benimde ilk kez dün akşam başıma geldi bu baş ağrısı dayanılmayacak derecedeydi saat 6 dan 11:30 a kadar sürdü ne yapacağımı şaşırdım bir haftadır benimde tansiyonum düşük acaba nedeni o mudur? ben akşam belki kafein iyi gelir diye düşünüp gecenin 11buçuğunda türk kahvesi yapıp içtim yarım saat sonra başım gerçekten geçti ama tesadüfmüydü bilemem :))
kızlar kaç tane hastane çıkışı falan almayı düşünüyorusunuz çok kaliteli mi alıcaksınız böyle 100 150 liklerden ya da ilk hastane için biraz daha normalinden mi ben bi adet 20 li 2 adet de 5li takım almayı düşündüm ama fiyatlar maşallah baya vardı
Bugün Çapa'da randevumuz vardı genetik uzmanlıktan danışmanlık hizmeti aldık, amniyosentez önermiyoruz önce ultrasonla bakabiliriz dedi..
3'lü testin güvenilirliği olmadığı için ultrasonda bakmadan amniyosentez yapmıyorlar.
Detaylı ultrasona girdik bebeğimiz iri bir bebek ölçümü de 19 haftalık çıktı.. Daha önceki ölçümlerimiz tutarsız olduğu için üç kez kafasını ölçtüler, vücuduyla uyumlu iri bir bebek..
Ancak hiperekojen bağırsak ve hidronefroz olmak üzere iki ayrı anomalimiz çıktı..
Ense kalınlığı, burun kemiği diğer bütün bulgular normal..
Hiperekojen bağırsak; bağırsağın istenilen kadar şeffaf olmaması, renginin bir nebze de olsa parlak olması ki bu down sendromlu bebeklerde olabiliyormuş, sağlıklı bebeklerde de olabilir ancak nadir görülür dediler.
Hidrenefroz böbrekte sol tarafın çapı 6 mm sağ taraf 4 mm bu da down sendromlu bebeklerde olabilecek bir ayrıntı..
Doğal olarak bunların hepsi riski arttırıcı etken ama kesin değil, kesinlik için amniyosentez şart dediler.
Ben de amniyosenteze karar vermeden önce Recep Has'a haftaya salı gününe ve Rıza Madazlı'dan cuma gününe randevu aldım.
Hangisine gideceğime henüz karar vermedim, görüşlerinize de ihtiyacım var. Karar verince diğerinin randevusunu iptal ederim.
Direkt gidip amniyosentez mi olsam acaba diye de düşünüyorum..
Ya aslında onu da merak ediyorum bazı yerlerde bebeği yıkayıp hemşireler giydiriyolar diyorlar ama yıkanmamalıymış bebek diye de biliyoruz hastaneye bi iyisinden bi normalinden götürürüz belki o zaman duruma göre verir artık anannesi :) daha çok erken aslında da zaman çabuk geçiyo ya nerdeyse 5 aylık oldukcanım ilk hastanedeki kıyafetleri çok özel olmasın diyolar bebek yıkanmadığı için o canım kıyafetler batıyor resmen eve gelip bebeği yıkadıktan sonra güzel ve özel olanını giydirirsin hastane için şöle 50 60 liralık bişey uygun bence ben öle almayı düşünüyorumtabii gösteriş herzaman var ee kızız nede olsaaa
bildigim kadarıyla:
tek gebelik yasıyorsun ucretsiz izin dogumdan 8hafta önce 8hafta sonra olmak kaydıyla 16 hafta (cogul gebelikte 10hafta once 8hafta sonra) her hafta doktor raporu ile 8 haftayı dogum sonrasina bırakabiliyorsun en azından bizim sirkette son 2 haftaya kadar gucu yeten herkes calisiyor. Raporu devlet hastanesinden alınması gerek.
