2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
ikili testi iyi çıkan arkadaşlar üçlü yada dörtlü test yaptırdınız mı ya da yaptırmayı düşünüyormusunuz?

Her daim dualarımdasın canım. Gör bak ikimizin bebeği de sağlıkla doğacak.. Bu günleri de atlatacağız. Ben aklıma kötü şeyler geldiğinde hemen dua ediyorum. Ve asla düşünmüyorum. Sen de öyle yap. Bir de sana tavsiye ettiğim doktorun sitesine gir. Orada riskli gebeliklerle ilgili bir videosu var. Videoda 3'lü testi gereksiz bulduğunu anlatmış. 2'li test çok daha güvenilir demiş. 2'li testi iyi çıkan birine 3 'lü test yapmak kafa karıştırmaktan başka işe yaramaz demiş. O nedenle içini ferah tut...

ikili testi iyi çıkan arkadaşlar üçlü yada dörtlü test yaptırdınız mı ya da yaptırmayı düşünüyormusunuz?

Benim ikili test sonucum cok şükür iyi çıktı 3 luyu doktorum önermedi bende düşünmüyorum zaten..

Canim kullanımı cok zor vede benim ablam kullandı cok yorucu damla damla geliyor süt ama sen yine de eczaneye bir sor

[/QUOTE]

Ben özelden mdj atamıyorum arkadaşlar eklermisiniz 29 yaşındayım ilk bebeğim[/QUOTE]

benide ekleyin arkadaşlar ilk çocuk olacak 24 yaşındayım cinsiyeti henüz göstermedi

[/QUOTE][/QUOTE]

benide ekleyin 24 yasındayım ilk çocuk olacak inş cinsiyet henüz göstermedi tahmini doğum tarihim 17 haziran 2013

selam kızlaR.. uzun zamandır giremiyordum .. nette bi sorun vardı.. ikili testim temiz çıktı Allaha şükür.. ama bebişim cinsiyetini göstermedi.. okadar uğraştı doktorumuz ama bacakları kapalıydı .. artık bi dahaki randevuya dedi.. dayanabilirsem 14 ocakta randevum =)) umarım herkes sağlıklı ve mutludur.. herkese mutLu mutLu çoook muTlu yıllar diliyorum şimdidenn...

[/quote][/quote]

listede bizde yokuz( kralkaya yaş 34 2.çocuk 11.11.2012 de kalp atışı görüldü. Cinsiyeti erkek. Beklenen doğum tarihi 25 haziran:))) sevgilerrrrr:)))

pazartesi 3 lü testi yaptırıcmda 2 liyi geçmişim de.aç to kkarnına farketmiyo deilmi test için.?

İkili testi yaptirmadinsa tabi üçlü testi yaptirabilirsin yok farketmiyor tabi ama tok gidersen daha iyi olur bebegin hareketli olur bol suda iç

herkese merhaba!!
forumda yeniyim.ben de nasip olursa haziran annesi adayıyım,rica etsem,bizi de tabloya ekler misiniz?? (yaşım 30,bebeğimin cinsiyeti erkek ve tahmini doğum:09.06.2013) hamilelik kutuları var ya hani şu kadar gün kaldı bebeğinizin boyu kilosu vs. yazıyor,onu nasıl yapabilirim?????

herkese bu mucizevi süreci sağlıkla huuzurla mutlulukla geçirmemizi dilerim!!!!!

benimde doktorum bana bıraktı üçlü istemedi zaten istersen bir dahaki ay gelişinde dörtlü yaparız dedi.ama kararsız kaldım.internette en güvenilir olanın ikili test olduğunu okudum şimdi bu test yanıltırsa falan kafam karışsında istemiyorum.

Birincisi doktorumun beni asil ikna ettigini anlattim, kimseyi korkutmak icin birsey yazmadim. Niye birilerini korkutmak gibi bir amacim olsun ve niye siz forumdaki herkesin avukati seklinde muhalafet yaptiniz onu da anlamadim. İkincisi sezaryanin risklerinden bahsetmedim diyorsunuz, benim epidural sezaryanim problemsiz ve guzel gecti mesajim uzerine ablanizin sezaryan dogumda yasadigi kotu tecrubeleri anlatmissiniz ve bayagi korkunc bir sekilde. Ben sahsen korktum okurken.
Nusret Kaya'yi daha ayrintili okumayacagim, acikcasi cok dikkatimi cekmedi. Dikkatimi ceken bolumun linkini paylastim sadece, orada da dogumun gnel olarak travmatik oldugundan bahsedip daha onra normal dogum surecinin bireylerin ilerleyen yasamlarinda kapali yerde kalma korkusu, nefes alamma korkusu gibi fobilere sebep olabileceginden bahsediyordu. Yoksa hayat agaci ilgimi cekmedi acikcasi.
Mesajimda da gebeligim riskli gebelikti falan demedim, tup bebek oldugu icin risk alamadim dedim.

