2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
canım benim inşallah güzel sonuçlar alırsın hepimizinde bebeği sağlıklıdır senin risk sonucun neydi

Sağol Esracığım.. İnşallah tüm melekler sağlıklıdır. Benim durumum biraz farklı. Genetik bir hastalığım var. O yüzden bebek zaten özel genetik test ve tüp bebek yöntemi ile oldu. Ama bu genetik testin de yanılma ihtimali varmış. O yüzden bebeğin sağlıklı olduğunu teyit etmek için plesantadan parça alıp tekrar genetik teste gönderdiler. Onun sonucunu bekliyorum. Ayrıca tedbiren down sendromu vs için kromozomlara da bakacaklar. 2'li 3 'lü test yaptırmadım ben.

dusunceni begendim ortak hesaba para biriktirme olayini.benimde en kisa zamanda bunu yapmam lazim.bizim ailelerdende bir destek gelecegini hic sanmiyorum.beklemiyorum da acikcasi.sadece ki insallah bebek dogdugu zaman sinir strese sokmazlar beni.kayinvalidemden ciddi performans bekliyorummdaha simdiden bebegin adina karismaya calisiyor.hatir koyuyor falan filan..hos degil yaâaaasinir bozucu

merhaba arkadaşlar;

Topiğin baştan beri sessiz takipçilerindendim... Dün bebeğimizin cinsiyetini öğrendik minik bir prensesimiz olacakmış sizinle paylaşmak istedim....

Cinsiyet öğrenen arkadaşları tebrik ederim

Benim başım bazen çatlarcasına ağrıyor. İlaç içmedim hiç ama çok zorluyor gerçekten. Grip başlangıcı sanıyordum önceden ama değilmiş. Olabiliyor demek ki.
cut-off değerinin altıda yazıyor risksiz bölgede
Sorun yok o zaman canım içini ferah tut

merhaba arkadaşlar;

Topiğin baştan beri sessiz takipçilerindendim... Dün bebeğimizin cinsiyetini öğrendik minik bir prensesimiz olacakmış sizinle paylaşmak istedim....
hayirli olsun.butun cinsiyet ogrenen arkadaslara tebrikler.insan yol kateddigini anliyorbana ogle gelmisti.
bizimde 4 lu tarama sonucumuz normalmis.sukurler olsun.darisi herkese

inşala balım inşallah çok sağol taaa haftaya çarşambaya dönücek

bunun egoyla alakası yokki yani nasıl bağladın oraya oda soru soruyordur cevap alamıyordur yazılar sadece beğenilip geçiliyordur anlıyorum çünkü aynısı bende yaşıyorum bende geri çektim okuyorum sizleri çıkıyorum sonra ortada başka konu olabiliyor geçilebiliyor bunda yanlış birşey yok bilerek kişiye özel yapılan şeyler değil nihayetinde ama bunun egoyla veya ilgiyle alakası yok :)

Allah'ım zamanı geldiğinde bizde yaşar görürsek o günleri biz böyle kayınvalide olmayalım..
Nedir bu kayınvalide çeşitliliği, ben çok fazla görüşmüyordum zaten ama il farkından ötürü sorun olduğundan değil, en son gittiğimde artık hormonal değişikliklerden midir nedir sinir, stress oldum.. Daha da gitmem, bizimkilerde tam tersi performansa sahip, çalıştığım için maazallah bebeği baktırırım diye korkudan sormuyorlar bile..

arkadaşlar merhabalar.bizde 4 lü tarama testimizi yaptırdık inş sonuçları kötü çıkmaz.Bu arada alışveriş olaylarına başladınızmı.Çok mu acele ediyorum sizce eşim biraz daha bekleyelim diyo ama ben bakıp almak istiyorum yavrumun odasını falan .

birşey sorucam güzel anneler bu doğum izni ücretli izin hakkında bilgisi olan var mı ne olduki onaylandımı acaba cahilliğime verin valla anlamadım ortaa dolanıyor ama

Çok doğru söylüyorsun, kesinlikle doğum kolayı zoru kişinin yapısıyla alakalı. Çok da bu konuları düşünmemek herşeyi akışına bırakmak en güzeli sanırım.

