2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
merhaba arkadaslar o kadar dıkkat etmeme ragmen bronşit baslangıcı basladı ve gecenlerde doktora gıttım ılac yazdı bende ılacları kullanıp kullanmama yonunde kararsız kaldım ama doktorum kullan dedı kullanmazsan gecmez demesı uzerıne kullanmaya basladım hamılelık donemınde pek ılac kullanılmaz dıyorlar ama ınsan mecbur kalınca kullanıyor ıste gecelerı oksurukden yatamıyorum ulrasonda bebegının cınsıyetını ogrenen varmı bende haftaya gıdıcem ogrenmeye herkese selamlar sevgıler hayırlı ve saglıklı hamılelık gecırmek dıleklerımle hepınızı sevıyorum

canım dün benim hamilelik takvimimde yazıyordu bu dönemde baş ağrılarınız ve burun kanamalarınız olabilir endişe etmeyin yazıyordu. demekki tam zamanlı sağlıklı bir hamilelik yaşıyorsun demektir. endişelenme rahatla bence

o haftalarda bendede oldu canım aynı senin gibi kesik kesik idrar ve kasıkta yanma hissi ama geçti oluyo olan çok kişi duydum
göbek ağrısıda bende yeni başlaşladı oda genişlemektendir diyorum böle ağrılarımız olması çok normal canım minicik karnımız kocaman olmaya çalışıyo bunlar birşey değil bence andişelenme

artık başladı bir iki gün içinde tekrar olur canım

teşekkür ederim canım. kızlar bu arada pişmiş tavuktan beteriz farkında mısınız

Kızlar aranızda diyetisyene giden var mı?????????

Ben bugün hayatımda ilk defa diyetisyene gidicem...gayrettepede diyetistanbul diye bir yer varmış...
internetten hamile diyetisyeni diye arattığımda aysen arıcan diye birini buldum. kimdir nasıldır bilmiyorum ama bugün ilk defa deneyecegim.
İşten izin alıp öğlen 1 gibi gidicem.

Diyetisyene gitme sebebim ise çok kilo almış olmam. 6 kilo kadar aldım((
1.64 boyundayım normal kilom 56-57 civarlarında olmuştur hep, yani ne kiloluydum ne de zayıf öncesinde...
ancak geçen sene 1 sene kadar yurtdışında yaşadım ve döndüğümde mayıs ayı gibi 61 kilo civarlarındaydım...yeme düzenim yurt dışında bozulmuştu(
sonrasında 61.5 kilo ile hamile kaldım...ve şuanda 67.5 kiloyum ve bu kilo beni deli ediyor..tamam sigara bırakmamın da etkisi var ama ben hayatımda böyle yediğimi hatırlamıyorum..
umarım diyetisyene gitmek bir işe yarar(((

neden normal olmuyo canım sağlık problemin mi var?

daha önce kalça kemiğim kırıldı bu yuvarlak olan büyük kemik platin taktılar 2 sene sonra tekrar bir ameliyat oldum platinleri aldılar ama kalça kemiğim sağ tarafı sol tarafa gore gelişiksiz
bu tür skntıları olanların çok zorlandığını normal doğum esnasında kasılan ve gevşeyen kemiklerde güçsüzlükten dolayı çatlamalar bile oluyormuş. bu yüzden bayağı bir korkuyorum bilnçaltıma oyle yerleşmiş panik atak gibi bişey oldu bende ( o yüzden normal doğum beni çok ürkütüyor doktor ısrar etmez umarım yoksa yapabileceğimi hiç sanmıyorum (

16 haftalık hamile arkadaşlar bir daha ki doktor kontrolünüz ne zaman?Benim bu cumartesi kontrolüm.Doktorum 3 lü test falan demedi.Ama onun için çağırıyor olabilir mi?çokk merak ediyorum bu sefer cinsiyeti söyler gibime geliyor.3 hafta önce ki kontrolümüzde erkek gibi demişti ama ben kız hissediyorum.Çünkü bütün rüyalarımda kız bebek görüyorum

ayy çok heyecanlı benimde haftaya salı günü bana da aynen önceki gittiğimde erkek demişti ama kesin değil tabi şuan bütün organlar erkek cinsiyet organına benzer dedi 16 da gelince kesinleştiririz dedi bende bütün ryalarımda erkek göryüorum bir kere bile kıza denk gelmedi ya tam tersi çıkacak ya da cidden bir sıpa geliyor hadi hayırlısı canım

Benimde bu cumartesi. Bana da hiç testten falan bahsetmedi. Ama dün biri yazmıştı adını hatırlayamadım, o da 16.haftaydı sanırım. doktoru ona 4 lü test yaptırmış.
En son gittiğimizde doktor erkeğe benziyor demişti. Bu hafta inşallah netleşir.

