2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar tebrik ediyorum herkesi cinsiyetler belli oldu artık çoğumuzun.sağlıcakla alalım bebişlerimizi kucağımıza inşallah amin

sevgili fındığım, ablaların abilerinin cinsiyeti hep belli oldu.. Ama bizim doktor amcamız biraz inat.. Söylemiyor da söylemiyor.. Anneyi kızdırıyor ama sen üzülme diye kızmıyorum

Fındığım, yavrum, güzel çocuğum başımı bu kadar ağrıtma ne olursun.. Baş ağrısı pek dayanılmaz.. Onun yerine tekme filan at.. Bende hissettikçe sevineyim.. Bekliyorum bebeğim ısrarla seni bekliyorum. Taklalar at içeride sevindir kuzum anneyi

Meraba kızlar çok yoğundum nete fırsat bulamadım.cinsiyetleri belli olanların, sonuçları güzel çıkanların hepsine hayırlı olsun.. benimde 2 gün arka arkaya randevum vardı 12+3 deyim bebeğimin ensesi burnu çok iyi çıktı daha test sonuçlarını almadık ama.. Doktorlarımız 4 boyutluda baktılar ve cinsiyeti belli değil 2. doktoru sıkıştırdım belkiii kız olabilir daha çok erken beni zorlamayın dedi..bilmiyom geceleri hep rüyalarıma giriyor.. aslında ben küçüklüğümden beri bi oğlum olmasını çok isterdim. hep de erkek hissetmiştim. hatta hep oğlum diye sevdik çocuk da kimlik karmaşası meydana gelmez umarım şimdi kızım diye seviyoruz.. bide lekelenmesi olan arkadaşlara söylüyorum benim doktorumun 1i normal lekelenme bişe olmaz derken 2. si hem progestan hap hem proluton igne yazdı vuruldum. ayrıca aslında leke olduğunda hemen tedbiri almak gerekirmiş bazı doktorlar tamamen normal karşılasada her hamile bayanda görülen bir durum değil bu....

kizlar gunaydin. bizimkinin de cinsiyeti belli oldu. dun 330 da randevum vardi tam yoldayken doktorum aradi acil sezeryan dogumum cikti dedi. olsun ben beklerim arayin erken biterse dedim azimle bekledim. cok merak ediyordum aslinda. hep icimden erkek geciyordu.kucuklugumden beri erkek cocuk hayal ettim bi de ben insaat muhendisiyim hep erkeklerle okudum, en yakin arkadaslarim isyerindeki arkadaslarim hep erkek sanki erkek bebekle-cocukla-yetiskinliginda daha iyi anlasirim diye dusundum. hatta doktora gitmeden nisantasi citys icindeki gap kids dolastik elim hep erkek kiyafetlerine gidiyor boyle buyuk adam kiyafeti gibi sussuz pussuz seyler hosuma gidiyor. ama babasi dedi daha kaptirma kendini. 13 de doktor pipi goremedim diyince kiza yonelmistik ama yine de daha belli degil diye bir heyecan vardi.

ikisine de esit olsam da tabii ki sagligi onemli icime erkek dogmustu. veeee dualarim kabul oldu oglan bi oyana bi bu yana dondukce pipisini gorduk :) doktor isi geregi cok kaptirma daha erken vs dedi ama hersey ortada :) sonra dayanamadi tamam tamam soylicem erkek olcak bu dedi.. cok sevndik..esim de aksam arkadaslarimizla kutlama yapalim dedi, oglum olcak diye cok sevincliydi...

darisi herkesin basina, herkedin gonlune gore olur insallah...

