canım nerde oturuyosun ve hangi doktora gidiyorsun.bende doktorumu değiştirdim ve cumartesi ilk kez ona gittim. okadar mutlu ayrıldım ki anlatamam hani hastasına bilgi veren bir doktor gibi değilde öğrencisine ders verir gibi anlattı bütün olan biteni
Birşey dikkatimi çekti.Şöyleki ıspanağı haşladığın zman vitaminler suya geçiyor haşlama suyunu değerlendirmek lazım.Birde ıspanağı yoğurtla tüketirsen yoğur demirle etkileşime geçiyor ve emilimini azaltıyor.Aklında olsun
Ankaradayımönce Fatih Üniversitesine gittik, sonra Lokman Hekim Elif Hanıma gittik çok övgü işitmiştik, ama orası da nasıl kalabalık, dr gerçekten iyi de paranla rezil oluyosun resmen, bugün de zekai tahir burak başhekim dr ına gittik aslında Ankaradaki en iyi hastaneleerin üçü...
Aynen bende öyle sadece meyve olarak ayva yiyebiliyorum,birde hiç düzenli beslenemiyorum ne olcak benm bu halim yaa
şu an öğle arası ve benm midem taş gibi yine hiçbirşey yiyemiyorum sadece zeytin peynir galeta yedim yine bebeğim zarar görücek diye korkuyorummm kırmızı etten oldum olası nefret ederim , makarna pilav patates kızartması çok afedersiniz midemi maahvediyor yediğim gibi doğru lavaboya peynir yumurta şuan severek tüketebildiğim tek besin kaynaklarım ne olcak böyle bilmemm
Birşey dikkatimi çekti.Şöyleki ıspanağı haşladığın zman vitaminler suya geçiyor haşlama suyunu değerlendirmek lazım.Birde ıspanağı yoğurtla tüketirsen yoğur demirle etkileşime geçiyor ve emilimini azaltıyor.Aklında olsun
istanbulda oturuyorsun diye düşünmüştüm.eğer öyle deseydin inan istanbulun neresinde olursan ol benim doktorumu önerecektim sana .ama üzülme önünde daha çok zaman var araştır daha güzenilir olanını bul. eminim ki bütün doktorlar aynıdır sonuçta belirli bir eğitimden geçiyorlar ama karşılıklı iletişimde çok önemli güven çok önemli.endişene hak veriyorum canım. mesela benim bir doktorum vardı adam doktorum programı varya kanal d de. oraya çıkmış ropörtaj yapmış ama söyledikleri bana çok güven vermiyordu yani senin içinin rahatlığı önemli.
kızlar bugün ikili test yaptrdım ama doktorumuzu deiştirdik, bitürlü uygun hastane doktr ayarlayamadık zaten, doktor sabah aç karna gelmemi istedi, neyse gittik, azcık da yoğundu tansiyonum düşer gbi olunca beni aldı önce açtım çünkü, benm de çok ağlayasım geldi ya anlayamadım bi duygu patlaması oldu aç olduğum için miydi bilmiyorum. Öyle açken aldılar kanımı işte, kan şekerine de bi bakalım diye, sonra hemen bi vişne suyu içtim ultrasona girdik, dr pek yorum yapmadı sevmedm zaten bunu da , sadece iyi gayet diyip gönderdi. Bu mudur yani ikili test!! Hani bebek uyuyo olabiliyodu, kendini göstermezse alttan muayne yapmak zorunda kalınıyodu açtım da sizce normal mi bütün bunlar!! Yoksa kan sonuçlarımı alıp başla bi dr a mı gitmeliyim?
Bu arada ben de bu haftaya kadar sadece folik asit kullandım arkadaslar, sağlık ocağı bana kan ilacı ve vitamin yazmıştı ertesi gün doktor randevumda tahlil sonuçlarını değerlendiren doktorum şu an takviyeye ihtiyacın yok sadece folik asit ile devam et dedi.
21 aralıkta tekrar kan tahlili yapılacak ihtiyac varsa kullanırsın dedi.
Ayrıca doktor bol bol sebze ve meyve tüket ve sakın hasta olma dedi enfeksiyon erken doğuma sebep oluyor.
Ben sebze yemeklerinde kullanılan malzemenin fazla pişmesinden kaynaklı pek faydalı olacağını düşünmüyorum o yüzden kendime aynı şekilde hazırlıyorum ve daha hafif oluyor
Örneğin; Kaynayan suya bir parça ıspanağı atıyorum 5-6 dk bekletip süzüyorum üzerine bol limon yoğurt ve yanında sadece corba.
Brokoli, karnıbahar gibi sebzelere yaklaşımım da aynı ve balığı sadece fırında yapmak yararlı yağda kızarınca çöpe at diyor doktor.
