2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Günaydınnnnn hanımlarrrr nasılsınız umarım herkesin keyfi yerindedir?

Başına gelen varmı kızlar bilmiyorum ama geçen gün minibüste ayakta duruyordum birden bir ateş bastı 2 dakikaın içinde elim ayağım boşaldı midem ağzıma geldi oyle panik oldum ki acaba bişey mi oldu diye bu kar kışta şıpır şıpır terlemeye başladım. ha kustum kusucam derken oturan bi beyi kaldırdım oturdum 5 dk sonra kendime geldim :(( ilk kez oldu bi r daha da olmadı . evham yapmak istemedim bişey mi oldu diye üzerine gitmedim doktora da sormadım .. oluyor mu boyle hamileliğimde hiç mide bulantısı da geçirmediğim içn korkuyorum açıkçası

Katılıyorum, tansiyon düşüklüğü belirtileri. Ben hamile kalmadan önce arada oluyordu özellikle toplu taşımada. Hamileliğimde bir kez minübüste oldu. üzerimde ne varsa cıkardım o soguk havada. mutlaka hareket etmeden oturmak, hava almak ve sakin kalmak gerekiyor. ama sık sık olursa mutlaka doktora bildirmek lazım.

kızlarrr ; doktor bana da demir hapı verdi ama araögünlerde avuç içi kadar kuru üzüm yememi söyledi bende dün tam 2 kilooo üzüm aldım:52: ha bideeeeee sabahları 1 kasıkcık tahin pekmez yiyiorum:34:

evet golgencim kuru üzüm kaynanam onuda demiştik bak ben aldıydım evde duruyoo çok güzel söledin çokfaydalıymış kan yapma açısından bol bol yiyin kızlar
bu arada benim kayınvalidem de yarı doktor sayılır kendileri :60: :60:

Kızlar bu renkli dopler hakkında ne düşünüyorsunuz
doktorum bana muhakkak onu yaptırmamı söyledi
inşallah randevumuzu şimdiden aldık 23 Ocağa yer kalmıyormuş:31:
Profesör dr. Murat Yayla yapacak inşallah
duyanınız var mı bu doktoru

Kuzucuğum epeydir girmiyordum bugün daha yeni girdim hastaydım o yüzden
nasılsın canım iyimisin bebişler nasıl?:38:

geçmişler olsun.Şimdi daha iyisindir umarım.Bnm göbiş çıktı biraz:) çalışmaya devam.eşimin sınavlarından dolayı gidemedim cinsiyetlerini öğrenmeye.meraktan çatlıycm ama o da diyo ki şimdi gidip öğrenirsek sürekli isim düşünür dururum sınavda:)))
sınavlar bitince birlikte gidelim dedi.Bakalım yılbaşından hemen sonra gitmek istiyorum.Hayırlısıyla sağlıklı olsunlar da inşallh.Sen isim düşünüyormusun?

C
canım bak ne dicem. doktor ban da kan ilacı ve demir hapı verdi bende hap yutamayanlardanım rica ettim doktor bey ne olursunuz bana hap vermeyin ben yutamıyorum çiğnemek zorunda kalıyorum tatları berbat olduğu içinde midem bulanıyo dedim o da bana maltofer diye bir demir ilacı verdi küçük küçük cam kapsuller halinde her öğünde bir tanesini kırıp şurup gibi içiyorsun bayıldım valla. bunlardan 100 tane verse içerim :16::16::119:

Aaa canım ciddi misin bana hiç böyle bir şey söylemedi
öbür geldiğinde damar yoluyla vereceğim sana dedi:50:
Ama o kadarda söyledim içemediğimi:26:neden bana o ilacı vermediki

13 haftam bitecek ben hala folik asit içiyorum normalmi bilmiyorum başka doktora daha gideceğim.

canım takvimine göre 13 bitmiş 14. haftandan gidiyorsun normal şartlarda folik asiti bıraktırtıyolar ama doktorun iç dediyse vardır belki bir bildiği ama içim rahat etsin dersen başak doktorada gidebilirsin tabiki hem bebişinide görmüş olursunn :34::34::34:

Ben hala içiyorum hatta başka hiçbir şey kullanmıyorum çünkü doktorum vermedi. 3'lü testin sonucunu bu hafta içi götürücem kendisine bakarız değerlerine gerekirse veririm dedi.
Benim doktorum pek ilaç yanlısı değil, reçeteme bol sebze meyve yazdı :)
Sağlık ocağında da kontrol ettiler, özellikle kan değerlerim yüksekti benim onlarda şaşırdı, yani kişiye göre değişiyor.

