2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
iyi günler . hepimiz için hayırlı bir hafta olsun İNŞALLAH .. cumartesi doktor kontrolüm vardı . bebeğim iyi çok şükür . 12+0 dık cumartesi . cuma günüde ikili testimiz yapılacak

herkese hayırlı günler kızlar bende sonunda cumartes günü 2li testimi yaptırdım kan sonucunu haftaya alıcaz bebeğim iyi çok şükür cinsiyetini sorduk hemeen bacaklarını yakınlaştırdı doktor bişiy demeden biz eşimle beraber erkekkk dedik pipisini gördük çünkü hayırlı evlatlar olsun inşallah

kızlar yaşlarınız kaç bilemiyorum ama 2.çocuk için arayı fazla açmayın derim ben ilkini 26da doğurmuştum 2.cisi anca 32 yaşımda olucak inşallah çok geç kaldığımı düşünüyorum 3 tane istiyodum ama yaşımda ilerliyo kısmet artık

ben de anne olduğumda 25 olcam bakalım 30 da önce 2 tane olursa iyi kısmet artık

Günaydınnn kızlarrrrr hayırlı haftalar
ctesi kontrolumuze gittik... ve prensesimmmm olduğunu öğrendimmm

Gözün aydın, maşaallah kızına

Geçmiş olsun, seninkinin anormal olduğu belliydi ama neyse ki atlatıyorsun, bebeğinin iyi olmasına çok sevindim

Deme öyle deme.
O zaman ne yapmalı. Kızı bulana kadar yola devam mı.

Ben eşimle pazarlığı yaptım, bu sefer erkek olursa kızı bulana kadar devam diye
Öyle bir geçer zaman ki de bir kız çocuğu görmüş eşim Deniz diye bana gösteriyor bu kızın saçı, göz rengi, teni sana çok benziyor, böyle aynısından bir tane yapsana çok bilmiş olsun dedi. Ama bu erkek olacakmış ikincisi böyle bir kız.Hayaller... hayaller... diyorum başka bir şey demiyorum.
Eşim kalabalık aileden geldiği için çok çocuk istiyor haliyle, ben de 13 yaşıma kadar tek çocuk büyüdüm erkek kardeşim sonra oldu ve o olduğunda sosyal bir çocuk olmama rağmen öyle bağlanmıştım ki, bir kardeşin ne demek olduğunu çok iyi anladım, çok şükür bir gün kötü günümüz olmadı, birbirimize çok bağlıyız.
Ben de en azından iki çocuk planlamıştım, yaşımı çok geçirmeden, aralarını fazla açmadan, umarım olur önce bunu sağlıkla dünyaya getirelim de bakalım sonra ne hissedicez.

ben de anne olduğumda 25 olcam bakalım 30 da önce 2 tane olursa iyi kısmet artık

BEnde 25 yasında oluyorum hamile kalmadan o ce 3 tane düşünüyordum ama şimdi ikinciyi bile düşünüyorum bakalım hayırlısı benim gebeliğim cok agir gidiyor acısını unutmam lazım ki ikinciyi yapayim

30 yaşımda evlendim, 31'de bebeğim olacak kısmetse ve en az iki sene ara vermek istiyorum ikinci çocuk için tabii bu benim her şey yolunda giderse yaptığım planım.

30 yaşımda evlendim, 31'de bebeğim olacak kısmetse ve en az iki sene ara vermek istiyorum ikinci çocuk için tabii bu benim her şey yolunda giderse yaptığım planım.

Rabbim hakkında hayırlısını versin canim Rabbim sağlıklı cocuklar versin insallah

Damarlarınızdaki toplam kan miktarı tüm gebelik boyunca, gebelik öncesine göre %40-50 oranında artar. Bu artış gebeliğin en erken dönemlerinde başlar ve 16. haftada hızlanır. Kan miktarının bu kadar artmış olması burun tıkanıklığı ve burun kanaması gibi belirtilere neden olabilir.
Artan kan hacmi büyüyen bebeğinizin ihtiyaçlarının karşaılanması açısından önemlidir. Bu nedenle kalbiniz daha çok çalışır. Kalbi "sağlam" olan anne adaylarında kalbin daha fazla çalışması bir problem yaratmaz.
Allerjik bünyesi olan anne adaylarının hamilelik döneminde allerjilerinde çoğu zaman azalma olmasına karşın bazen belirtiler daha şiddetli olabilir, bazen de yeni bir allerji ortaya çıkabilir.

Okuyunca aklıma sen geldin, özellikle kalple ilgili kısmında dikkat et kendine, kontrol altında olduğunu biliyorum ama annelik güdüleri böyle etrafa bulaşıyor işte

Biz eşimle hep tek çocuk dedik ama şimdiden konuşmak boş bence. Bebeğimi kucağıma aldıktan sonra o duyguyu tattıktan sonra ne düşünürüm bilemiyorum. Allah hayırlısını versin hepimiz hakkında.

