cnm gitmez olur muyum gittimmaynı akşam girmedim sanırım ertesi günlerde de tatil rehaveti yazamadım.
canım ikeadan dolabını, karyolasını ve şifonyerini aldımhalı baktım hiç biyerde istedigim gibi bulamadım. biberon setini ve emziklerini aldım (2.ad)
üstüne başına yine bişiler aldım. stor perdesini almıştım zaten üstüne ince tül gibi bişi baktım.. onuda begendim bi yerde sanırım gidip alacagım.
dönence ve aplik ve cibinlik baktım onlarıda aldım. birtek karyola içine yatagı kaldı ona fırsatım olmadıı. işte almam gereken nerdeyse benle ilgili şeyler kaldı.
süt sağma pompası, süt saklama kapları, gögüs ucu krem iç çamaşırı gecelik gibi şeyler..
işte bir yandan burda sizi takip ederken diger yandan internetten onlara bakıyorummm
cnm gitmez olur muyum gittimmaynı akşam girmedim sanırım ertesi günlerde de tatil rehaveti yazamadım.
canım ikeadan dolabını, karyolasını ve şifonyerini aldımhalı baktım hiç biyerde istedigim gibi bulamadım. biberon setini ve emziklerini aldım (2.ad)
üstüne başına yine bişiler aldım. stor perdesini almıştım zaten üstüne ince tül gibi bişi baktım.. onuda begendim bi yerde sanırım gidip alacagım.
dönence ve aplik ve cibinlik baktım onlarıda aldım. birtek karyola içine yatagı kaldı ona fırsatım olmadıı. işte almam gereken nerdeyse benle ilgili şeyler kaldı.
süt sağma pompası, süt saklama kapları, gögüs ucu krem iç çamaşırı gecelik gibi şeyler..
işte bir yandan burda sizi takip ederken diger yandan internetten onlara bakıyorummm
Maşallah her şeyi alınmış bebişin ben bir tane halı beğenmiştim internetten ayıcık kafası şeklinde hatta adı minik ayıcıktı bi de minik periler falan vardı da perdesi uyku seti de vardı onların takımm:) Bu masrafların altından nasıl kalkıcaz bilmiyorum valla
kızlar kaç tane hastane çıkışı falan almayı düşünüyorusunuz çok kaliteli mi alıcaksınız böyle 100 150 liklerden ya da ilk hastane için biraz daha normalinden mi ben bi adet 20 li 2 adet de 5li takım almayı düşündüm ama fiyatlar maşallah baya vardı
aa evet o halıyı bende görmüştüm :)) canım masraf çok ama yapacak bişide yok , eşim diyor ki kerataya bak daha gelmeden evi parsellediii
ben ilk partide dedigin gibi uyku setini nevresimlerini yedek yorganını yastıgını falan halletmiştim. sürekli burda aynı şeyi söylüyor gibi oluyorum ama gerçekten bunlar az gibi görünüp bir araya gelince ciddi paralar tutan şeyler.[
Evet baya tutacak belli ki parça parça alıp tamamlamak lazım, onlara feda olsun tabiki de, ikimiz de çalışıyoruz ama maalesef borçlarımız çok ailelerin desteği olmadan düğün yaptık bi de aileler her şey tam olsun istediler maşallah bizim :)
alın benden de o kadar, bende artık pek kimseye yorum yazmıorum, bazen kendi kendime konuştuğumu hisediyorum,
bikaç kişi gruplaşmış kendi arasında konuşuo,
nasıl iş bu ben anlamadım,
aynen valla bende hamilelik takvimi için giriorum artık,
insanı soğuttular...
canım işllah güzel haerler alırsın Allah endişeleiiboşa çıkarsın Rabim hepimiz sağlıklı bebişlee kavualım
amin canım İNŞALLAH hepimiz sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza alırız . İNŞALLAH sende güzel haberlerle geleceksin canım
kızlar 3 lü tarama sonucum bugün çıktı değerleri yazıyorum aslında herkes yazarsa süper olur bence
trisomy-21 (1: 7137)
yaş riski ( 1: 1019)
cut off değerinin altında bu değer risksiz bölgede bulunmaktadır yazıyo yani temiz heralde doktorum yoktu 3 buçuk gibi konuşucaz siz ne diyosunuz ???
Canım benim bebişim PGT 'li tüp bebek zatenAnnesinin kıymetlisi o PGt li tüp bebek olduğu için benim doktorlarım da daha çok titizleniyor. Bebeğim Allah'ın izniyle sağlıklı doğarsa benim gibi genetik hastalığı olan birçok kişiye ümit olacağım. O nedenle tüm testleri yaptırıyoruz. İnşallah da sonuçlar iyi çıkınca içimiz rahat bir şekilde yolumuza devam edeceğiz..
Senin de amniyo yaptırma kararına sevindim. Bence çok doğru bir karar verdin. Amniyonun korkulacak bir yönü yok. İşinin ehli, profesyonel ellerde yapılırsa hiçbir riski de yok. Korkma. Bence sen bebeğinin sağlıklı olduğunu haberini de alıp ; rahatça hamileliğine devam edeceksin. İnan bana 9 ay bu stresi yaşaman bebeğine daha fazla zarar verir... Senin için dua edeceğim canım.
