hayir canim onaylanmadi henuz.meclise sunuldu.ama ne zman gorusulur belirsiz.temennimiz surecin cabuk islemesi.suan icin iznimiz dogumdan once sekiz dogumdan sonra sekiz olmak uzere 16 hafta.istersen dogumdan once son 3 haftaya kadar calisabilirsin.izinlerimi dogum sonrasina aktaririm dersen.oyle yaparsan son uc haftaya kadar calisabilir raporu alman lazim doktorundan.sut iznimizde uc saat gun icinde anne bunu istedigi vakitte kullanablir.yasal hakkimiz.ucretsiz izinde 1 yila kadar alinabliyor diye biliyorum ama istersen 3 ay 2 ay parca olarakta alabiliyorsun.baska soruun varsa cevaplayabilirim.
Daha şu an onaylanmadı ama 24 haftaya çıkacağı kesin deniliyor
Hoşgeldiniz :)) Hayırlı ugurlu olsun. Benimki de %90 kız. 10 ocakta kesinleşecek inşallah. Kordon bacak arasındaydı zar zor gördü doktorumuz. Alışverişe başlarsın artık :)))
bence çok güzel değerin
cok saol canimay canım hayrlıuğurlu olsun inşallah
biz doğurana kadar acaba onaylanır mı şimdiki izin 16 hafta 8 hafta artması çok çok iyi olacak bizim için çocuklarımızla biraz daha fazla zaman geçirebilicez en azından öyle birşey olursa BOREALİS 16 hafta evet canım :) tik ederim demekki hala onay aşamasında gerçi onaylanınca yankılanır heryerde paylaşılır diye tahmin ediyorum
oooo onaylaninca yikilir ortalik merak etma canim.ana haber bulteninden tut butun haber siteleri manset yapar emin ol.resmi gazetede ciktigi an bitmistir olayy
papatya ispanyol markasi jane var. rider by jane modeli cok guzel bir travel sistem burda 1700 tl civari ama ispanyada belki cok ucuza bulabilirsin uretimi ispanya
tabii esyan cok yoksa dusunebilirsin yurtdısından getirme arkadasın dedigi gibi bi de ustune extra bagaj oder astarı yuzunden pahalıya gelir. ben 2 geceliğine gidiceğim icin kucuk cantam olcak o yuzden alirim diye dusundum. ana kucagını almayacagım onun dısında araba 7.7 kg cıvarında sanirim
ben 15.haftada hissetim ama zayıf birisiyim ve zayıflar daha erken hissedermiş.birden olmayan göbeğim kocaman oldu bide
[sıze=2]
günaydın kızlarrrrr bişey sorucam benim suratımda çok ciddi bir sivilce problemı var sizlerde de oldumu olduysada ne yaptınız ne kullandınız hamıle kaldıktan sonra arttı normal temizleyici jel tonık krem felan kullanıyorum ama yıne aynı malesef[/sıze]
Bence ilk 40 günlük süreçte karşılayan aileler vardır.Çünkü, herkes farkında artık herşeyin,biz çalışmıyor olucaz eve tek maaş girecek bir de üzerine tek bir kişinin üzerine yüklenilmez maddi açıdan o süreçte.. Benim ailem en azından öyle yapmaz kesinlikle diye düşünüyorum. Kıyamam ben zaten eşime, herşey tam olsun diye çırpınır parasal sorunuda olursa içten içe yer bitirir kendini kimseye birşey demez. Ortak hesabımız var bizimde bende o hesaba atmaya başladım paraları,çok fazla harcayan biri değilim ama daha da kısıp doğum ve sonrasını rahat geçirmeliyiz.
Bebişime oda yapmıycaz şu süreçte çünkü çocuk odası diye tabir ettiğimiz küçük odada iki tane tek kişilik bazamız var, sadece taşınabilir beşik alıcaz bir de yaz bebeği olacaklarından çok fazla zıbına ihtiyacımız olacak..Yani bizim çoooooook büyük masrafımız yok gibi duruyor şimdilik.
