2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
arzu_mu; Anlatıklarınlarından cesaretle Göztepe'den randevu aldım 3'lü test için ileri bir güne atmazlarsa 31.12 de randevum var.
Ölçüm bana da hatalı geliyor canım, sonucu aldığımdan beri ikna olmuş değilim, 4-5 gün ileride olan bebek 3 haftada 11 gün fark attı. Bana garip geldi, ikna olana kadar da devam edicem, yönlendirmen için teşekkür ederim.

keepmeinformed; yorumun için teşekkür ederim canım, ne kadar güçlü olmaya çalışsam da arada gardım düşüyor ama toparlamaya çalışıyorum sağolsun eş dost akraba sizler çok destek oluyorsunuz, böyle bir yorum da bugünün tüm yorgunluğunu da benden alıyor..

Ayrıca kilo aldığını öğrenmek çok iyi geldi, sen de çok zor günler geçirdin şimdi seni keyifli görmek beni de keyiflendirdi.. Maşallah

golgen; Ailen için umarım işler yoluna girer, ben bazen insanların daha yukarı çıkabilmek için biraz dibe vurduklarına inanırım.
Ki sizin şu an ki şartlarınız da bu durumu kaldırabilir gibi görünüyor. Umudunu hiç kaybetme.. Dualarımın içindesiniz..
İyi dileklerin için teşekkür ederim.

Tokoyay; Canım benim iyi haber veremiyorum şimdilik ama daha kötü haberlerim de yok.. bu da iyi bir şey sayılabilir belki..

minnos1; Canım, eleştirilerinin çoğunda haklısın, ben şu an da kendimi bir yol ayrımında hissetmiyorum zaten, benim fikrime kalsa bu kadar bir risk payı çocuğuma hasta muamelesi yapmam için yeterli bile değil, gözümü kulağımı tıkayıp bu şekilde doğuma da gidebilirim, ben sadece onun için elimden geleni yapmış olmak istiyorum.. durumunu merak ediyorum.. bencillik etmek istemiyorum. Zten bebeğime zarar verebilecek herhangi bir riski göze alamam.. İyi dileklerin için teşekkür ederim.

mnsroz; Geçmiş olsun umarım bebeğin ve sen daha iyisinizdir.. dikkat edin kendinize..

merve02; Canım teşekkür ederim, Mervem iyi midir kötü müdür bilemedim, tek bildiğim bugün miniğimi çok yordum, göremedim bile..
denoz; Düşünmen bile yeter canım sağol, elimden geldiğince erken size ulaşmaya çalıştım ama annemle ve kayınvalidemle gittim geldim haliyle daha da vakit aldı..

Akasya78; Böyleyken böyle canım, biz bu konuda gerçekten cevap alabileceğimiz bir yer diye hevesle gittik, hevesimizi oraya bırakıp geldik..

badbride; Allah gönlüne göre vermiş, kızın hayırlı olsun, sağlıkla kucağına alırsın inaşallah

geridonusumkutusu; Minik adamın hayırlı olsun canım, sağlıklı olsun sana hayırlı evlat olsun.. pembeleri dolduracak prensesin de gelir zamanı gelince..

ysmc; Canım benim inan bu kadar merakta bırakabileceğimi farkedemedim yoksa daha fazla acele ederdim.. Ben nasıl mıyım? Bilmiyorum.. Tek hissettiğim şey yorgunluk, bir gelişme olsaydı yorgunlukta hissetmezdim.. Keşke görebilseydim miniğimi ama yanımdakiler de çok yoruldu savuramadım oradan oraya.. Çok dil döktüm bir bakın diye ama prosedurler işte.. Belki hiçbirşey yok ama bazen içim taşıyor yutkunuyorum geçiyor sanki..

Yarın sağolsun annem temizlik için birini getirecek, kafan dağılmış olur diyor bakalım.. Haksızlık etmeyeyim çok destek gördüm herkesten, sizlerden.. Herkese teşekkür ederim..

