2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Daha şu an onaylanmadı ama 24 haftaya çıkacağı kesin deniliyor

biz doğurana kadar acaba onaylanır mı şimdiki izin 16 hafta 8 hafta artması çok çok iyi olacak bizim için çocuklarımızla biraz daha fazla zaman geçirebilicez en azından öyle birşey olursa BOREALİS 16 hafta evet canım :) tik ederim demekki hala onay aşamasında gerçi onaylanınca yankılanır heryerde paylaşılır diye tahmin ediyorum

Hoşgeldiniz :)) Hayırlı ugurlu olsun. Benimki de %90 kız. 10 ocakta kesinleşecek inşallah. Kordon bacak arasındaydı zar zor gördü doktorumuz. Alışverişe başlarsın artık :)))

teşekkür ederim :)) aslında benim doktorum da biraz garantici bebeğimiz kız ama yinede kesinleştirmek için bir sonraki kontrolü bekleyelim dedi, yani yüzde yüz kız demedi ama benim içime doğuyor kızım olacak:)) dün doktordan çıkar çıkmaz bişeyler aldım zaten zor sabrediyordum:))

oooo onaylaninca yikilir ortalik merak etma canim.ana haber bulteninden tut butun haber siteleri manset yapar emin ol.resmi gazetede ciktigi an bitmistir olayy

oooo onaylaninca yikilir ortalik merak etma canim.ana haber bulteninden tut butun haber siteleri manset yapar emin ol.resmi gazetede ciktigi an bitmistir olayy

kesinlikle :):):):):)):):) yakında belli olur sanıyorum ama olucak gbi herkes kesin bakıyor fox tada heberi çıkmış bugün müjde diye :)

papatya ispanyol markasi jane var. rider by jane modeli cok guzel bir travel sistem burda 1700 tl civari ama ispanyada belki cok ucuza bulabilirsin uretimi ispanya

ysmc, seni eklemeyi unutmuşum ama teşekkür ederim cevabınız için.. Dün baya bir araştırdıktan sonra çok uçuk kaçık birşey almamaya karar verdim. Bu tamamen tercih meselesi ve biraz da maddi düşünceler. Belki de araba konusunda çok fazla aşmama gerek yok diye düşünüyorum. İyi yorumları olan ama ekonomik olan bir modelde karar kılacağım. Hoş bir de gözüme nuna pepp diye bir araba takıldı. Çok küçü, kompakt hale gelebilen gzel görünümlü bir araba. Aman aman hafif değilmiş galiba ama baston olmasını da beklemiyorum zaten baston tipi almadıktan sonra... Tek eksiği hakkında yorum bulamadım türk sitelerinde. Yabancı değerlendirmeler falan var genelde. Bir de canlısını gidip göreyim diyorum. En olmadı chicco nun Simpli City si elde var bir...

ben 15.haftada hissetim ama zayıf birisiyim ve zayıflar daha erken hissedermiş.birden olmayan göbeğim kocaman oldu bide

Ben de minyonumdur. Herkes soruyor hissediyor musun diye ama henüz bir kıpraşım yok bebişten. Annem "anasına çekmiştir" diyor, ben de geç kıpırdamışım ki annem baya baya zayıfmış... Uyuyor mu acaba karnımda sürekli annesi gibi napıyor merak etmelerdeyim. Hayat365 seninki kız mı canım, kızlar geç hissedilirmiş genelde derler. Belki seninki öyle olmadı mı acaba?

Sivilce problemi erken haftalardan beri bende de var. Ergen suratı kadar yağlı büyük büyük olmasa da, bir sürü sivilcem var, kırmızı kırmızı. Kimi zaman şişiyor büyüyor, sonra geçiyor, başka başka yerlerde başkaları çıkıyor. Ama özel hiçbirşey yapmıyorum normal, yüzümü temiz tutmak dışında. Zaten normalmiş de çünkü ilk kontrollerimden birinde doktora bunu sormuştum. Benim yüzümde çünkü ergenliğimde bile böyle sivilce problemi olmamıştı. Kızçe güzelleşecek diye annesine yaptığına bak

Benim kendi ailem de asla bu konuda bana birşey düşürmezler. Ne gerekiyorsa yaparlar. Bir ihtimal ilk (en azından) iki hafta annemde kalabilirim. Onun buraya gelmesindense benim gitmem herkes için daha hayırlı olur gibime geliyor. Eşim ne der bilemiyorum ama sonuçta o süreçte bebekle benim rahatım daha önemli olacak. Bir de bütün insanları beylikdüzüne toplamak olayı var ikide bir. Bütün insanlar dediğim yani sonuçta annem yalnız değil, herkesin düzenini bozmamak adına, bir tek benim gitmem makul gibi geliyor. Bu süreçte de eminim ki hiçbirşeyimden şikayet etmezler ve ne gerekiyorsa yaparlar. Bu demek değilki biz eşimle feraha çıktık, ohh ama sonuçta problem olmaz anlamında konuşuyorum.

