2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
canım çok sevindim benimkine arkadaş geliyooo desene :)

gölgencim cuma gidecektin sen de oğluşun mu geliyor yoksa??? maşallah bebişine:nazar::nazar::nazar:

merhaba kızlar bende hafta sonu gıttım dr cinsiyet belli kızım olacak inş. sağlıklı olsunda tek isteğim.sıvı alma işlemine doktor 100% bakılacak dedı bu hafta sonua dgru yada yılbası yanı 31 aralıkda mutlaka alınması gerekıyormus.4lünün normal çıkma olasılığı yokmuş ama yinede yaptırdım düzene werdım cumartesı bugun yarın cıkar sonuc sonucu burdan paylaşırıım

inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebğini...yaştan dolayı mı amniyosentez yapılacak????

Bu konuda bülbül'e katıldığımı söylemeliyim. Herşeyini bebeğine adamış ve kendine ait bütün isteklerinden vazgeçmiş bir anne modeli zaten sağlıklı olmaz ne anne ne de çocuk için. o yüzden bebeğin doğduğunda kendi isteklerinden tamamiyle vazgeçmek zorunda olduğunu düşünme. Anne olabilmek kadına verilmiş çok büyük bir nimet. Ve çok istemesine rağmen çocuk sahibi olamayanlar var ki bu durumda sen de bu lütfa sahip olanlardansın. Bebeğini kendine bir yük gibi görme, üzerinde çok da düşünme. Çekirdek tanesi kadar birşeyden yaklaşık 50 cm 3000 gram bir bebek çıkaracaksın. İçinde bir can büyüyor. Bu mucizenin tadına var şuanda. Geçen mayısta doğum yapmış bir arkadaşım eylülde bebeğiyle 4 günlük tekne turuna çıktı. başka bir arkadaşım 3 yaşındaki bebeğini sırtlayıp Maldivlere ailecek tatile gittiler. hani bütün bunları neden söylüyorum benim de ilk çocuğum yaşamadım daha önce ama yaşayanlar var sonuçta. bu biraz senin neyi nasıl yapmak istediğinle ilgili. 2sinin bebeği de maşallah öyle tatlı ki. Çok da mutlu mesut büyüyorlar. Çünkü ANNELERİ ve BABALARI MUTLU. Amaaaaa sigara konusunda bu kadar ılımlı olamayacağım. Neden dersen ben de içiyordum hatta bebek doğsun hastanenin yangın merdiveni boşluğunda ilk sigaramı ve latte'mi içeceğim anı hayal ediyorum bazen deli gibi. Ama bu meret zaten normalde de bize zararlı. Bi de o minik içimizde dünyaya tutunma mücadelesi veriyor. Zararı olursa sonra çok üzülürsün. Ben bu konuya şöyle yaklaşmıştım. Evet ben sigara içmeyi seviyorum ama şuanda içmemem bebeğim ve benim için daha iyi bunu da kabul ediyorum. Peki içmemem daha iyiyken ben bu sigarayı bırakamıcaksam bu durumda ben keyiften değil sigara beni esir aldığı için içiyorum. Hayır bunu asla kabul edemem, karakterim sigaraya yenilecek kadar zayif olamaz dedim ve hamileliğim boyunca içmemeye karar verdim. Belki çok cocukca ama bende işe yaradı. Bu arada ben de 31 yaşında, öyle aylarca çocuk denemesi yapan ve her ay reglisi gelmesin die dua eden arkadaşlarımızın grubundan değilim. İdrar testinde çift çizgiyi görünce saçmalamayın yanlıştır bu daha neler diyip testi bi köşeye atmıştım. Bizimki de gayet plansızdı yani. Neyse çok konuştum çok anlattım. Umarım bu hassas zamanında seni kıracak birşey söylememişimdir. Yanlış birşey varsa şimdiden affola :)))

çok güzel yazmışsın destycim..tamamen katılıyorum sana:)))

