2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
eğer mutlaka erkek doktor olmalı demiyorsan benim gittiğim hastaneyi ve doktoru önerebilirim.

normal doğum ücreti benim doktorumla 2300 tl sezeryan 3200 tl

doktorum Sadiye Eren uzun yıllar Zeynep Kamilin başhekimliğini yapmış çok tecrübeli ve ilgili bir doktor.

hastanenin ortamı güzel, yenidogan ve yetişkin yogunbakımı var

ben kendisiyle görüştüm ve bana ilgili davrandı gerçekten. en önemlisi de normal doğum yanlısı bir doktor.

Hastanenin adı da Medistate hastanesi Kavacık

aklının bi köşesinde bulunsun

Ssk ve Genel Yaşam mafre özel sigortam var.Ama doğum paketini çıkarmışlar acaba sonradan ekleyemezler mi normalde hamilelikten 6 ay önce sigorta yaptırınca karşılıyor..

benim gittiğim hastane yapıkrediyle anlaşması daha iyi onun için sormuştum.hamile olduğun için eklemezler canım sigortana,ama ben öyle yapıcam.düşük bir poliçeden yapıkredi yaptırıp sadece kart indiriminden faydalanıcam.cebimden ödücem.benim 3 yıldır axam var sadece gebelik için özel yaptırmıştık ama benim gitmek istediğim hastanede anlaşması çok düşük.
medipol var benim arkadaşım orda yapmıştı.orda iyi bi erkek doktor vardı,adını bi araştırayım

Kızlar Anadolu yakasında normal doğum yanlısı, muayanesi çok pahalı olmayan , temiz bir hastaneyle çalışan işinde iyi erkek doktor önerir misiniz?Acıbadem vb. hastaneler değil çünkü şirketimiz saolsun doğum paketimizi özel sigortamızdan çıkarmış o yüzden daha makul fiyatları olan temiz bir hastane olsun istiyorum.
Bir tanıdığımız acıbademde ikiz bebek doğurdu bebeklerde bir süre kuvezde kalmış ve bundan 4 sene önce falan 50 bin lira verip çıkmışlar.Bir düşünmek istiyorum, ben şuan perinatoloji doktoruna gidiyorum ama benim perinatolojilik bir durumum yok ve birazda elektriğimin çok tutmadığını hissediyorum yani işinde çok iyi herkes iyi diyor ama benim kafam çok karışık..
Bu arada hastanesinde doğum fiyatlarını öğrenen var mı?

bende Ataşehirdeyim. öncelikle kendime düzgün bir doktor arıyodum muayane için Erdem hastanesi ve Central Hospital arasında kalmıştım ama internetten Tahir Tosyalı hakkında çok iyi şeyler duydum kendisi Dragos Şifa hastanesinde. tonton bir amca kendisi ben ilk randevumda memnun kalmıştım. muayenesi ortalama 35-45 dk arası oluyo her seferinde. yeri biraz uzak olsa da Tahir Tosyalı'yı kesinlikle tavsiye ederim.

tek memnun kalmadığım yer ultrason cihazı biraz eski ama ona rağmen gitmeye devam edeceğim. hastane küçük odalarına hiç bakmadım gezmedim doğum olarak kafanı karıştırmak istemem ama doktor olarak tavsiye edebilirm. muayene fiyatı da 40 TL

