CANIM NORMAL OLARAK 15. HAFTADAN GÜN ALMIŞSIN DOKTORLARA GÖRE HAFTANI DOLDURMAYINCA 15 SAYMIYORLAR ZATEN ALTTAKİ HAFTA BİLGİLERİNDEDE 7 GÜN BOYUNCA 15 HAFTALIK YAZIYOR AYNI HESAP YANİKıssslaaarrr bu hafta işi kafamı karıştırıyor. 14+3 Normalde buda 15 diyor hangisi doğru. 14 mü 15 mi?
ben hissediyooruum hemde çoook ama tepik falan değil yılan gibi sanki orada oraya döndüğünü hissediyorum günde en az 10 kez hareketini hissediyoruumkızlar bebeklerinizin hareketlerini hissedior musunuz
nasıl oluyor çocuk 3 kilo ,bunu eşiği var kesesi var şaşırdım ama anlamda veremedim.topluyom tutumuyo:))
bende çok fena oldum ya zarta zurta pırta herbişe ağlıyorum anlıyacağınbugün bebeğime yapacağım en büyük kötülüğü yaptım
beş para etmez hayatımda hiç bir değeri olmayan belki bir daha görmeyeceğim biri yüzünden ağladım
bi siteden aldığım bir ürünü iade göndermek için gittim
şimdi ayrıntıya girmeyim sıkıcı olabilir
işten çıktım başım kazan bi de baş ağrısı var
ben adamın söylediğini anlamıyorum o beni anlamıyor
adam küstahlaşmaya ve sonunda terbiyesizleşmeye bağırmaya başladı ben de aynı sertlikte bağırıyorum. sonra yanındaki kız da bana bağırmayın felan diyor. ondan sonra ben de kayış iyice koptu adama rica etmeden emrederek söyledim. sonra yandaki kıza doğru benim paketi fırlatttı al sen yap diye. ben de kızın elinden aldım verin ben götürürüm, sizin yapacağınız işe de size de diye çıktım
doluyum tabi çıkınca ağlamaya başladım. ama o kadar eminlerki sanki çalışan onlar değil benim.
dışarı çıkınca olaya şahit olan bi müşteri geldi "niye ağlıyorsunuz size böyle davranmaya hakları yok. hemen şikayet edin dedi. ne demek paketi almamak dedi. çok terbiyesizler dedi."
tabi ben ağlamaya devam ama kendimi zor attım karşıya geçtim. başım dönüyor midem bulanıyor eczane var hıçkıra hıçkıra ağlıyorum sinirden. gireyim dedim sonra durduramıyorum ağlamayı. eşimi aradım hemen gel diye kafayı yiyecektim. koşarak geldi eşim anlattım. o beni öyle görünce kızdı tabi böyle şeylere ağlanır mı diye ama bilse ben nelere ağlamak istiyorum. neyse hallettik ama ben sinir olmakla ve ağlamakla kaldım.