Ucretsiz izin ise 16 hafta (cogul gebelikte 18 hafta) uzerine 24 hafta (6 ay)
kızlar kaç tane hastane çıkışı falan almayı düşünüyorusunuz çok kaliteli mi alıcaksınız böyle 100 150 liklerden ya da ilk hastane için biraz daha normalinden mi ben bi adet 20 li 2 adet de 5li takım almayı düşündüm ama fiyatlar maşallah baya vardı
ben 2 adet almayı düşünüyorum 20 li bide 10lu ilk giyeceği olacağı için çok çok kaliteli olmasını istiyorum:26:
yavrucuğumun cildi tahriş mahriş olurda kıyamaz annesi ona
Ya aslında onu da merak ediyorum bazı yerlerde bebeği yıkayıp hemşireler giydiriyolar diyorlar ama yıkanmamalıymış bebek diye de biliyoruz hastaneye bi iyisinden bi normalinden götürürüz belki o zaman duruma göre verir artık anannesi :) daha çok erken aslında da zaman çabuk geçiyo ya nerdeyse 5 aylık olduk
günaydın kızlar, 17 saatlik yoldan geldim. İş için uçak olmayan bir ile gitme zorunda kaldım ama hallettim. Bulantılarım neredeyse tamamen geçti, meğer bu kalanlar strestenmiş. Bakalım yine olacak mı..Gittiğim yerde herkes bebeğin hareketlerini sordu, maalesef benim sıpada daha tık yok...sizde durumlar nasıl? benim haftalarda olup hissetmeyen var mı?
Kızlar mahrem bir soru olacak ama merak ediyorum ya eşlerinizle ilişki durumlarınız nasıl eskisi gibi mi devam ediyor yoksa artık daha az mı, ben bebişe bi şey olacak diye korkuyorum ama eşim maşallah hiç korkmuyor normalde çok duyarlı bebişe ben hapşursam bile dikkat et diyo da bu konuda niye böyle anlamıyorum bi şey olmaz ben araştırdım diyor
kızlarr nasılsınız 1 haftadır rapor almıştım evde keyif çatıyodum bugün işe başladım sabah erken kalkmak öyle zor geldi ki anlatamam buarada biraz alakasız olacak ama size bişey söyliycem ben eşimin kızmasına rağmen evde gizli gizli suda ve normal doğum , sezeryan doğum videoları izledim ödüm koptu ağlaya ağlaya izledim bu korkuyu nasıl atıcam bilemıyorummmkeşkem izlemeyeydim aranızda suda doğum izleyen varmı hiç ?
İki haftadır başım ağrıyor hafif ama sızlıyor,iki gündür çekilmez çile halindeGece yarısı başım ağrıyor diye uyanıyorum,uyuyamıyorum beynim çatlıycak.
Tansiyonumu ölçtürdüm az önce 9-5 çıktı, düşük dedi, minoset içtim.
Ne yapıcam ben böyle....
Başı ağrıyan var mı aranızda....
zhd, talia ve gask
sizlere malesef düşüncenizde katılmıyorum. çünkü burda gruplaşma adına birşey hissettigimi söyleyemem. herkes bişiler yazıyor ve bildigi konularda cvplar yazıyor. herkes hergün yazma modunda da olmayabiliyor. ben bütün günü sadece okuyarak da geçirebiliyorum. hatta dün bir arkadaşımız bir öküzle evliyim yazmıştıı burda resmen koptummmmokumak bile ayrı keyif veriyor.. ben yazıyorum geçiyorum kimin ilgisini çekerse o cvp versin. yada vermesin. çokda önemli degil. amaç zaten okumanızı saglamak ve paylaşıp rahatlamak. gereksiz alınganlıklarla kendinizi boşuna üzdügünüzü düşünüyorum.
ayyy yesinler senin yavrunuuuu
Kızlar mahrem bir soru olacak ama merak ediyorum ya eşlerinizle ilişki durumlarınız nasıl eskisi gibi mi devam ediyor yoksa artık daha az mı, ben bebişe bi şey olacak diye korkuyorum ama eşim maşallah hiç korkmuyor normalde çok duyarlı bebişe ben hapşursam bile dikkat et diyo da bu konuda niye böyle anlamıyorum bi şey olmaz ben araştırdım diyor
bildigim kadarıyla:
tek gebelik yasıyorsun ucretsiz izin dogumdan 8hafta önce 8hafta sonra olmak kaydıyla 16 hafta (cogul gebelikte 10hafta once 8hafta sonra) her hafta doktor raporu ile 8 haftayı dogum sonrasina bırakabiliyorsun en azından bizim sirkette son 2 haftaya kadar gucu yeten herkes calisiyor. Raporu devlet hastanesinden alınması gerek.