cnm yazını yeni gördüm kusura bakma... tabiki yanlış anlamıyorum sonuçta sen kendi fikrini beyan ediyorsun bu konuda sıkıntı yok.
ama sen benim demek istedigimi anlamamışsın. ben kesinlikle sigarayı savunmuyorum böle bişey zaten mümkün degil. keşke hiç hayatımızda olmayan bişi olsaymış ama var ve içmemek kadar içmekte bir tercih meselesi. tabiki çok fazla zararı var.. ben şunu söylemeye çalıştım. çocugun yanında yada odasında içilmedigi sürece mutfakta yada balkonda tek tük içilen sigara düşündügün kadar zarar vermez demek istedim çünkü soludugumuz havanın da çok temiz oldugunu kimse iddia ademez. gecen gün burada ismini hatırlamıyorum mühendis bir bayan arkadaşımız alışveriş merkzlerine gitmeyin çok yogun radyasyona maruz kalıyorsunuz demişti. söylediginde çok haklı ama ben ne zaman alışveriş merkezine gitsem çocuk dolu ve aileler özellikle oyun salonları için götürüyorlar. üstelik bende kendimi oralara gitmeden düşünemiyorum :1: kullandıgımız cep telefonları, tv.uydu, elektronik eşyalar bunların hepsi dedegin gibi zararlı olan şeyler üstelik evimizde olması gereken şeyler...bunlarda çok fazla radyasyon yayıyor olabilir. demek istedigim çocuklarımızı tabi ki koruyacagız ama nereye kadar... çağ zaten teknoloji çagı. yedigimiz içtigimiz hiç birşey saglıklı degil. bu kadar kötü bir tablo varken balkonda içilen sigara seni korkutmasın demek istedim. şu söyledigine katılıyorum sigara içenler içmeyenler kadar koku almıyor evet haklısın ama inan ki mutfakta aspiratörü açarak sigara içtigim için gerçekten koku olmuyor. benim alındıgım konu şu oldu sigara içenler igrenç kokuyor o ellerle çocuklara dokunacaklar gibi kırıcı bir cümle okudum. sen mi yazdın yoksa konuştugun arkadaşımız mı tam hatırlamıyorum. böyle bir genellemeye üzüldüm. bizler sanıldıgı gibi sürekli agzında sigara ile dolaşan tipler degiliz ki. belki söylemeye çalıştıgınız bu degil di bunuda anlıyorum ama bizler nasıl içmeyenlere niye içmiyorsunuz diyemeyecegimiz gibi. sizlerinde biz içenler hakkında fikir beyan etmelerini dogru bulmuyorum. bu söylediklerim hani demişsin ya kimse bana sigara konusunda olumlu görüş bildirmesin diye ona istinaden yazdıgım şeyler. yoksa ev senin çocuk senin hayat senin. asla niye izin vermiyorsunuz bırakın insanlar rahat rahat sigaralarını içsinler gibi bir yaklaşım asla degil.

umarım bu yanlış anlaşılma son bulmuştur. ben senin ne demek istedigini anladım, inş sende benim ne demek istedigimi anlamışsındır:1: sonuçta ben gereksiz bir alınganlık bile yapmış olabilirim dedegin gibi hormanlardan dolayı eger böyleyse farkında olmadıgım için sende kusura bakma :44: sonuçta burda yazan herkes benimle aynı fikirde olsun yada olmasın ayrı ayrı kıymetlii. :16:

Canim benim dediklerinde o kadar haklisin ki, bana gore de hicbir yanlis nokta yok. Bahsettigin zarar verici seylerin hepsinin farkindayim. Coguna yapilabilecek fazla birsey yok malesef, yapabileceklerime mudahale edeyim derdindeyim aslinda. Hee bir de ilk yazdigimda aslinda biri belki icimi rahatlatacak bir cozum snabilir mi dusuncesindeydim isin asli. Bunlardan biri en mucadele edemedigim zaman aspirator olabilir belki. He bir de belki dediklerin ( yani o kadar da zararli olmadigi konusunda) cidden dogruysa, o acidan da azicik da olsa icim ferahlar.

Eller konusunda ben birseyler yazmistim, ama igrenc aman aman gib birsey degil. Sadece ellere yapisan niktin cocuga yapisiyor vs vs seklinde birseydi. Hani icildikten sonra, cocugu almadan evvel, bu sinen nikotin ve zararli maddeler bulasmasin diye, eller yikanmali, disler fircalanmali, ust degistirilmeli gibi seyler var cozum olarak. Ben de bnlardan bahsettim. :)

Yani bundan sonra yazdiklarinda da hemfikiriz, sadece birimiz icen birimiz icmeyen acisindan yaziyoruz ayni cumleyi :) ama sonucta cumle ayni, kimsenin tercihi kimseyi baglamaz. Ben evine geldigimde sen sigara icsen mesela ( ornek veriyorm) en fazla rica edebilirim ama karisamam. Sen devam edebilirsin, orasi senin evin, sanane desen hakli olursun yani...

Bu arada bu gittigimde cok icmeyeyim diye kuruyemis yiyorum am kilo yapti heralde gibi bir cumle duydum, nasil mutlu oldum anlatamam, belki bu bile birseydir diye dusndum...