Kizlar dun cinsiyetini ogrenmek icin doktordaydik :) gostermiyordu bir turlu bnmki ve sonunda ogrenebildik cinsiyetini.. Bzm de Prensesimiz geliyor ins :)
canım maşallah prensesine:nazar::nazar::nazar:

kızlar bende cuma günü doktora gittim bebeğimi gördüm. yanımda erkek kardeşimde vardı ultrasonda bebeği görmek istedi odaya onuda aldı doktor. daha önce zaten cinsiyeti için erkek demişti ultrasonda bakarken ben cinsiyetini size ne söylemiştim diye sordu gülerek bende bilmem hatırlamıyorum dedim :34: sonra gülerek eveet ne demişler kız halaya oğlan dayıya benzermiş şunun pipiye baksanıza aynı dayısı demez mi :1: gülsek mi utansak mı şaşırdık :17: sonra doktor ekranda pipisini işaretledi üzerinede kocaman pipi yazdı bilgisayarda ve dayısına verdi al bunu sakla dedi :1: her şey gayet normal gidiyordu ki doktor bebeğimin baş çevresin de daralma olduğunu söyledi. doktorun bana gösterdiği ve anlattıklarından anladığım kadarıyla rahimin şekli resmen bir sekiz gibi olmuş ve sekizin üst yuvarlağını düşünün kafası orada ama o yuvarlak küçücük kalmış. sekizin alt yuvarlağı yani boyundan aşağısı bacaklarına kadar kocaman bir yuvarlak. bebeğimin kafasını hareket ettirmesi için çok az bir mesafe kalmış.doktor iş yerinde yada evde genelde oturma şeklimi sordu otururken göbeğini içine alarak kambur oturuyorsun dedi ki evet aynen öyle oturuyorum.ayaklarını uzatacaksın ve yatar pozisyonda oturacaksın dedi tabii bilgisayar başında bu nasıl mümkün olacak bilemedim. ayrıca bu daralma rahimin içinde bulunan magnezyum eksiğiyle ilgili olabilir dedi. magnorm diye bir ilaç verdi bir hafta kullandıktan sonra perşembe günü mutlaka gelmen gerekli dedi. rahimde açılma var mı bakıcaz aksi takdirde bebeğini 7. ayda alıp küveze koymamız gerekli yani erkek doğum riski var dedi :14: kızlar ben bir akşam önce de rüyamda bebeğimi görmüştüm yeni doğmuştu çok tatalıydı ama minicik kafası vardı anormal değildi ama ufacık minik minik birşeydi. demek ki başıma böyle birşey gelecekmiş. ayrıca benim kasık ağrılarım bundan dolayıymış.

canım maşallah oğluşuna:nazar: inşallah sağlıkla kucağına almayı da nasip eder...
bence ilacını düzgün kullanırsan ve oturmana da dikkat edersen bir haftaya daralma geçer canım..sen içini rahat tut ve bebişini düşün canım...gerekirse de rapor veya izin al işyerinden bence bu hafta...

günaydın kızlar ben sanki karnımda bir kıpırdanma hissettim ama psikolojiktir belki diyorum sabırsızlıkla bekliyorum ya kıpırtıları hissetmeyi belki ondandır:52::52::52:

gunaydin annisler,sendromlu bir pazartesi ise basladik.cuma cabuk gelir umarim.sigara konusu gundem haliba bugun.ben bebegimi ogrenince sigarayi biraktim.10 yildir ismisligim vardi.bir anda biraktim pat diye.iki yakin arkadasim azaltmadilar bile.dogum yaptilar bir tanesinin bebegi haftada bir hasta oluyor bronsiti var.ve genital organinda problem vardi ameliyat oldu.bunlari moralini bozmak icin soylemiyorum.sadece bilmeni istedim.saglikli doganlarda vardir bilemicem sadece bildigimi soyluyorum.hic birakamicam diyorsan nacizane tavsiyem sigaranin markasini degistir ve kendine saatler koy.5 saate bir tane gibi..insallah icenler birakir.

birde pasif icicilik olayina dikkat edin arkadaslar.eslerinize yada arkadaslariniza misafirlere falan izin vermeyin.ben vermiyorum acikcasi .

