Birincisi doktorumun beni asil ikna ettigini anlattim, kimseyi korkutmak icin birsey yazmadim. Niye birilerini korkutmak gibi bir amacim olsun ve niye siz forumdaki herkesin avukati seklinde muhalafet yaptiniz onu da anlamadim. İkincisi sezaryanin risklerinden bahsetmedim diyorsunuz, benim epidural sezaryanim problemsiz ve guzel gecti mesajim uzerine ablanizin sezaryan dogumda yasadigi kotu tecrubeleri anlatmissiniz ve bayagi korkunc bir sekilde. Ben sahsen korktum okurken.
Nusret Kaya'yi daha ayrintili okumayacagim, acikcasi cok dikkatimi cekmedi. Dikkatimi ceken bolumun linkini paylastim sadece, orada da dogumun gnel olarak travmatik oldugundan bahsedip daha onra normal dogum surecinin bireylerin ilerleyen yasamlarinda kapali yerde kalma korkusu, nefes alamma korkusu gibi fobilere sebep olabileceginden bahsediyordu. Yoksa hayat agaci ilgimi cekmedi acikcasi.
Mesajimda da gebeligim riskli gebelikti falan demedim, tup bebek oldugu icin risk alamadim dedim.
Son olarak katiliyorum, fikir beyan etmek muhalefet olmayi gerektirmez. Ben kendi dogum hikayemi anlattigim icin bu sekilde elestirilmemeliyim bence. Ya da birsey anlatmadan once bilmedigim bir merciden izin mi almam gerekiyor, cozemedim.
Bir arkadasin sut sagmakla ilgili sorulari vardi, simdi mesajini bulup ona cevap verecegim. Bundan sonra da sessiz okuyucuyum. Cunku derdimi anlatmaya calismaktan yoruluyorum boyle durumlarda. Normal Ortamlarda da hic boyle bir problem yasamam aslinda, niyeyse burada basima geliyor.
bilgiler için çok sağol canım . ben kesinlikle doktorumu değiştireceğim . kanamam var diye arayıp hastahaneye gitmişim kadın bana kayıt açtır deyip kayıt sırasına gönderiyor ve 15 dk beni kayıt sırasında bekletiyor . ALLAH korusun ben orda bebeğimi kaybedebilirim . sen önce muayeneni yap ben gider kaydımıda açtırırım ödememide yaparım . o kadar korkunun ve stresin üzerine bide 2 li test te sıkıntı var risk sınırına yakın aminyosentez yapılması lazım diyince ben iyice üzüldüm gerildim . beni rahatlatması gerekirken hala çoğunda sorun çıkarsa keşke amniyosentez yaptırsaydım demeyecekmisin diyor ...öncelikle geçmiş olsun tatlım.ayrıca en kısa zamanda da doktorunu değiştir.kendisi riskli gebelik uzmanımı da hemen karar veriyor amniyosentez diye.bir kere senin risk oranın o kadarda yüksek değil. bizim de tüm ense burun ölçümlerimiz normal olmasına karşın ikli testte 1:74 gibi bir oran çıktı sizinkinden çok daha yüksek anlayacağın.ama doktorum bu testin tamamen zeka gerilğini değil genlerde hatta bebeğin organlarında en ufak farklılığı yakaladığını ama içimizin rahat etmesi için riskli gebelik uzmanına muayene olmamı önerdi. tabi biz günlerce ağladık mahvolduk tüm aile.hemen bir riskli gebelik uzmanından randevu aldık test sonuçlarımızı gösterdik %97 ihtimalle bebeğimiin sağlıklı olduğunu ama %3lük kısımdan emin olmak için cvs(koryon biyopsisi) yapalım dedi (200 de 1 düşük ihtimaliyle amniyosentezin düşük ihtimalinden az ,amniyosentez 15-20günde sonuçalnırken bu 1 günde sonuçlanıyor )bizi iyice ikna etmek için de 2kez normal çıkan burnu için biraz küçük gibi dediayrıntılı ultrasonda kalbinde bişeyler gördü tabi biz zaten telaşlıyız ne dese yapacağız.2500 gibi ücretle herşeyi göze alıp yaptırdık ertesi günde NORMAL olarak sonuçlarımızı aldık.ben başından beri emindim bebeğimin iyi olduğuna ama yüreğimişzi ferahlattık.inşlh senin de bebeğin benim oğluşum gibi sağlıklı olacak.
mnsroz; Canım benim Allah sakınsın sizi.. çok şükür ki bebeğinin de birşeyi yok.. çok geçmiş olsun..Unutmamışsın bizi sağol.. bir gelişme olduğunda mutlaka paylaşıcam hemen, bugün annem ve temizlik için yardımcı bayan ben biraz temizlik yaptık o yüzden giremedim.. Hoşgelmişsin yakınlarımıza.. Canım benim düşünmen yeter tek isteğim dileğim bebişlerin ve sizlerin sağlığı olur.. ki sende ne kadar üzülüp tedirgin oldun.. Allah bir daha yaşatmasın..