Gunaydin annisler, dun dus aldiktan sonra disari ciktim kurutmustum ama nafile beni bir bas agrisi tuttu gece dayandim uyudum, sabah kalktigimda halen devam ediyordu bir tane parol iciyim artik dedim, bugunde bebegimi gorucem diye iyi bir kahvalti yapip oglen yemegimide yiyim tok karnima gidyim dedim ama kahvalti yaptiktan sonra parolu icemedim migdemi bulandirdi ve migdem bombos suan esim zorla bir yumurta yedirdi bir bardakta sut. Gecen gittigimizde ac karninaydim ve bebek cok hareketsizdi hatta doktorda korktu. moralim cok bozuldu umudum oglen yemeginde.
Bu arada lutfi k. Bebek fuarina gitmeyi dusunuyorsaniz bosuna gitmeyin cok kotuydu, ocak ayinda buyuk bir tane olacakmis ona gidersiniz.

ay herkescikler cinsiyetlerini öğrendiler artık bende öğrenmek istiyorum geçen hafta göstermedi bizimki kapadı bacakları inş bu sefer görücez ama 10 günümüz var daha

Gozunuz aydin ne guzel hem alinan hediyelerde erkege daha uygundu simdi tam oldu :) yakisikli bir erkek olur.Bende erkek cocuklarini cok seviyorum hele zara da cok guzel kiyafetler var ekoseli gomlekler ayakkabilar :).Bizimde bugun 2'li test sonucumuzu ogrenicez insallah sagliklidir, birde cinsiyetine bakicak insallah gorur :) bende kiz hissediyorum bakalim ne olacak.

Merhabalar herkesee...

Ben de cuma gunu olan doktor muayenemiz hakkinda bilgi vermistim ayrintili sekilde daha evvel, aksamina da sonuc cikacak demistim ikili test icin. Cumartesi sabahtan gidip gorsterdim doktormuza. Bizim icin de bir sikinti yok cok sukur. Degerlerimiz cok guzel, simdilik herhangi bir risk yok. Kizimiz( eger bir degisikliknolmazsa) guzel gidiyor simdilik :)

Drisi hepimizin basina...

canım bence bebeyağının içine zeytinyağı ve ek bir yağ daha ekle.
kayısı cekırdegı yagı olabılır ya da kantaron
yani sadece bebeyagı ıle kalma
ınsnaın cılt yapısına gore degısıyor bu catlak durumu
hıc korunmayıp catamayan da var
cok korunup catlayan da
cıldın kuruysa ozellıkle ıhmal etme
esasen en ıyısı kako yagıdır
ama sıvı degıl katı olan kakao yagı
onu hem bulmak zor
hem de cıltte renk koyulugu yapıyor
badem yagı da tuylenme yapıyor
ama bebe yagı ve zeytınyagının bır zararı yok

kayısı cekırdegı ve kantaron ıse cılde bırebır

ısını snas abırakma
karışım yap derım ben

geçmiş olsun canım umarım bu kadarla atlatırsın sıkılma yat gitsin bebişten önemlimi

bu testler mecburi yapılması gereken testler değil canım anne ve babaya kalmış ister yaptırır ister yaptırmazsın öyle bi zorunluluk yok yani
sen ense kalınlığı ile burun kemiğine baktırdınmı? eğer onlar normal çıktıysa sorun yoktur inşallah..
zaten o ikili,3lü,4lü testlerin sonucu kötü çıkarsa allah korusun, annenin bebeğinen vazgeçip aldırtmaktan başka yapacağı bişi yok
o yüzden bende yaptırmama taraftarıyım,rabbim hepimiz için hayırlı,sağlıklı ewlatlar nasip etsin..amiiiiiinnnn...

doğum tarihimiz aynı(7haziran) benimde dikkatimi çekti ablamında başına gelmişti burun kanaması durmak bilmedi 2 gün çekti kocaman tıpayla gezdi
kuruluk çok oluyormuş o yüzden gün içinde kuruduğunu hissettikçe vazalin tarzı krem veya zeytin yağı,badem yağı ile
nemlendirin çünkü durmak bilmiyor kan dolaşımı çok olduğundaan