kizlar alinganlik olayi ne boyutta sizde.bende tavan yapti:14::14:bu yuzden anti sosyal olmak uzereyim.esim mudahae ediyor gorusmek isteyen arkadaslara gitmicem deyince kapatma kendini diyor.bilemedim napim.:14::17:alinganim bir taraftan bebegimi uzmek istemiyorum.alindigim seylere de bir kac ornek vereyim.mesela 16. haftada cinsiyet ogrendim.ilk bebegim zaten.hep sey diyorlar daha degisir kendini kaptirma.ki bebegimin cinsel organinin fotosu var net bi sekilde.sonra aksamlari yuruyus yapicaz esimle diyorum,son 2 ay olurmusmus yuruyus.erkenmis..yok bebek dogduktan sonrakendime bakamazmisim.simdi son demlerimi yasiyormusmusum.anlamiyorum ne ilgisi var.normalde makyajimi toplamda 2 dakikada yaparim.bir fon kac dakikani alir..ne bilim iste,,bunlari yakinlarinizdan duymak iticigeliyor:18:

gunaydin annisler,sendromlu bir pazartesi ise basladik.cuma cabuk gelir umarim.sigara konusu gundem haliba bugun.ben bebegimi ogrenince sigarayi biraktim.10 yildir ismisligim vardi.bir anda biraktim pat diye.iki yakin arkadasim azaltmadilar bile.dogum yaptilar bir tanesinin bebegi haftada bir hasta oluyor bronsiti var.ve genital organinda problem vardi ameliyat oldu.bunlari moralini bozmak icin soylemiyorum.sadece bilmeni istedim.saglikli doganlarda vardir bilemicem sadece bildigimi soyluyorum.hic birakamicam diyorsan nacizane tavsiyem sigaranin markasini degistir ve kendine saatler koy.5 saate bir tane gibi..insallah icenler birakir.

birde pasif icicilik olayina dikkat edin arkadaslar.eslerinize yada arkadaslariniza misafirlere falan izin vermeyin.ben vermiyorum acikcasi .

kizlar alinganlik olayi ne boyutta sizde.bende tavan yapti:14::14:bu yuzden anti sosyal olmak uzereyim.esim mudahae ediyor gorusmek isteyen arkadaslara gitmicem deyince kapatma kendini diyor.bilemedim napim.:14::17:alinganim bir taraftan bebegimi uzmek istemiyorum.alindigim seylere de bir kac ornek vereyim.mesela 16. haftada cinsiyet ogrendim.ilk bebegim zaten.hep sey diyorlar daha degisir kendini kaptirma.ki bebegimin cinsel organinin fotosu var net bi sekilde.sonra aksamlari yuruyus yapicaz esimle diyorum,son 2 ay olurmusmus yuruyus.erkenmis..yok bebek dogduktan sonrakendime bakamazmisim.simdi son demlerimi yasiyormusmusum.anlamiyorum ne ilgisi var.normalde makyajimi toplamda 2 dakikada yaparim.bir fon kac dakikani alir..ne bilim iste,,bunlari yakinlarinizdan duymak iticigeliyor:18:

Canım benimde bazen oluyor alınganlıklarım ama benim en şikayetçi olduğum şey tahammülsüz olmam. Eskiden de çok tahammüllü biri değildim ama artık tahammül edemediğim gibi çeneme de hakim olamıyorum. Aniden sinirleniyorum ve çıkıveriyor ağzımdan bir şeyler.:17:

Diğer dediğine gelince...

Daha dün yemekteydik arkadaşlarımız ve eşleriyle 12 kişi. 2 çiftin çocukları var. Annelerine bırakmışlar 2-3 saatliğine ve bizimlelerdi. 10 günde bir mutlaka birinin evinde toplanır muhabbet ederiz ve çocuklarıyla gelirler. Sinemaya da tiyatroya da gezmeye de tatile de her yere giderler. :17:

Evet bende korkuyorum yalan söyleyemem. Bu yaşıma kadar hep çok özgürdüm. Eşim bile özgürlüğümü kısıtlamaması gerektiğini hep bildi ve öyle davrandı bana. Şimdi miniminnacık bir şey gelecek ve ben bütün düzenimi ona göre ayarlıcam. Çok korkuyorum ama onu çok da seviyorum. :17:

Evet her şeyi belki ona göre düzenleyeceğiz ama bu kendi hayatımızdan vazgeçmek anlamına gelmicek. Yaptıklarımızın günleri ya da saatleri değişecek belki. Bunu başarabilen çok arkadaşım var. :17:

arkadaşım daha önce yazdın da ben kaçırdım mı acaba? İkili testin kötü mü çıktı yoksa yaştan dolayı mı amniyosentez yapmayı önerdiler mutlaka? yoksa ben mi yanlış anladım yazdıklarını??