bence benim cumartesi seninde salı günü kesinleşecek cinsiyetlerimiz inşallah.Rüyalara gelince,evet rüyaların tersi de çıkabilir düzüdebilinç altımızla alakalı çoğunlukla.Cumartesi yazarım burdan rüyalarıda netleştiririz böylece

cnm belliki senin iştahın çok açılmış :) aslında diyetisyenlik bir durum yok sonuçta o sana sadece hangi saatlerde ne yemen gerektigini söyleyecektir.
burda önemli olan senin o saatlere uyup uyamayacagın. yani iş yine sende bitiyor çünkü sende aslında ne yemen ne yememen gerektigini biliyorsun yapacagın temel degişiklik beyaz ekmek yerine bugday ekmegi yemen. beyaz şekerden uzak durman, tuzu minumun kullanman. kızartma ve hamur işleri nerdeyse hiç tüketmemen bunu yapamıyorsanda hafta bir kere küçük porsiyon olarak tüketmen. sonuçta hamileyken pilav ve makarna da tüketilmesi gerekiyor. ama bizim usulümüze göre 1 tabak degil, sadece 3 kaşık yeme saatlerine gelince çalışıyormusun bilmiyorum ama yeme düzenini belirlemelisin sabah kahvaltını saat kaçta yapıyorsan 2 saat aralarla 6 öğün tüketmelisin. 6 ana 6 ara şeklinde. ara ögünlerindede ceviz, kayısı, gibi kuruyemiş diger ara ögünlerindede meyve ve süt tüketmeye çalış. süt içemiyorsan yogurt yiyebilirsin. umarım yardımcı olabilirim. eger daha detaylı yardım istersen senin için seve seve listede yapabilirim merak etme doktor onaylıııı

evet canım şimdi bende hatırladım dün yazan arkadaşı.Artık öğrenicez cumartesi ne olacağını.Netleşsin artık yaa,kendi merak ettiğim yetmezmiş gibi birde etraftan oo kadar soruya maruz kalıyoruz.Soranlarında 2şer 3 er çocukları var.Netleşmiştir artık falan filan.Onların doktorları müneccimmiymiş neymiş anlamadım gitti:26::26:

canım çok teşekkür ederim bilgiler için:))))
benim merak ettiğim başka konular da mevcut...
aslında hamile kalmadan önce mutlaka haftada en az 2 kere balık yerdim, hatta haftanın hergünü olsa balıkla geçirebilirdim..
şimdi ise görmeye bile tahammül edemiyorum( aslında bulantı da olmadı ben de ama nedense balıktan tiksindim, sebebini hiç bilmiyorum(
sürekli hamur işi yemek istiyorum, özellike tüm öğünlerimi kekle geçirebilirim şimdi...ama önceden böyle değildim..
iradesi olan da bir insandım ve sporumu da hiç ihmal etmezdim...bu hamilelik beni tamamen değiştirdi bambaşka bir insan yaptı...
kesinlikle tuzu sevmezdim ama şu anda yediğim herşeyin tuzu eksik gibi geliyor...ve bunun gibi birçok şey sayabilirim o yüzden merak ettiğim bu tarz sorular için de diyetisyene veya doktora gitmek istedim...

Ay sorma. "Hareket etmesi lazım artık onun, benimki 3 aylıkken etti", ekşi bir şey yiyemiyorum diyorum "sen kendini zorlamıyorsundur, zorlaman lazım biraz,o çocuk nasıl beslenecek bir şey yemiyorsun" ve bu kadar lafın arkasına bir de demezlermi ben de hamileyken sadece şunu yiyebiliyordum başka bir şey sürmedim ağzıma. Eeee o zaman seninki nasıl doğdu büyüdü aslanlar gibi. " hafiflemiştir artık senin bulantın her şeyi yiyebiliyor olman lazım" Direk milletin gözünde naz yapıyorsun edasında oluyorsun. Bende en sonunda sinirlenip benim ne çektiğimi ben bilirim, siz anlayamazsınız diyorum. Yiyip 2 dk.sonra çıkarıyorsam ya da bir anda tansiyonum düşüp yatmak zorunda kalıyorsam onu yemesemde olur. Ona eş değer başka gıdalar almaya özen gösteriyorum ben.

Ayy çok sinirlenmişim. Bu konuda çok dertliyim çok.

Aynen canım inşallah hakkımızda hayırlısı :)) ilk bebişim o yüzden hiç tereddtüm yok ama bi r kız fena olmazdı

cnm benim doktora kalırsa 21 ve 22. haftalarda gel diyor 2 li test sonucu güzel çıktıgı için 3 lüye gerek yok bir sorun olsaydı burdada çıkardı dedi. ben zaten 2 farklı doktora gidiyorum çünkü bi tanesi araya uzun zaman koyunca arada digerine ugruyorum bu kez ikiside arayı baya bi açtı şimdi bende acaba arada bi 3. ye mi gitsem diyorum çünkü ben 15 gün geçince acayip özlüyorum oğluşumu ve deli gibi görmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…