Günaydın güzel anneler,
Bebişimi gördüm 15+1deyiz. 130 gram ve 13.5 cm olmuş :))) doktorumuz bütün parmaklarını saydı kafasını ölçtü burun kemiğine tekrar baktı. böbrek mide idrar torbası hepsine teker teker baktı. omurga kemiklerini bile saydı. herşey yolunda çok şükür. veeeeeee bebeğim bir kız :)))))
dün öğrendik nasılda dik şekilde cükünü göstermişti..tahmin etmiştik erkek olacğını ..hissetmiştim ben..hayırlısı sağlıklı uzun ömürlr versin..erkek yaptım ankette erkek çokmş..demek haizrn erkek ayı
Bu kadar erkeğe bir kız haberi vereyim:)) Büyük olasılıkla kız dedi benim miniğime doktor amcası. Gurbette kimsesiz olduğumdan yaren bir kız evlada çok sevinsemde hamileliğimin ilk günlerinden beridir karnımı paşam diye seven eşim biraz bozuldu tabikiNeyse şoku çabuk atlattı paşayı prensese çavirme çabaları içinde Benim güzel kızım bize el salladı, parmağı ağzına götürdü, yerinde zıpladı, tekme attı, gözümde halen ultrasyon görüntüleri var Rabbim herkese hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip eylesin inşAllah.
Gözün aydın:) Sağlıkla kucağına almak nasip olur inşallah
hanımlar canım çok sıkkın ama biraz açıldım gelim kafamı dağıtayım dedim hafta sonu kanamam oldu panikledim tabi 16. haftadayım kanama için geç bir vakit sanıyordum ama sanırım bu haftalarda kanama olabiliyormuş.. doktora gittik bebek rahim ağzına çok yaklaşmış plesenta zedelenmiş biraz sancımda vardı zaten progesteron hapı ile iğnesi verdi doktor.. pazartesiye kadarda tuvalet dışında ayağa kalkma uzan dedi.. bir haftadır yatıyorum çok sıkıldım bir yandan bebeğe biirşey olacak mı korkusu umarım kimsenin bebişine hiç bir şey olmaz sağ sağlim sağlıklı alırız kucaklarımıza..
bebeğin aşağıda olması nasıl birşey ki daha önce böyle bir durum yoktu..
dün dişçideydim.Dişçi sirkeli suyla ağzımı çalkalamamı tavsiye ettikızlar hamilelikte kullanılması uygun olan bir ağız çalkalama suyu markası biliyor musunuz? doktora sorayım diyorum her gidişimde unutuyorum
Kızımla biz geldik teyzeleriiiiiiiiiiii
Bebişim bugün kendini belli etti...
doktor amcamız iri gözlü minik burunlu bir kızınız olacak dedi....
doktordan çıktığımızdan beri ağzım kulaklarımda kızlar...
Minnoşum yine yerinde durmadı iki dakika:) doktor amcasını bayaa bir yordu...
sürekli kıpır kıpırdı annem benim...
bugün biz 16+0 dık ve tüm ölçümleri günüyle uyumluydu minnoşumun 16+1 çıktı ölçümleri de...
baş çevresini, göbek çevresini, bacak boyunu ölçtü doktor amcamız. İç organ oluşumlarına baktı, kalbini dinledi...
kilomuz 146 gr, boyumuz da 13.5 cm çıktı..artık baştan ayak ucuna kadar olan mesafeyi söylüyorlarmış:)))
20 gr fazlamız var dedi kiloda:)))
Babamız erkek istiyordu ilk çocuğumuzu ama yine o da çok sevindi hareketlerini görünce....
Ben hiç birşey hissetmemiştim bebişimin cinsiyeti ile ilgili ama beni gören görmeyen herkes kızım olacağını söylüyordu...
Yani ben hariç herkese malum olmuş anlaşılan:)))
Bu arada ben tatlı seven bir insan olarak ilk 3 ayda sürekli ekşi yemek istedim, göbeğim öne doğru sivri gidiyordu ama...
çin takvimi tutmadı ve ikili testte de beta-hcg 16.7 çıkmıştı...yani hiçbir teze uymadı benim minnağım:))))))
10 gün sonra 4lü tarama testini gireceğiz umarım ondan da iyi sonuçlar alırız...
