2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Selam kızlar. Elhamdülillah Ben bugün bebeğimi gördüm. Gününden 1 hafta önde gidiyor. 14 haftayı gecmiş dedi doktor. Bütün genetik test sonuçlarım maşallah normal çıkmış. Ense kalınlığı da normal dedi. Ayrıca Allah korusun sorunlu bebeklerde burun geç gelişirmiş. Bizimki tamamen gelişmiş maşallah. Beynini falanda inceledi. Vaginal ultrasonla baktığı için cok netti bebeğin yüzünü bile gördüm. Eşime benziyor gibi uzun yüzlü yuvarlak değil. Burnuda eşime benziyor:))))
Ayrıca erkek olduğunu söyledi organlarını(testıcles) gösterdi. Çok emindi Ama biz bir sonraki ultrasona kadar kimseye söylememe kararı verdik. Gecen sene Komşumuza da erkek denildi sonra kızı oldu. Herkese ayrı açıklama yapmak zorunda kaldılar. Aynı duruma düşmek istemiyoruz. Hem bizim için farketmiyor herhangi bir tercihimiz yok. sağlıklıymışya bize yeter. 5 Ocak'ta tekrar bakılacak o zaman da kesinleşir cinsiyeti. Zaten Şubat'a kadar alışveriş te yapmayacağım için sorun deil
Bugünlük benden bu kadar. Gerideki mesajları okuycam. Herkese sevgiler.

canım yaaa en azından listende kaç öğün var ara öğünlerde neler var günlük kaç dilim ekmek yazıyor bi tüyo versen olmaz mı :26::26:noluuurrrrr

Tabi kiiii canımmmm vermez olurmuyummmm:)))
Ben sadece yanlış yol göstermiyim istedim...bu yazacaklarım az kalori miktarına göre verildi...az kilo alanların daha fazla yemesi gerekiyormuş..

6 öğün var listemde 3 ana + 3 ara öğün
tüm ana öğünlerde sebze+protein+tahıl+süt gruplarından olacak şekilde ayarlıyor.
Başta bir piramit yaptı benim için..piramitte en alttan başlamak üzere 8 ekmek+2 sebze+3 meyve+3 süt+7 et+4 tatlı kaşığı yağ+1 yemek kaşığı şeker var.
Ekmek dediğim zaman sadece ekmeği kastetmiyorum yani karbonhidrat grubundan herhangi bir besin...
mesela 1 dilim ekmek=2 çorba kaşığı pilav veya 1 kase çorba=1 dilim ekmek+1tatlı kaşığı yağ yapıyor.
Günlük menüm ise:

Sabah:
1 yumurta
1 dilim peynir (kibrit kutusundan biraz büyük)
3 dilim ekmek
söğüş sebze (söğüş sebzeler porsiyon sebzeye girmiyor)

Ara:
1 meyve+2 ceviz (mesela ceviz burda 1 tatlı kaşığı yağa denk geliyor)

Öğle:
1 porsiyon sebze
2 et (1 et örneğin 2 ızgara köfte kadar)
1 porsiyon süt ürünü (cacık,yoğurt veya ayran)
salata
2 dilim ekmek

Ara:
1 meyve+1 dilim ekmek alternatifi (örneğin 1/2 bardak leblebi olabilir)
1 p. süt ürünü

Akşam:
3 et (kırmızı ise 100 gr veya beyaz et ise 150 gr)
1 sebze
2 dilim ekmek

Ara:
1 meyve
1 süt ürünü (1 bardak süt)

Dediğim gibi 1 dilim ekmek gerçekte ekmek olmayabilir. Örneğin öğle yemeğinde 1 kase çorba içerseniz bu (1 ekmek+1 tatlı kaşığı yağ) oluyor.
Ara öğünde mesela 1 kase sade dondurma yediniz bu 1 bardak süt+1 dilim ekmek+1 meyveye eşit oluyor.
Dolayısıyla an kural yukarıda verdiğim toplam miktarları (8 ekmek+2 sebze+3 meyve+3 süt+7 et+4 tatlı kaşığı yağ+1 yemek kaşığı şeker) geçmemem gerekiyor 1 günde.

Kızlar tekrar belirteyim bu bana göre yazılmış kalori miktarına göre bir besin alma programı, ancak az kilo alanların veya normal kilo ile hamile kalanların günde yemesi gereken miktar bundan daha fazla olması gerekiyor.
Çünkü bebeğin mutlaka alması gereken miktar oluyormuş...

Herkese iyi akşamlar
Kızlar bugün hayatımın en mutlu günüydü sanki
Bir rüya gibiydi sabah gittik malum uyuyordu bizim ufaklık hantal şey
neyse ölçümlerini yaptı doktor her şeyi iyi çıktı bacak boyu parmakları omurgasını bile inceledi
serum taktılar bana serumdan sonra gel bakalım cinsiyetine dedi doktorum
serum 5 saat felan sürdü muayeneye girmeden ağzıma çikolata attım:)
neyse girdik işte anam bizimki başladı şow yapmaya inanamadık şoklardayız eşimle
el sallıyor takla atıyor hoplayıp zıplıyor parmağını emiyor
neler yaptı neler ammavelakin cinsiyetini gene göstermedi
bağdaş kurdu açmadı bacaklarının arasını doktor çok uğraştı
konuştu bir sürü minik kuşum hadi göster dedi
yok göstermedi galiba kız dedi doktor zaten öyle hissediyorum dedi
haftaya gene çağırdı inşallah gösterir bu kez:)