minikusss en iyisini yapmışsın
gör bak sonuç farklı olacak
riskin yüksek çıkma nedeni işte bu ölçüm hatası
çünkü 3 tane hormona bakıyorlar bu testte
o hormon seviyesi 16. haftada farklı 17. haftada farklı olmalı
senin örneğin bebegın 16 haftalıkken 17 hafta yazılmışsa
hormon degerlerı olması gerekenden dusuk ya da yuksek çıkmış sayılabılıyor
bu da riskin yuksek cıkması demek
sana sonuclar ıcın ne derlerse bıl kı ondan once cıkıyor
kartal devlet 2 gun sonra dıyor
ama ertesı gun ogleden sonra alabıldım ben sonucu
pendık 18 gun sonra dıyor
ama ben 5. gun almıstım ( belkı daha bıle erken cıkmıstır ama ben o gun ıgramıstım)
hanı sonucu merak edersen dıye yazıyım dedım bunu
bir de önceki testi devlette yaptırdıysan
bu gıttıgın yerde soyleme daha once yaptırdıgını
gör bak
çok daha iyi sonuclar alacaksın
rahatlayacaksın
benim hatalı olan sonuçta da
bebek 10 gün ileri çıkmıştı sana söylenene yakın
hemen o testi yaptırıp rahatlamanı çok isterim
3 lü testte baska gune yonlendırmıyorlar aynı gun yapıyorlar devlette
kızlar ben sosyolog cinsiyeti öğrenenler arzu_mu ya atsın mesaj demiştim ama atılmamış galiba..benim internetim yoktu taşındıgım için.yeni geldi..sizler şimdi atın ben yazacagım
bütün teyzelerımız burdayken bızde cınsıyetımızı soleyım madem
kızlar allahın ıznıyle oglum oluomus..mınnacık pipisi vardı
kızlar iyiakşamlar,eşim iş seyahatine çıktı bende anneme geldim.malum hastayım zaten,annem bakar bana :)burda internet yok neyazıkki.arada cepten girip okurum artık.çok kaynatmayın ben yokgene:)doktorumu aradım maile dönmeyince oda acile git dedi.bende yabancı bi doktora gitmek istemedim.sabaha iyileşsem bile belki kendi doktoruma giderim.bilmiyorum artık iş işten geçmiş mi olur?kararsızım...
Hakkini vermek mi, cok sacma kimse boyle birsey icin o acilari cekerki.Evet normal dogumda komplikasyon riski fazla ama benim ablamda sezeryan oldu tam tersi biraz dayan normal dogur diyor.Amerikada sezeryan dogum orani %30 avrupada %15 ile 25 arasinda Turkiyede ise bu oran %80 sezeryan zorunlu oldukca yapilmali, hatta psikoljik olarak kaldiramiyacak insan icinde yapilmali asla sezeryana karsi degilim hatta yazimdanda anlamissinizdir.Evet doktorun soyledigi riskler olabilir yalniz bunlar nadir durumlar, sezeryandada sikintilar cikabiliyor mesela ortanca ablam bildigin catliyordu bagirsaklarda sorun oldu ve 2. Kez ameliyata alacaklardi gece profesor getirttiler gece adam evinden kosup geldi defalarca lavma yapildi cok korktular 5 gun hastanede yatti zorla sigara falan icirdiler acibadem hastanesinin icinde.Benim annem 7 dogum yapmis ertesi gun kalkip herseyimi yapiyordum diyor bu isin normali adi ustunde normal.İnsallah cesaret edebilirim ve dayanabilirim insallah hicbir sikinti yasamayizda bebislerimizi sagsalim kucagimiza aliriz sezeryan olsun yada normal olsun umarim biLer icin en dogrusu sagliklisi ne ise o olsun.
nasıl oluyor çocuk 3 kilo ,bunu eşiği var kesesi var şaşırdım ama anlamda veremedim.topluyom tutumuyo:))
Herkes yasadigini ya da gordugunu, duydugunu anlatacaktir bu konuda. Mesela benim de aklima hemen normal dogumda vajinasi yirtilan ya da bilincli olarak doktor tarafindan kesi atilan arkadaslarimin gunlerce cektigi aci geliyor aklima. Gorumcem 10 gun oturamadi, kalkamadi mesela, ben ameliyata ragmen ertesi gun problemsiz ayaktydim. . Bence iyi bir doktor ve hastaneyle sezaryandan korkulacak hicbir sey yok. Ama dedigin gibi herkes icin en sagliklisi ve hayirlisi neyse o olsun insallah.
Bu araa Doktorumun demek istedigi de oydu zaten. Dogum yapmak icin aci cekmene gerek yok, acisiz ve sancisiz olarak da bu is olur. :)
Herkes yasadigini ya da gordugunu, duydugunu anlatacaktir bu konuda. Mesela benim de aklima hemen normal dogumda vajinasi yirtilan ya da bilincli olarak doktor tarafindan kesi atilan arkadaslarimin gunlerce cektigi aci geliyor aklima. Gorumcem 10 gun oturamadi, kalkamadi mesela, ben ameliyata ragmen ertesi gun problemsiz ayaktydim. . Bence iyi bir doktor ve hastaneyle sezaryandan korkulacak hicbir sey yok. Ama dedigin gibi herkes icin en sagliklisi ve hayirlisi neyse o olsun insallah.
