Kızlar mahrem bir soru olacak ama merak ediyorum ya eşlerinizle ilişki durumlarınız nasıl eskisi gibi mi devam ediyor yoksa artık daha az mı, ben bebişe bi şey olacak diye korkuyorum ama eşim maşallah hiç korkmuyor normalde çok duyarlı bebişe ben hapşursam bile dikkat et diyo da bu konuda niye böyle anlamıyorum bi şey olmaz ben araştırdım diyor
bende haziran anne adaylarındanım.. 15 h 4 g hamileyim..bu sayfayı bugün kesfettim:) vee çook beğendimm.. herkese hayırlı doğumlar :)
Minikuss ve Akasya78 aklım hep sizlerde kızlar...
Ayrıca hepimizin duaları da sizlerle...
İkinizin de sonuçları çok iyi çıkacak ve Minikussun dediği gibi artık alışveriş listelerinden ve diğer konulardan bahsedeceksiniz...
Kızlar ikiniz de çok güçlü kadınlarsınız ve eminim bebişleriniz de böyle annelere sahip oldukları için çok şanslılar...
Ayrıca Naz sen de öyle...
Şimdi böyle konular varken, küsüp darılıp gruptan ayrılan arkadaşlara gerçekten üzülüyorum...
Bebeklerinizi ve bebeklerimizi üzmeye gerek var mı sizce böyle basit şeyler için????
Biliyorum herkesin karakteri, alındığı konular farklı ve evet hepimiz hormonların etkisindeyiz ama lütfen biraz daha yapıcı ve anlayışlı olalım bence...
Ben sürekli topikte yazabilen bir anne değilim ama aramızda gerçekten her konuya cevap vermeye çalışan, olumlu ve motive edici yazılar yazan birçok güzel annemiz var...
En azından onların haklarını yemeyelim...
Neyse fazla uzatmayayım...tüm minnaklara iyi akşamlar olsun:)))))
Minikuss ve Akasya78 aklım hep sizlerde kızlar...
Ayrıca hepimizin duaları da sizlerle...
İkinizin de sonuçları çok iyi çıkacak ve Minikussun dediği gibi artık alışveriş listelerinden ve diğer konulardan bahsedeceksiniz...
Kızlar ikiniz de çok güçlü kadınlarsınız ve eminim bebişleriniz de böyle annelere sahip oldukları için çok şanslılar...
Ayrıca Naz sen de öyle...
Şimdi böyle konular varken, küsüp darılıp gruptan ayrılan arkadaşlara gerçekten üzülüyorum...
Bebeklerinizi ve bebeklerimizi üzmeye gerek var mı sizce böyle basit şeyler için????
Biliyorum herkesin karakteri, alındığı konular farklı ve evet hepimiz hormonların etkisindeyiz ama lütfen biraz daha yapıcı ve anlayışlı olalım bence...
Ben sürekli topikte yazabilen bir anne değilim ama aramızda gerçekten her konuya cevap vermeye çalışan, olumlu ve motive edici yazılar yazan birçok güzel annemiz var...
En azından onların haklarını yemeyelim...
Neyse fazla uzatmayayım...tüm minnaklara iyi akşamlar olsun:)))))
kızlarr nasılsınız 1 haftadır rapor almıştım evde keyif çatıyodum bugün işe başladım sabah erken kalkmak öyle zor geldi ki anlatamam buarada biraz alakasız olacak ama size bişey söyliycem ben eşimin kızmasına rağmen evde gizli gizli suda ve normal doğum , sezeryan doğum videoları izledim ödüm koptu ağlaya ağlaya izledim bu korkuyu nasıl atıcam bilemıyorummmkeşkem izlemeyeydim aranızda suda doğum izleyen varmı hiç ?
bende haziran anne adaylarındanım.. 15 h 4 g hamileyim..bu sayfayı bugün kesfettim:) vee çook beğendimm.. herkese hayırlı doğumlar :)
Canım bence birkaç doktordan daha görüş al. Ayrıntılı ultrasona baktır. Görüş alacağın doktorlar mutlaka riskli gebelik uzmanı olsun. Eğer ultrasonda da riskli görünürse o zaman karar verirsin. Amniyo yaptırıp içini rahatlatırsın. Arkadaşların da dediği gibi çok az bebek hasta çıkıyor. Riskli bulunan birçok bebeğin sağlıklı olduğu anlaşılıyor...
Herkese selam, arkadaşlar test sonucunu alıp deliye döndüğüm için acil bilgilerinize ihtiyacım var yoksa kafayı yiyeceğim.
