evet satıcılar genelde 3 tekerlikli onermiyor kullananlar da cok memnun değil, denge fren suspansyon sorunu var diyorlar.
aynen canım dayanamadım valla bu aydan kılo almalar başlıcakmıs ole okudum inş çok tombili olmayız :)
ye tabi ya aç asla bırakmamak lazım.. Az az sık sık ye diyolar da acıkınca baya bi yiyosun :d bende zar zor boyle çok acıkıyorum o yüzden fırsatları değerlendir :d
afiyet olsun canım
sabah hamile bir arkadasımla konustum benden 10 hafta önde. 25. Haftasında
12 hafta hic kilo almamis, 22. Haftada 4 kilodaydı simdi 25. Haftaya girmis ve 7 kilo almıs. Yani 3 haftada 3 kilo. Baya morali bozuktu. Ya 25-30 kilolara cıkarsam diye. Gerekli besinleri alıp gereksizleri almayarak iradeli olmak lazım. Ozellikle seker sorunu olabilecek bayanlar mesela seker tuketmemeli.
20-30 sayfa oncesinde yazdım canım, hatta baya bi olay oldu o kdr para verilir mi seklinde :) umarım faydalı olur
ay yeni gelebildim daha arkadaşlar işim anca bitti n e habersiniz
hamile kaldıktan sonra tatlıdan resmen tiksinti geldi bana çayı bile sekerlı zor ıçıyorum o yonden çok şanslı hıssedıyorum kendımı :) ama gercekten çok kılo almak ta iyi değil maksimum 12 kilo yeterli bence ay hayırlısı ıle bı buyuselerde dogsalar bizde kurtulsak gercı esas o zmn başlıyor hayat bizde :)
Ben hamileliğimi öğrendikten 1 hafta sonra hiç çay içemez oldum. 16.hafta bitecek ben daha hiç çay,kahve,nescafe içmedim. Benim annemde bana ve kardeşlerime hamileyken çay içememiş. Ama arada yine içebiliyormuş. Ben hiç içemiyorum. Bir de tabi herkesde olduğu gibi bende de balık olayı bitti maalesef. Bir sürü şey yiyemiyorum ama zorluyorum kendimi. balık da hiç böyle bir durum yok. Midemi bulandırıyor direk. Ama bir kere hamsinin buğlamasını yemiştim bol ekmekle ve az bir şey.
Ben hamileliğimi öğrendikten 1 hafta sonra hiç çay içemez oldum. 16.hafta bitecek ben daha hiç çay,kahve,nescafe içmedim. Benim annemde bana ve kardeşlerime hamileyken çay içememiş. Ama arada yine içebiliyormuş. Ben hiç içemiyorum. Bir de tabi herkesde olduğu gibi bende de balık olayı bitti maalesef. Bir sürü şey yiyemiyorum ama zorluyorum kendimi. balık da hiç böyle bir durum yok. Midemi bulandırıyor direk. Ama bir kere hamsinin buğlamasını yemiştim bol ekmekle ve az bir şey.
oglun oluyor bence?
Canm bende 12. haftada o umutla gittim ama doktorum direkt olarak bu haftada erkek ve kız cinsel organı aynı uzunluktadır o yüzden ikiside erkeğe benzer çok yanıltıcıdır dedi en az iki haftamız var kesin birşey söylemek için dedi :)
Benimde tahminde bulunmuştu ama mayıs annelerinde mesela çok fazla yanılma olmuş 13. yada 14. haftadan sonrası heralde daha doğru tahminler oluyordur.:44:
merhabalar annişler.. ikili testimiz vardı dün şükür bebeğimin boyu,elleri kolları herşey normal..burun kemiği omurga hepsi yerinde doktorda gayet memnundu ancak birşey kafama takıldı ense kalınlığı 2.9 dedi..perşembe kan sonucum belli olucak,evde biraz araştırınca 3 ten yukarısı riskli diye okudum ama sizlerden hep 1 küsür duyuyorum korktumendişelenmeli miyim acaba?
Bende hamile kalmadan önce diyetisyene gitmiştim.Hatta eşimle beraber gitmiştim.2 hafta falan uydum sonra koyverdik.Planlı bir hamilelik olmadı benim bide.O nedenle fazlalıkları veremeden başladım.Senin ne kadar fazlan vardı?ve diyetisyene ne sıklıkta gideceksin?Kızlar diyetisyene gittim bugün...
Tabiii o da aldığım kiloları fazla buldu(+6 kadarcık)...hayatımda ilk defa oldu bu:))))
Size kısaca diyetisyenin anlattıklarından bahsedeyim ki bunları aslında hepimiz biliyoruz zaten...
Olayın özü karbonhidrat+protein+yağ+vitamin+mineraller ve suyun hayatımızdan hiçbir şekilde eksik olmaması gerekiyor.
Herkese yaşına, kilosuna, yaşam şekline, hareketlilik durumuna göre diyet hazırlıyor fakat hamilelik döneminde biraz daha farklılaşıyormuş işler.
Bana verdiği programı burda yazmak istemiyorum çünkü benim 1 ay için mesela kilo almamam gerekiyor ona göre bir diyet şekli hazırladı ama şu ana kadar fazla kilo almayanların mutlaka hamilelik dönemi öncesine göre eklenmesi gereken günlük kalori miktarı olması gerektiğini söyledi. Ben biraz frenlemek durumdaymışım(( toplamda 12-13 kilo alacak şekilde bir plan yaptık...bakalım uygulayabilecek miyim...
Bu arada çok güzel bir kitap yazmış bana hediye etti kendisi, kilo ile sıkıntısı olanlar belki bu kitaptan faydalanabilirler...