ewet ikili kotu cıkmıstı ondan yasım daha 27 onunlada alakası yok hormaonlar kan değerlerinden dolayı dedi

kızlar bende cuma günü doktora gittim bebeğimi gördüm. yanımda erkek kardeşimde vardı ultrasonda bebeği görmek istedi odaya onuda aldı doktor. daha önce zaten cinsiyeti için erkek demişti ultrasonda bakarken ben cinsiyetini size ne söylemiştim diye sordu gülerek bende bilmem hatırlamıyorum dedim :34: sonra gülerek eveet ne demişler kız halaya oğlan dayıya benzermiş şunun pipiye baksanıza aynı dayısı demez mi :1: gülsek mi utansak mı şaşırdık :17: sonra doktor ekranda pipisini işaretledi üzerinede kocaman pipi yazdı bilgisayarda ve dayısına verdi al bunu sakla dedi :1: her şey gayet normal gidiyordu ki doktor bebeğimin baş çevresin de daralma olduğunu söyledi. doktorun bana gösterdiği ve anlattıklarından anladığım kadarıyla rahimin şekli resmen bir sekiz gibi olmuş ve sekizin üst yuvarlağını düşünün kafası orada ama o yuvarlak küçücük kalmış. sekizin alt yuvarlağı yani boyundan aşağısı bacaklarına kadar kocaman bir yuvarlak. bebeğimin kafasını hareket ettirmesi için çok az bir mesafe kalmış.doktor iş yerinde yada evde genelde oturma şeklimi sordu otururken göbeğini içine alarak kambur oturuyorsun dedi ki evet aynen öyle oturuyorum.ayaklarını uzatacaksın ve yatar pozisyonda oturacaksın dedi tabii bilgisayar başında bu nasıl mümkün olacak bilemedim. ayrıca bu daralma rahimin içinde bulunan magnezyum eksiğiyle ilgili olabilir dedi. magnorm diye bir ilaç verdi bir hafta kullandıktan sonra perşembe günü mutlaka gelmen gerekli dedi. rahimde açılma var mı bakıcaz aksi takdirde bebeğini 7. ayda alıp küveze koymamız gerekli yani erkek doğum riski var dedi :14: kızlar ben bir akşam önce de rüyamda bebeğimi görmüştüm yeni doğmuştu çok tatalıydı ama minicik kafası vardı anormal değildi ama ufacık minik minik birşeydi. demek ki başıma böyle birşey gelecekmiş. ayrıca benim kasık ağrılarım bundan dolayıymış.

gecmis olsun canim sirtina kucuk bi yastik koy koltuktaotururken.gecer insallah boZma moralini.iyi dusun iyi olsun

Canım benimde bazen oluyor alınganlıklarım ama benim en şikayetçi olduğum şey tahammülsüz olmam. Eskiden de çok tahammüllü biri değildim ama artık tahammül edemediğim gibi çeneme de hakim olamıyorum. Aniden sinirleniyorum ve çıkıveriyor ağzımdan bir şeyler.:17:

Daha dün yemekteydik arkadaşlarımız ve eşleriyle 12 kişi. 2 çiftin çocukları var. Annelerine bırakmışlar 2-3 saatliğine ve bizimlelerdi. 10 günde bir mutlaka birinin evinde toplanır muhabbet ederiz ve çocuklarıyla gelirler. Sinemaya da tiyatroya da gezmeye de tatile de her yere giderler. :17:

Evet bende korkuyorum yalan söyleyemem. Bu yaşıma kadar hep çok özgürdüm. Eşim bile özgürlüğümü kısıtlamaması gerektiğini hep bildi ve öyle davrandı bana. Şimdi miniminnacık bir şey gelecek ve ben bütün düzenimi ona göre ayarlıcam. Çok korkuyorum ama onu çok da seviyorum. :17:

Evet her şeyi belki ona göre düzenleyeceğiz ama bu kendi hayatımızdan vazgeçmek anlamına gelmicek. Yaptıklarımızın günleri ya da saatleri değişecek belki. Bunu başarabilen çok arkadaşım var. :17:

evet tahammulsuzluk bendede pik durumda:19:eskiden de vardi hos cok degisen birsey olmadi:10::10:evet soyledigin cok dogru yaptiklarimizin gunu ve saati degisecek.bende umutluyum kendimden

hayırlı olsun canım bu sefer kesin mi peki
erkeklerde yanılma pek olmuyor da önce kız deyip erkek olduğu anlaşılan çok oluyor
benim de 13. haftada erkek dedi ama bu örnekleri gördüğüm için hiç bişey almıyorum ben
biz 15te bişiler gördük ama doktor değişebilir dedi, 17 ye girince yani yarın tekrar gideceğiz o zaman kesin sonuç verecekmiş. Özellikle 12-15 haftalarda annenin hormonları etkileyip farklı gibi gösterebiliyormuş, hormonlar 16dan sonra azalmaya başladığından daha net oluyormuş dedi dr.

ya izmirde nerde var acaba böyle yerler??
bir arkadaşım altınyol üzerindeki hello outletini önerdi ama ben de daha gitmedim. Bir de kuzenim çook uygun fiyata organik hastane çıkışı aldı kemeraltından ama ona da daha gitmedim...Gidilmesi değil de gidilmemesi gerekn bir yer biliyorum İzmirde, Alsancak'taki Bellamom! Ürünler haddinden fazla pahalı, çirkin ve kalitesiz. Misal bir kıytırık pazar bodysi 60 tl gibi:53: Bir de üstüne sahibi olan hanım çok sinirli ve bir güzel de yansıtıyor insana ve can sıkıyor. İzmirlileeer nerdesinizzzzz, biz de paylaşalııııım :8::8::8:

arkadaslar gunaydın hayırlı bır gun olmasını dılerım.benım haftamdakı arkadaslar arsa bır sorum olacak detaylı ultrasona ne zamn gıreceksınız ben 20,haftamda yanı 5 aylıkken gırecegım ama kalp rahatsızlıkları daha sonrakı haftalarda cozuluyor dıye duydum.ama doktor o zman gel dedı.bırde tetenoz asısını doktora sormayı unuttum vurulmalımıyım saglık ocagına sormadım ne zman oldugunuda doktoruma sormadıgım ıcın.20,haftada da doktora gıdınce sorarım ama gecmı kalırım asıya bılgısı olan arkadaslar varmı.

ama normal sinirlenmen ne alaka yaaa nie bırakalım kendimizi kişye göre değişir o eltim maşallahı var yani hiçte bırakmadı bebek hiçmi uyumuyor sanki yada uyumasın çocuk hepmi kucakta bırakın de yaa bende sinirlendim hiçte bırakmazsın :)birde bebişinide süsleyip geziyor kişinin kendinde bitiyor

arkadaslar gunaydın hayırlı bır gun olmasını dılerım.benım haftamdakı arkadaslar arsa bır sorum olacak detaylı ultrasona ne zamn gıreceksınız ben 20,haftamda yanı 5 aylıkken gırecegım ama kalp rahatsızlıkları daha sonrakı haftalarda cozuluyor dıye duydum.ama doktor o zman gel dedı.bırde tetenoz asısını doktora sormayı unuttum vurulmalımıyım saglık ocagına sormadım ne zman oldugunuda doktoruma sormadıgım ıcın.20,haftada da doktora gıdınce sorarım ama gecmı kalırım asıya bılgısı olan arkadaslar varmı.

canım banada 5. Ayımın dolduğu tarihi verdi detaylı ultrasyon için
tetanozda 20. Haftada vuruluyo diye biliyorum sağlık ocağını ara zaten ilgi ile bilgi verirler sana canımm :9:

canım banada 5. Ayımın dolduğu tarihi verdi detaylı ultrasyon için
tetanozda 20. Haftada vuruluyo diye biliyorum sağlık ocağını ara zaten ilgi ile bilgi verirler sana canımm sagol arkadasım cevabın ıcın.bende 20artı 2 de falan gıtmıs olacagım.tetenoz asısınıda dusuge falan sebeb oluyor dıye duydum o yuzden endıselıyım zaten ılk uc ay dusuk tehlıkem vardı onun ıcın tedırgın oldum acıkcası.