Demir ilacına ve elevite devam dedi, onlardan başka birşey vermedi...ama ben balık yiyemediğimi söylemeyi unuttum((
Bu arada kızlar ben kızıma DENİZ ismini koymayı düşünüyorum, bunu daha önce yazmıştım gerçi ,
asıl söyleyeceğim 'öyle bir geçer zaman ki' dizisinde Deniz diye bir kız var minik, ben o kızı ilk gördüğüm andan beri bayıldım...keşke böyle bir kızım olsa diye geçirmiştim içimden...
hala da kızı gördüğüm zaman kendi kızımı görmüş gibi hissediyorum...babamızın da öyle iri ve yeşil gözleri var belki benim prensesim de ona benzer:))))
önce sağlıklı sihhatli olsun da gerçi..
neyse çok uzattım tüm minnoşlara ve annelere iyi tatiller diliyorum...çoook iyi dinlenin kızlar kuzucuklara da iyi bakınnnnnnnn
Merhaba kızlarrr... ben pazartesi gittim doktora ve cinsiyeti öğrendik..
kızımız olacakmışkocaman olmuş maşallahh. 3 boyutlu renkli ultrasondan da baktı doktor.
nasıl hareketliydiçok duygulandım yine dayanamadım ağladım
dün dişçideydim.Dişçi sirkeli suyla ağzımı çalkalamamı tavsiye etti
Bugün kontrole gittik, her şey yolunda dedi doktorumuz.
Cinsiyetine bakmak istedi ama bebeğimiz bacaklarını birbirine kitlemiş göstermedi.
Ölçümler yapılınca yine haftasının önünde çıktı, 18 haftalık görünüyor.
Doktorumuz da bizi acil olarak başka bir hastaneye 3'lü teste yönlendirdi.
Testimiz için ölçümler yapılırken doktor amcamız "oğlunuz geliyor" dedi.
Yüzde kaç diye sordum..
%99.9 sizin oğlanın pipisine bakıyorum şu an da dedi :)
Geri kalan %0.1 yanılma payı da göz hakkı dedi:)
Babamız havalara uçtu hamileliğimi duyduğunda böyle sevinip heyecan yapmamıştı :)
Çok istiyordu erkek olmasını gönlüne göre oldu.
Bense cinsiyet konusun da hala bir şey konduramıyorum bebeğime, bebeğim çünkü kız erkek önemli değil
Sadece eşimin sevincini paylaştım, sağlıklı olduğunu duymak bana fazlasıyla yetmişti zaten..
Cok tesekkurler altin bilgiler bunlar, bende kiyafet konusunda abartmak istemiyorum sonra giydiremeden buyudugunde insanin ici acir cunku bebek kiyafetleri gereksiz pahali.Hediyelerde olacaktir.
Travel sistem almak istiyorum fiyati abartmicam kendi butcemize gore birseyler bakicaz ama pusetin arabaya takilabilenlerinden almak istiyorum bebisi alip ilk zamanlarda olsa yuruyuse cikmak isterim,pusetle bebegi elime alip gezdiremem agir olur diye dusunuyorum.
Banyo filesi kesin alicam zaten ya ben onun kesfetmeye calistigi ellerini yerim :) sizin bebis olsada soyle minciklasak canim cekti simdi tam sevilme zamani.
2 haftam var bugun 15. Haftaya giriyorz belki bende 17. Haftada hissederim hareketini, korku heyecan karisimi birsey nasil bir his oldugunu merak ediyorum.
masallah insallah cogumuz normal dogururuz ben cok istiyorum ama karnim buyudugunde cesaret edemezsem diye suphelerim var uzun boylu oldugum icin catin genistir kolay olur normal dogur diyorlar.Sizin doktorunuz kimdi normal dogumu destekleyen birisimiydi birde epidural istemediniz mi?Hani cokuzun ve agrili bir surec mi?Gerci tum dogum hikayeleri birbirinden farkli kimisi dogru duzgun sanciyi hissetmeden normal pit diye doguruyormus kimiside tam tersi yasayip gorucez sartlar ve ruh halim insallah musait olur ve az agrili kolay dogumlarimiz olur insallah.Cok tesekkurler hersey icin bebeginizi saglicakla buyutin darisi bizler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?