Aramizda hicbir yanlis anlasilma yok, basta da yoktu zaten benim acimdan :) burada darilmalar kirilmalar oldu diye temknli yaklasiyorum artik... :54:

Buyusun bebislerimiz sagliklaa:34:

canım ne kadar güzel inancın çok kuvvetliymiş maşallah elbetteki doktorlarımızda bizim için konuşuyor bizi düşünüyor ama nihayetinde onlarınkisi sadece tahmin bir şey için %100 demedikleri sürece dualarla %1'i bile gerçekleştirebiliriz buna inanın kızlar duanın gücüne inanalım

CANIM bazı doktorlarda abartıyor yani
Sayısal degerler felan tamam ama ya Yaradan
Ben pek inanmıyorum o istatistiklere tamam bilime amenna ama
Rabbim ol derse olur ancak ona hiçbir şey imkansız değil demi

mnsroz; Canım benim, öyle bir duruma geldim ki; ikili testi baska bir hastanede başka bir doktora yaptırmama rağmen hatalımıydı diye düşünüyorum. Kime güveneceğimi şaşırdım, seçenekleri değerlendirerek iyi bir riskli gebelik uzmanına görünmeye karar verdim.
Zaten riskim düşük görünüyor ama yapılan ölçüme güvenmiyorum, belki de daha yüksek..

mutlu_mutlu; Sağol canım, ben de sağlıklı olduğunu düşünüyorum, dün iki damla ağlayayım dedim sinirim bozuk diye beni tepikleyip durdu..Ama insanın içine bir parça kuşku düşünce giderek büyüyor.Elimden geldiğinde sakin olmaya çalışıyorum.

denoz;Benim normalde 2'li test ve kontrollerimde bebeğim 4-5 gün önde gidiyordu doktorda sorun değil demişti. Ama bu son ölçümde 3'lü teste fark 11 gün çıktı kontrollerim arasında 4 hafta geçmedi nasıl böyle bir fark oluştu onu anlamıyorum.
bebeğin 2 haftaya kadar önden gitmesi normal kabul ediliyor, benim kafamı karıştıran bu kadar kısa zamanda farkın açılmış olması.
Bir de ben doktora normal kontrole gitmiştim, cinsiyetini felan söyleyecekti. Ultrasonda bakarken hemen 3'lü test yaptır felan demeye başladı hatta kendi yazdığı bir kağıtla direk beni tanıdık birine yönlendirerek yaptırdı.

Şunu da düşünüyorum ortada yanlış bir ölçüm varsa riskim belki de çok daha yüksek bu da olabilir. Hiç güvenim kalmadı..

acemiperi;Sağol canım; Benim de AFP değerim yüksek çıkmış ama raporda referans aralığı yazmamış ne kadar yüksek olduğunu anlamadım.Kandaki bu değerleri ultrason ölçümleriyle eşleştiriyorlar biliyorsun, benim ölçümlerde çıkan gebelik yaşım çok ileri.. ve bunlar mm den küçük hesaplamalar. AFP değerim benim vucudumdan kaynaklı da yüksek çıkmış olabilir, bilmiyorum. Doktorum beni apar topar yollamasaydı benim de aklımda 3'lü test yaptırmak yoktu. Tüm bunlara rağmen risk var ama düşük denildi..

marissa34; Evet canım ikili testim gayet iyi çıktı ama işler böyle ilerleyince şimdi hiç birine güvenim kalmadı, ben de tabiki birşeyler yapmayı planlıyorum umarım güzel haberler de paylaşabilirim.

ozgnmn; Dua eden, etmeyen herkesten Allah razı olsun, ben de akşam yatmadan miniklerimiz için dua ettim.
Allah kimsenin içine böyle bir şüphe düşürmesin ben ki soğukkanlı geçinirim, dünden beri yaşadığımı Allah düşmanımın başına vermesin.3'lü testi neden istediğini ben de anlamadım canım. Çok isterim canım denenmiş riskli gebelik uzmanı bilgisine ihtiyacımız var toparlıyoruz bilgileri kendimizce değerlendirme yapıp iyi bir doktorlar görüşmek istiyoruz. Teşekkür ederim.

HAFZAk; Sağol canım, içinizden geçenler ve paylaşımlarınız benim için çok değerli, dün akşamdan beri eşim bile bu kadar ilgi ve desteğe şaşırıyor. Bazı doktor isimleri bulmuş, onları ben biliyorum kızlar söyledi diyorum, şaşırıp kaldı siz çok fenasınız dedi.. Benim tek istediğim şu an için neyle karşılaşacağımı bilmek, bebeğim için de elimden geleni yapmış olmak.

zeyyyno; Farkındayım, zaten tanı testi değil diye not düşmüşler, gel gör ki bu bile içini kemirmeye yetiyor.

