mervem nasılsın canım? ben pek gelemiyorum..geçen gün ağrım var yazmışsın,dr'a gidiyorum demişsin
rahatın yerinde inş.. geçmiştir umarım ağrındaa..
varmı hazırlıklar?aldınmı bişeyler? ben bişey almadım yavruya henüz.. heves ediyorum ama, önce eksikleri tespit etmem lazım:44: malum elimde stok var:)
canım benimkilerde sürekli bişiler söylüyor ama ben pek ciddiye almıyorum. benimde mesela sallananlar hoşuma gitmiyor. evet haklı olabilirler ama biz insanoğlu illa başına gelecek öyle akıllanacak ya bende öyle tiplerdenim başıma gelmeden pek dank etmiyor bende böyle şeyler
dur senin için resimlerini koyuyorum. sadece kulplarını kendim aldım çocuk odası olacagı için kulpları winnie the pooh varya çizgi film kahramanı o kulplardan olacak. fiyatlarıda gardırop 999 tl :) yani 1.000, şifonyer ve karyolada 300 erden 600 tl.
canım benimkilerde sürekli bişiler söylüyor ama ben pek ciddiye almıyorum. benimde mesela sallananlar hoşuma gitmiyor. evet haklı olabilirler ama biz insanoğlu illa başına gelecek öyle akıllanacak ya bende öyle tiplerdenim başıma gelmeden pek dank etmiyor bende böyle şeyler
dur senin için resimlerini koyuyorum. sadece kulplarını kendim aldım çocuk odası olacagı için kulpları winnie the pooh varya çizgi film kahramanı o kulplardan olacak. fiyatlarıda gardırop 999 tl :) yani 1.000, şifonyer ve karyolada 300 erden 600 tl.
Selam canlar güzel hamişler annişler:)) Benim belimin sağ tarafında ağrı var bugün kalçamın içine doğru uyma işlemi gewrçekleşiyor:))) Bugün bebişime ilk kez alışveriş yaptım ve love daddy yazan sarılı beyazlı bir önlük aldım ayy çokk duygulandım:))) Rabbim cümlemizin bebişini annelerine bağışlasın:))
Sağolun kızlar, inşallah kaç gündür sürekli dua ediyorum Allah bebeklerimize sağlık versin diye.. umarım herkes sağlıkla bebeğini kucağına alır..
Bence sonucun gayet iyi,endişelenecek bir risk oranı yok gibi yine de en iyisini doktorun bilir.
Dün genetik uzmanından aldığım bilgiyi aktarmak isterim ki;
3'lü test 2'li testten daha önce varmış ve bu testi her gebeye yapıyorlarmış fakat 3'lü testte riskli çıkan gebeliklerin çok büyük bir kısmı amniyosentezde temiz çıkmış. Testin güvenirliliği sorgulanırken 2'li test yıllarca araştırma yapılarak 3'lü testin yerine alınmış, 2'li testte ultrason ölçümününde olması güvenirliliği daha da arttırdı dedi.
Kimseye 3'lü teste bakarak karar vermeyiz diyor uzman özellikle de 2'li testi güzel çıktıysa. Yani Çapa'da 3'lü testi ciddiye almıyorlar. Onun yerine detaylı ultrason çok daha faydalı ki dün ben özellikle istedim detaylıyı iyiki de yaptırmışım yoksa anomalileri bu kadar erken tespit edemezlerdi.
Sağol canım inan ki ben de dua ediyorum sürekli kendi bebeğim için, bizim gibi olanlar için, bizim gibi olmayıp yoluna devam edenler için.. ilk annelik sınavlarımızı böylelikle veriyoruz. Allah daha kötüsünden sakınsın.. Şimdilik kendimi tutuyorum ama sonucum çıktığında içim boşalır gibi geliyor..
Haklısın mervem ben de zaten bu yüzden istiyorum benim içimin rahatlamasına değil gerçekleri öğrenmeye ihtiyacım var o yüzden böyle bir karar verdim tek endişem amniyosentez sırasında bebeğime bir şey olur endişesi. Düşünüyorum o kadar hassas bir durum ki, işlem sırasında hapşursan tıksırsan felaket, bir şeylere sebep olmaktan sağlam bebeğime zarar vermekten çok korkuyorum, anne tarafım bu endişelere sahip, yoksa iğnenin büyüklüğü, acısı vs gözümde değil gerçekten.