Tokoyay başın sağolsun canım kimdi vefat eden yakınınızmıydı:26:

Sen kaç kilo aldın canım
ben daha hiç almadım bulantı felan olduğu için galiba

Ayy ayy annesi seni ve babasını görünce sevinçten yerinde duramamış bı arkadasiminda aynı böyle olmuştu dedim cok hayali demekki kiz inşallah hayırlısı olur

Ayy ayy annesi seni ve babasını görünce sevinçten yerinde duramamış bı arkadasiminda aynı böyle olmuştu dedim cok hayali demekki kiz inşallah hayırlısı olur

Valla bize şımardı herhalde
senin kontrol ne zaman canım?

Erkek bebek geliyorsa...
Hamileliğinizin ilk dönemlerinde sabah bulantısı yaşamazsınız.
Bebeğinizin dakikadaki kalp atış hızı 140'dan düşük olur.
Vücudunuzun önünde duran yuvarlakta fazladan bir kilo taşırsınız.
Karnınız sivri büyüyorsa... Meme ucunuz belirgin bir şekilde koyulaşır. K
arnınız aşağı doğru büyümeye başlar.
Tatlı aşerirsiniz.
Protein içerikli yiyecekler arasındansa et ve peynire daha çok aşerirsiniz.
Ayaklarınız hamilelik öncesi döneme göre daha soğuktur.
Elleriniz çok kuru olur.
Uyuduğunuzda yastığın yüzü kuzeye bakar.
Sizinle birlikte eşiniz de kilo alır.
Eskisinden daha güzel görünürsünüz.
Bacak tüyleriniz daha hızlı uzar.
İdrarınız sapsarı gelir.
Burnunuz genişler.
Baş ağrılarınız olabilir.
evlilik yüzüğünüzü bir ipe bağlayıp karnınızın üzerinde tuttuğunuzda, ip daire çizer.
gebe kaldığınızdaki yaşınız ve yine hamile kaldığınız ayın toplamı çift sayı çıkar.
Bebek
anne karının sağ tarafında durur.

Yani tamam her şeyi anladımda bu yastığın yönü kuzeye nasıl bakıyo onu çözemedim

Eer annesine naz yapmış cumA gunü benim rendevum ikili test yapacak bakalım hayırlısı 1 hafta oldu ama cok özledim bebisimi günlerde gecmiyo yaa

Canım valla ben şimdiden özledim desemm
Kuzucuğum benim
İnşallah ikili test sonucun iyi çıkar canım

İnsallah canim cok sağol senin bebisinin hareketlerini hissedebiliyor musun ben bazen hissediyorum

evet canım yaklaşık 1 haftadır hissediyorum
sen ne zamandır hissediyorsun
kız hamilelik takvimi yapsana bacım kendine

Tamam cok agir bir mide bulantisi yasamiyorum ama halen devam ediyor ve ben yemek yaparken bile zorlaniyorum mesela suan kocama yaptiriyorum 13. Haftadayim su tiksinme ve mide bulantisi gececek degil mi?Yoksa boyle nereye kadar yemek kokulari beni mahfediyor

Aman canım boşver kocacıklarımız yapsınlar bizde yiyelim
benimde eşim yapıyo yani tek yemek değil ütü bulaşık wc banyo temizliği
ne yapalım mecburen çekeceğiz
bende 16. haftama gireceğim hala geçmedi
anne olmak kolay değil elbet
bu arada eşim bugün kısır yaptı bana

evet canım yaklaşık 1 haftadır hissediyorum
sen ne zamandır hissediyorsun
kız hamilelik takvimi yapsana bacım kendine

Bende bir hafta 10 gündür hissediyorum helede tatli giyimde ve hapşırdığim zaman hissediyorum nasıl yapılıyor ki bilmiyorum nereye yapayim

Bende bir hafta 10 gündür hissediyorum helede tatli giyimde ve hapşırdığim zaman hissediyorum nasıl yapılıyor ki bilmiyorum nereye yapayim

Maşallah bebeğine canım
Bak bizimkilerin altında hamilelik takvimi var hatta
benimkine bak şöyle bişey yazıyo en altta buna tıkla sende yap
Hamilelik Günlüğünü İmza alanına eklemek için tıklayın

Ohh ohh masallAh afiyet olsun iyide beceren var beceremeyen var benim esim yemek yapmasını beceremiyor temizlikte aynı sekilde benimde gebeliğim cok zor gidiyor öğüde böğüre yapiyorum

Ohh ohh masallAh afiyet olsun iyide beceren var beceremeyen var benim esim yemek yapmasını beceremiyor temizlikte aynı sekilde benimde gebeliğim cok zor gidiyor öğüde böğüre yapiyorum

Kız aman erkeklerin yaptığı temizlikten ne çıkar 4 dakikada ev süpürüyor
koskoca ev 4 dakikada süpürülür mü hiç baştan savma işte 2 parkelere 2 de halılara değdiriyo tamamdır işte
bende seslenmiyorum hevesi kırılmasın diye:):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…