Ucretsiz izin ise 16 hafta (cogul gebelikte 18 hafta) uzerine 24 hafta (6 ay)
senin yavrunuda
ee o gün gittin mi canım alışverişe
Bizde 4 aydır o iş yok valla
doğuma kadarda yapmayı düşünmüyoruz
biraz önce doktordan geldim.. bi hafta önce gitmiştim cinsiyetini göstermemişti ve eşimle birlikte meraktan çatlamayalım diye bugün baska bi doktora gittik.. =))yoksa 15 ocak a kadar beklememiz gerekiyodu.. veee doktor erkek dedi .. kız desede bişey değişmiicekti tabii sadece öğrenmiş olmak beni çoook mutlu etti.. hele benim kocamı görseniz bir şişti bir şişti sormayın .. ben biliyordum zaten deyip duruyor =)) yaaaaa çokk mutluyuummmmmmmmmmmm
cnm gitmez olur muyum gittimmaynı akşam girmedim sanırım ertesi günlerde de tatil rehaveti yazamadım.
canım ikeadan dolabını, karyolasını ve şifonyerini aldımhalı baktım hiç biyerde istedigim gibi bulamadım. biberon setini ve emziklerini aldım (2.ad)
üstüne başına yine bişiler aldım. stor perdesini almıştım zaten üstüne ince tül gibi bişi baktım.. onuda begendim bi yerde sanırım gidip alacagım.
dönence ve aplik ve cibinlik baktım onlarıda aldım. birtek karyola içine yatagı kaldı ona fırsatım olmadıı. işte almam gereken nerdeyse benle ilgili şeyler kaldı.
süt sağma pompası, süt saklama kapları, gögüs ucu krem iç çamaşırı gecelik gibi şeyler..
işte bir yandan burda sizi takip ederken diger yandan internetten onlara bakıyorummm
alın benden de o kadar, bende artık pek kimseye yorum yazmıorum, bazen kendi kendime konuştuğumu hisediyorum,
bikaç kişi gruplaşmış kendi arasında konuşuo,
nasıl iş bu ben anlamadım,
aynen valla bende hamilelik takvimi için giriorum artık,
insanı soğuttular...
zhd, talia ve gask
sizlere malesef düşüncenizde katılmıyorum. çünkü burda gruplaşma adına birşey hissettigimi söyleyemem. herkes bişiler yazıyor ve bildigi konularda cvplar yazıyor. herkes hergün yazma modunda da olmayabiliyor. ben bütün günü sadece okuyarak da geçirebiliyorum. hatta dün bir arkadaşımız bir öküzle evliyim yazmıştıı burda resmen koptummmmokumak bile ayrı keyif veriyor.. ben yazıyorum geçiyorum kimin ilgisini çekerse o cvp versin. yada vermesin. çokda önemli degil. amaç zaten okumanızı saglamak ve paylaşıp rahatlamak. gereksiz alınganlıklarla kendinizi boşuna üzdügünüzü düşünüyorum.
benim kanaatim ise yine zeynoya katılmakla beraber,çoğu arkadaşımız yoğunluğu nedeniyle geçmiş sayfaları okuyamıyor yada okumak istemiyor.o an ne konuşuluyorsa o muhabbete katılıyor.bunun içinde geçmişi okumayan arkadaşlarımız çoğunlukta olduğundan mesajlar gözden kaçabiliyor.buna kırılmamamız gerek.ben şahsen ilk günden itibaren topicteyim ve inanın bir sayfayı bile atlamadan okuyorum,vaktim var.ve müsaidim çünkü.hemde zevk alıyorum:)geçmişi okuyanlar olarak azınlıkta ve o konu hakkındada bir fikirleri yok ise soru soranların cevap alamaması kadar doğal bişey yok.gerçekten samimiyetle soruyorum,bundan şikayetçi olanlar gerçekten bütün topiği okuyorlar mı?
biraz önce doktordan geldim.. bi hafta önce gitmiştim cinsiyetini göstermemişti ve eşimle birlikte meraktan çatlamayalım diye bugün baska bi doktora gittik.. =))yoksa 15 ocak a kadar beklememiz gerekiyodu.. veee doktor erkek dedi .. kız desede bişey değişmiicekti tabii sadece öğrenmiş olmak beni çoook mutlu etti.. hele benim kocamı görseniz bir şişti bir şişti sormayın .. ben biliyordum zaten deyip duruyor =)) yaaaaa çokk mutluyuummmmmmmmmmmm
şimdilik böyle sanırım ücretsiz izin istediğimiz kadar alabiliyor muyuz ki acaba birde şeyi merak ediyorum muhtemelen erken doğum felan olmazsaa tanmadan önce doğurucam en fazla 3 hafta gibi gözüküyor şimdilik peki atandıktan sonra izin kullanabiliyomuyum ki çocuk daha 3 haftalık olucak yani öyle br durumda bildiğim kadarıyla çocuğun haftası düşülüyor ve geri kalanı veriliyor diye biliyorum ama nasıl olur ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?