canım ben 16+5 de yaptırdım 3'lü testte yani 17. Haftamın içindeyken. 16-18. Haftalar idealdir diye biliyorum..
15+4'te 16. Haftanın içinde olacaksın ama doldurmamış oluyorsun ama en iyisini doktorun bilir ona güveniyorsan bırak yapsın derim.
Hiperekojen bağsak; yani bağırsağın istenilen şeffaflıkta olmaması.
Hidronefroz; Sol böbreğin sol tarafı sağ tarafından 2 mm daha büyük.
Bunlar sağlıklı bebeklerde de olabilecek anomaliler ama down sendromlu bebeklerde de olabiliyor risk de saptanınca amniyosentez yapılacak..
evet. bende ilk etapta önemli şeyleri alcam. beşik ve doğum parası şimdilik bunları önemsiorum. umarım ocaktan sonra bi zam mam bişi olurda rahatlarız.
beşik için belis iyi marka diye duymuştum. bi yerde baktım herşey dahil 500 demişti adam. aslında şimdiden almak istiorum taksitle ödemek için ama evde nereye koycam o var :)
ya birde şeyi çok merak ediorum. doğum ücretini hastaneye taksitle ödeyebiliomuyuz.
araba ucuzlar varda onlarda nasıl olur bilemiorum. araba olayı kadar karışık gelen bi mevzu yok bana şu an :)
Bunlar sağlıklı bebeklerde de olabilecek anomaliler ama down sendromlu bebeklerde de olabiliyor risk de saptanınca amniyosentez yapılacak..
cnm sana çok samimi bişi söylim içimden bir ses üçünüzünde bebeklerinin gayet saglıklı oldugunu söylüyor :124: öyle hissediyorum .
inş dogrudur hissettiklerim. hayırlı haberlerle geldiginiz zaman bu yazıyı hatırlatıcam sizeeeee
kızlar çatlaklar ne durumda? benm basenlerimde oluştu baya ya, aslında bebe yağı sürmeye çalışıyorum her gece olmasa da haftada 5 gün yatarken sürüyorum, liarac da aldım artık onu kulllancam ya
doktorum bir sonraki kontrolümde 3lü test yapılacagını söylemişti ama benim kontrolüm 18 ocakta ve o tarihte henüz 15+4 olacagım.
15+4 olunca 16 haftalık mı sayılıyorum 15 haftada mı oluyorum?
Çünkü 3lü test tarihi için 16. ve 20. haftalar arası idealdir diye geçiyor internette genelde. Sizce benim için erken değil mi test için?
Bu süreci yaşayan tecrübeli anne adayları varsa ve fikirlerini paylaşırsa sevinirim.[/QU
Hamileliğin başlangıcı son adet günü olarak kabul edilir. 15+ 4 demek henüz 16 haftayı doldurmamışsın demek. Yani bahsettiğin testi 16 hafta doldurduktan sonra yaptırabilirsin. Bu arada önceden de bahsetmiştim dörtlü tarama testinin güvenilirliği üçlüden yüksek. Tabiiki doktorun istemişse onu bilemem.
kızlar video nasıl yüklenio. yükleyemedim. ben böle bişi istiorum işte :)
Echarpe de portage JPMBB ® - Je Porte Mon Bébé*® - YouTube
evet. bende ilk etapta önemli şeyleri alcam. beşik ve doğum parası şimdilik bunları önemsiorum. umarım ocaktan sonra bi zam mam bişi olurda rahatlarız.
beşik için belis iyi marka diye duymuştum. bi yerde baktım herşey dahil 500 demişti adam. aslında şimdiden almak istiorum taksitle ödemek için ama evde nereye koycam o var :)
ya birde şeyi çok merak ediorum. doğum ücretini hastaneye taksitle ödeyebiliomuyuz.
araba ucuzlar varda onlarda nasıl olur bilemiorum. araba olayı kadar karışık gelen bi mevzu yok bana şu an :)
Herkese selam, arkadaşlar test sonucunu alıp deliye döndüğüm için acil bilgilerinize ihtiyacım var yoksa kafayı yiyeceğim.
Durum şu ki ultrason görüntülemeler hayet iyi çıktı
sonuçlarda Down sendreomu riski 1/ 592 çıktı
Fakat BiyoKimya Trizomi 13/18 sonucu : 1/167
Kombine irsk trisomi : 13/18 : 1/1
Bu sonuca dr mutlaka amiosentez yapılmalı dedi. 16. haftayı beklemek gerekiyormuş.
Fakat nette bu nedir diye baktığımda aklım çıktı.......
Sizlerde benzer sonuç çıkıp amiosentez yaptıran var mı?