"GEBELİK ve EMZİRME DÖNEMİNDE BESLENME" isimli kitap yazar:diyetisyen Aysen Arıcan.
Mesela kitapta benim merak ettiğim konulardan birini gördüm. Ben bu kadar balık severken neden bir anda tiksinmiştim...ki bende hiç bulantı, kokulardan tiksinme falan da olmadı...
Onu da şöyle açıklıyor...Kitaptan alıntıdır aynen:
"Gebe bir kadın balıktan tiksiniyorsa:
Balık çok çabuk bozularak zehirlenme yapabilecek bir besindir.
Gebe bir kadın asla risk almayı istemez.
Bu tür duyguların bilinçaltına yerleşmesi, o besine karşı tiksinti duyulmasıyla sonuçlanır."
Bunu okuyunca çok sevindim en azından mantıklı bir açıklaması oldu benim için
allah rahmet eylesin kalanlara sabr versn
Allah rahmet eylesin Başın sağolsun
Başın sağolsun canım, Allah cennette kavuştursun... İnşallah cenaze ortamında fazla kalman gerekmiyordur... Fazla üzme kendini de bebişini de...
canın Allah rahmet eylesin.başınız saolsun,Allah kalanlara sabır versin...
Tokoyaycım; başın sağolsun. Allah rahmet eylesin.(
TOKOYAY başın solsun, kendini çok üzme cnm....
canım başın sağolsun Rabbim kalanlara sabırar versin
Tokoyay canım başın sağolsun Allah kalanlara sağlık versin.en kısa zamanda kendini toparlarsın umarım.
tokoyay basınız sagolsun.
merhabalar annişler.. ikili testimiz vardı dün şükür bebeğimin boyu,elleri kolları herşey normal..burun kemiği omurga hepsi yerinde doktorda gayet memnundu ancak birşey kafama takıldı ense kalınlığı 2.9 dedi..perşembe kan sonucum belli olucak,evde biraz araştırınca 3 ten yukarısı riskli diye okudum ama sizlerden hep 1 küsür duyuyorum korktumendişelenmeli miyim acaba?
umarım iri olduğu içindir aslında 12+4 üm ama doktor 13+1 dedi bilmiyorum olumsuz hiçbir şey söylemedi doktor..perşembeyi beklemek çok zor ..saol canım inşallah normaldir..
Bende hamile kalmadan önce diyetisyene gitmiştim.Hatta eşimle beraber gitmiştim.2 hafta falan uydum sonra koyverdik.Planlı bir hamilelik olmadı benim bide.O nedenle fazlalıkları veremeden başladım.Senin ne kadar fazlan vardı?ve diyetisyene ne sıklıkta gideceksin?
16 haftalık hamile arkadaşlar bir daha ki doktor kontrolünüz ne zaman?Benim bu cumartesi kontrolüm.Doktorum 3 lü test falan demedi.Ama onun için çağırıyor olabilir mi?çokk merak ediyorum bu sefer cinsiyeti söyler gibime geliyor.3 hafta önce ki kontrolümüzde erkek gibi demişti ama ben kız hissediyorum.Çünkü bütün rüyalarımda kız bebek görüyorum
Başın sağolsun, yakınlık için kan bağı şart değil ki, mekanı cennet olsun...
İnternette bu haftalarla ilgili araştırma yaparken okumuştum, uykusuzluk başlar diyordu, aynı zamanda sık idrara cıkma durumu da yavas yavas geri gelecek.
Kızlar diyetisyene gittim bugün...
Tabiii o da aldığım kiloları fazla buldu(+6 kadarcık)...hayatımda ilk defa oldu bu:))))
Size kısaca diyetisyenin anlattıklarından bahsedeyim ki bunları aslında hepimiz biliyoruz zaten...
Olayın özü karbonhidrat+protein+yağ+vitamin+mineraller ve suyun hayatımızdan hiçbir şekilde eksik olmaması gerekiyor.
Herkese yaşına, kilosuna, yaşam şekline, hareketlilik durumuna göre diyet hazırlıyor fakat hamilelik döneminde biraz daha farklılaşıyormuş işler.
Bana verdiği programı burda yazmak istemiyorum çünkü benim 1 ay için mesela kilo almamam gerekiyor ona göre bir diyet şekli hazırladı ama şu ana kadar fazla kilo almayanların mutlaka hamilelik dönemi öncesine göre eklenmesi gereken günlük kalori miktarı olması gerektiğini söyledi. Ben biraz frenlemek durumdaymışım(( toplamda 12-13 kilo alacak şekilde bir plan yaptık...bakalım uygulayabilecek miyim...
Bu arada çok güzel bir kitap yazmış bana hediye etti kendisi, kilo ile sıkıntısı olanlar belki bu kitaptan faydalanabilirler...
"GEBELİK ve EMZİRME DÖNEMİNDE BESLENME" isimli kitap yazar:diyetisyen Aysen Arıcan.
Mesela kitapta benim merak ettiğim konulardan birini gördüm. Ben bu kadar balık severken neden bir anda tiksinmiştim...ki bende hiç bulantı, kokulardan tiksinme falan da olmadı...
Onu da şöyle açıklıyor...Kitaptan alıntıdır aynen:
"Gebe bir kadın balıktan tiksiniyorsa:
Balık çok çabuk bozularak zehirlenme yapabilecek bir besindir.
Gebe bir kadın asla risk almayı istemez.
Bu tür duyguların bilinçaltına yerleşmesi, o besine karşı tiksinti duyulmasıyla sonuçlanır."
Bunu okuyunca çok sevindim en azından mantıklı bir açıklaması oldu benim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?