kızlar herkese günaydın.. geçmişi okumayı yeni bitirebildim. genel olarak bir çok kişi için kötü bir gün sanırım... benim içinde öyle. dün akşam çok şiddetli baş agrısı yaşadım ilkkez.. ve 10 gibi zorla ağlaya ağlaya uyuttum kendimi. çünkü dayanılcak gibi degildi. sabah işe gitmek için eşim uyandırdı doğrulmamla beraber burnum kanamaya başladı.. banyoya gidemedim bile. eşim çok panik yaptı ama ben daha önce bu topikte başkalarının da yaşadıgını bildigim için çok endişelenmedim. birde bulantılar 16. haftada bitiyor deniliyor ama 16. haftadan beri inanılmaz çoğaldı benim. ben hamile kalmadan önce birinin hamile oldugunu duyardım, sanki bir kaç ay sonra dogum haberini alıyor gibiydim. o kadar kısa ve kolay gibiydi. demekki gerçekten hiç birsey yaşanmadan bilinemiyor. keşke hamilelik en fazla 5 ay sürseymiş
kızlar bugünlerde bende çok endişeliyim:18::18: (çok özürdileyerek) tuvaletimi yaparken büyük abdestimi de küçük abdestimide her ikisindede sanki sol kasığımda bir basınç var.idrarımı bile kesik kesik yapıyorum.bu his 9. Ay sonunda doğuma bir kaç gün kala olur normalde.oğluma hamileliğimden biliyorum. Sanki çocuk artık aşağıya düşmüş de idrar torbasına basınç yapar gibi sancı veriyor. Birde göbeğimin her tarafı çok ağrı yapıyor. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı?? Cumartesi doktora gittim ama sormayı unuttum.bebişimi görünce heyecan yaptım sanırım
günaydın kızlarr dün akşam bebişimin ilk tepişmelerini hisettim çok güzeldi hiç beklemediğim anda oldu misafirim vardı sanırım gıydıgım kıyafet de rahatsız ettı bebişimi :)) sonra eşimle çok bekledik ama bi daha gelmedi ben de her zamn kıpırdasın hep varlıgını hıssettırsın ıstıyorum :dd
o haftalarda bendede oldu canım aynı senin gibi kesik kesik idrar ve kasıkta yanma hissi ama geçti oluyo olan çok kişi duydum
göbek ağrısıda bende yeni başlaşladı oda genişlemektendir diyorum böle ağrılarımız olması çok normal canım minicik karnımız kocaman olmaya çalışıyo bunlar birşey değil bence andişelenme
artık başladı bir iki gün içinde tekrar olur canım
sorma yahu :) allah bilir tabi doğru zamanı da ben normal doğum yapabilceğimi hiiç sanmıyorum muhtemelen sezeryan olacak doğru diyosun mayıs olma olasılığı çok yüksek :)
aynı fikirdeyim kızlar bana sorana mayıs sonu haziran başı gibi diyorum çünkü 3 gün erkende doğabilir belli olmaz haziran hoşuna gider 3 ünüde geçebilir dimiii
neden normal olmuyo canım sağlık problemin mi var?
16 haftalık hamile arkadaşlar bir daha ki doktor kontrolünüz ne zaman?Benim bu cumartesi kontrolüm.Doktorum 3 lü test falan demedi.Ama onun için çağırıyor olabilir mi?çokk merak ediyorum bu sefer cinsiyeti söyler gibime geliyor.3 hafta önce ki kontrolümüzde erkek gibi demişti ama ben kız hissediyorum.Çünkü bütün rüyalarımda kız bebek görüyorum
16 haftalık hamile arkadaşlar bir daha ki doktor kontrolünüz ne zaman?Benim bu cumartesi kontrolüm.Doktorum 3 lü test falan demedi.Ama onun için çağırıyor olabilir mi?çokk merak ediyorum bu sefer cinsiyeti söyler gibime geliyor.3 hafta önce ki kontrolümüzde erkek gibi demişti ama ben kız hissediyorum.Çünkü bütün rüyalarımda kız bebek görüyorum
ayy çok heyecanlıbenimde haftaya salı günü bana da aynen önceki gittiğimde erkek demişti ama kesin değil tabi şuan bütün organlar erkek cinsiyet organına benzer dedi 16 da gelince kesinleştiririz dedi bende bütün ryalarımda erkek göryüorum bir kere bile kıza denk gelmedi ya tam tersi çıkacak ya da cidden bir sıpa geliyor hadi hayırlısı canım
Kızlar aranızda diyetisyene giden var mı?????????