Şimdiye kadar da annem herşeyini yapıyor sağolsun ve bize henüz hiçbir masrafı olmadı bebeğimin. Annem mendillerini, hastane çıkışını, badilerini, tulumlarını, kıyafetlerini, battaniyesini, yastığını, yorganını vs vs vs herşeyini aldı ve alıyor. Nevresim takımını alacakmış, pikesini dikecekmiş, örgülerin binibir çeşit, yine örgü battaniyeleri yapıldı. Benim lizözüm örüldü, lohusa pijamam alındı bir tane... Neyse kısacası annem pek birşey düşürmüyor bana. Çünkü bizde bu tarz şeyler yapılır. Bebek bohçası gider ailedeki herkesten, herşeyiyle yapılır bebeğe. Burada memeleketteki kadar akrabamız yok tabii ama annem saolsun hiçbirşeyini sakınmıyor. Bana bırakmıyo, ben sadece beğeniyorum :) Tabii benim de alışveriş için çıkacağım zaman olacak, alacaklarım da. Ama sanki şimdi düşününce büyük olarak bir bebek arabamız olacakmış gibi geliyor. Ben oda da yapmayacağım ilk etapta, ne zaman yaparım bilmiyorum. Beşik alacağım yalnızca... Henüz kayınvalidem birşey yapmadı tabii, yapacak mı, ne yapacak, ne kadar yapacak hiçbir fikrim yok. Çok hevesli mi değil mi onu da bilmiyorum, en azından bana pek çaktırmıyor.

Benim başım ağrıyor evet ama aslında daha çok eğer o gün evden dışarı çıkmışsam ağrıyor. İlaç da alamıyorum, başım çatlayaaa çatlayaa, beynim zonklaya zonklaya geçmesini bekliyorum. Çok beter birşey, benim migren başlangıcım vardı zaten mideme falan da vuruyordu, şimdi çok beter birşey oldu ama idare ediyoruz. Ne kadar ilaç içilebilir dense de içime sinmediği için şimdiye kadar hiçbirşey içmedim, çektim, geçirdim bir şekilde sonunda... Mide bulantılarımı, kusmalarımı da böyle çekmiştim zaten. İçemiyorum nedense, bir türlü rahat edemiyorum...

ben varım 4 gündür başım ara ara ağrıyo. hatta yılbaşı akşamı kafamı zor tutabildim 00.15 te yataktaydım minoset aldım ama hala ilaç kullanmak istemiyorum.

ben bir kaç hafta daha bekleyeceğim cinsiyetten emin olmak açısından. erken değil bence çünkü bir sürü ihtiyacı var şurda kaç ay ahar rahat dolşacağız ki :)
bebeklerimizin hepsini bir seferde halletmek biz hamileleri yorar hem de maddi açıdan bir anda yığılma olabilir o yüzden bence iyi yapmışsın canım.

bu soruyu görünce benimde aklıma bir soru sormak geldi. özel bir kurumda çalışıyorum ama 7. ya da 8. ayımda işten çıkacağım çıkacağımı çalıştığım yer biliyor ama ben doğum hakkından yararlanmak istiyorum 4 aylık paramı almak istiyorum ama şirket benim yerime birini bulmuş olacak. bir de şirket doğum parası veriyomuş sanırım bununla ilgili bilgisi olan var mı?
aranızda benim gibi yapacak olan var mı

Canım inşallah sonuçların güzel çıkacak..her işte bir hayır vardır, sınanıyoruz bir şekilde.. emin ol nasıl tüp bebekler kıymetli bebeklerse biz bu yaşadığımız endişelerle bebeklerimize öyle kıymet vericez..

Canım senin riskin yüksek değildi zaten, sınıra yakın diye belki doktor yönlendirmiştir çünkü doktorlar kesinlikle bu konuda riske girmek ya da sorumluluk almak istemiyorlar bir yer de haklılar da çünkü çok hassas bir konu.. Gebeliğini sonlandırma ihtimalini düşünmüyorsan zaten gerek yok amniyosenteze belki karşına çıkacak durum için hazırlıklı olmak adına yaptırabilirsin ama sanırım ona da hazırlıklısın.. Sen bebeğine inanıyorsan başka bir şeyin önemi yok zaten umarım sağlıkla kucağına alırsın mis kokulu bebeğini..