Bu araa Doktorumun demek istedigi de oydu zaten. Dogum yapmak icin aci cekmene gerek yok, acisiz ve sancisiz olarak da bu is olur. :)
Hamile oldugum sure icerisinde dikkat ederek ve saglikli beslenerek yagdan kilo verdigim icin oluyor canim. Zaten 15 kg kadar yag fazlan olunca ve eskisi gibi abur cubur yemeyince veriyorsun. Yani aslina hamilelik boyunca sadece kilo az aldim degil, yaglarimdan da kilo verdim, bu kadar basit.
Kesilme olayini bende ilk dogumumda yasadim gunlerce oturAmamistim. Ama doktorun baska caresi
Kalmamamsti 3 gun boyunca sanci cekince.cok zor bir dogum olmustu anlatsam ilk dogum yapacakkar
Korkar sanirim.yinede ben normal dogum yanlisiyim onun verdigi his bambaska.
ah canım kıyamam sana yaaa, bi de bebeğime kötülük yaptım diyorsun deme öyle...bebişlere stres kötü ama ağlayıp rahatlamışsın işte, stresli stresli duracağına. İnsanlar çeşit çeşit ve gün içinde hangi çeşitle karşılaşacağın belli olmuyor ki...Kim bilir neyin acısını senden çıkarmışlardır densizlerbugün bebeğime yapacağım en büyük kötülüğü yaptım
beş para etmez hayatımda hiç bir değeri olmayan belki bir daha görmeyeceğim biri yüzünden ağladım
bi siteden aldığım bir ürünü iade göndermek için ........kargoya gittim
şimdi ayrıntıya girmeyim sıkıcı olabilir
işten çıktım başım kazan bi de baş ağrısı var
ben adamın söylediğini anlamıyorum o beni anlamıyor
adam küstahlaşmaya ve sonunda terbiyesizleşmeye bağırmaya başladı ben de aynı sertlikte bağırıyorum. sonra yanındaki kız da bana bağırmayın felan diyor. ondan sonra ben de kayış iyice koptu adama rica etmeden emrederek söyledim. sonra yandaki kıza doğru benim paketi fırlatttı al sen yap diye. ben de kızın elinden aldım verin ben götürürüm, sizin yapacağınız işe de size de diye çıktım
doluyum tabi çıkınca ağlamaya başladım. ama o kadar eminlerki sanki çalışan onlar değil benim.
dışarı çıkınca olaya şahit olan bi müşteri geldi "niye ağlıyorsunuz size böyle davranmaya hakları yok. hemen şikayet edin dedi. ne demek paketi almamak dedi. çok terbiyesizler dedi."
tabi ben ağlamaya devam ama kendimi zor attım karşıya geçtim. başım dönüyor midem bulanıyor eczane var hıçkıra hıçkıra ağlıyorum sinirden. gireyim dedim sonra durduramıyorum ağlamayı. eşimi aradım hemen gel diye kafayı yiyecektim. koşarak geldi eşim anlattım. o beni öyle görünce kızdı tabi böyle şeylere ağlanır mı diye ama bilse ben nelere ağlamak istiyorum. neyse hallettik ama ben sinir olmakla ve ağlamakla kaldım.
kızlar sabah erkenden annemle beraber doktorun yolunu tuttuk.anneme çok yakın zaten hastane.saolsun doktorda beni hemen aradan aldı.çok şükür bebek iyi dedi.Allah korusun zaten zehirlenseydi direk kalb hi dururmuşbaşka tahlil falan yapmadı,sadece ultrasonla baktı.içimiz rahatladı Allaha şükür.bu sayede annemde ilk defa bebişimi gördü:)aman kızlar sizde yediklerinize dikkat edin.iki gündür aç geziyorum. mminikuss seni de unutmadım,hep aklımdasın.annemdeyim cepten girdiğim için alıntı pek yapamıyorum.sana yakınlaştım.küçükyalıdayım:)varsa bi arzun isteyin geleyim canım yanına.dualarım seninle...