Akasya78; Amin canım inşallah iyi haberler alırsın, o narin ufacık şeylerde bir sorun olma ihtimali bile insanın içini cız ettiriyor.
Seni çok iyi anlıyorum canım, dua ediyorum bebeğin için, umalım ki sağlıklı olsunlar bizimle olsunlar. Doktor bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim canım.

Uyy çok heyecanlıyım kızlar aylar sonra esim beni gezmee götürecek
Allahım tv izleye izleye sakal oldum iyice
Optimuma gidip gezecez acaba orda bebek mağazası varmiydi hatırlamadım
Gidip minnisim prensesimle süslenelim azıcık hava alalım

kızlar bugün doktordaydım yeni geldim 16+1 deyiz daha doktor demeden erkek mi yoksa dedim çünkü bariz görünüyodu doktorda teyit etti kordon falan olmasın bakalım dedi sonra erkekte mutabık kaldık bi oğlancıkta bizden geliyo inşallah sağlıkla sıhhatlet alırız bebeklerimizi kucaklarımıza :)

çok olmasa da c&a, demstok, bücürük panço falan var göz gezdirebilirsin ama çok marka arama gidebilirseniz Palladiuma gidin orada daha çok marka vardır. bir de hemis var uygun uygun şeyler bulunabiliyo ama çocuk olabilir

Evet canım bebek mağazası var hatta annemle biz Optimuma gittiğimizde bebeğime ilk kıyafetleri oradan almıştık sanırım Pançonun felan mağazası var üst katta diye hatırlıyorum. Güle güle gezin

kızlar bugün doktordaydım yeni geldim 16+1 deyiz daha doktor demeden erkek mi yoksa dedim çünkü bariz görünüyodu doktorda teyit etti kordon falan olmasın bakalım dedi sonra erkekte mutabık kaldık bi oğlancıkta bizden geliyo inşallah sağlıkla sıhhatlet alırız bebeklerimizi kucaklarımıza :)

Gözün aydın hayırlı olsun oğlun, sağlıkla kucağına alırsın inşallah

mnsroz; Canım benim, öyle bir duruma geldim ki; ikili testi baska bir hastanede başka bir doktora yaptırmama rağmen hatalımıydı diye düşünüyorum. Kime güveneceğimi şaşırdım, seçenekleri değerlendirerek iyi bir riskli gebelik uzmanına görünmeye karar verdim.
Zaten riskim düşük görünüyor ama yapılan ölçüme güvenmiyorum, belki de daha yüksek..

mutlu_mutlu; Sağol canım, ben de sağlıklı olduğunu düşünüyorum, dün iki damla ağlayayım dedim sinirim bozuk diye beni tepikleyip durdu..Ama insanın içine bir parça kuşku düşünce giderek büyüyor.Elimden geldiğinde sakin olmaya çalışıyorum.

denoz;Benim normalde 2'li test ve kontrollerimde bebeğim 4-5 gün önde gidiyordu doktorda sorun değil demişti. Ama bu son ölçümde 3'lü teste fark 11 gün çıktı kontrollerim arasında 4 hafta geçmedi nasıl böyle bir fark oluştu onu anlamıyorum.
bebeğin 2 haftaya kadar önden gitmesi normal kabul ediliyor, benim kafamı karıştıran bu kadar kısa zamanda farkın açılmış olması.
Bir de ben doktora normal kontrole gitmiştim, cinsiyetini felan söyleyecekti. Ultrasonda bakarken hemen 3'lü test yaptır felan demeye başladı hatta kendi yazdığı bir kağıtla direk beni tanıdık birine yönlendirerek yaptırdı.

Şunu da düşünüyorum ortada yanlış bir ölçüm varsa riskim belki de çok daha yüksek bu da olabilir. Hiç güvenim kalmadı..

acemiperi;Sağol canım; Benim de AFP değerim yüksek çıkmış ama raporda referans aralığı yazmamış ne kadar yüksek olduğunu anlamadım.Kandaki bu değerleri ultrason ölçümleriyle eşleştiriyorlar biliyorsun, benim ölçümlerde çıkan gebelik yaşım çok ileri.. ve bunlar mm den küçük hesaplamalar. AFP değerim benim vucudumdan kaynaklı da yüksek çıkmış olabilir, bilmiyorum. Doktorum beni apar topar yollamasaydı benim de aklımda 3'lü test yaptırmak yoktu. Tüm bunlara rağmen risk var ama düşük denildi..