Son düzenleme:
Kıssslaaarrr bu hafta işi kafamı karıştırıyor. 14+3 Normalde buda 15 diyor hangisi doğru. 14 mü 15 mi?
CANIM NORMAL OLARAK 15. HAFTADAN GÜN ALMIŞSIN DOKTORLARA GÖRE HAFTANI DOLDURMAYINCA 15 SAYMIYORLAR ZATEN ALTTAKİ HAFTA BİLGİLERİNDEDE 7 GÜN BOYUNCA 15 HAFTALIK YAZIYOR AYNI HESAP YANİ
kızlar bebeklerinizin hareketlerini hissedior musunuz
ben hissediyooruum hemde çoook ama tepik falan değil yılan gibi sanki orada oraya döndüğünü hissediyorum günde en az 10 kez hareketini hissediyoruum

nasıl oluyor çocuk 3 kilo ,bunu eşiği var kesesi var şaşırdım ama anlamda veremedim.topluyom tutumuyo:))

aynneennn bende anlamadım ama çok güzel bi durum
bende çok fena oldum ya zarta zurta pırta herbişe ağlıyorum anlıyacağın
bu kadar etkileneceğimi sanmıyodum fena vurdu beni duygusallık iş işten geçince ağladığım şeylere gülüyorum

ama seninkide ağlanmıyacak durum değilmiş hani okurken ben sinirlendim burdan
terbiyesiz şeyler ne olcaakk

minikusss en iyisini yapmışsın
gör bak sonuç farklı olacak
riskin yüksek çıkma nedeni işte bu ölçüm hatası
çünkü 3 tane hormona bakıyorlar bu testte
o hormon seviyesi 16. haftada farklı 17. haftada farklı olmalı
senin örneğin bebegın 16 haftalıkken 17 hafta yazılmışsa
hormon degerlerı olması gerekenden dusuk ya da yuksek çıkmış sayılabılıyor
bu da riskin yuksek cıkması demek

sana sonuclar ıcın ne derlerse bıl kı ondan once cıkıyor
kartal devlet 2 gun sonra dıyor
ama ertesı gun ogleden sonra alabıldım ben sonucu
pendık 18 gun sonra dıyor
ama ben 5. gun almıstım ( belkı daha bıle erken cıkmıstır ama ben o gun ıgramıstım)
hanı sonucu merak edersen dıye yazıyım dedım bunu
bir de önceki testi devlette yaptırdıysan
bu gıttıgın yerde soyleme daha once yaptırdıgını
gör bak
çok daha iyi sonuclar alacaksın
rahatlayacaksın
benim hatalı olan sonuçta da
bebek 10 gün ileri çıkmıştı sana söylenene yakın
hemen o testi yaptırıp rahatlamanı çok isterim
3 lü testte baska gune yonlendırmıyorlar aynı gun yapıyorlar devlette

Son düzenleme:

Teşekkür ederim, verdiğin bilgiler benim için gerçekten çok faydalı oldu.
Tek sıkıntı Göztepe eğitim araştırmadan aldım randevuyu en erken orası veriyor diye.. ama testler için sonraki günlere randevu veriyorlar sanırım 2'li test için böyle bir örneğe rastladım internette.. Umarım başka bir güne atmazlar.. Evet testi daha önce yaptırdığımı söylemeyi düşünmüyorum..

kızlar ben sosyolog cinsiyeti öğrenenler arzu_mu ya atsın mesaj demiştim ama atılmamış galiba..benim internetim yoktu taşındıgım için.yeni geldi..sizler şimdi atın ben yazacagım

yahu bu nasıl oluyor benim kafam karıştı ben sosyolog yazmış ama arzu_mu nun mesajı
kafam almadı bu işi:44::44:

bütün teyzelerımız burdayken bızde cınsıyetımızı soleyım madem
kızlar allahın ıznıyle oglum oluomus..mınnacık pipisi vardı

Canım hayırlı uğurlu olsun maşallah
ama bak ben dedim sana erkek hissediyorum diyee

kızlar iyiakşamlar,eşim iş seyahatine çıktı bende anneme geldim.malum hastayım zaten,annem bakar bana :)burda internet yok neyazıkki.arada cepten girip okurum artık.çok kaynatmayın ben yokgene:)doktorumu aradım maile dönmeyince oda acile git dedi.bende yabancı bi doktora gitmek istemedim.sabaha iyileşsem bile belki kendi doktoruma giderim.bilmiyorum artık iş işten geçmiş mi olur?kararsızım...

Allah kavuştursun canım.
Keşke doktorunu dinleseydin de gitseydin acile. Yarın ihmal etme bari.

