2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar, ilk bebe mağazası ziyaretimizi yaptık. Kafamız daha da karışmış olarak döndük Örneğin port bebe diye birşey varmış, şimdi biz ondan almalı mıyız illa :44:Bebek arabaları için 2 model beğendik ama şimdilik beklemeye karar verdik çünkü 2013te fiyatlar düşecekmiş.

Beğendiğimiz modeller concord neo ve mamas&papas mylo ama ikincinin Türkiye'de orjinal ana kucağı kalmamış, ikisinin de port bebesi yoktu..Siz alacak mısınız port bebe?

selam kızlar nasılsınz..bu ara pek giremiyorum inşallah herkes iyidir..şöyle bi baktım sayfalara herkes iyi görünüyor..cinsiyetleride hemen hemen herkes öğrendi sanırım..
Bu arada başka bi topikte liste verilmiş..sizinde işinize yarar diye düşündüm...word e kaydettim bu yazıyı

İLK 3 AY
•5 adet esnek tulum (%100 pamuklu) ya da önden açılan pijama takımı (zıbın)
•5 adet body
•2 adet Hırka
•Yelek 4-5 adet (Yataktan kaldırıldığında kendini üşümemesi için)
•4-5 adet çorap
•5 çift eldiven
•2 patik
•3 adet kulağı kapatan başlık
•2 adet gezmeye giderken giyilmek için kıyafet
•Bebek montu
•4 adet Bebek önlüğü
•1 atkı
•Şapka: Kış için sıcak tutan ve yaz bebeği için güneş başlığı
•Kış bebeği için kar giysisi
•Mevsimine göre penye ya da polar battaniye
•Pamuklu kumaştan mendil

3-6 AY ARASI

3 aylık giysilerin küçülenleri büyük olanlarıyla değiştirilir.

6-9 AY ARASI

•Bebek artık zıbından kurtulmuştur yine bebek tulumları tercih edebilirsiniz ve artık bebeğinizi yatağa yatırırken pijama giydirebilirsiniz (3 adet pijama)
•5 adet body
•5 çift çorap
•3 adet kulağı kapatan başlık
•Mevsim kış ise tulum şeklinde kaban
•Atkı, eldiven ve yün başlık
•2 adet yelek
•2 adet hırka
•Bebek emekliyorsa 2 çift dizlik
•1 adet bornoz
•Alt ve üst eşofmanlar
•Bahçıvan pantalonlar
•Kot pantalonlar
•Etek, Elbise
•Bebek kızsa eteğin altına külotlu çorap giydirilir.
•5 adet temel kıyafet
•Satın alırken her pantalon veya etek için bir üst düşünün.
•İlk adım ayakkabısı
•Yürüyüş ayakkabısı

•9-12 AY ARASI İHTİYAÇLARI
••Bebeğinizin küçülen giysilerinin yerine yenilerini satın alın. Artık bebeğiniz hareketlenmesi arttığı için kıyafetleri daha çabuk eskiyecektir. Özellikle 2 adet eşofman altı almanızı öneririz.
•Eşofman takımları
•Bahçıvan pantalonlar (hem kız hem erkek için)

Ben sizi elestirmedim ayrica muhalefet lafini sizede etmedim,siz tecrubenizi paylastiniz ben bebegimi dogurdugumda hemen sutum geldi boyle bir sorun yasamadim ok. Guzel bizi bilgilendirdiniz saolun lutfen kendi yazdiklariniza bakin.Muhalefet lafim Onlar anlamazlar anlamakta zorunda degiller buldumcuk gibi yakistirmalar yaparlar gibi seyler yapan arkadasaydi sizinle ayni fikirde olabilir ama nedemek onlar anlamazlar ben sikildim su taraftar yazilardan.Ben ne size nede hic kimseye boyle bir yakistirma yapmadim, asla yapmamda.
Kimin avukatligini yapmisim ?O zaman sizide savunmusum sezeryaninda kotu birsey olmadigini soylerek ama kimseyide savunmadim o da ayri, bence yazilanlari birkez daha okumalisiniz.Siz kendiniz tavirli konustunuz ve benim soylediklerimi saptirdiniz.Sanki ben normal dogum olmali sezeryan kotu birsey demisim gibi sanki size yanlis olani yapmissiniz demisim gibi tavirli konustunuz, ayrica hic demedim diyedebilirim.Ablamin olayindan korktunuz sizin soylediklerinizin yaninda hicbirsey kaliyor, cocugumun hava akiminin kesilmesiyle yasamamsi mumkun olmayabilir,beyinde sorun olabilir,sakat kalabilir vb. Seyleri soyleyen bir insanin lavma ve 2. Ameliyat denmesinden korkmamasi lazim.Oluyordu falan mi dedim, inanin bildigim cok kotu hem normal hemde sezeryan hikayeleri var, eminim sizinde vardir.
Ne ben sizin fikirlerini savunmak zorundayim nede siz, ben sizi cok iyi anliyorum anladigimida belirmistim eminim sizde biliyorsunuzki bu isin asli normal sagliklisida normal bircok arastirmada dogum esnasinda kadinin temizledigi rahmin korundugu bebegin rahimden gecerken asilandigi,cigerlerinin dogum sirasinda daha hizli calisip dis dunyaya hazirlandigi vb. bunlari belirttim evet daha fazla riskli olanida normal bunuda soyledim sizede hak verdim yinede savunma tarzi degil evet haklisiniz riskli ama dogalida saglikli dedim.
Ben boylesi birseyden topikten ayrilmanizi istemem yada yorum yazmamanizdan burda birtek ben yokum, ben sizin paylasimlarinizi okuyan bir insandim bundan sonra istemezseniz benimlede konusmazsiniz.