Çok şükür iyiyim bu sabah gene başladı kusma şeysiyaa peşimi bırakmıyooo:)
evet iki gün boyunca öyle ağrıdıki adet olacakmışım gibi sanki
çok korktum çok ağladım bide eşim evde yoktu normalde panik biri değilim ama
evde tek olunca işte ağlayasımda varmış zatendoktor normal dedi bebeğe baktı rahmi inceledi
plasentaya baktı suyumu kontrol etti her şey normal korkma dedi:)
bir iki parça aldım bende ama şu detaylı ultrasonu atlatalımda ondan sonra başlayacağım inşallah
senin ikinci çocuk zaten ama işte dayanamazsın genede
neden gelemiyorsun eskisi gibii:26:
Çok sorduk soruşturduk hem doktor çevresinden hem de tanıdık bildik insanlardan bu konuda en iyi yerin Çapa olduğunu söylediler zaten bu konudaki önemli isimler hep buradan çıkma..
İşte biraz avuntu, biraz soğukkanlılık, biraz panik halinde elimizden geleni yapıcaz..
biraz önce doktordan geldim.. bi hafta önce gitmiştim cinsiyetini göstermemişti ve eşimle birlikte meraktan çatlamayalım diye bugün baska bi doktora gittik.. =))yoksa 15 ocak a kadar beklememiz gerekiyodu.. veee doktor erkek dedi .. kız desede bişey değişmiicekti tabii sadece öğrenmiş olmak beni çoook mutlu etti.. hele benim kocamı görseniz bir şişti bir şişti sormayın .. ben biliyordum zaten deyip duruyor =)) yaaaaa çokk mutluyuummmmmmmmmmmm
cnm gitmez olur muyum gittimmaynı akşam girmedim sanırım ertesi günlerde de tatil rehaveti yazamadım.
canım ikeadan dolabını, karyolasını ve şifonyerini aldımhalı baktım hiç biyerde istedigim gibi bulamadım. biberon setini ve emziklerini aldım (2.ad)
üstüne başına yine bişiler aldım. stor perdesini almıştım zaten üstüne ince tül gibi bişi baktım.. onuda begendim bi yerde sanırım gidip alacagım.
dönence ve aplik ve cibinlik baktım onlarıda aldım. birtek karyola içine yatagı kaldı ona fırsatım olmadıı. işte almam gereken nerdeyse benle ilgili şeyler kaldı.
süt sağma pompası, süt saklama kapları, gögüs ucu krem iç çamaşırı gecelik gibi şeyler..
işte bir yandan burda sizi takip ederken diger yandan internetten onlara bakıyorummm
Kızlar mahrem bir soru olacak ama merak ediyorum ya eşlerinizle ilişki durumlarınız nasıl eskisi gibi mi devam ediyor yoksa artık daha az mı, ben bebişe bi şey olacak diye korkuyorum ama eşim maşallah hiç korkmuyor normalde çok duyarlı bebişe ben hapşursam bile dikkat et diyo da bu konuda niye böyle anlamıyorum bi şey olmaz ben araştırdım diyor
ne kusma şeysi kıs.. yemeye başla artık:)4 aylık oldun, maşaallahhh
sabah kahvaltı için bekleme yapma, en kısa zamanda bişeyler atıştırmaya çalış..uyandığımda kahvaltıya girişmezsem, bende de oluyor.. :26:
çok geçmiş olsun.. çok şükür iyisiniz..hızlı büyümeden, ağrılar olur zaman zaman karnımızda,kasıkta..önceki 2 gün bende de vardı..
bu arada kızın olacaktı değilmiiimaşaallah.. Allahım esirgesinnn...
benimde;evet oğlumdan bazı eşyalar vardı, ama mevsim olarak tutmuyor ikisi.. o yüzden başlangıç için bişeyler alacağım..
hiç giyilmemiş bebek kıyafetlerimde çoktu.işte onları kaldırdığım yerden bi ara çıkarıp dökmek, bakmak gerekiyor..neler var hatırlamıyorum:44:
şuan ilk aklımda olan 2 hastane çıkışı tk, taşıma koltuğu ve anakucağı almak..
canım gelemedim, bilgisayarım bozulmuştu.. birde işlerim yoğun.arada bakmaya çalışıyorum, ama yazmak kısmet olmuyor..