Ben bugün hayatımda ilk defa diyetisyene gidicem...gayrettepede diyetistanbul diye bir yer varmış...
internetten hamile diyetisyeni diye arattığımda aysen arıcan diye birini buldum. kimdir nasıldır bilmiyorum ama bugün ilk defa deneyecegim.
İşten izin alıp öğlen 1 gibi gidicem.
Diyetisyene gitme sebebim ise çok kilo almış olmam. 6 kilo kadar aldım((
1.64 boyundayım normal kilom 56-57 civarlarında olmuştur hep, yani ne kiloluydum ne de zayıf öncesinde...
ancak geçen sene 1 sene kadar yurtdışında yaşadım ve döndüğümde mayıs ayı gibi 61 kilo civarlarındaydım...yeme düzenim yurt dışında bozulmuştu(
sonrasında 61.5 kilo ile hamile kaldım...ve şuanda 67.5 kiloyum ve bu kilo beni deli ediyor..tamam sigara bırakmamın da etkisi var ama ben hayatımda böyle yediğimi hatırlamıyorum..
umarım diyetisyene gitmek bir işe yarar(((
Benimde bu cumartesi. Bana da hiç testten falan bahsetmedi. Ama dün biri yazmıştı adını hatırlayamadım, o da 16.haftaydı sanırım. doktoru ona 4 lü test yaptırmış.
En son gittiğimizde doktor erkeğe benziyor demişti. Bu hafta inşallah netleşir.
cnm belliki senin iştahın çok açılmış :) aslında diyetisyenlik bir durum yok sonuçta o sana sadece hangi saatlerde ne yemen gerektigini söyleyecektir.
burda önemli olan senin o saatlere uyup uyamayacagın. yani iş yine sende bitiyor çünkü sende aslında ne yemen ne yememen gerektigini biliyorsunyapacagın temel degişiklik beyaz ekmek yerine bugday ekmegi yemen. beyaz şekerden uzak durman, tuzu minumun kullanman. kızartma ve hamur işleri nerdeyse hiç tüketmemen bunu yapamıyorsanda hafta bir kere küçük porsiyon olarak tüketmen. sonuçta hamileyken pilav ve makarna da tüketilmesi gerekiyor. ama bizim usulümüze göre 1 tabak degil, sadece 3 kaşık yeme saatlerine gelince çalışıyormusun bilmiyorum ama yeme düzenini belirlemelisin sabah kahvaltını saat kaçta yapıyorsan 2 saat aralarla 6 öğün tüketmelisin. 6 ana 6 ara şeklinde. ara ögünlerindede ceviz, kayısı, gibi kuruyemiş diger ara ögünlerindede meyve ve süt tüketmeye çalış. süt içemiyorsan yogurt yiyebilirsin. umarım yardımcı olabilirim. eger daha detaylı yardım istersen senin için seve seve listede yapabilirim merak etme doktor onaylıııı
evet canım şimdi bende hatırladım dün yazan arkadaşı.Artık öğrenicez cumartesi ne olacağını.Netleşsin artık yaa,kendi merak ettiğim yetmezmiş gibi birde etraftan oo kadar soruya maruz kalıyoruz.Soranlarında 2şer 3 er çocukları var.Netleşmiştir artık falan filan.Onların doktorları müneccimmiymiş neymiş anlamadım gitti:26::26:
bence benim cumartesi seninde salı günü kesinleşecek cinsiyetlerimiz inşallah.Rüyalara gelince,evet rüyaların tersi de çıkabilir düzüdebilinç altımızla alakalı çoğunlukla.Cumartesi yazarım burdan rüyalarıda netleştiririz böylece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?