Sadece mevlüdüne çok özeniyorum bebeğimin. Buzdolabı süsleri, biblolar, kokulu yasin, küçücük gül suları:)düşünce çoooooooook...
İki haftadır başım ağrıyor hafif ama sızlıyor,iki gündür çekilmez çile halindeGece yarısı başım ağrıyor diye uyanıyorum,uyuyamıyorum beynim çatlıycak.
Tansiyonumu ölçtürdüm az önce 9-5 çıktı, düşük dedi, minoset içtim.
Ne yapıcam ben böyle....
Başı ağrıyan var mı aranızda....
ben varımİki haftadır başım ağrıyor hafif ama sızlıyor,iki gündür çekilmez çile halindeGece yarısı başım ağrıyor diye uyanıyorum,uyuyamıyorum beynim çatlıycak.
Ne yapıcam ben böyle....
ben bir kaç hafta daha bekleyeceğim cinsiyetten emin olmak açısından. erken değil bence çünkü bir sürü ihtiyacı var şurda kaç ay ahar rahat dolşacağız ki :)arkadaşlar merhabalar.bizde 4 lü tarama testimizi yaptırdık inş sonuçları kötü çıkmaz.Bu arada alışveriş olaylarına başladınızmı.Çok mu acele ediyorum sizce eşim biraz daha bekleyelim diyo ama ben bakıp almak istiyorum yavrumun odasını falan .
Çalışan anne adayları, hatırlatmak istediğim bir konu var. Bildiğiniz üzere doğum iznine çıktığımızda paramızı sgk'dan toplu olarak alıyoruz izin bitiminde. Şayet maaşınız ile ssk priminizin tutarı farklı ise (hani bazı şirketler sigortayı asgari ücretten gösteriyor ya) devletten aldığınız para ödenen piriminiz ile doğru orantılı olacak. Aranızda umarım böyle çalışan yoktur ama varsa da hatırlatmak istedim
Canım ben 2 hafta önce CVS yaptırmıştım. Sonuçları önümüzdeki hafta alacağım. Stresli bekleyiş devam ediyor bende :18: Allah yardımcımız olsun hepimizin.. İnşallah herkesin bebeği sağlıklıdır...
günaydın minikuss . biz eşimle amniyosentez yaptırmama kararı aldık . ALLAH korusun kötü çıksa bile bebeğimizi aldırmayı düşünmediğimiz için bu şekilde karar verdik . zamanı geldiğinde ayrıntılı utrasona gireceğim. ben inanıyorumki bebeğim sağlıklı sıhhatli bir şekilde hayırlısıyla doğacak . İNŞALLAH sende güzel haberlerle gelirsin canım . içini ferah tut bebeklerimiz ALLAHA emanet
İki haftadır başım ağrıyor hafif ama sızlıyor,iki gündür çekilmez çile halindeGece yarısı başım ağrıyor diye uyanıyorum,uyuyamıyorum beynim çatlıycak.
Ne yapıcam ben böyle....
Canım inşallah sonuçların güzel çıkacak..her işte bir hayır vardır, sınanıyoruz bir şekilde.. emin ol nasıl tüp bebekler kıymetli bebeklerse biz bu yaşadığımız endişelerle bebeklerimize öyle kıymet vericez..
Canım senin riskin yüksek değildi zaten, sınıra yakın diye belki doktor yönlendirmiştir çünkü doktorlar kesinlikle bu konuda riske girmek ya da sorumluluk almak istemiyorlar bir yer de haklılar da çünkü çok hassas bir konu.. Gebeliğini sonlandırma ihtimalini düşünmüyorsan zaten gerek yok amniyosenteze belki karşına çıkacak durum için hazırlıklı olmak adına yaptırabilirsin ama sanırım ona da hazırlıklısın.. Sen bebeğine inanıyorsan başka bir şeyin önemi yok zaten umarım sağlıkla kucağına alırsın mis kokulu bebeğini..
Ben pazartesi günü için amniyosentez randevusu aldım Çapa'da bir Doçent var bu konuda çok iyi dedikleri Recep has Atıl yüksel gibi isimlerle aynı kadroda çalışmış ona yaptıcam...