canım dualarım seninle,inşallah herşey yolunda olucak...
tebrikler canım,oğluşun hayırlı olsun.bi topic vardı sende tahmin istemişsin yüksek voltaj mıydı ismi?sana erkek demişti sanırım seninkide tutmuş çok ilginç ya
kız zeyno naaptın senmaşallah herbişeyini düzmüşün,ne güzel.kafan rahatlamıştır tabi aldın kayınpederden kartı,sınır tanımadın değil mi dedeler bugünler için.gülegüle kullansın yakışıklı oğlun
Ben yalnızca hastane çıkışı olarak şimdilik 2 tane düşünüyorum. Biri zaten var, 10 lu ve gayet kaliteli bir takım aldık. İkincisini de yine böyle battaniyeli falan almayacağım yani kırk tane mi battaniye olsun, ne yapacağım onları diye düşünerek daha ufak çağlı birşey alabilirim. Ya da belki iki tane daha böyle ufak çaplı alırım bilmiyorum...
Bu daaa anneannemizin yılbaşı hediyesii :)
Eki Görüntüle 594318
Kızlar sizce internetten mi alışveriş yapmak iyi yoksa mağazalardan göre göre mi alalım şimdi bebeciğin bir kaç cicisi geldi netten de biraz gözüme küçük göründüler mesela
ay çok güzelmiş canım bizde geçen Çileğe girdik
bi tane beşik beğendik 600 tl idi çok pahalı değil aslında
gözüm onda kaldı kafayı taktım ona banane ben onu alacağım
İşlemden korkma. Ben daha riskli olan CVS'yi yaptırdım. Muayene masasına uzanıyorsun. Doktor karnını siliyor. Bir iğne ile karından girip ilgili yere ulaşıyor. Parçayı alıp çıkıyor. Senin de sıvıyı alıp çıkacak. Ben gözlerimi kapadım. 20-30 saniye süren bir işlem. İşlem yapılırken içinden dua oku. Allah sabrını veriyor. 2-3 gün de dinlen. Kendini yorma. Hiçbir şey olmaz.
Elbetteki bebeklerimiz için endişeleneceğiz ama bu sıraladığın şeyler hapşurmak öksürmek gibi çok çok ince detaylar
olacakla öleceğin önüne geçilmez derler ya canım o an allah öyle bir sabır veriyorki gönlünü öyle ferahlatıyorki
normal zamanda düşündüğünde vay be ben bunları mı yaşadım diyeceksin amniyosentez bitipte güzel sonuçlarını aldığında inşallah
bazende soğukkanlı olup akışına bırakmak lazım be canım
çok çok iyi bir doktor bulman lazım
minikuss, amniyosentez yaptıracaksın sanırım
inş tertemiz sonucunu alacak, bebeğinin ne kadar iyi olduğunu öğreneceksin
olumsuz hiçbirşey düşünme, kısa bir işlem ve sonrasında 2-3 gün kalkmadan yatman gerekecektir..
Allah'ın izniyle, herşey güzel olur..hayırlı güzel haberlerini bekliyoruz.. Allahım sağlıkla kavuştursun cümlemizi yavrularına..
dualarım seninle olacak..
Internette fiyatlar daha uygun ve oturdugun yerden aliorsun ben internei tercih edecegım.
Cilek onermem kizlar, esim cilek'e bant veren bir firmada calisiyor. Bantla yapıstırılan mobilyalar (ozellikle ayna) dustugu icin sikayetler almislar, urun geri cagırma yapilmis. Uygun bant kullanmadıkları ispatlanmis.
doktorum bir sonraki kontrolümde 3lü test yapılacagını söylemişti ama benim kontrolüm 18 ocakta ve o tarihte henüz 15+4 olacagım.
15+4 olunca 16 haftalık mı sayılıyorum 15 haftada mı oluyorum?
Çünkü 3lü test tarihi için 16. ve 20. haftalar arası idealdir diye geçiyor internette genelde. Sizce benim için erken değil mi test için?
Bu süreci yaşayan tecrübeli anne adayları varsa ve fikirlerini paylaşırsa sevinirim.
Aaa ciddi misin?bebek mobilyası çok çok önemli bebeğin sağlığı için
hani güvenilir belli marka olsun istedim
ama demek öyle haa valla söylediğin iyi oldu
madem öyleymiş bunlar resmen kazıklıyor milleti o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?