Lütfen bilgi veirirmisizin yoksa deliricem...................................
ben hamileliğim 10. haftasında daha araba vs cok arastırmamis sadece 1-2 tanesinin ismini bilirken bir ruya gordum. cok dandık kırık dokuk zar zor acılan kapanan bir arabada elimde cocuk arabayı acmaya cebellesiorum, gezdirmek bile istemiorum o derece kotu araba. sonra bi arkadasimi goruyorum (onun da esi normalde 20 hafta hamile) elinde pırıl pırıl bi araba, tak tak acıor kapıor cocuk elinde, 1.5 saat gezdık hic yorulmadım diyor. ben baslıorum aglamaya tabii onlar bugaboo aldı ben almadım ondan gezdiremediği cocugumu diye. Uyanır uyanmaz arkadasa mesaj attım siz araba ne aldınız die mammas & pappas urba begendik dedi, aaa dedim ruyam cıkmadı. ama aradan 2 hafta gecti ve o arkadas bugaboo bee aldı! ruyam gercek cikti yani. ben de o yuzden taktim ondan alcam die :) saka bi yana bence memnun kalacagız. simdiden gule gule kullanalım :)
Bugaboo burda çok popüler bir bebek arabası. Özellikle kırmızısını Defalarca gördüm. Benim aldığımdan daha pratik açılışı kapanışı. Fiyat olarakta çok büyük bir fark yok. Sadece portbebe kısmını 6 aydan fazla kullanamıyorsunuz onu bilerek almalısın. Yani araba kısmınıda Alman şart. Ama en önemlisi neye hevesleniyosan onu al çünkü hep aklın kalır acaba o olsaydı dahamı iyi olurdu der durursun. Burdaki şartlarda benim aldığım araba bana göre kullanışlı. Çünkü arabalarımız jeep modelinde büyük bagajları var. Stokke biraz büyük ve hantal ama benim için farketmiyor. Bende ona heveslendiğim için hantal olmasını önemsemiyorum. Yoksa biliyorum hep aklım kalacak. Başka çocukta düşünmüyoruz bu benim son şansım gibi bisey. O yüzden eşimde zaten çok özeniyor oda çok beğendiği için aldık. Daha kargo gelmedi ama biz zaten arkadaşınkini denemiştik. Sürülüşü falan çok rahat. Sadece büyük ve hantal. Kapanırkende çok küçülmüyor ve koltuğu çıkarak kapatılıyor. Yani Stokke alan kişinin büyük bagajlı arabası olması şart. Kim ne model alırsa alsın en önemlisi Allah hepimize huzurla kullanmayı nasip etsin.
alın benden de o kadar, bende artık pek kimseye yorum yazmıorum, bazen kendi kendime konuştuğumu hisediyorum,
bikaç kişi gruplaşmış kendi arasında konuşuo,
nasıl iş bu ben anlamadım,
aynen valla bende hamilelik takvimi için giriorum artık,
insanı soğuttular...
doktorum bir sonraki kontrolümde 3lü test yapılacagını söylemişti ama benim kontrolüm 18 ocakta ve o tarihte henüz 15+4 olacagım.
15+4 olunca 16 haftalık mı sayılıyorum 15 haftada mı oluyorum?
Çünkü 3lü test tarihi için 16. ve 20. haftalar arası idealdir diye geçiyor internette genelde. Sizce benim için erken değil mi test için?
Bu süreci yaşayan tecrübeli anne adayları varsa ve fikirlerini paylaşırsa sevinirim.[/QU
Hamileliğin başlangıcı son adet günü olarak kabul edilir. 15+ 4 demek henüz 16 haftayı doldurmamışsın demek. Yani bahsettiğin testi 16 hafta doldurduktan sonra yaptırabilirsin. Bu arada önceden de bahsetmiştim dörtlü tarama testinin güvenilirliği üçlüden yüksek. Tabiiki doktorun istemişse onu bilemem.
canım ben doktora gittiğimde tam 15+4 tüm doktor erken dedi böyle zamanlarda doğru sonuç vermeye bilir dedi 10 gün sonraya gün verdi bende salı günü gidicem işte ayın 8 inde 13 gün sonra gitmiş oluyorum ama olsun çok geç kalmıyorum sanırım anca randevu bulabildim bari 17 haftanın içine girseydin 16+ lara yani
ne güzel yazmışın :) aslında bende bebek arabası hemen almak istemiorum ya. param yok çünküsırtımda taşısam olmaz mı :) yıllar önce ben otobüste bi kadında bişi görmüştüm. 40 günlük çocuğunu kucağına çapraz çanta takar gibi koymuştu. tabi taşıdığı şey bebeklere özel bişi. adı nedir bilmiorum. eli serbest haraket edebiliodu kadının. bebek önden kendisine sarılıydı. karışık anlattım
arkadaşlar yoğun bi bezmialem günü geçirdim
çok kalabalık havasız tamam biliyorum devlet hastanesi çok kalabalık ...............
ama saatlerde çok sarkma olmuyo 2 li testiiz çoook güzel çıktı 3 lü ye gerek yok dedi doktorum
yaşasıııııınnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?