Son olarak katiliyorum, fikir beyan etmek muhalefet olmayi gerektirmez. Ben kendi dogum hikayemi anlattigim icin bu sekilde elestirilmemeliyim bence. Ya da birsey anlatmadan once bilmedigim bir merciden izin mi almam gerekiyor, cozemedim.

Bir arkadasin sut sagmakla ilgili sorulari vardi, simdi mesajini bulup ona cevap verecegim. Bundan sonra da sessiz okuyucuyum. Cunku derdimi anlatmaya calismaktan yoruluyorum boyle durumlarda. Normal Ortamlarda da hic boyle bir problem yasamam aslinda, niyeyse burada basima geliyor.

Kerpmeinformed; bu orumdaki son mesajim sana anim. :) Ben dogumun ilk ayinda hastane pompasi kiraladim, kiralayabilecegin yerler var. Bunu yapmaktaki amacim hastane pompasinin performansi digerlerine gore daha iyi ve sut olayini duzene sokuyor. Mesela benim sag gogsumun sut uretimi, solun yarisi kadardi ( sonradan ogreniyorum anneannem 7 cocugu tek gogusle emzirmis, birinde hic sut uretimi yokmus.), hastane pompasi ile saga saga ikisinin uretimi esitlendi. 2. ay itibariyle Avent'in cift pompali elektrikli sagma makinesini aldim. İlerleyen aylarda bu sure kisaliyor ama baslarda bir gogsu 10-15 dk sagmak gerekiyor. Cift pompali olmazsa da yaklasik 20-30 dk sagma islemi suruyor, cok uzun, yeni bir annenin oyle bir luksu olmuyor.
Niye sagdigima gelince, onclikle tanii ki calisan anne oldugum icin ben yokken de biberonla beslenebilsin diye. Ama sagmak su acilardan da onemli: Sutun miktari artiyor. Ornegin sabah sutu en verimli sut. Ben sabahlari emziriyordum, sonra bir ogunluk sut daha sagiyordum. O sutu sagmazsan sut vucuttan cikana kadar yenisini uretmiyor. Ama sagarsan hemen tekrar sut uretimine basliyor. Bir de gece ogunlerinden birini de sagip biberonla veriyordum, uykusu acilmadan yatagindan cikmadan tekrar hemen uykuya donuyordu.
Sagdigin sutu buzdolabinda 24 saat saklayabilirsin. Normal oda sicakliginda 6 saat. 24 saatin sonunda tuketilmemisse buzluga kalkmak zorunda. Normal buzlukta 3 ay, deep freeze'de 6 ay kalabilir. Sut sagma posetleri bence en pratik olanlar. Uzerinde tarih ve cc yazabilecegin alnlar var. Boylece first in, first out takibi yapabiliyorsun.
Bir de kullandigin materyalleri hep ayni marka alirsan hayat cok daha kolay olur. Mesela sutle ilgili butun konularda ben Avent marka kullandim. Bu sekilde her sey birbirine gore dizayn edildiginden kolay oluyor. Avent biberon, Avent sut saklma poseti, Avent sagma makinesi, Avent biberon isitici gibi.
Son olarak; isyerinden eve tasimak icin de termos ya da eczanelerden bulabilecegin buz akulerinden kullanabilirsin. Sormak istedigin baska birsey olursa ozelden mesaj atarsan seve seve cevap veririm.

canım herhangi birimizin hamilelik takviminin altındaki "hamilelik takvimini imza alanınıza eklemek için tıklayın" gibi bir şey yazıyor ona tıklayıp yapabilirsin bu arada hayırlı olsun hoşgeldin

Arramıza hoşgeldin canım. Cinsiyeti belli mi bebişinin:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…