Ysmc; oncelikle kendi adima sunu belirteyim kimseyi sezaryana ikna etmeye calismiyorum, yanlis anlasilma olmasin. Sezaryanla dogumda sut gelmiyor, bebek de narkozlaniyor vs gibi bir mesaj vardi, ona cevaben bende oyle olmadigini anlatmak icin kendi tecrubemi yazdim. Yoksa bir onceki mesajimda da dedigim gibi herkes kendisi icin hayirli ve saglikli olan neyse onu yasasin insallah. Sunu da eklemeliyim ki Benim bebegim mucize bebekti, senin bebegin olmaz, donor yumurta dusunebilirsin demislerdi ama 3. tedavim pozitif sonuclandi. Bunun nasil bir psikoloji oldugunu yasamayan bilemez ama sonuc olarak normal dogum yaparak hicbir risk alamazdim. Simdi bu da yanlis anlasilabilir normal dogum yapanlar bebegini riske mi atiyor falan diye, daha iyi aciklamaya calisayim. Butun bebekler degerlidir, hele anne babasi icin dunyadaki en degerli varliktir, degil mi? Ama doktorlar arasinda tup bebekler icin ayri bir jargon vardir: Kiymetli Bebek. " Bu bebek Kiymetli bebek, ...... yapmayalim, yapalim vs. " vs seklinde konusurlar. Cunku cok emek harcanmistir, cok aci cekilmistir. O yuzden de tup bebekler sezaryanla dogurtulur, yoksa normal doguma herhangi bir engel oldugundan degil. Ben bu sebeple de ikna oldum komplikasyon ihimallerini duyunca.Siz normal dogumla ilgili bir cok komplikasyonu yazdifiniz icin sezeryanlada sikintilar cikabiliyor konusunda masum bir ornek vermek istedim.Daha kotuleri seklinde siralanabilir bence kimse kimseyi korkutmasin.Hepimizde birsuru hikaye biliyoruz, ayni zamanda nerdeyse hepimizde normal dogumla dunyaya geldik.Suanki teknoloji ve sezeryanin verdigi nimetle cok daha kolay riskli dogumlar mutlu sonla bitiyor insallahda hep oyle olur.İyi doktorlarla normal dogumda guzel olur sizin doktorunuzun demek istedigini tabikide anliyorum ama herkesin her dedigi dogru birsey degil mesela cok fazla alaninda basarili doktorda herhangi bir sikinti olmadigi surece normal dogumun dogru oldugunu soyluyor, bir kere bizim anatomimiz geregi bu boyle ve zamanla islevini yitirebilir degil mi?Normal dogumla rahminiz kansere karsi korunuyor mesela emzirdiginizdede meme kanserinden korunuyorsunuz.Dunyanin bir dengesi var epidural normal gibi bir secenek var az bir aciyla bunu atlatabilirsiniz.Ben sezeyana karsi degilim en kolayi oylesi bunu kabul ediyorum, ama bir kadinin dogumdan sonra ruhsal yasam agaci diye birsey var ruhunuzda sifirlaniyor.Bunuda soyleyen Nusret kaya hadi soyledigide dogru olmasin ben yasamadigim icin bilmiyorum.Ama İbrahim sozenin roportajlarinida okudugumda normal dogumun tercih edilmesinin neden gerekli oldugunu anliyorum.
Yine belirtiyorum insallah o sanciyla yuzlesince o kuvveti alirimda normal dogururum.Ama normal yada sezeyan olmak hicbirininde kotu oldugunu dusunmuyorum emin ellerde olduktan sonra, tercih meselesi.
Kesilme olayini bende ilk dogumumda yasadim gunlerce oturAmamistim. Ama doktorun baska caresi
Kalmamamsti 3 gun boyunca sanci cekince.cok zor bir dogum olmustu anlatsam ilk dogum yapacakkar
Korkar sanirim.yinede ben normal dogum yanlisiyim onun verdigi his bambaska.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?