Herkes yasadigini ya da gordugunu, duydugunu anlatacaktir bu konuda. Mesela benim de aklima hemen normal dogumda vajinasi yirtilan ya da bilincli olarak doktor tarafindan kesi atilan arkadaslarimin gunlerce cektigi aci geliyor aklima. Gorumcem 10 gun oturamadi, kalkamadi mesela, ben ameliyata ragmen ertesi gun problemsiz ayaktydim. . Bence iyi bir doktor ve hastaneyle sezaryandan korkulacak hicbir sey yok. Ama dedigin gibi herkes icin en sagliklisi ve hayirlisi neyse o olsun insallah.

Bu araa Doktorumun demek istedigi de oydu zaten. Dogum yapmak icin aci cekmene gerek yok, acisiz ve sancisiz olarak da bu is olur. :)

nasıl oluyor çocuk 3 kilo ,bunu eşiği var kesesi var şaşırdım ama anlamda veremedim.topluyom tutumuyo:))

Hamile oldugum sure icerisinde dikkat ederek ve saglikli beslenerek yagdan kilo verdigim icin oluyor canim. Zaten 15 kg kadar yag fazlan olunca ve eskisi gibi abur cubur yemeyince veriyorsun. Yani aslina hamilelik boyunca sadece kilo az aldim degil, yaglarimdan da kilo verdim, bu kadar basit.

Kesilme olayini bende ilk dogumumda yasadim gunlerce oturAmamistim. Ama doktorun baska caresi
Kalmamamsti 3 gun boyunca sanci cekince.cok zor bir dogum olmustu anlatsam ilk dogum yapacakkar
Korkar sanirim.yinede ben normal dogum yanlisiyim onun verdigi his bambaska.

Siz normal dogumla ilgili bir cok komplikasyonu yazdifiniz icin sezeryanlada sikintilar cikabiliyor konusunda masum bir ornek vermek istedim.Daha kotuleri seklinde siralanabilir bence kimse kimseyi korkutmasin.Hepimizde birsuru hikaye biliyoruz, ayni zamanda nerdeyse hepimizde normal dogumla dunyaya geldik.Suanki teknoloji ve sezeryanin verdigi nimetle cok daha kolay riskli dogumlar mutlu sonla bitiyor insallahda hep oyle olur.İyi doktorlarla normal dogumda guzel olur sizin doktorunuzun demek istedigini tabikide anliyorum ama herkesin her dedigi dogru birsey degil mesela cok fazla alaninda basarili doktorda herhangi bir sikinti olmadigi surece normal dogumun dogru oldugunu soyluyor, bir kere bizim anatomimiz geregi bu boyle ve zamanla islevini yitirebilir degil mi?Normal dogumla rahminiz kansere karsi korunuyor mesela emzirdiginizdede meme kanserinden korunuyorsunuz.Dunyanin bir dengesi var epidural normal gibi bir secenek var az bir aciyla bunu atlatabilirsiniz.Ben sezeyana karsi degilim en kolayi oylesi bunu kabul ediyorum, ama bir kadinin dogumdan sonra ruhsal yasam agaci diye birsey var ruhunuzda sifirlaniyor.Bunuda soyleyen Nusret kaya hadi soyledigide dogru olmasin ben yasamadigim icin bilmiyorum.Ama İbrahim sozenin roportajlarinida okudugumda normal dogumun tercih edilmesinin neden gerekli oldugunu anliyorum.
Yine belirtiyorum insallah o sanciyla yuzlesince o kuvveti alirimda normal dogururum.Ama normal yada sezeyan olmak hicbirininde kotu oldugunu dusunmuyorum emin ellerde olduktan sonra, tercih meselesi.

canım seninle benzer durumda hamile kaldım ve daha fazla da şişmanlamak istemiyorum. tam olarak nasıl beslendin? tatlı tükettin mi? karbonhidratları tamamen mi kestin? kilo almaya kaçıncı ayda başladın? teşekkürler :)

3 gun sancimi olur ya tamam sanci ara ara gelip giden birsey cok oncede cok hafif basladigini duydum ama 3 gun boyunca sanci ceken insani iyice kesip illa normal dogurtmakda anlamsiz bunun bir standarti vardir degil mi?
Benim cevremdede bildigim sanci ara ara olur gittikce siklasir mesela sabah baslayip aksama kadar surer ama ara ara oldugu icin dayanabilirsiniz sanci siklasinca hastaneye gidersiniz belli bir acikliktan sonra bize su suni sanciyi vermeseler belki daha kolay olacak ama suni sanciyi veriyorlar ve filim ordan sonra kopuyor, erken verilmeyen bir suni sanciyla bir kac saate dogruluyormus ama 3 gun nedemek ya, yani 3 gun boyunca sanci cekip nasil dayandin?

