2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kesınlıkle 4 tekerleklı olsun 3 tekerlılerde denge sorunu cok oluyor bebekelr hareketlendı zaman one düşme vakalrı cok olurmus

ayrıca tekerlerı de mutlaka büyük olsun ...sarsıntıyı fılan hıssetmez hıc ve daha kolay surulur

aynen canım dayanamadım valla bu aydan kılo almalar başlıcakmıs ole okudum inş çok tombili olmayız :)

sabah hamile bir arkadasımla konustum benden 10 hafta önde. 25. haftasında
12 hafta hic kilo almamis, 22. haftada 4 kilodaydı simdi 25. haftaya girmis ve 7 kilo almıs. yani 3 haftada 3 kilo. Baya morali bozuktu. Ya 25-30 kilolara cıkarsam diye. Gerekli besinleri alıp gereksizleri almayarak iradeli olmak lazım. Ozellikle seker sorunu olabilecek bayanlar mesela seker tuketmemeli.

ye tabi ya aç asla bırakmamak lazım.. Az az sık sık ye diyolar da acıkınca baya bi yiyosun :d bende zar zor boyle çok acıkıyorum o yüzden fırsatları değerlendir :d

afiyet olsun canım

saolasın şekerim :) sorma ya az yiyorum sevdiğim herseyden kesıldı iştahım bnde iştah geldikçe durmuyorum :)

hamile kaldıktan sonra tatlıdan resmen tiksinti geldi bana çayı bile sekerlı zor ıçıyorum o yonden çok şanslı hıssedıyorum kendımı :) ama gercekten çok kılo almak ta iyi değil maksimum 12 kilo yeterli bence ay hayırlısı ıle bı buyuselerde dogsalar bizde kurtulsak gercı esas o zmn başlıyor hayat bizde :)

Ben hamileliğimi öğrendikten 1 hafta sonra hiç çay içemez oldum. 16.hafta bitecek ben daha hiç çay,kahve,nescafe içmedim. Benim annemde bana ve kardeşlerime hamileyken çay içememiş. Ama arada yine içebiliyormuş. Ben hiç içemiyorum. Bir de tabi herkesde olduğu gibi bende de balık olayı bitti maalesef. Bir sürü şey yiyemiyorum ama zorluyorum kendimi. balık da hiç böyle bir durum yok. Midemi bulandırıyor direk. Ama bir kere hamsinin buğlamasını yemiştim bol ekmekle ve az bir şey.

Bende çay içemiyorum kahvaltidA çay nasıl içilmez icmeyenlere şaşırıyordum şimdi ben içemiyorum turk kahvesi arada icebiliyorum sAdece

ben de sizdenim kızlar çay içmeyenlere nasıl olur diyodum. şimdi her tenefüs öğretmenler odasına gidip kireçli sıcak suyumu alırken çaaay seni çok özlüyorum diyorum (

Hamilelik öncesindede balık sevmeyen birisiydim fakat hamilelikte zorlada olsa yerim diyordum ama balıkçının bile önünden geçemiyorum maalesef bende bu duruma çok üzüldüğüm için doktoruma söyledim omega3 vermesini bekliyordum ki kendisi "boşver istemiyorsan yeme canın ne isterse onu ye et ye tavuk ye balıktan alamadığınıda yumurta ve ceviz ile takviye et" dedi ve kesinlikle vitamin yanlısı olmadığını bir çok balıkyağı hapının cıva içerdiğini ve faydasından çok zararı olduğunu o nedenle hayvansal omega ihtiyacını yumurtanın tamamlayacağını ve cevizinde çok büyük oranda destekleyeceğini iletti. Artık hiç üzülmüyorum yumurta ve cevizle keyfime bakıyorum sizlerede tavsiye ederim arkadaşlar :)

Kızlar diyetisyene gittim bugün...
Tabiii o da aldığım kiloları fazla buldu(+6 kadarcık)...hayatımda ilk defa oldu bu:))))
Size kısaca diyetisyenin anlattıklarından bahsedeyim ki bunları aslında hepimiz biliyoruz zaten...
Olayın özü karbonhidrat+protein+yağ+vitamin+mineraller ve suyun hayatımızdan hiçbir şekilde eksik olmaması gerekiyor.
Herkese yaşına, kilosuna, yaşam şekline, hareketlilik durumuna göre diyet hazırlıyor fakat hamilelik döneminde biraz daha farklılaşıyormuş işler.
Bana verdiği programı burda yazmak istemiyorum çünkü benim 1 ay için mesela kilo almamam gerekiyor ona göre bir diyet şekli hazırladı ama şu ana kadar fazla kilo almayanların mutlaka hamilelik dönemi öncesine göre eklenmesi gereken günlük kalori miktarı olması gerektiğini söyledi. Ben biraz frenlemek durumdaymışım(( toplamda 12-13 kilo alacak şekilde bir plan yaptık...bakalım uygulayabilecek miyim...
Bu arada çok güzel bir kitap yazmış bana hediye etti kendisi, kilo ile sıkıntısı olanlar belki bu kitaptan faydalanabilirler...
"GEBELİK ve EMZİRME DÖNEMİNDE BESLENME" isimli kitap yazar:diyetisyen Aysen Arıcan.
Mesela kitapta benim merak ettiğim konulardan birini gördüm. Ben bu kadar balık severken neden bir anda tiksinmiştim...ki bende hiç bulantı, kokulardan tiksinme falan da olmadı...
Onu da şöyle açıklıyor...Kitaptan alıntıdır aynen:
"Gebe bir kadın balıktan tiksiniyorsa:
Balık çok çabuk bozularak zehirlenme yapabilecek bir besindir.
Gebe bir kadın asla risk almayı istemez.
Bu tür duyguların bilinçaltına yerleşmesi, o besine karşı tiksinti duyulmasıyla sonuçlanır."
Bunu okuyunca çok sevindim en azından mantıklı bir açıklaması oldu benim için

slm . kızlar kaç kilo aldınız. ya benim karnım çok büyüdü sanki. bayada kilo aldım. resim paylaşabilenler paylaşabilir mi. bi ben mi böleyim merak ediorum. kaç kilo aldınız onuda yazıverin size zahmet.