Geçtiğimiz hafta bir arkadaşım için gittik detaylı ultrasona benimde görme fırsatım oldu.. Arkadaşım 20 haftalık hamileydi ama birazda geç döllenme olduğu için doktoru bazı noktalarda tereddütte kaldı detaylı için en güzel haftanın 21-22 olduğunu söyledi ve tekrar çağırdı özellikle beyin gelişimi kontrolünde bu haftalarda daha net sonuçlar oluyormuş... İstersen 21-22. haftada çektirebilrsin...

Geçtiğimiz hafta bir arkadaşım için gittik detaylı ultrasona benimde görme fırsatım oldu.. Arkadaşım 20 haftalık hamileydi ama birazda geç döllenme olduğu için doktoru bazı noktalarda tereddütte kaldı detaylı için en güzel haftanın 21-22 olduğunu söyledi ve tekrar çağırdı özellikle beyin gelişimi kontrolünde bu haftalarda daha net sonuçlar oluyormuş... İstersen 21-22. haftada çektirebilrsin...

tesekkur ederım arkadasım cevabın ıcın.bır arastırayım ınternetten.

Günaydın kızlar

Ben detaylı ultrasona girdiğimde 5.ayım bitmiş olacak. 22-23. haftalarda olacağım. Bebeğim de kocaman olmuş olur o zamana kadar, her şeyini net görürüm inşallah

geçmişi okudum bu saate kadar :1: baya değişik konular gündemde ve hepinize de katılıyorum kızlar , ben de alıngan oldum hiç laf kaldıramıyorum bebişimin cinsiyetini soruyolar bende doktor %70 kıza benzetti diyorum , busefer o daha değişir diyolar açıkçası içten içe ben de gıcık oluyorum, bebişime bişey almaya kalkışamıyorum önüme duruyolar daha erken diyip duruyolar e öyle dedikleri zamanda içimi bi korku soruyo :17: sanki bişeyler alınca bebişimi kaybedecekmişim de :17: (Allah göstermesin) aldığım kıyafetlere bakıp bakıp kahrolacakmışım gibi hissediyorum keşke demeseler hiç bişey ve de gaz verseler bize demi :9: , bir de eşim , kardeşim beni hiç anlamıyo sanki bazen çok iyi davranıyolar bazen de çok acımasız olabiliyolar belim çok ağrıyo hatta bel kemiklerim kıtır kıtır ufalanıyo gibi oluyo ki bel fıtığım tetiklendi hamilelikle ama bunu dile getirdiğimde öfler pöfler duyuyorum bırakın naz yapmayı ağzımı açsam hemen abartıyomuşum , tek hamile benmiymişim ve ben den iş bekliyolar en zoruma giden de bu ben ev hanımı da değilim polisim zaten işim zor ki olsam da değişmez sonuçta canımızdan can katıp bir mucizeyi taşıyoruz içimizde ama işte benim hem erkek kardeşim hem eşim , hamile olduğumdan beri yardım ettikleri herşeyden ellerini eteklerini çektiler yani durum böyle neyse yazıp da iyice sinirlenmeyeyim daha fazla :19:
diğer konuya gelince bende bebişim doğduktan sonra kendimi salıp eve kapatmayı hiç de düşünmüyorum 40ı çıksın kuzumun, hemen memlekete tatile gitcem denize de gitcem minik kuzumla neolmuş yani, ben geçen yaz marmarise tatile gittiğimde dünyanın bi ucundan gelen ingiliz, fransız, alman, rus turistler minicik bebekleriyle tatile gelmişlerdi ve gayette eğleniyolardı.

Günaydın kızlar

Ben detaylı ultrasona girdiğimde 5.ayım bitmiş olacak. 22-23. haftalarda olacağım. Bebeğim de kocaman olmuş olur o zamana kadar, her şeyini net görürüm inşallah

gunaydın.ben 16.haftamda gıttım en son cınsıyetı bellı oldu doktor bana bırakıyor gelmeyı bana esasında 20 gun sonra gel dedı ama ben 20.haftamı doldurup gıtmek ıstemıstım.1,5 ay bebısımı gorememıs olacagım.ayrıca ıdrar kan testlerım tekrarlanacak rutın olarak.bebegımı gormeden nasıl yaparım bır bucuk ay kafam karıstı sımdı ıyıce.

Back
X