2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

bizde eskisine göre daha bile fazla oldu sanırım benimde eşim karnın büyüdü artık ben istemem falan dior ama ben istiorum :) riski bi gebelik değilse zararı yok diye biliorum. benim doktor serbest demişti zaten.

bende haziran anne adaylarındanım.. 15 h 4 g hamileyim..bu sayfayı bugün kesfettim:) vee çook beğendimm.. herkese hayırlı doğumlar :)

demek sen yeni düştün buralaraaaa hoşgeldinn canım aramıza

Denozcuğum çok sağol arkadaşım.. İnşallah dualarla, pozitif düşüncelerle bu süreci atlatacağız. Ben inanıyorum ikimizin de bebeği sağlıklı... Çok yakında alışveriş siteleri, bebek kıyafetleri sohbetlerine biz de katılacağız Bu zorlu süreci de "ne günler geçirdik diye hatırlayacağız...

Ayrıca ben de düşüncene katılıyorum. Gerçekten de bebeklerimizin sağlığında daha önemli hiçbirşey yok hayatta.. Ben bu süreci yaşayınca bunu daha iyi anladım.. Bebeğim iyi olsun hiçbir şeyi kafama takmayacağıma kendime söz verdim.. Tüm anneler siz de öyle yapın.. Basit olaylar için kendinizi de bebişinizi üzmeyin.. Zira çok büyük sorunlar var hayatta..

talia alıncak bişi yok bencede. konular çabuk ilerlio. okumak gene neyse de yazmak için ayrı bi enerji lazım. mesela ben aklımda tutuorum şuna yazayım diorum sonra unutuorum. tekrar geçmişe dönmek de zor oluyor.

minikus du galiba cinsiyetle ilgili bişi yazmıştı bana. ona cevap yazcaktım unuttum. sonrada ne yazdığını hatırlamadım kaldı. birde bi soru olmadığı zaman yazılcaak bişi olmuyor fazla

geçmişi okyorum. konuşulan konulara cevap veriom :)

neyse bende de öz. 2-3 haftadır çok fazla sivilce var.

düşüncelerin için çok sağol denozcuğum . ALLAH hepimizin bebeklerinin sağlıklı sıhhatli bir şekilde doğmasını nasip etsin . ALLAH korusun bebeğimde bir sorun bile olsa ben ona kıyamam aldıramam onu . ben bol bol dua ediyorum RABBİME ve inanıyorum bebeğim sağlıklı bir şekilde bana gelecek hayırlısıyla . onun için amniyosentez yaptırmama kararı aldım ayrıntılı utrasonu bekliyorum

ben etkilememk için hiç öle şeyler izlemiorum. önceden de izlememiştim bilerek. bi kç film de denk gelmişti sadece. onda da tam yayınlamıolar sonuçta

Saolun arkadaşlar ya,
insanın tüm dünyası 3-5 dk da kararrabiliyormuş.....
Tamam başka dr ile de konuştum daha sakinim. Gittiğim dr zaten riskli gebelik uzmanı Memorial da yine. Adam sakin sakin evet ciddi anlamda amniosentezzi düşünmek durumundayız dedi zaten.... Bu arada tabi yaş riski çok yükseltiyormuş ve 2. li için tek başına birşey iafade etmez dediler. biraz daha rahatladım.
Allah sağlıklı evlatlar versin canım. İnşallah seninde güzel sonuçların gelir. Kocaman sevgiler :)

Aklın çıkmasın sakin ol erken dönem amniyosentez yapılmaması iyi bir şey çünkü erken haftalarda düşük riski çok yüksek oluyor.
normal olanı zaten 16.haftadan sonra olması, 2'li testini başka bir hastanede tekrarlatabilirsin ama bu testen aldığın sonuc sürekli kafanı karıştıracaksa amniyosentez yaptırmalısın.
Benim de 3'lü testimde risk yüksek çıktı ve detaylı ultrasonda 2 adet anomali saptandı.
Ben pazartesi amniyosentez yaptırıcam nasıl olduğunu dönüşte anlatabilirim.
Yanıltmak istemem ama ben olsam 2'li testimde riskim yüksekse 16.haftaları bekleyip o zaman da ayrıntılı ultrasona girip başka anomalilerde varsa amniyosentez yaptırırdım.
Ama amniyosentez sonucunda da fikrim değişmez ne olursa olsun bu bebeği dünyaya getiririm dersen başka hiçbir şey yaptırmana gerek yok, zaten riskin var olduğu sana söylenmiş.
Korkunç senaryolar okuyup kendini korkutma, ben de şöyle bir göz attım internetten işlem için olasılıkları öğrendim ama hepimiz anneyiz kaygılarımız olması çok normal sadece kendini kontrol et kontrolü elden bırakma, sen delirirsen bebeğinle kim ilgilenecek? Öyle bir hakkımız yok.
Zaten fazla bir haftan kalmamış nerede yaptıracağına karar ver, bu konuda işlem sayısı yüksek olan uzmanları tercih etmek gerekiyormuş aklında bulunsun. El alışkanlığını kaybetmemesi gerektiği için yılda en az 10 amniyosentez yapan bir uzman olması gerekiyor.
Değerlendirmek istersen ben Çapa'da yaptırıcam detaylı ultrasonumu yapan doçent yapacak.
Aklına takılan şeyler olursa paylaşırım.. Umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.. Unutma tüm bunlar bebeğinde sorun olduğu anlamına gelmez..