oglun oluyor bence?

evet canım oğluşum olacağını söyledi bakalım 16. haftada neler olacak

bu çok kafa karıştırıcı
ama doktor kendinden çok emin konuştu. biz de emin misiniz gibisinden sorduk bakın işte orada pipi dedi
hani o uzantı var ya ben onun açısına göre yorum yapacağını zannettim. ama o çıkıntıyı direk erkek dedi.
şimdi acaba gerçekten farklılaşma oldu da o gerçekten pipi mi diye bakıyorum. tabi doktor olan o ki ona inanacağız
bebeğim sağlıklı ya oğluşum maşaallah ona

Benimde tahminde bulunmuştu ama mayıs annelerinde mesela çok fazla yanılma olmuş 13. yada 14. haftadan sonrası heralde daha doğru tahminler oluyordur.:44:

evet genelde kız denilenler erkek olduğu anlaşıldı
sadece bir tane gördüm erkek denilip sonradan kız olduğu anlaşılan

evet canım ben de senin gibi burada 1 ve daha düşük değerler duydum
doktor ölçtü ve 2.3 dedi ben sonra acaba hafta arttıkça artar mı bu dedim evet dedi.
ama doktor gayet iyi dedi

Bende hamile kalmadan önce diyetisyene gitmiştim.Hatta eşimle beraber gitmiştim.2 hafta falan uydum sonra koyverdik.Planlı bir hamilelik olmadı benim bide.O nedenle fazlalıkları veremeden başladım.Senin ne kadar fazlan vardı?ve diyetisyene ne sıklıkta gideceksin?

Son düzenleme:
allah rahmet eylesin kalanlara sabr versn

Allah rahmet eylesin Başın sağolsun

Başın sağolsun canım, Allah cennette kavuştursun... İnşallah cenaze ortamında fazla kalman gerekmiyordur... Fazla üzme kendini de bebişini de...

canın Allah rahmet eylesin.başınız saolsun,Allah kalanlara sabır versin...

Tokoyaycım; başın sağolsun. Allah rahmet eylesin.(

TOKOYAY başın solsun, kendini çok üzme cnm....

canım başın sağolsun Rabbim kalanlara sabırar versin

Tokoyay canım başın sağolsun Allah kalanlara sağlık versin.en kısa zamanda kendini toparlarsın umarım.

tokoyay basınız sagolsun.

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim. Rabbim hiç kimseye yakınlarının, sevdiklerinin acısını göstermesin.

umarım iri olduğu içindir aslında 12+4 üm ama doktor 13+1 dedi bilmiyorum olumsuz hiçbir şey söylemedi doktor..perşembeyi beklemek çok zor ..saol canım inşallah normaldir..

Canım bende ikili testimi 13+2 de yaptırdım. Ense kalınlığı 2,5 çıktı. Doktorum bebekle ilgili fikrim tamamen olumludur. Kan testi de iyi gelecek eminim dedi. Üçlü testi istemedi, gerek yok dedi. Ve aynen doktorumun dediği gibi kan testimizde çok güzel geldi 3 gün sonra. Hiç canını sıkma. Bebeğin haftası ilerledikçe ense kalınlığı artarmış.3 ve üstü riskliymiş.

Benim normal kilom 56 civarlarındaydı boyum 1.64...sonrasında yurt dışında 1 sene geçirdim ve 6 kilo aldım yaklaşık.
61.5 kilo ile hamile kaldım..yani zaten aslında 5-6 kilo fazlayla hamile kaldım zaten...bi de şu 3 ay içinde 6 kilo birden hızla alınca artık diyetisyene gitme ihtiyacı hissettim..
ayda bir gidicem...umarım başarabilirim:18:

Benim kontrolüm yarın diye biliyordum ama perşembeymiş.
İkili testimizi yapan doktor çok net erkek bu bebek dedi bakalım kendi doktorumuz ne diyecek.

Canım senin baş sağlığı dileğin kaçmış gözümden az önce. Allah razı olsun. Gözümden kaçan başka arkadaşlar varsa da herkese teşekkür ederim.

Uykusuzlukmuş bugünün gündemi. Bende 1 haftadır gece uykusu sorunu yaşıyorum. Saat 3 gibi uyanıyorum uyu uyuyabilirsen sonra. 1 hafta öncesine kadar sabahın 7 sinde kalkan ben gece uyuyamadığımdan 9 dan önce kalkamıyorum yataktan.

Dün eltimle konuşurken ona dedim. İdrar sorunu geçer diyorlardı ben bu aralar çok sık gitmeye başladım tuvalete diye. Ben hep ilk 3 ay ile son 3 ay bu sorunu yaşar hamileler diye duymuştum ama. :44:

canım yaaa en azından listende kaç öğün var ara öğünlerde neler var günlük kaç dilim ekmek yazıyor bi tüyo versen olmaz mı :26::26:noluuurrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…