Patates kızartmasını elma dilim yapıp baharatla fırına vererek yağsız yapıyorum. Hergün mutlaka yoğurt ve bol salata.
Aslında beslenme düzeninde tek dikkat ettiğim şey besin değerlerini koruyarak ve yağsız pişirmek bunun haricinde hiçbirşey yapmıyorum ki hamilelikten öncede buna yakın beslenme düzenim vardı. Ben de normalde hiç ekmek tüketmeyen biriydim hamilelikte ekmek tüketmeye başladım tam tahıllı olarak.
tatlım ben sana biraz kendi tecrübemden bahsedeyim sen karar ver başka doktora gitmen gerekir mi diye. benim testimi kendi doktorum yaptı, perinatoloji uzmanı çünkü. önce ultrasona girdim, ense ölçümünü almak saniyelik bişeymiş ve eğer bebek doğru pozisyonda ise hemen alınıyormuş. sonra bana ensenin kaç mm olduğunu söyledi. sana da bunu söylemiştir sanırım. bana ultrason fotosu bile verdi ensenin ölçümü için elinde olsun dedi. sonra birlikte bir form doldurduk işte o formda son adet tarihim gün ay yıl yaşım sigara içip içmediğim ense kalınlığının değeri falan var. sonra aynı yerde kan verdim. o formla beraber kan sonuçları değerlendirildi. 5 gün sonra sonucumu aldım. yaş riski - t 18 riski ve t 21 riski sonuçları çıkıyor test sonucunda. yani hem kan hem ense ölçümü hem de anne yaşı hesaba katılıyor ve ortaya oranlar çıkıyor.
Düzenli yiyebildiğim tek şey peynir süt yoğurt(( diğeri hep midemin durumuna göre, bazen mandalina yiyebiliyorum mesela bzen hiç yiyemiyorum. diğer meyveler de öyle. ama allahtan hiç paketli bir ürün yemiyorum. yani kek çikolata bisküvi falan öyle şeyler... elevit alıyorum şimdi, ondan önce folik asitti.
kesinlikle öyle, ikili test yaptrmış biri olarak sen de saedece benim anlattığım süreçlerden mi geçtin? daha ötesi , ekstra bişeyi var mı acaba?
Günaydınnn kızlar...13 gün sonra ikili test sonucum çıkmış ama gitmem gerekiyormuş..ama dün gece de dişim kırıldı bugün dişçiye gideceğim..olmadı yarın gideyim hem de bir muayene olayım diyorum..belki cinsiyeti de görürüz
yok canım ben henüz ikili test yaptırmadım.cumartesi günü ikili test niyetiyle doktora gittim ama doktorum ssk da yaptırmam için beni zorladı. ne gerek var bana 300 tl vericeksin yazık günah git ssk yapsın bana sonuçlarını getir dedi. ben değerlerini göreyim ona görede ilaç yazayım dedi. bende yarın için ssk dan randevu aldım işyerimden de izin aldım gidicem canım...
canım evet süreç çok benziyor, ancak ense kalınlığından bahsetmedi bana hiç, sadece iyi gayet dedi, kan sonuçların iiçin de cuma öğleden sonra gel dedi o zaman mı bilgilendirirler beni acaba? sen nerde oturuyosun? dr kim canım?
öyle mi, şuan ne kadarlıksın peki? neyse sen yarın bi git de geldikten sonra paylaşrsın deneyimlerini karşılaştırız bi bakalım canım.
kızlar gece uyuyamamıştım,sabah buraya yazdıktan sonra yatayım biraz dedim.kalktığımdan beri korkunç bir baş ağrısı benimleydi
şimdi şekersiz türk kahvesi içtim,bide dışarı çıkıp biraz hava alıcam.belki iyi gelir.sizin baş ağrılarınız için yaptığınız özel bişey var mı?bugün bu ağrıyla günüm bitmeznapıcam ben ya
gece uyuyamayıpta çalışan anneler; Allah yardımcınız olsun çok zor ya.kafa benim bin beşyüz şuandasizleri düşünemiyorum
ben ikili testimden geldim kızlargeçmişe bakmadan attım kendimi buralara :) ense kalınlığımız 1.1 mm çıktı şükür sorunsuz atlattık sonrasında kan tahlilimizi verdik. miniğim kocaman olmuş en son gördüğümde 2.5 cm di şimdi 5.7 cm di 12+2 olmuşuz. o oynaşmalar, o kıpraşmalar, el ayak oynatışları mükemmeldi elini arkaya atmalar gözümün önünde hala hatırladıkça gülümsememe engel olamıyorum
3 tane resmimiz var acaba cinsiyet bir tahmini yapabilecek bir teyzemiz var mıdarısı yaptıracak arkadaşlarımın başına
Eki Görüntüle 574070 Eki Görüntüle 574069 Eki Görüntüle 574073
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?