Bir arkadaşım var kızı 1 yaşına geldi. Eşi yurtdışında çalışıyor şu an. Geçen gün konuşurken ''eşim burda olsa hemen yaparım ikinciyi. Evet kucağına almak çok güzel ama onu karnında taşımak müthiş büyüleyici bir şey. Sırf o duyguyu hissetmek için bir sürü çocuk yapabilirim'' diyor.

Arkadaşlar bugün doktora gidicem ama dün geceden beri karnımın içi acıyor resmen niye olur acaba yaşayan oldumu büyüyor o yüzdenmi acaba 12+1 iz bugün.ama çok hissettiriyor korkutuyor benii.:-((

Benimde o dönemde ağrım vardı ama sonradan düşündüm ve sebebini buldum regli dönemi yani bana öyle geldi çünkü hafif ona benzeyen bir ağrı ama daha çok karnın ortasında ve bebeğin olduğu bölgeye doğru hissediyorsun.Hiçbişey yok korkma o hafttada çoğu kişinin ağrısı oldu

Canım çok sağol.

Kalbimin çok daha fazla çalıştığının çok net farkındayım bu aralar.
Normalde 146 larda gezen nabzım çok şükür bu aralar 123 çıktı en fazla. Bu da beni çok yoruyor aslında.
Kardiyoloğum hamilelik düşünmeye başladığımda ilacımı kesti. İlaçla 80 lere çekilmişti ne güzel nabzım. Önümüzdeki hafta kontrolüm var kardiyoloğumda rapor almam gerekiyor.

3. aydan sonra başlayabiliriz ilacına demişti gerek görürsek ama cesaret edebilir miyim inan bilmiyorum içmeye.

Çünkü ilaç nabız yavaşlatıcı bir ilaç. Ya bebeğimi de etkilerse.

Bazı hastalarımda hamilelikte gerileme oldu demişti. İnşallah sen onlardan olursun ve hamilelik süresince ilaç kullanmak zorunda kalmazsın demişti. Şu an 140 ları hiç görmedim bakalım. :44:

Açıkçası bende bu işin en çok hamilelik kısmına hayranım, mucize gibi, ilk öğrendiğimde evde yalnızdım kafayı yedim biraz süpriz olmuştu zaten. Eşime sürekli içimde bir canlı var diyip duruyormuşum :) Bazen eşim niye sadece senin senini duyuyor benimkini duymuyor, niye hareketlerini sen hissediyorsun ben hissetmiyorum diye mızıklanıyor çocuk gibi. Bizi yalnız bırak diye resti çekiyorum takılmak için:) Ben de bakıyım ben de bakıyım diye peşimde bazen çok gülüyorum ama bunlar hamilelere özel şeyler.
Bazen de eşimi horluyorum, sen hiç hamile kalmayacaksın diye yazık sana diyorum :) Ben sıksam yaparım ki diyor :) İşin eğlencesinde

Umarım hiç görmezsin, bebeğin en sevdiği ses ve ritm annenin kalp atış sesi ve rtimiymiş hatta annenin kalbinin ritmine yakın müzikleri duyarsa da çok mutlu oluyormuş, senin bebişin müzik tarzı biraz hareketli olacak sadece:) ve hızlı ritmle hareketli bir çocuk da olabilir :)
Çok iyi doktorlara gidiyorsun bebeğini etkileyecek bir kararla sana ilaç kullandırmazlar bence o yüzden hiç karamsar olma.
Ben hamilelikten önce kalp için kontrole gitmiştim hiçbir sorun yok demişti ve düzenli spor yapan biri olmama ragmen iki merdiven çıkınca azıcık bişilerle uğraşınca soluk soluğa kalıyorum, özellikle merdivenlerde kalbim deli gibi atıyor. Bu aralar hepimizde yaşanabilecek şeyler bunlar, sadece sen daha dikkatli olmalısın. ilaç kullanmamak en iyisi tabii ama gerektiğinde destek almaktan zarar gelmez.
Ben iyi olacağınızı düşünüyorum, zaten hiç ciddi bir sorun yaşamadın endişe ederek stres yapma canım

Arkadaşlar bugün doktora gidicem ama dün geceden beri karnımın içi acıyor resmen niye olur acaba yaşayan oldumu büyüyor o yüzdenmi acaba 12+1 iz bugün.ama çok hissettiriyor korkutuyor benii.:-((

Ben de yaşadım ama daha çok kramp tarzında ağrılardı, benim bir arkadaşım doğum yapana kadar regl sancısı şeklinde ağrılar yaşadı her ay düzenli olarak ama madem doktora gidiyorsun en iyisi doktora danışmak. Geçmiş olsun

14+3 gunlukguz bugun ınsallah ama bı kaç gundr kendımde rahatsızlık hıssedıyorum sol yumrtalık tarafımda sankı tas varmıs gıbı agırlık ve sert lık hıssdıyorum yaklasık bı 3 gun e kadar hareketlerını de cok ıyı hıssedıyodum bu ıkıncı gebelıgım benım 2 gundur nutella yıyıp meyvesuyu ıcıyorum yatıyorum dınlenıyorum ama hıc bı hareket hıssetmıyorum dun geceden sonra mkorkmaya basladım artık bugun 14 30 da randevum var ınsallah saglıklıdır bebeğim ınsallah guzel haberlerle gelırım ınsallah korkularım kuşkularım boşa cıkar dua edın bana lutfen (

Senin bu dediğinin bir benzerini eşim söylüyordu geçen gün. Bir yerden okudum ona bebek ilk önce anne kalbini duyarmış diye. Eşimde ''çocuk ne oluyor diyecek muhtemelen senin nabzı duyunca, çılgın bu anne diyecek kesin'' diyor.