Ben pazartesi günü için amniyosentez randevusu aldım Çapa'da bir Doçent var bu konuda çok iyi dedikleri Recep has Atıl yüksel gibi isimlerle aynı kadroda çalışmış ona yaptıcam...
Genetik uzmanı zaten hem danışmanlık hizmeti veriyor hem de süreci takip ediyor, ayrıca oradaki bir riskli gebelik uzmanıyla da görüşme yapmak istiyorum.
Çok sorduk soruşturduk hem doktor çevresinden hem de tanıdık bildik insanlardan bu konuda en iyi yerin Çapa olduğunu söylediler zaten bu konudaki önemli isimler hep buradan çıkma..
İşte biraz avuntu, biraz soğukkanlılık, biraz panik halinde elimizden geleni yapıcaz..

benimde ilk kez dün akşam başıma geldi bu baş ağrısı dayanılmayacak derecedeydi saat 6 dan 11:30 a kadar sürdü ne yapacağımı şaşırdım bir haftadır benimde tansiyonum düşük acaba nedeni o mudur? ben akşam belki kafein iyi gelir diye düşünüp gecenin 11buçuğunda türk kahvesi yapıp içtim yarım saat sonra başım gerçekten geçti ama tesadüfmüydü bilemem :))

canım işllah güzel haerler alırsın Allah endişeleiiboşa çıkarsın Rabim hepimiz sağlıklı bebişlee kavualım

amin canım İNŞALLAH hepimiz sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza alırız . İNŞALLAH sende güzel haberlerle geleceksin canım

hamilelikte doktorum genellikle tansiyon yukselir demisti. Ama dusmesi de normal sonucta enerjin dusuyor. Doktorunla konus bence. Gecmis olsun.

Benimki de tam tersi pek orali olmuyor :) haftada bir arayip esimle konusuyor bana selam soyluyor. Doktor kontrolumu bildigi zaman da gittiniz mi nasilsin die beni alior telefona. Ama benimkiler izmirde ondan herhalde bi de rahat insanlar bogmuyorlar. İsim konusunda sadece tunc, alp, burc gibi zor ve tek heceli olmasin gibi bi tercihleri var.

Arkadasa egolu demedim, insanların egosu var bunu herhalde hepimiz kabul ederiz. Kendisi ile ilgilenilmeyince insanlarin alinmalari, kirilmalari cok normal, insanlik hali. Yoksa bu alinmalarin baska aciklamasi olamaz. Cevabi olanlar sorusuna cevap verdi bence, en azindan ben verdim kac aylik hamileyim sizce sorusuna :)

Marissa34 haklısın canım.bende senin gibi düşünüyorum ufaktan başlayacağım inş bende.aldıkçada paylaşım yaparım,sizlerde paylaşın ki birbirimizin eksik bildiklerini tamamlama şansı bulalım.

kızlar 3 lü tarama sonucum bugün çıktı değerleri yazıyorum aslında herkes yazarsa süper olur bence

trisomy-21 (1: 7137)
yaş riski ( 1: 1019)

cut off değerinin altında bu değer risksiz bölgede bulunmaktadır yazıyo yani temiz heralde doktorum yoktu 3 buçuk gibi konuşucaz siz ne diyosunuz ???

birşey sorucam güzel anneler bu doğum izni ücretli izin hakkında bilgisi olan var mı ne olduki onaylandımı acaba cahilliğime verin valla anlamadım ortaa dolanıyor ama
bildigim kadarıyla:
tek gebelik yasıyorsun ucretsiz izin dogumdan 8hafta önce 8hafta sonra olmak kaydıyla 16 hafta (cogul gebelikte 10hafta once 8hafta sonra) her hafta doktor raporu ile 8 haftayı dogum sonrasina bırakabiliyorsun en azından bizim sirkette son 2 haftaya kadar gucu yeten herkes calisiyor. Raporu devlet hastanesinden alınması gerek.
Ucretsiz izin ise 16 hafta (cogul gebelikte 18 hafta) uzerine 24 hafta (6 ay)

canım sigortanın öle saçma bir sistemi var kii primleri maaşından yatan anne adaylarımız bile tam maaş olarak alamayacaklardır rapor paralarını mutlaka çalıştıkları yerden aldıkları aylıktan daha düşük olucaktır bunu bilin bende bu bilgiyi paylaşmış olayım
çalıştığım yerde sigortalılarla ilgilendiğim için sigorta konusunda biraz bişeyler bilirim.

Canım benim bebişim PGT 'li tüp bebek zaten Annesinin kıymetlisi o PGt li tüp bebek olduğu için benim doktorlarım da daha çok titizleniyor. Bebeğim Allah'ın izniyle sağlıklı doğarsa benim gibi genetik hastalığı olan birçok kişiye ümit olacağım. O nedenle tüm testleri yaptırıyoruz. İnşallah da sonuçlar iyi çıkınca içimiz rahat bir şekilde yolumuza devam edeceğiz..

Senin de amniyo yaptırma kararına sevindim. Bence çok doğru bir karar verdin. Amniyonun korkulacak bir yönü yok. İşinin ehli, profesyonel ellerde yapılırsa hiçbir riski de yok. Korkma. Bence sen bebeğinin sağlıklı olduğunu haberini de alıp ; rahatça hamileliğine devam edeceksin. İnan bana 9 ay bu stresi yaşaman bebeğine daha fazla zarar verir... Senin için dua edeceğim canım.

kızlar kaç tane hastane çıkışı falan almayı düşünüyorusunuz çok kaliteli mi alıcaksınız böyle 100 150 liklerden ya da ilk hastane için biraz daha normalinden mi ben bi adet 20 li 2 adet de 5li takım almayı düşündüm ama fiyatlar maşallah baya vardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…