Günaydın canlar aranızda bebe aspirini ve balık yağı kullanan var mı

ben coraspin kullanıyorum
balık yağı henuz degıl
balık yagı daha cok bebegın beyın gelısımının hızlandıgı 6. ay ve sonrasında onemlı
bu ara balık, cevız, semızotu gıbı omega 3 kaynaklarından tuketmek yeterlı oluyormus
balık yagının fazlası cıva bırıkımı yapabılıyormus bunyede

arkadaslar psikolojim cok bozuk.. neden diye sorarsaniz ultradon sikligi.. maalesef elimde olmayan sebeplerden 15. haftamdayim tam 13 kez ultrasona girdim.. bunun 4'u ayni gun oldu, ikili test gunu yaklasik 10'ar dakikadan 4 kez girdim ( 2 saatte bir.. gecen cuma da rahim kasilmadi icin 1 saat arayla girdim.. bu kdr cok ultrason zararli mi diye dusunmekten alamiyorum kendimi pekcok yerde zarari olmadigi yaziyor ama birkac Dr falasi zararli olabilir diyor. bu konuda turkiye standartlarin cok ustundeymis.. her ne kdr zararsiz olduguna dair bilimsel calismalar olsa da bir kac haber moralimi bozdu, bu internetten ve kendimden nefret ediyorum her seye cok takiyorum.. gunde 4 kez girmis olmama fazlasiyla takiliyorum..poffff

canım, ultrason uzmanı bir doktor arkadaşımın söylediğini aynen aktarıyorum:
ultrason:ultra+sound yani ultra ses dalgası demek ve oldukça masum bir yöntem. cep telefonundan, tv karşısında saatlerce oturmaktan ve buna benzer birçok şeyden çok çok daha masum. yurt dışında çok az ultrasona girilmesinin nedenini ise arkadaşım sigorta sistemi ile açıklıyor, orada belli haftalarda yalnızca ultrasonu sigortan ödüyor. istesen daha sık girebiliyormuşsun fakat maliyet artıyormuş... ayrıca ultrason ne zaman zarar verebilir sorusuna yanıtı: çocuğun kalbinin ilk atmaya başladığı günlerde o bölgenin fazla ısınması tercih edilmez diyor. onun dışında rahat olmak gerekiyor diyor.

canım moralini bozma benimde aynı şeyler başıma geldi daha dün testler için gittiğimde 2 kez girdim. düşük tehlikesinden dolyı da sürekli girdim. bende korkuyorum ama şımarıklık yapıpta girelim demiyoruz ki mecburen bebeğimiz iyi mi die giriyoruz ne yapalım. Rabbim inşallah hep korur bebeklerimizi üzülme ...

size komik gelebilecek bir soru soracağım
sormamın sebebi bebeğimi daha erken görebilmenin kendimce bahanelerini bulmak
doktorum bir daha ki muayeneye 1 ay sonra gel dedi
bir ayı 4 hafta olarak mı kabul edeyim, 31 gün mü?
doktor ocağın ortası dedi, o zaman 15 ocak oluyor
ben de 9-10 ocak a kadar ancak dayanabilirim gibi geliyor. 4 hafta kabul edip 10 ocak gideyim diyorum
Allahım sağlık versin de görmek bir başka oluyor ya

selam kızlar sizin doktorlarınız toxoplazma testi istedimi sonuçlar nasıl çıktı

evet istedi ve bağışıklığım toxoplazmaya zayıf çıktı. bakteri olabilecel olan elle yoğrulmuş şeylerden uzak duracakmışım ...zaten çok önemli bişe değil bence ...

canım seninle benim doğum tarihlerimiz aynı olacak cinsiyetini söyledi mi sana bana kıza benziyo sanki dedi ama belli değilmiş daha. bende ocak 4 de gitmeyi düşünüyorum 1 ay sonraya kadar dayanamam ben cinsiyetini çok meraak ediyorum

ayrıntılı ultrasonla bakan doktor erkek dedi
gayet de emindi 13. haftada
kendi doktorumun ultrason cihazı o kadar iyi değil o nedenle bir dahaki gidişimde o görebilcek mi
bebek izin verecek mi bilmiyorum
sana baktıkları cihaz nasıldı
cihaz nedeniyle mi bebek mi göstermedi yoksa doktor mu karar veremedi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…