Naz; Risk sınıra yakın olduğu için mi? Amniyosentez için sınırı geçmen gerekmez mi? basit bir işlem değil çünkü bunu teklif etmesi tuhaf geldi bana ama önce ayrıntılı ultrasona girmeyi düşünmekle iyi yapmışsın.. Aklına kötü şeyler getirmei gardını da düşürme, benim de 3'lü testimde 1:130 risk çıktı seni anlıyorum.. Geçmiş olacak inşallah ve lütfen gelişmelerle ilgili bilgi vermeyi ihmal etme..Kanaman içinde çok geçmiş olsun.. Nerede yaşadığını bilmiyorum ama istersen arkadasların benimle paylaştığı riskli gebelik uzmanı bilgilerini paylaşabilirim..
ysmc; İyi yolculuklar, umarım keyifli bir tatil geçirirsiniz.. Sana da iyi yıllar..
Akasya78; Canım benim umarım bebeklerimizle ilgili hayırlı haberler alacağız.. ben kafa karıştıran o testin sonucuyla yani karışmış bir kafayla pazartesi testi tekrar yaptırıcam sonucu sanırım daha sonra alırım.. Bu testlerde riskli çıkan bebek haberlerini aldıkça üzülüyorum çünkü hissedilen şeyi biliyorum.. Umarım bebeklerimiz iyi olacaklar benim de dualarım sizlerle..
gunaydın arkadaslar..cok mutlu bir gun gecırmenız dılegıyle
günadyın meleklerimmmmmmmmmmmm bir erkekte benden inşallah
hadı hayırlısı olsun annesı
ya cok guzel bır duygu bılmek
ama yınede ocak sonuna kadar bekleyelım alısverıs ıcın
evet ebet hullycim inşalalh üçlümüzde temniz çıkar hepimizin inşallah %99 erkek dedi doktorumuz ama göstermedi sıpa bayağı bir uğraştırdı
Selam kizlar hayirli hafta sonları çalışan annelere müjde dogum izni 16 haftadan 24 haftaya çıkartılıyor
Bu ikili üçlü testlere çok güvenmemek lazım ben onu anladım. Sen de sıkıntı yapma bence. İnsan çok üzülüyor ama Allah korktuğumza uğratmasıngünaydın herkese iyi haftasonları ...
çarşamba günü kanamam oldu doktora gittim . düşük tehlikesi var dedi ve 5 adet iğne verdi doktorumuz . aynı zamanda 2li test sonuçlarımızda çıkmıştı onlarıda aldık ve doktorumuz risk sınırına yakın olduğunu amniyosentez yapılması gerektiğini söyledi . ama ben amniyosentez yaptırmayı düşünmüyorum şuan için önce ayrıntılı utrasona gireceğim . ense kalınlığımız ve burnumuz normal çıkmıştı ölçümlerde risk oranımız 1/289 çıktı kan tahlillerinde
Ben almayacağım gerek yok. Ana kucağı ve bebek arabası işimi görür. Zaten yaz bebeği olacak. İnce bir battaniye ile kucakta bile çok rahat taşınır. Port bebede çok terler diye düşünüyorumkızlar, ilk bebe mağazası ziyaretimizi yaptık. Kafamız daha da karışmış olarak döndük Örneğin port bebe diye birşey varmış, şimdi biz ondan almalı mıyız illa :44:Bebek arabaları için 2 model beğendik ama şimdilik beklemeye karar verdik çünkü 2013te fiyatlar düşecekmiş.
Beğendiğimiz modeller concord neo ve mamas&papas mylo ama ikincinin Türkiye'de orjinal ana kucağı kalmamış, ikisinin de port bebesi yoktu..Siz alacak mısınız port bebe?
Herkese mustlu yıllar şimdiden. 2013'ün bizim için en mutlu yıl olacağı şüphesiz. Çünkü bebeklerimiz kollarımıza gelecek inşallah. Bundan güzel mutluluk olamaz
Bu ikili üçlü testlere çok güvenmemek lazım ben onu anladım. Sen de sıkıntı yapma bence. İnsan çok üzülüyor ama Allah korktuğumza uğratmasın
Ben almayacağım gerek yok. Ana kucağı ve bebek arabası işimi görür. Zaten yaz bebeği olacak. İnce bir battaniye ile kucakta bile çok rahat taşınır. Port bebede çok terler diye düşünüyorum
Ben de bebeğime zıbın aldım zürafalı
Canım önceden de yazdım. Tek başına bir anlam taşımıyor. Üçlü olarak (beta hcg, afp ve bir hormon daha) grafiğe dökülmesi lazım, kesin sonuç o zaman çıkıyor. Doktorunla konuşana kadar bekle, telaş yapmakızlar ya üçlü test yaptıranlar afb değeri tek başına bir anlam ediyormu diğer değerlele beraber mi değerlendirilmesi gerekiyor yardımcı olunc bana epsi açıklanmamaış sdece üç değer çıklanmış
kızlar, ilk bebe mağazası ziyaretimizi yaptık. Kafamız daha da karışmış olarak döndük Örneğin port bebe diye birşey varmış, şimdi biz ondan almalı mıyız illa :44:Bebek arabaları için 2 model beğendik ama şimdilik beklemeye karar verdik çünkü 2013te fiyatlar düşecekmiş.
Beğendiğimiz modeller concord neo ve mamas&papas mylo ama ikincinin Türkiye'de orjinal ana kucağı kalmamış, ikisinin de port bebesi yoktu..Siz alacak mısınız port bebe?
günadyın meleklerimmmmmmmmmmmm bir erkekte benden inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?