Canım bu ihtimaller hep böyle sürüp gidecek işte şundan şu olur bundan bu olur vs..
en iyisi amniyosentezini yaptır ve güzel sonuçlarını eline al için rahat etsin
yoksa bu karmaşalık devam edecek
sana inanmıyorummmaşallah baya bişey almışsın
kız niye anlatmıyorsun
foto isterim eğer mobilyaların gelirse ona göreeeee
hayırlı uğurlu olsunyavrun sağlıcakla kullansın hepsini
ilk önce onların eksiği canım ondan sonra biz geliyoruz artık sıralamada
maşallah büyük parçaları halletmişsinsağlıkla kullanın inşallah artık hepsini dizince resmini paylaşırsın
tşkler kızlar amin inşallahhh :) evet kendimi son sıralara attım.. artık varsa yoksa KÜÇÜK AŞKIMMMmobilyalar evde ama sevgili eşimin ve arkadaşımın eşinin montaj yapmasını bekliyorlar biz yaparız ne gerek var diye artislik yaptılar bakalım nolcak.. kurulsun koyarım fotoyu hemen. normalde bebek odası takımları oldukça pahalı ama bu şeklide gayet uygun oldu. sizlerde isterseniz bir bakın..
Haklısın mervem ben de zaten bu yüzden istiyorum benim içimin rahatlamasına değil gerçekleri öğrenmeye ihtiyacım var o yüzden böyle bir karar verdim tek endişem amniyosentez sırasında bebeğime bir şey olur endişesi. Düşünüyorum o kadar hassas bir durum ki, işlem sırasında hapşursan tıksırsan felaket, bir şeylere sebep olmaktan sağlam bebeğime zarar vermekten çok korkuyorum, anne tarafım bu endişelere sahip, yoksa iğnenin büyüklüğü, acısı vs gözümde değil gerçekten.
Elbetteki bebeklerimiz için endişeleneceğiz ama bu sıraladığın şeyler hapşurmak öksürmek gibi çok çok ince detaylarSağolun kızlar, inşallah kaç gündür sürekli dua ediyorum Allah bebeklerimize sağlık versin diye.. umarım herkes sağlıkla bebeğini kucağına alır..
Bence sonucun gayet iyi,endişelenecek bir risk oranı yok gibi yine de en iyisini doktorun bilir.
Dün genetik uzmanından aldığım bilgiyi aktarmak isterim ki;
3'lü test 2'li testten daha önce varmış ve bu testi her gebeye yapıyorlarmış fakat 3'lü testte riskli çıkan gebeliklerin çok büyük bir kısmı amniyosentezde temiz çıkmış. Testin güvenirliliği sorgulanırken 2'li test yıllarca araştırma yapılarak 3'lü testin yerine alınmış, 2'li testte ultrason ölçümününde olması güvenirliliği daha da arttırdı dedi.
Kimseye 3'lü teste bakarak karar vermeyiz diyor uzman özellikle de 2'li testi güzel çıktıysa. Yani Çapa'da 3'lü testi ciddiye almıyorlar. Onun yerine detaylı ultrason çok daha faydalı ki dün ben özellikle istedim detaylıyı iyiki de yaptırmışım yoksa anomalileri bu kadar erken tespit edemezlerdi.
Sağol canım inan ki ben de dua ediyorum sürekli kendi bebeğim için, bizim gibi olanlar için, bizim gibi olmayıp yoluna devam edenler için.. ilk annelik sınavlarımızı böylelikle veriyoruz. Allah daha kötüsünden sakınsın.. Şimdilik kendimi tutuyorum ama sonucum çıktığında içim boşalır gibi geliyor..
Haklısın mervem ben de zaten bu yüzden istiyorum benim içimin rahatlamasına değil gerçekleri öğrenmeye ihtiyacım var o yüzden böyle bir karar verdim tek endişem amniyosentez sırasında bebeğime bir şey olur endişesi. Düşünüyorum o kadar hassas bir durum ki, işlem sırasında hapşursan tıksırsan felaket, bir şeylere sebep olmaktan sağlam bebeğime zarar vermekten çok korkuyorum, anne tarafım bu endişelere sahip, yoksa iğnenin büyüklüğü, acısı vs gözümde değil gerçekten.
Kızlar sizce internetten mi alışveriş yapmak iyi yoksa mağazalardan göre göre mi alalım şimdi bebeciğin bir kaç cicisi geldi netten de biraz gözüme küçük göründüler mesela
biraz önce doktordan geldim.. bi hafta önce gitmiştim cinsiyetini göstermemişti ve eşimle birlikte meraktan çatlamayalım diye bugün baska bi doktora gittik.. =))yoksa 15 ocak a kadar beklememiz gerekiyodu.. veee doktor erkek dedi .. kız desede bişey değişmiicekti tabii sadece öğrenmiş olmak beni çoook mutlu etti.. hele benim kocamı görseniz bir şişti bir şişti sormayın .. ben biliyordum zaten deyip duruyor =)) yaaaaa çokk mutluyuummmmmmmmmmmm
Maşallah eşine o zaman sabırlıymış iyi ki kanamam bi sıkıntım olmadı napardı artık benim ki bilmiyorum :)
Canım bende butik bebeden almıştım bir iki parça temiz ve düzenli bi şekilde paketleyip koymuşlar hoşuma gitti ama
şöyle çarşıya çıkıp istediğim mağazaya girip dokunarak elleyerek almak isterim bizzat
ikeanın ürünlerini ben de beğeniyorum canım özellikle beşiği çook hoşşannem tutturmuş "sallanmayan beşik olur mu" ya anne artık böyle diyorum yok dolabını hangisinden aldın canım ismini yazar mısın? bir de tüm parçalar ne kadar tuttu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?