Durum şu ki ultrason görüntülemeler hayet iyi çıktı
sonuçlarda Down sendreomu riski 1/ 592 çıktı
Fakat BiyoKimya Trizomi 13/18 sonucu : 1/167
Kombine irsk trisomi : 13/18 : 1/1
Bu sonuca dr mutlaka amiosentez yapılmalı dedi. 16. haftayı beklemek gerekiyormuş.
Fakat nette bu nedir diye baktığımda aklım çıktı.......
Sizlerde benzer sonuç çıkıp amiosentez yaptıran var mı?
Lütfen bilgi veirirmisizin yoksa deliricem...................................
selam topigin güzel anneleriigeçmişi okuyup geldim yine her zamanki çok şey konuşulmuş :124:
minikkuş bence amniyosentezi yaptırmalısın, en azından bu belirsizlikten kurtulmuş olursun. şahsen bende şu ayrıntılı ultrasondan çok korkar oldum. sanırım bebegim büyüdükçe korkularımda büyüyor :26:
süt sağma makinası bende araştırıyorum hatta başım agrıyor her yazanı okumaktanben aventin biberon setini almıştım sanırım sağma makinasınıda avent alacagım elektrikli olandan. sadece çalışan bayanlar degil çalışmayanlar içinde çok faydalı oldugu söyleniyor. bebek ilk 3 ay güçsüz ve emerken çabuk yoruldugu için anne sütü tam sagılamıyormuş. bu durumda da süt erken kesilebilirmiş. sağma makinasıyla süt yogunken bol bol sağıp süt poşetleriyle stok yapmakta fayda oldugu söyleniyor. tabi ben söyleyenlerin yalancısıyım benim mantıgımla örtüştügü için sanırım bu yolu izleyecegim.
ben bebek arabası başta almayı düşünmüyordum hatta burdada yazmıştım ama sizi okudukça almak konusunda karar degiştirdim. bu kadar insanın bir bildigi vardır diye düşünüyorumbakalım araştırma aşamasındayım henüz.
zhd, talia ve gask
sizlere malesef düşüncenizde katılmıyorum. çünkü burda gruplaşma adına birşey hissettigimi söyleyemem. herkes bişiler yazıyor ve bildigi konularda cvplar yazıyor. herkes hergün yazma modunda da olmayabiliyor. ben bütün günü sadece okuyarak da geçirebiliyorum. hatta dün bir arkadaşımız bir öküzle evliyim yazmıştıı burda resmen koptummmmokumak bile ayrı keyif veriyor.. ben yazıyorum geçiyorum kimin ilgisini çekerse o cvp versin. yada vermesin. çokda önemli degil. amaç zaten okumanızı saglamak ve paylaşıp rahatlamak. gereksiz alınganlıklarla kendinizi boşuna üzdügünüzü düşünüyorum.
Saolun arkadaşlar ya,
insanın tüm dünyası 3-5 dk da kararrabiliyormuş.....
Tamam başka dr ile de konuştum daha sakinim. Gittiğim dr zaten riskli gebelik uzmanı Memorial da yine. Adam sakin sakin evet ciddi anlamda amniosentezzi düşünmek durumundayız dedi zaten.... Bu arada tabi yaş riski çok yükseltiyormuş ve 2. li için tek başına birşey iafade etmez dediler. biraz daha rahatladım.
Allah sağlıklı evlatlar versin canım. İnşallah seninde güzel sonuçların gelir. Kocaman sevgiler :)
Aklın çıkmasın sakin ol erken dönem amniyosentez yapılmaması iyi bir şey çünkü erken haftalarda düşük riski çok yüksek oluyor.
normal olanı zaten 16.haftadan sonra olması, 2'li testini başka bir hastanede tekrarlatabilirsin ama bu testen aldığın sonuc sürekli kafanı karıştıracaksa amniyosentez yaptırmalısın.
Benim de 3'lü testimde risk yüksek çıktı ve detaylı ultrasonda 2 adet anomali saptandı.
Ben pazartesi amniyosentez yaptırıcam nasıl olduğunu dönüşte anlatabilirim.
Yanıltmak istemem ama ben olsam 2'li testimde riskim yüksekse 16.haftaları bekleyip o zaman da ayrıntılı ultrasona girip başka anomalilerde varsa amniyosentez yaptırırdım.