GÜNAYDIN FISTIKLI LOKUMLAR
ben annemdeyim kahvaltı hazırlıyoruzz
ızgara baluuuk:104::104::104::104:
kahvaltıdan sonra görüşürükk

ah canım kıyamam sana yaaa, bi de bebeğime kötülük yaptım diyorsun deme öyle...bebişlere stres kötü ama ağlayıp rahatlamışsın işte, stresli stresli duracağına. İnsanlar çeşit çeşit ve gün içinde hangi çeşitle karşılaşacağın belli olmuyor ki...Kim bilir neyin acısını senden çıkarmışlardır densizler

kızlar sabah erkenden annemle beraber doktorun yolunu tuttuk.anneme çok yakın zaten hastane.saolsun doktorda beni hemen aradan aldı.çok şükür bebek iyi dedi.Allah korusun zaten zehirlenseydi direk kalb hi dururmuş başka tahlil falan yapmadı,sadece ultrasonla baktı.içimiz rahatladı Allaha şükür.bu sayede annemde ilk defa bebişimi gördü:)aman kızlar sizde yediklerinize dikkat edin.iki gündür aç geziyorum. mminikuss seni de unutmadım,hep aklımdasın.annemdeyim cepten girdiğim için alıntı pek yapamıyorum.sana yakınlaştım.küçükyalıdayım:)varsa bi arzun isteyin geleyim canım yanına.dualarım seninle...

Çok şükür annesi. Bahaneyle bebişini de görmüş oldun.
Yediklerimize, içtiklerimize, giydiklerimize daha dikkat etmeliyiz artık hepimiz.

Ysmc; oncelikle kendi adima sunu belirteyim kimseyi sezaryana ikna etmeye calismiyorum, yanlis anlasilma olmasin. Sezaryanla dogumda sut gelmiyor, bebek de narkozlaniyor vs gibi bir mesaj vardi, ona cevaben bende oyle olmadigini anlatmak icin kendi tecrubemi yazdim. Yoksa bir onceki mesajimda da dedigim gibi herkes kendisi icin hayirli ve saglikli olan neyse onu yasasin insallah. Sunu da eklemeliyim ki Benim bebegim mucize bebekti, senin bebegin olmaz, donor yumurta dusunebilirsin demislerdi ama 3. tedavim pozitif sonuclandi. Bunun nasil bir psikoloji oldugunu yasamayan bilemez ama sonuc olarak normal dogum yaparak hicbir risk alamazdim. Simdi bu da yanlis anlasilabilir normal dogum yapanlar bebegini riske mi atiyor falan diye, daha iyi aciklamaya calisayim. Butun bebekler degerlidir, hele anne babasi icin dunyadaki en degerli varliktir, degil mi? Ama doktorlar arasinda tup bebekler icin ayri bir jargon vardir: Kiymetli Bebek. " Bu bebek Kiymetli bebek, ...... yapmayalim, yapalim vs. " vs seklinde konusurlar. Cunku cok emek harcanmistir, cok aci cekilmistir. O yuzden de tup bebekler sezaryanla dogurtulur, yoksa normal doguma herhangi bir engel oldugundan degil. Ben bu sebeple de ikna oldum komplikasyon ihimallerini duyunca.

Bu arada Nusret Kaya'nin kim oldugunu bilmiyordum, hayat agaci nasil sifirlaniyor vs diye bakayim dedim, dogum travmasi ile ilgili yazdiklarina denk geldim. Genelolarak dogum zaten bir travma diyor dogumun her sekli icin ( rahimden gercek dunyaya cikis vs) Ama normal dogum tavmalarinin insan hayatini nasil etkilediginden de bahsediyor. Bayagi ilginc.

Anne Olunca Anladm - Dizi & Aratrma - DOUM TRAVMASI ANNE KARNINDA BALAR

Son kez tekrar etme ihtiyaci duyuyorum: Kimseye normal dogum yapmayin, gidin sezaryan yapin demedim, demiyorum. Ben kendi dogum hikayemi ve buna ne sartlar altinda, nasil ikna oldugumu ve sonucunun ne oldugunu anlattim.

Cok gecmis olsun canim. İnsallah bu dogumun cok kolay olur, bir avazda kavusursun yavruna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…