ne güzel yazmışın :) aslında bende bebek arabası hemen almak istemiorum ya. param yok çünkü sırtımda taşısam olmaz mı :) yıllar önce ben otobüste bi kadında bişi görmüştüm. 40 günlük çocuğunu kucağına çapraz çanta takar gibi koymuştu. tabi taşıdığı şey bebeklere özel bişi. adı nedir bilmiorum. eli serbest haraket edebiliodu kadının. bebek önden kendisine sarılıydı. karışık anlattım

huliim inşallah herşey güzel olur burda sfkc diye bir arkadaş vardı ense kalınlığı filan anormal çıkmıştı daha sonra cvsde sonuçlrı güzel çıktı inşallah sonuçla sağıklı çıkar

minnikkuşumşlah güze haberleralsın herkes senin risk oranın kaç çıkmıştı

:)) canm o dediginden şimdide var bebek malzemeleri satan yerlerde bulabilirsin, birde internette görüyorum bazen...
canım bu bebek arabalarından herkesin bütçesine göre var 150 tl ye bile pusetler var.. :) hiç canını sıkma dedigin gibi olmazsa da alırız kucagımıza gezeriz , sadece şükredelim ki allah bize bu bebekleri nasip ettii. sadece bunun için bile dünyanın en şanslı kadınlarıyız

slm kızlar ben bebek sekerımı ablama yaptıracagım.
oglusununkınıde kendısı yaptı.elde dıkerek keceden yaptı.buzdolabı magnetı olarak tasarladı
arkasında lavanta vE ve mıknatıs yapıstırdı.eger duşunen olursa sipariş vermek ıcın bana ozelden mesaj atsın ben onu ablama yonlendırecegım.
fiyatlar en cok merak edınen konu.ıstedıgınız modele gore degısıyor fazla ayrıntısı olan,el emegı isteyen ve zaman alan bır modelse fiyat artıyor.
oyuzden konusarak butcenıze uygun ıcınıze sınen bır modele karar verebılırsıznız.
google amcaya keceden bebek sekerı dıye aratıp fıkır sahıbı olabılırsınız.
yada hayalınızdekı farklı bır urunu tasarlatabılırsınız.enaz 1ay onceden sıparıs vermelısınız.
malzeme temın etmek ve yapımı kargolaması acısından.tesekkurler.
sorularınız ıcın bana yada ablama(
kk NİCK:gulsunoguz)özelden mesajla ulasın lutfen
YARIN KENDİSİN YAPTIKLARININ FOTOLARINIDA PAYLAŞIRIM

Saol canım ya ayrıntılı anlattığın için.. Daha sakinleştim nihayet..
Ben sanırım amniosentezi yaptırıcam ama önzelik ayrıntılı görüntüleme. 19 gittiğimde ayrıntılı bakarız dedi dr. sonra duruma göre karar veririz dedi. Riske ataılacak bir durum asla değil. Sende görüntüleme de sorun mu tespit etti?. Bende görüntülemede birşey yoktu, hatta değeri 1/1382 yazıyor... allahım korusun meleklerimizi inşallah temiz çıkar tüm sonuçlar..ayrıntıları paylaş mutlaka.. Sevgiler..
Memorrialda rizkli gebelik uzmanı bir dr gidiyorum zaten, adamın uzmanlık alanı bu..

evet. bende ilk etapta önemli şeyleri alcam. beşik ve doğum parası şimdilik bunları önemsiorum. umarım ocaktan sonra bi zam mam bişi olurda rahatlarız.

beşik için belis iyi marka diye duymuştum. bi yerde baktım herşey dahil 500 demişti adam. aslında şimdiden almak istiorum taksitle ödemek için ama evde nereye koycam o var :)

ya birde şeyi çok merak ediorum. doğum ücretini hastaneye taksitle ödeyebiliomuyuz.

araba ucuzlar varda onlarda nasıl olur bilemiorum. araba olayı kadar karışık gelen bi mevzu yok bana şu an :)

canım inşllah Allahın zniyle sağlıklı çıkıcakbebiş onlar nedr

Hiperekojen bağsak; yani bağırsağın istenilen şeffaflıkta olmaması.
Hidronefroz; Sol böbreğin sol tarafı sağ tarafından 2 mm daha büyük.

Bunlar sağlıklı bebeklerde de olabilecek anomaliler ama down sendromlu bebeklerde de olabiliyor risk de saptanınca amniyosentez yapılacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…