Ama amniyosentez sonucunda da fikrim değişmez ne olursa olsun bu bebeği dünyaya getiririm dersen başka hiçbir şey yaptırmana gerek yok, zaten riskin var olduğu sana söylenmiş.
Korkunç senaryolar okuyup kendini korkutma, ben de şöyle bir göz attım internetten işlem için olasılıkları öğrendim ama hepimiz anneyiz kaygılarımız olması çok normal sadece kendini kontrol et kontrolü elden bırakma, sen delirirsen bebeğinle kim ilgilenecek? Öyle bir hakkımız yok.
Zaten fazla bir haftan kalmamış nerede yaptıracağına karar ver, bu konuda işlem sayısı yüksek olan uzmanları tercih etmek gerekiyormuş aklında bulunsun. El alışkanlığını kaybetmemesi gerektiği için yılda en az 10 amniyosentez yapan bir uzman olması gerekiyor.
Değerlendirmek istersen ben Çapa'da yaptırıcam detaylı ultrasonumu yapan doçent yapacak.
Aklına takılan şeyler olursa paylaşırım.. Umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.. Unutma tüm bunlar bebeğinde sorun olduğu anlamına gelmez..
ne güzel yazmışın :) aslında bende bebek arabası hemen almak istemiorum ya. param yok çünküsırtımda taşısam olmaz mı :) yıllar önce ben otobüste bi kadında bişi görmüştüm. 40 günlük çocuğunu kucağına çapraz çanta takar gibi koymuştu. tabi taşıdığı şey bebeklere özel bişi. adı nedir bilmiorum. eli serbest haraket edebiliodu kadının. bebek önden kendisine sarılıydı. karışık anlattım
minnikkuşumşlah güze haberleralsın herkes senin risk oranın kaç çıkmıştı
Sağol canım, benim 3'lü testte risk oranım 1:130 çıktı yalnız benim detaylı ultrasonda saptanmış iki anomalim de var zaten o yüzden amniyosentez yapılacak..
Aklın çıkmasın sakin ol erken dönem amniyosentez yapılmaması iyi bir şey çünkü erken haftalarda düşük riski çok yüksek oluyor.
normal olanı zaten 16.haftadan sonra olması, 2'li testini başka bir hastanede tekrarlatabilirsin ama bu testen aldığın sonuc sürekli kafanı karıştıracaksa amniyosentez yaptırmalısın.
Benim de 3'lü testimde risk yüksek çıktı ve detaylı ultrasonda 2 adet anomali saptandı.
Ben pazartesi amniyosentez yaptırıcam nasıl olduğunu dönüşte anlatabilirim.
Yanıltmak istemem ama ben olsam 2'li testimde riskim yüksekse 16.haftaları bekleyip o zaman da ayrıntılı ultrasona girip başka anomalilerde varsa amniyosentez yaptırırdım.
Ama amniyosentez sonucunda da fikrim değişmez ne olursa olsun bu bebeği dünyaya getiririm dersen başka hiçbir şey yaptırmana gerek yok, zaten riskin var olduğu sana söylenmiş.
Korkunç senaryolar okuyup kendini korkutma, ben de şöyle bir göz attım internetten işlem için olasılıkları öğrendim ama hepimiz anneyiz kaygılarımız olması çok normal sadece kendini kontrol et kontrolü elden bırakma, sen delirirsen bebeğinle kim ilgilenecek? Öyle bir hakkımız yok.
Zaten fazla bir haftan kalmamış nerede yaptıracağına karar ver, bu konuda işlem sayısı yüksek olan uzmanları tercih etmek gerekiyormuş aklında bulunsun. El alışkanlığını kaybetmemesi gerektiği için yılda en az 10 amniyosentez yapan bir uzman olması gerekiyor.
Değerlendirmek istersen ben Çapa'da yaptırıcam detaylı ultrasonumu yapan doçent yapacak.
Aklına takılan şeyler olursa paylaşırım.. Umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.. Unutma tüm bunlar bebeğinde sorun olduğu anlamına gelmez..
:)) canm o dediginden şimdide var bebek malzemeleri satan yerlerde bulabilirsin, birde internette görüyorum bazen...
canım bu bebek arabalarından herkesin bütçesine göre var 150 tl ye bile pusetler var.. :) hiç canını sıkma dedigin gibi olmazsa da alırız kucagımıza gezeriz, sadece şükredelim ki allah bize bu bebekleri nasip ettii. sadece bunun için bile dünyanın en şanslı kadınlarıyız
canım inşllah Allahın zniyle sağlıklı çıkıcakbebiş onlar nedr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?