeldi elini arkaya atmalar gözümün önünde hala hatırladıkça gülümsememe engel olamıyorum

3 tane resmimiz var acaba cinsiyet bir tahmini yapabilecek bir teyzemiz var mı darısı yaptıracak arkadaşlarımın başına

Arkadaşlar geçenlerde arkadaşımın bir akrabasının başına geleni sizinle paylaşmak istedim.

Büyük konuşmamak lazım

Şimdi dostlar bu kadıncağız normal doğumdan çok korkuyodu :18: o yüzden hiç bir sağlık problemi olmamasına ve doktorların ısrarla normal doğum yapabilirsin demesine rağmen sırf korkudan sezeryanla doğum yaptı Bir kızı oldu. Sonrasında yine hamile kaldı Ama malesef geçenlerde 6 aylıkken bebek anne karnında öldü Ama doktorlar bu sefer daha rahim tam gerilmediği için sezaryan yaptıkları takdirde anneyi kan kaybından kaybedebileceklerini söylediler Suni sancı verilerek normal doğum yaptırmaktan başka çareleri olmadığını söylediler Yani normal doğumdan korkan kadıncağız suni sancı ile ölü bebeği normal yolla doğurmak zorunda kaldı Ve ölü bebek kendini itemediği için canlısına göre doğumu çok çok daha zor olurmuş Allah kimseyi korktuğuyla sınamasın

ayaklarını başının hizasında daha yukarı kaldır, sessiz, tvnin bilgisayarın olmadığı bir yerde uzan bir süre. kan dolaşımını etkilediği için bana hep iyi gelmiştir.

bence erkek :)))) çok anladığımdan değil ama tahmin işte :)

Bebek için;
Karyola (Benim tercihim sallanmayan geniş ve ahşap ama hafif mobilya)
kanguru (yenidoğanda kullanımının sakıncalı olabileceğini öğrendim, ilk aylarda bebek o poz,syonda uzun süre kalmamalı)
Puset (Ben travel sistem düşünüyorum ana kucağı araç içine monte edilebilenlerden)
Port bebe ( travel sistemlerin bazılarında var ama dileyen ayrıca da alabilir)
Bebek küveti ve filesi, su kovası(Bunun için pek çok alternatif var, ancak kesin sezeryan olacaklar için ayaklı modeller öneriliyor)
Banyo için sünger ve kozmetikler(sampuan, krem vs)
Eldiven, bere, çorap(3-4 çift)
Hırka ya da yelek (mevsimine göre)
Uzun ve ya kısa kol çıtçıtlı body (ortalama 5 adet, mutlaka alttan acılır olması önemli bebeği ve kendinizi yormadan alt değiştirebilmek için)
Tulum( ortalama 5 adet ayaklı olanlardan fazla almayın deniliyor çok hızlı büyüdükleri için sığmıyorlar özellikle ayaksız tulum)
Salya bezi(en az 10 adet)
Önlük( 5-6 adet burda önemli olan boyundan iple bağlamalı olanlardan değil geçmeli yada bantlı olanlar tercih edilmeli)
Saç fırçası, tarak, tırnak makası,törpü
Banyo havlusu
Alt değiştirme bezi(çok alternatif var basit takımlardan süslü olanlara kadar ya da örneğin Dalin'in paket halinde tek kullanımlık olanları var)
Lastikli çarşaf(3 adet )
Nevresim (3-4 adet tabii bunlar kullanacağınız yatağa göre değişir park yatak kullanacakların ihtiyacı olmaya bilir.)
Yastık kılıfı (3 adet ancak yaklaşık 1 yaşına kadar yastık kullanımı önerilmiyor, tercih meselesi)
Merserize pike( yaz bebekleri için)
Polar battaniye büyük ve küçük(araba, ev ziyaretleri, serin akşamlar vs gibi kullanımlar için)
Alez(kullanacağınız yatağa göre)
Hava menlendiricisi
Dönence(park yataklarda zaten oluyor, karyola, beşik kullanacaklar için)
Ateş ölçer (kulaktan ve ya alından, koltuk altından)
Süt sağma mak.,süt saklama kapları( Çalışan anneler için özellikle, ben evde olduğum için tercih etmiyorum)
Sterilaztör (Çalışan annelere belki faydalı olabilir ama mikrodalga da kullanıldığı için ben tercih etmiyorum doktorlar kaynatmanın daha faydalı olduğunu söylüyorlar)
Emzik ve biberon(1-2 adet Yine çalışan annelere faydalı olabilir)
Kulak temizleme çubukları
Bebek telsizi( İleriki yaşlara kadar kullanımı olabileceği için ben tercih ediyorum, ayrıca bebeği ilk günden itibaren kendi odasında yatırmayı düşündüğüm için gerekli görüyorum)
Bebek toz sabunu( bebek kıyafetlerini yıkamak için granül sabun)
Bebek çamaşır yumuşatıcı( tercih edenler için)
Hastane çıkışı(1 takım)
Bebek uyku tulumu (2 adet)
İç-dış zıbın(4-5 adet)
Oyun halısı(ilk etapta lazım değil ama bebek için faydalı)
Salıncak
Kirli sepeti
Bebek odasına uygun ışığı süzen avize
Perdeler,tüller,halı (isteyen butür değişiklikler de yapabilir ben sade bir oda düşündüğüm için pek ayrıntıya girmiyorum bu konuda)
Bebek odası süsleri, şekerleri vs

*Yeni doğan kıyafetleri fazla almamaya çalışın arkadaşlar internette biraz araştırın bütün tecrübeli anneler aynı fikirde çok çabuk büyüyorlar ve elinizdekini bir kere bile giydiremiyorsunuz. Bebeğinizin kaç kilo doğacağı belli olmayacağı için alışverişte mutlaka 0-3 aylık ve 3-6 aylık kıyafetler edinin.
*Alacağınız giyim eşyalarınız çamaşır yıkama düzeninize uygun olmalı örneğin ben her gün çamaşır makinesi kullanırım diyorsanız daha az, hafta da bir kullanırım diyorsanız daha çok kıyafet alabilirsiniz.
*Alt acma setleri için şunu söyleyebilirim ki kullanmak niyetindeyseniz çok lazım oluyor, belki gezmeler için bir tane süslüsü yeter ama evde kullanım için birden fazla lazım, bebeklerin çoğu altı açıldığında bez değiştirirken salıveriyorlar

Benim şimdilik etrafımda doğum yapmış tecrübeli annelerden ve internetteki araştırmam sonucu elde ettiğim ham liste budur. Yoruma açıktır tabiki
Herkesin tercihleri ve yaşam tarzına göre farklılık mutlaka gösterecektir. Ben de son halini vermeye çalışıyorum umarım işinize yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…