- 24 Haziran 2012
- 1.966
- 4.361
- 133
- 52
Selam kizlar hayırlı hafta sonları yanmışsak sorcam kizlar benim gebelikte bas ağrılarım arttı helede su bir ay icinde hemen hemen hergün basım ağrıyor gözlerime kadar vuruyor sizlerde de oluyor mü normal mı yoksa doktoruma bildirmeli miyim
kızlar, ve özellikle deneyimli anneler birşey sormak istiyorum; süt sağma pompası-makinesi vs. hakkındaki deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Hangi marka iyidir, nelere dikkat etmek iyidir, kullanışlı mıdır, hangi durumlarda ve nasıl kullanılır vs.
Benim arkadaşlardan biri "hiç kullanamadım, boşuna alma" dedi ama buradaki arkadaşların konuşmalarından anladığım kadarı ile kullananlar var. Biraz aydınlatın lütfen
Gebelikte baş ağrısı normal bir durum ve genellikle yeterli su içilmemesinden kaynaklanır. Gebeyken normalden daha fazla suya ıhtiyaç duyan vücut bir çeşit sinyal verir. Ama günde 2-3 litre su içiyorsanız ve yinede başınız ağrıyorsa bence dedoktoruna danışmalısın. Belki önemli ir nedeni vardır.
günaydın herkese iyi haftasonları ...
çarşamba günü kanamam oldu doktora gittim . düşük tehlikesi var dedi ve 5 adet iğne verdi doktorumuz . aynı zamanda 2li test sonuçlarımızda çıkmıştı onlarıda aldık ve doktorumuz risk sınırına yakın olduğunu amniyosentez yapılması gerektiğini söyledi . ama ben amniyosentez yaptırmayı düşünmüyorum şuan için önce ayrıntılı utrasona gireceğim . ense kalınlığımız ve burnumuz normal çıkmıştı ölçümlerde risk oranımız 1/289 çıktı kan tahlillerinde
kızlar bebişimi hissediyorum birkaç gündür çok güzel dürtüyo beni aradaelim karnımda bekliyorum bazen dürtsün diye hehehhehe
erkek doğuramazsın ne demek ya, ben de oraya takıldım, sanki erkek doğurmak marifet gibi...dediğin çok doğru, uzak durmak en iyisi.
erkek doğuramazsın ne yaçok sinir yaradan neyi nasip ederse o çok gıcık oldum okuyunca
bu arada canım hastaneden sonra deneyimlerini yazarsan sevinirim bakalım memnun kalacak mısın?
Ay senin bide görümcen mi var allah kolaylık versin
ee o karışıyormu peki.sorma benden kilometrelerce uzaktalar ama
bi telefon ediyo evimin ve benim huzurumu fazlasıyla kaçırmayı beceriyor
bebek kıyafeti gördüğünde bana ne derdi biliyomusun
ahanda bunlar doğuramadığın şeyine girsin derdii
ne terbiyesiz ya.bende sessiz kalırdım salak gibi
şimdi yine eleştirebiliyorum hamile olduğum için seslenmiyor
canım benim kayınvalide ve kayınpeder eşime çok geç ve zorlu bir süreçten sonra kavuşmuşlar... kayınvalidem 11 yıl sonra eşimi kucagına alabilmiş.. 11 yıl içerisinde de sayısız düşük yapmış, dogmuş olanlarıda 1 yıl içerisinde kaybetmişleronun için benim eşim onlar için çok kıymetliii, sağolsunlar bu kıymeti bana da gösteriyorlar. şu an bu bebek içinde çok heyecan dolular...
dedim ki babacım torununa ne alacaksın bakimmmm, oda herşeyini ben alıcam dedi.. bende ver o zaman kartını annesi alır ona dedimmmgüldü ve verdiii... zaten durumları iyi, iyi olmasa bende istemezdimmm... biz malum ev kredisi ödedigimiz için onlarda desteklerini eksik etmiyorlar
Maşallah diyorum nazarım değmesinBizimki alıcam ya da ne istersinden ziyade "arayıp sormuyosunuz paramız var mı" derdinde
merhaba kızlar......... uzun zamandır yazamıyorum halsızlık hastalık..
benım cinsiyetlerde belli oldu ikizdi.iki kızım olacak ınsaallah ama üzülme hayırlısı dıyenler var.. erkek coocuk için cok üzülüyorum sizede dıyen oluyormu boyle ..ilk bebeğimde kız
bütün teyzelerımız burdayken bızde cınsıyetımızı soleyım madem
kızlar allahın ıznıyle oglum oluomus..mınnacık pipisi vardı
selamlar kızlllaaarr.çok mutluyum ve sizinle paylaşmak istedim..doktorum bebeğimin erkek olacağını söylemişti yaklaşık 1 ay önce,,ama bu kontrol de %100 kız bu bebek dedi...çok şaşırdık ve çok sevindik..bir oğlum var birde kız bebek çok istiyordum allah gönlüme göre verdi.
ne çok yazmışsınız öle ya :)
neyse benimki de erkek ya. :) bi tane kıyafet aldım doktordan sonra. ama gözüm pembelerde kaldı ya.
günaydın herkese iyi haftasonları ...