insallah olmayiz boyle kayinvalideler..bizde ailelerimizden farkli illerdeyiz.ama allah basimizdan eksikte etmesin,muhtacta etmesin.esim annesinden istese bebege bakar ama ben istemem kesinlikle.belki ucretsiz izne ayrilirim maddi duruma gore artik.4 ay izin uzatilirsa gerek kalmaz gibime geliyor.gunde 3 saat sut iznide eklenince buna.insallahh harika bakicilar buluruz.isimizede gideriz

selam topigin güzel annelerii geçmişi okuyup geldim yine her zamanki çok şey konuşulmuş :124:

minikkuş bence amniyosentezi yaptırmalısın, en azından bu belirsizlikten kurtulmuş olursun. şahsen bende şu ayrıntılı ultrasondan çok korkar oldum. sanırım bebegim büyüdükçe korkularımda büyüyor :26:

süt sağma makinası bende araştırıyorum hatta başım agrıyor her yazanı okumaktan ben aventin biberon setini almıştım sanırım sağma makinasınıda avent alacagım elektrikli olandan. sadece çalışan bayanlar degil çalışmayanlar içinde çok faydalı oldugu söyleniyor. bebek ilk 3 ay güçsüz ve emerken çabuk yoruldugu için anne sütü tam sagılamıyormuş. bu durumda da süt erken kesilebilirmiş. sağma makinasıyla süt yogunken bol bol sağıp süt poşetleriyle stok yapmakta fayda oldugu söyleniyor. tabi ben söyleyenlerin yalancısıyım benim mantıgımla örtüştügü için sanırım bu yolu izleyecegim.

ben bebek arabası başta almayı düşünmüyordum hatta burdada yazmıştım ama sizi okudukça almak konusunda karar degiştirdim. bu kadar insanın bir bildigi vardır diye düşünüyorum bakalım araştırma aşamasındayım henüz.

zhd, talia ve gask

sizlere malesef düşüncenizde katılmıyorum. çünkü burda gruplaşma adına birşey hissettigimi söyleyemem. herkes bişiler yazıyor ve bildigi konularda cvplar yazıyor. herkes hergün yazma modunda da olmayabiliyor. ben bütün günü sadece okuyarak da geçirebiliyorum. hatta dün bir arkadaşımız bir öküzle evliyim yazmıştıı burda resmen koptummmm okumak bile ayrı keyif veriyor.. ben yazıyorum geçiyorum kimin ilgisini çekerse o cvp versin. yada vermesin. çokda önemli degil. amaç zaten okumanızı saglamak ve paylaşıp rahatlamak. gereksiz alınganlıklarla kendinizi boşuna üzdügünüzü düşünüyorum.

birşey sorucam güzel anneler bu doğum izni ücretli izin hakkında bilgisi olan var mı ne olduki onaylandımı acaba cahilliğime verin valla anlamadım ortaa dolanıyor ama

hayir canim onaylanmadi henuz.meclise sunuldu.ama ne zman gorusulur belirsiz.temennimiz surecin cabuk islemesi.suan icin iznimiz dogumdan once sekiz dogumdan sonra sekiz olmak uzere 16 hafta.istersen dogumdan once son 3 haftaya kadar calisabilirsin.izinlerimi dogum sonrasina aktaririm dersen.oyle yaparsan son uc haftaya kadar calisabilir raporu alman lazim doktorundan.sut iznimizde uc saat gun icinde anne bunu istedigi vakitte kullanablir.yasal hakkimiz.ucretsiz izinde 1 yila kadar alinabliyor diye biliyorum ama istersen 3 ay 2 ay parca olarakta alabiliyorsun.baska soruun varsa cevaplayabilirim.

merhaba arkadaşlar;

Hoşgeldiniz :)) Hayırlı ugurlu olsun. Benimki de %90 kız. 10 ocakta kesinleşecek inşallah. Kordon bacak arasındaydı zar zor gördü doktorumuz. Alışverişe başlarsın artık :)))

Ben genelde krem, temizleyici olarak biodermayı kullanılıyorum, cilt doktoru tavsiye etmişti (hamilelikten önce). Çatlaklar için mustela, hatta gratisten organik bir şampuan aldım şampuan olarak da onu kullanıyorum (paraben içermiyormuş).
Benim ikili test sonucum düşük riskte çıktığı için doktorum diğer testlere gerek duymadı. Fakat ben dörtlü tarama testini yaptırmayı düşünüyorum. Bu arada ikili testin güvenlirliği % 90 larda, üçlü testin güvenilirliği % 60- 70 lerde, dörtlü testin ise % 80 lerdeymiş. bu yüzden dörtlü tarama testi bence daha uygun.

Çalışan anne adayları, hatırlatmak istediğim bir konu var. Bildiğiniz üzere doğum iznine çıktığımızda paramızı sgk'dan toplu olarak alıyoruz izin bitiminde. Şayet maaşınız ile ssk priminizin tutarı farklı ise (hani bazı şirketler sigortayı asgari ücretten gösteriyor ya) devletten aldığınız para ödenen piriminiz ile doğru orantılı olacak. Aranızda umarım böyle çalışan yoktur ama varsa da hatırlatmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…