Uzak diyarlardayim ve acim bebegiminde karni ac hatta susuz kaldik, hamileligin verdigi etkiyle zaten damak tadim yok birde guzel ulkem damak tadiyla bizi oyle bir alistirmiski yok oyle bir mutfak .Ne suyun tadi tat, nede yemeklerin hersey igrenc kokuyor hele domuz eti ve sicak sarabin kokusunu birdaha hic duymak istemiyorum.Zeytin ekmek suan sadece bunu istiyorum.
Benim karnim yok gibi sanirim 5. Aydan once cikmayacak ve kipirti namina hicbirsey yok.Cok heyecanlaniyorum ne hissedicegim konusunda hem korku hem heyecanla bekliyorum o gunu.

bugün 15. haftam bitio 15 haftayı şükürler olsun kilo almadan atlattım tartıda hala aynıyım:))) o kadar mutluyum ki anlatamam een azından hakkımı daha sonra kullancam :)))
ayrıca bugün aynada baktım kendme göbeğimin alt tarafında bi şişlik var ama çok az eskiden gazım varken karnım şişerdi yada yeni yemek yemişim gibi:)))) bebişimi gördüm çok mutluyum... sanırım 1 ay sonra hissetmeye başlarım diye düşünüorum....
ayrıca yukarıdaki liste için çok teşekkür ederim:)))

bilgiler için çok sağol canım . ben kesinlikle doktorumu değiştireceğim . kanamam var diye arayıp hastahaneye gitmişim kadın bana kayıt açtır deyip kayıt sırasına gönderiyor ve 15 dk beni kayıt sırasında bekletiyor . ALLAH korusun ben orda bebeğimi kaybedebilirim . sen önce muayeneni yap ben gider kaydımıda açtırırım ödememide yaparım . o kadar korkunun ve stresin üzerine bide 2 li test te sıkıntı var risk sınırına yakın aminyosentez yapılması lazım diyince ben iyice üzüldüm gerildim . beni rahatlatması gerekirken hala çoğunda sorun çıkarsa keşke amniyosentez yaptırsaydım demeyecekmisin diyor ...

sonrası için başka doktorada gittim sonuçları gösterdim . sonuçları gösterdim . amniyosentez yaptırmana gerek yok öyle riskin sınırda değil zaten ayrıntılı utrasona gireceksin orda herşey belli olur . gerek yok öyle bişeye dedi doktor .içim rahatladı ...

canım çok sağol ben istanbul avrupa yakasında avcılarda oturuyorum bilgileri özelden mesaj atabilirsen çok sevinirim .

Günaydın kızlarrrrr bu yenı yıl hepimize önce sağlık daha sonra huzur ve mutluluk getirsin bol bereketli bit yıl olsun inş

hadı hayırlısı olsun annesı
ya cok guzel bır duygu bılmek
ama yınede ocak sonuna kadar bekleyelım alısverıs ıcın

evet ebet hullycim inşalalh üçlümüzde temniz çıkar hepimizin inşallah %99 erkek dedi doktorumuz ama göstermedi sıpa bayağı bir uğraştırdı

Herkese mustlu yıllar şimdiden. 2013'ün bizim için en mutlu yıl olacağı şüphesiz. Çünkü bebeklerimiz kollarımıza gelecek inşallah. Bundan güzel mutluluk olamaz
Bu ikili üçlü testlere çok güvenmemek lazım ben onu anladım. Sen de sıkıntı yapma bence. İnsan çok üzülüyor ama Allah korktuğumza uğratmasın
Ben almayacağım gerek yok. Ana kucağı ve bebek arabası işimi görür. Zaten yaz bebeği olacak. İnce bir battaniye ile kucakta bile çok rahat taşınır. Port bebede çok terler diye düşünüyorum

Ben de bebeğime zıbın aldım zürafalı

kızlar ya üçlü test yaptıranlar afb değeri tek başına bir anlam ediyormu diğer değerlele beraber mi değerlendirilmesi gerekiyor yardımcı olunc bana epsi açıklanmamaış sdece üç değer çıklanmış

Canım önceden de yazdım. Tek başına bir anlam taşımıyor. Üçlü olarak (beta hcg, afp ve bir hormon daha) grafiğe dökülmesi lazım, kesin sonuç o zaman çıkıyor. Doktorunla konuşana kadar bekle, telaş yapma

günaydın kızlar esracım hayırlı olsun o değil de bir tek ben kaldım heralde şaka maka çarşamba öğrenebilirim inşallah

ben portbebe almayı düşünmüyorum. ana kucağı bizim için yeterli olacaktır diye düşünüyorum canım. portbebeyi kaç aya kadar kullanabiliriz ki.. hem bizim bebeklerimiz yaz ayı bebekleri olacak kısmetse o kapalı şeylerde daralabilirler içinde uyuduğunu düşündüm de o sıcakta ben şimdiden daraldım :) ve tutma yerleri de çok güvenli gelmiyo bana. ama kullananı da gördüm hastanede sağlık ocaklarında :) bebek arabası ve ana kucağı bana yeterli geliyor.

günadyın meleklerimmmmmmmmmmmm bir erkekte benden inşallah

hayırlı olsun canım benimde oğluşum olacak doktorumuz %90 dedi

yeni yılın ilk yarısını hamilelik heyecanıyla ikinci yarısını annelik heyecanıyla geçireceğiz. umarım tüüüm yılı sevdiklerimizle sağlıkla geçiririz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…