Yani en azından kendi haline bırakmamış sebze falan demiş tamama ben yiyiyorum iyide beslendiğimi düşünüyorum ama ben sormadan sötlemiyor deli etti benii bugün.

geçmişler olsun.Şimdi daha iyisindir umarım.Bnm göbiş çıktı biraz:) çalışmaya devam.eşimin sınavlarından dolayı gidemedim cinsiyetlerini öğrenmeye.meraktan çatlıycm ama o da diyo ki şimdi gidip öğrenirsek sürekli isim düşünür dururum sınavda:)))
sınavlar bitince birlikte gidelim dedi.Bakalım yılbaşından hemen sonra gitmek istiyorum.Hayırlısıyla sağlıklı olsunlar da inşallh.Sen isim düşünüyormusun?

Canım çıkar tabi benimki çoktan çıktı hamiş kıyafetleri giyiniyorum :1:
sağlıklı olsunlarda bence cinsiyet önemli değil tabi insan merak ediyor
yani ona göre hayal kurmak istiyo insan:1:
ayın kaçında gideceksin tam olarak

Katılıyorum, tansiyon düşüklüğü belirtileri. Ben hamile kalmadan önce arada oluyordu özellikle toplu taşımada. Hamileliğimde bir kez minübüste oldu. üzerimde ne varsa cıkardım o soguk havada. mutlaka hareket etmeden oturmak, hava almak ve sakin kalmak gerekiyor. ama sık sık olursa mutlaka doktora bildirmek lazım.

evet canım inşallah bir daha olmaz çünkü ilk kez başıma geldiği için çok panik oldum :(

canım takvimine göre 13 bitmiş 14. haftandan gidiyorsun normal şartlarda folik asiti bıraktırtıyolar ama doktorun iç dediyse vardır belki bir bildiği ama içim rahat etsin dersen başak doktorada gidebilirsin tabiki hem bebişinide görmüş olursunn :34::34::34:

Canım nerede başak doktor.ben ümraniyedeyim.

13 haftam bitecek ben hala folik asit içiyorum normalmi bilmiyorum başka doktora daha gideceğim.

cnm bana en baştan vermedi hamileik öncesi 3 ya önceden kullandırmıştı bana , sonrasında direkt vitamin hapına geçtim falik asite gerk yok zaten vitamin hapının içinde var ayrıca bol sebze ve et ye dedi :34:

cuma günü bana da demir hapı verdi ama sordu -surup mu , hap mı , ampul mu istersin dedi, ben hap istedim ama daha başlamadım umarım içebilirim , istersen sen doktroruna danış değiştirebilir:34:

Evet ama 14. Hafada pipi kaybolmasin ya 12. Haftaya gore biraz daha sans yuksek :).Banada 14. Haftada kiz dediler oyle olduginu dusunuyorum ama yinede yanilma payi 16. Haftaya gore daha fazla var, o yuzden bu hafta icinde tekrar baktiracagim cunku yilbasinda gidecegim yerden cok begenirde birsey almak istersem biraz daha icim rahat ederek almak istiyorum.2 parca birsey almistim degisirse cevremizde kiz bebegi olacak tanidiklarimiz var en kotu onlara hediye ederiz demistim ama daha fazlasini almayi gozum kesmiyor.

banada 14. haftada doktorum erkeğe benzettim dedi ama ben daha hiç bişey almadım. bu hafta tekrar gidicem 3lü test için ozaman kesin sonucu alırız.hakkımızda hayırlısı inşallah

kızlar selaammmmmmmmmmm:46::46::46:
pazartesi iş yoğunluğundan bitürlü baylaşamadım , gelelim bana ve minik bebişimeee:34: bahsettiğim gibi cuma günü kontrol günümdü , doktoru beklerken 2 cikolatayı ye öyle gel dedi asitan ablamız:32: yerinde duramayan bir bebeğimiz vardı ultrasonda , doktor hnm evetttt annesi varmı tahmin dedi , bende daha önce erkek hissediyodum ama siz 12. haftada kıza benziyoo sanki demiştiniz orda kaldık dedim :52: o halde doktor hnmın karizması yerlerde dedi :1: bebişimizzz erkek dedi , :1: gerçi kızda olsa erkek de olsa farketmiyoduı ama ruyamda erkek görmüştüm ve onun çıkmasına çok sevindim :1: eşimde inanılmaz mutlu , ilk haftalarda bebeği görünce bu da benim gibi kel diyen adam kendime benzettim dedi :21: burada gelişimi iyiyimiş annesi iyi bakmısısn dedi , 158 gr 17 cm olmuş :nazar::emir_bebek: 20.haftada detaylı ultrason cekilecek dedi , o zaman organlarını inceledikmi bisüphemiz kalmayacak inş dedi :)
ha buarada ; gelelim bana ; kabızlık ve baş ağrısı problemlerim için ise ; süt içine incir atmamı bir gece bekletip sabah önce incir sonra sütü içmemi söyledi . ilaç olarak çok zorda kalırsan dupalac surup verdi , :26: ek olarak progtog krem verdi boşaltım sonrası catlama ve hemoraid önlemek için :30::17:
kilo olarak da 2 kilo almışım biraydaaa:17: ama doktor normal dedi merak etme dedi ama bana yine de fazla geliyooo :19:

öyle işte kızlar benden haberler bukadarrr bipipili daha geliyooo aramızaaa kızlarınızaaaa talibimmmm :52::52::1::1::)

Gözün aydın canım, en güzel kısmı bebeğinin sağlıklı olması gelişimi de iyiymiş maşallah:nazar::nazar::nazar:
Bizim babamız da kel, çocuğumun sacları bana benzesin diye tuturdu hatta cinsiyet öğrenmeden önce kız olursa sacları babasına oğlan olursa annesine benzesin diyordu. Böylece kızı kel olcakmış kimse istemeye felan gelmeyecekmiş:)) Hayallere bak...
Maşallah minik prensine:nazar::nazar::nazar: Hayırlı evlat olur inşallah..

cnm bana en baştan vermedi hamileik öncesi 3 ya önceden kullandırmıştı bana , sonrasında direkt vitamin hapına geçtim falik asite gerk yok zaten vitamin hapının içinde var ayrıca bol sebze ve et ye dedi :34:

cuma günü bana da demir hapı verdi ama sordu -surup mu , hap mı , ampul mu istersin dedi, ben hap istedim ama daha başlamadım umarım içebilirim , istersen sen doktroruna danış değiştirebilir:34:

Vayy bee bana hiç öyle sormadı
eşime arattırıp sordurtacağım hemennn:19:
teşekkür ederim canım:16:

banada 14. haftada doktorum erkeğe benzettim dedi ama ben daha hiç bişey almadım. bu hafta tekrar gidicem 3lü test için ozaman kesin sonucu alırız.hakkımızda hayırlısı inşallah

Canım doktorun üçlü testi neden istediki?
inşallah temiz çıkar sonuçların:16:

canım sen ilacın adını not al MALTOFER 20X5 ML yazıyor üzerinde. ufak ampuller halinde ampulü kırıp içiyosun üstelik tadı da vişneli gibi bişey.mutlaka sor.demir takviyesi önemli çünkü

canım sen ilacın adını not al MALTOFER 20X5 ML yazıyor üzerinde. ufak ampuller halinde ampulü kırıp içiyosun üstelik tadı da vişneli gibi bişey.mutlaka sor.demir takviyesi önemli çünkü

Çok sağol canım hemen not alıyorum
ya zaten kemiklerim felan ağrıyor hep bebek bendekini alıyo ee bende vücuduma takviye yapmayınca
bu ağrılar boşuna olmuyo
ayy canım vişne çektii ekşi ekşiii:56:Memem şişmese iyi valla:27:

11 ve 13. Haftalarda erkek 14. Haftada kiz dedi hayırlısı olsun canim ben ikisine de hazırım zaten cok fazla da kaptırmıyorum da esın herkese söylemişti erkek diye ben söyleme dedim değişebilir o biraz hayal kırıklığı yaşadı ilk duydugu zaman ama alışıyor herkesin hakkında hayırlısı olsun

canım ilk bebeğinmi bu. ilk çocuğun kız olması harika birşey tabi erkek de güzel bi duygudur mutlaka ama. kız bambaşka.bende sırf eşim için istiyorum erkek çocuğu bizdede aynı sorun var daha kesinleşmeden arkadaşdır kuzendir kimse kalmadı herkese yaydı eşim. tabiki hakkımızda hayırlısı. ben kızımın bisürü kız kardeşi olsun isterdim. doğurması biraz kolay olsaydı tabii:)

Yani en azından kendi haline bırakmamış sebze falan demiş tamama ben yiyiyorum iyide beslendiğimi düşünüyorum ama ben sormadan sötlemiyor deli etti benii bugün.

Kendini bu konuda hiç sıkma benim de doktorum her seferinde hafızasını resetliyor :)
Her gittiğimde çoğu şeyi ben hatırlatıyorum ki özellikle her seferinde ilk gebeliğin miydi diye mutlaka sorar :)
Ama ben tecrübesine çok güveniyorum o yüzden değiştirmedim.

Back
X