Senin yorumunu da akşam okucam eşime. Çok güldürdün beni.

Rutin kontrollerimi yapan kadın doğumcum 120 yi çok geçmediğin sürece ilaç kullandırmıcam dedi.
Henüz geçmedik iyi gidiyoruz.

Tek üzüldüğüm nokta normal doğum söz konusu bile değil dedi. Kısmet.

Rabbim hepimize sağlıkla almayı nasip etsin minnoşlarımızı. İnan ben 1500 nabızla bile dolaşabilirim ona bir şey olmasın diye.

Aşağıdakileri bir oku derim belki endişelerine karşılık olur.

Bebek ilk hareketlerine 8-10. haftada başlar. Oldukça zayıf bu hareketler ultrasonda gözlenebilir. Bağımsız kol ve bacak hareketleri 10. haftada, vücut ve baş hareketleri 16. haftada başlar ve 14. haftada başlayan solunum hareketleri çalışmaları 20-24. haftada hızlanır. Daha önce doğum yapmış olan anne adayları ilk hareketleri 16 hafta kadar erken bir dönemde hissedebilirken ilk doğumunu yapacak olan anne adayları hareketleri 22. haftaya kadar hissedemeyebilirler. Anne adayları tarafından ilk hareketlerin hissedilmesi "canlanma" olarak tabir edilse de aslında bebek çok erken haftalardan itibaren "canlıdır".
Hissedilen hareket baş ya da kol-bacakların "gerilmesi" şeklinde, vücudun "dönmesi" şeklinde, ya da "tekmeleme" şeklinde olabilir. Uyku-uyanıklık durumuna göre bebek saatte 8-40 arasında hareket yapar. Bunların yanlızca bir saniyeden uzun süren ve güçlü olanları anne tarafından hissedilir. Her bebek baştan itibaren kendine özgü bir hareket etme alışkanlığı geliştirir. "Bebek hareketlerinin azalması" anne tarafından "bebeğin hareket etme alışkanlıklarının" değişmesidir. Bebeğin uyuması 20 dakika kadar kısa 2 saat kadar uzun olabilir ve bu dönemde hareketler oldukça azalır. Ancak önceden oldukça iyi oynayan bir bebeğin bir saat boyunca hiç oynamaması anormal kabul edilmeli ve anne adayı sakin bir köşeye çekilerek bebeğinin hareketlerini tekrar değerlendirmeli, gerekli durumlarda doktoruna danışmalıdır.
Özellikle hareketlerin ilk hissedilmeye başladığı günlerde anne adaylarının bir kısmı bebeklerinin hareketlerinin azaldığını sanarak endişeye kapılırlar. Hareketlerin ilk hissedildiği günler en güçlü olanlarının algılanabildiği günlerdir ve tüm hareketler hissedilemediğinden anne adayında bebek oynamıyormuş hissi ortaya çıkabilir.

Canım daha yeni yeni hissetmeye başladığımız için sürekli hissetmediğin zaman korkma. Gerçi sen daha iyi bilirsin benden 2. bebeğinmiş ama.

Benim pazar günü hiç oynamadı akşama kadar mesela. Eşimle dolap almaya gitmiştik tekzene. Çok yoruldum gezmekten, yemek yiyelim dinlenelim diye oturduk benim ki başladı oynamaya. Ondan sonra o gün daha oynamadı. Bugünde kendilerinden ses yok. Az sonra çikolatayla kandırmayı düşünüyorum.

O tek tarafta taş gibi hissetme olayını eltim yaşadı, korktu senin gibi. Doktora gitti ama bir sorun yoktu. Poposunun geldiği yer öyle olabilir demişti yanlış hatırlamıyorsam doktoru.

İçini ferah tut.

Üzülme bence, sağlıkla gelsinler de... Ben de normal istiyorum ama biliyorum ki zayıf bir ihtimal, önce bunu yapacak bir doktor lazım, sorunsuz hamilelik ve doğum süreci lazım benim şu anda bir sorunum olmamasına rağmen bazen düşünüyorum işler ters giderse çok korkmama rağmen sezaryan olmam gerekecek. Öyle doğum hikayeleri var ki bütün sancıları çekip normal doğurmak üzereyken son anda sezeryan olan.. Düşünme bunları punk çı olmasın dikkat et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…