Genetik uzmanı zaten hem danışmanlık hizmeti veriyor hem de süreci takip ediyor, ayrıca oradaki bir riskli gebelik uzmanıyla da görüşme yapmak istiyorum.
Çok sorduk soruşturduk hem doktor çevresinden hem de tanıdık bildik insanlardan bu konuda en iyi yerin Çapa olduğunu söylediler zaten bu konudaki önemli isimler hep buradan çıkma..
İşte biraz avuntu, biraz soğukkanlılık, biraz panik halinde elimizden geleni yapıcaz..
Canım inşallah sonuçların güzel çıkacak..her işte bir hayır vardır, sınanıyoruz bir şekilde.. emin ol nasıl tüp bebekler kıymetli bebeklerse biz bu yaşadığımız endişelerle bebeklerimize öyle kıymet vericez..
Canım senin riskin yüksek değildi zaten, sınıra yakın diye belki doktor yönlendirmiştir çünkü doktorlar kesinlikle bu konuda riske girmek ya da sorumluluk almak istemiyorlar bir yer de haklılar da çünkü çok hassas bir konu.. Gebeliğini sonlandırma ihtimalini düşünmüyorsan zaten gerek yok amniyosenteze belki karşına çıkacak durum için hazırlıklı olmak adına yaptırabilirsin ama sanırım ona da hazırlıklısın.. Sen bebeğine inanıyorsan başka bir şeyin önemi yok zaten umarım sağlıkla kucağına alırsın mis kokulu bebeğini..
Ben pazartesi günü için amniyosentez randevusu aldım Çapa'da bir Doçent var bu konuda çok iyi dedikleri Recep has Atıl yüksel gibi isimlerle aynı kadroda çalışmış ona yaptıcam...
Genetik uzmanı zaten hem danışmanlık hizmeti veriyor hem de süreci takip ediyor, ayrıca oradaki bir riskli gebelik uzmanıyla da görüşme yapmak istiyorum.
Çok sorduk soruşturduk hem doktor çevresinden hem de tanıdık bildik insanlardan bu konuda en iyi yerin Çapa olduğunu söylediler zaten bu konudaki önemli isimler hep buradan çıkma..
İşte biraz avuntu, biraz soğukkanlılık, biraz panik halinde elimizden geleni yapıcaz..
Ne yapıcam ben böyle....Başı ağrıyan var mı aranızda....
dusunceni begendim ortak hesaba para biriktirme olayini.benimde en kisa zamanda bunu yapmam lazim.bizim ailelerdende bir destek gelecegini hic sanmiyorum.beklemiyorum da acikcasi.sadece ki insallah bebek dogdugu zaman sinir strese sokmazlar beni.kayinvalidemden ciddi performans bekliyorummdaha simdiden bebegin adina karismaya calisiyor.hatir koyuyor falan filan..hos degil yaâaaa sinir bozucu
bunun egoyla alakası yokki yani nasıl bağladın oraya oda soru soruyordur cevap alamıyordur yazılar sadece beğenilip geçiliyordur anlıyorum çünkü aynısı bende yaşıyorum bende geri çektim okuyorum sizleri çıkıyorum sonra ortada başka konu olabiliyor geçilebiliyor bunda yanlış birşey yok bilerek kişiye özel yapılan şeyler değil nihayetinde ama bunun egoyla veya ilgiyle alakası yok :)
bildigim kadarıyla:birşey sorucam güzel anneler bu doğum izni ücretli izin hakkında bilgisi olan var mı ne olduki onaylandımı acaba cahilliğime verin valla anlamadım ortaa dolanıyor ama
Çalışan anne adayları, hatırlatmak istediğim bir konu var. Bildiğiniz üzere doğum iznine çıktığımızda paramızı sgk'dan toplu olarak alıyoruz izin bitiminde. Şayet maaşınız ile ssk priminizin tutarı farklı ise (hani bazı şirketler sigortayı asgari ücretten gösteriyor ya) devletten aldığınız para ödenen piriminiz ile doğru orantılı olacak. Aranızda umarım böyle çalışan yoktur ama varsa da hatırlatmak istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?