çarşamba günü kanamam oldu doktora gittim . düşük tehlikesi var dedi ve 5 adet iğne verdi doktorumuz . aynı zamanda 2li test sonuçlarımızda çıkmıştı onlarıda aldık ve doktorumuz risk sınırına yakın olduğunu amniyosentez yapılması gerektiğini söyledi . ama ben amniyosentez yaptırmayı düşünmüyorum şuan için önce ayrıntılı utrasona gireceğim . ense kalınlığımız ve burnumuz normal çıkmıştı ölçümlerde risk oranımız 1/289 çıktı kan tahlillerinde
ben de iple çekiyorum o günü
senin ilk gebeliğin mi
Karnimi kocamdan baskasi sevdiginde rahatsiz oluyorum, daha karnimin k si ortaya cikmadan kayinvalidem opuyor yani tamam hevesleniyor ama rahatsiz oluyorum.Suan bebek seyimin az ustunde ayrica karnimda bile degil daha.Birde insanlar soruyor hani ciktimi karnin diye cok hafif belli oluyor ama ne rahatsiz edici birseymis ay bende arkadasima yapiyordum insanin basina gelmeyince anlamiyormus.Bende mi ariza var siz rahatsiz oluyor musunuz?
ahh tatlım yaa doç. di randevu aldığım doktor ama uzman vardı gittiğimde yüzüme bile bakmadı beni dinlemedi 3 lü test istiyor musun dedi sadece zaten bebeğimi göremedim bile 5 dkkada çıktım kanamam oldu 2 hafta önce dedim hala var mı dedi yok dedim iyi o zaman dedi.. eşimle gitmiştim onu polikliniklerin önüne bile almadılar çıktım sinirime ağladım boşuna kalkıp gittim üzüldüm..
herkese mutlu akşamlar..
Benim hamilelik takviminde bir hata yokmu sizcede. Tebrik ederim 4 aylik hamilesiniz diyor oysa ben
5 aylik hamile oldugumu saniyordum hatta bu hafta 5.5 aylik olmam gerekmiyormu
Benmi yanlis hesapliyorum sizce dogrusu ne bunun.
Balmooond, mesajın için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok yardımcı oldu bana ve eşime, epeyce kafamız karışmıştı. Peki bunu nasıl kullanacağını hastanede vs. öğretiyorlar mı?Kerpmeinformed; bu orumdaki son mesajim sana anim. :) Ben dogumun ilk ayinda hastane pompasi kiraladim, kiralayabilecegin yerler var. Bunu yapmaktaki amacim hastane pompasinin performansi digerlerine gore daha iyi ve sut olayini duzene sokuyor. Mesela benim sag gogsumun sut uretimi, solun yarisi kadardi ( sonradan ogreniyorum anneannem 7 cocugu tek gogusle emzirmis, birinde hic sut uretimi yokmus.), hastane pompasi ile saga saga ikisinin uretimi esitlendi. 2. ay itibariyle Avent'in cift pompali elektrikli sagma makinesini aldim. İlerleyen aylarda bu sure kisaliyor ama baslarda bir gogsu 10-15 dk sagmak gerekiyor. Cift pompali olmazsa da yaklasik 20-30 dk sagma islemi suruyor, cok uzun, yeni bir annenin oyle bir luksu olmuyor.
Niye sagdigima gelince, onclikle tanii ki calisan anne oldugum icin ben yokken de biberonla beslenebilsin diye. Ama sagmak su acilardan da onemli: Sutun miktari artiyor. Ornegin sabah sutu en verimli sut. Ben sabahlari emziriyordum, sonra bir ogunluk sut daha sagiyordum. O sutu sagmazsan sut vucuttan cikana kadar yenisini uretmiyor. Ama sagarsan hemen tekrar sut uretimine basliyor. Bir de gece ogunlerinden birini de sagip biberonla veriyordum, uykusu acilmadan yatagindan cikmadan tekrar hemen uykuya donuyordu.
Sagdigin sutu buzdolabinda 24 saat saklayabilirsin. Normal oda sicakliginda 6 saat. 24 saatin sonunda tuketilmemisse buzluga kalkmak zorunda. Normal buzlukta 3 ay, deep freeze'de 6 ay kalabilir. Sut sagma posetleri bence en pratik olanlar. Uzerinde tarih ve cc yazabilecegin alnlar var. Boylece first in, first out takibi yapabiliyorsun.
Bir de kullandigin materyalleri hep ayni marka alirsan hayat cok daha kolay olur. Mesela sutle ilgili butun konularda ben Avent marka kullandim. Bu sekilde her sey birbirine gore dizayn edildiginden kolay oluyor. Avent biberon, Avent sut saklma poseti, Avent sagma makinesi, Avent biberon isitici gibi.
Son olarak; isyerinden eve tasimak icin de termos ya da eczanelerden bulabilecegin buz akulerinden kullanabilirsin. Sormak istedigin baska birsey olursa ozelden mesaj atarsan seve seve cevap veririm.
dün gece rüyamda eşimle beraber bir hocaya gidiyormuşuz (hayatımda böyle şeylerle uğraşmadım fal bile baktırmam rüya işte) hocayı yerinde bulamıyoruz eşimle çıkıyoruz yürürken eşim elini omzuma atıyor "bir şey olmaz yaa sağlıklı bir oğlumuz olacak bizim" diyor bu üççüncü erkek rüyam bunların üzerine kız çıkarsa bilemiyorum artık
canım ben de benzer durumdayım, zaten günlerimiz de yakın. 11ve 13te bana da erkeğe benziyo dendi fakat rüyamda kız görmüştüm. hala tam emin değilim ama artık "oğluşum" diye seviyorum, Rabbim hayırla kucağımıza gelmelerini nasip etsin de, cinsiyet ne farkeder...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?