marissa34; Evet canım ikili testim gayet iyi çıktı ama işler böyle ilerleyince şimdi hiç birine güvenim kalmadı, ben de tabiki birşeyler yapmayı planlıyorum umarım güzel haberler de paylaşabilirim.

ozgnmn; Dua eden, etmeyen herkesten Allah razı olsun, ben de akşam yatmadan miniklerimiz için dua ettim.
Allah kimsenin içine böyle bir şüphe düşürmesin ben ki soğukkanlı geçinirim, dünden beri yaşadığımı Allah düşmanımın başına vermesin.3'lü testi neden istediğini ben de anlamadım canım. Çok isterim canım denenmiş riskli gebelik uzmanı bilgisine ihtiyacımız var toparlıyoruz bilgileri kendimizce değerlendirme yapıp iyi bir doktorlar görüşmek istiyoruz. Teşekkür ederim.

HAFZAk; Sağol canım, içinizden geçenler ve paylaşımlarınız benim için çok değerli, dün akşamdan beri eşim bile bu kadar ilgi ve desteğe şaşırıyor. Bazı doktor isimleri bulmuş, onları ben biliyorum kızlar söyledi diyorum, şaşırıp kaldı siz çok fenasınız dedi.. Benim tek istediğim şu an için neyle karşılaşacağımı bilmek, bebeğim için de elimden geleni yapmış olmak.

zeyyyno; Farkındayım, zaten tanı testi değil diye not düşmüşler, gel gör ki bu bile içini kemirmeye yetiyor.

Akasya78; Amin canım inşallah iyi haberler alırsın, o narin ufacık şeylerde bir sorun olma ihtimali bile insanın içini cız ettiriyor.
Seni çok iyi anlıyorum canım, dua ediyorum bebeğin için, umalım ki sağlıklı olsunlar bizimle olsunlar. Doktor bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim canım.

Canım doktor bilgilerini mesaj attım sana.

ya kızlar ben dr umu degıstırmek zorunda kalcam.
izmirliyim cankaya tıp merkezınde dunyalar tatlısı bı dr um var
ama ultrason cihazı için şikayet ettim yanıt bıle gelmedı kı cıhaz gercekten cok kotu
dr onerınıze ıhtıyacım var

maşallah canım hayırlı uğurlu ömürl sağlıklı olsun üçü yapt mı

Kizlar ins bebeklerinizin saglikli haberlerini en kisa zamnda alirsiniz, gercekten zor bir durum.. Ben ihtimaller yuzunden ayni durumda kalmamak icin 2 liyi bile yaptirmadim, ama icim rahat.Allah'a guveniyorum ve dua ediyorum bol bol..daha once kizlarin dedigi gibi boyle riskli gorunup sapasaglam dogan cok cocuk duydum, mumkun oldugunca kendinizi o minicik bebislerinizi uzmemeye calisin, bol bol dua edelim.. Rabbim buradaki herkesin bebisini saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin..

arkadaşlar zaten genel hatlarıyla doktorlarının görüşlerini açıklamış ama ben şöyle bir detay vermek istiyorum. Bu testler içinde (ikili – üçlü – dörtlü) en az güvenilir olanır 3lü test. Sebebi şu senin karnındaki bebeğin down sendromuna bakarken sadece senin kanındaki birkaç değeri dikkate alıyorlar. Ve bu değerler başka sebeplerle de beklenenden farklı çıkabiliyormuş. O anda gribal bir enfeksiyon geçiriyor olman gibi basit bir neden mesela… Bu sebeple bu testlerin en güveniliri ikili test. Çünkü kriter olarak bebeğin ense ölçümünü de değerlere ekliyorlar. Ve burda yazan diğer perinatoloji uzmanları gibi benim doktorum da ikilisi iyi çıkan birine 3lü yaptırmam gereksiz kafa karıştırmaktan başka bir işe yaramaz demişti. Sen diyorsun ki doktorum ultrasona bakarken 3lü yaptır dedi diye. bir daha o doktora gitmicek olsan bile neden böyle birşey istediğini, birşey görüp mü söylediğini flan sorsan, eğer sormadıysan tabi…
İstersen benim doktorun bilgilerini özelden paylaşırım seninle. Önemli olan güvenmen ve kanının ısınması doktora. Benimkinden öyle ay maşallah bebeğimiz ne kadar büyümüş pek de şirin falan gibi şeyler duyamazsın mesela ki benim de tercihim bu sevimliliğe ihtiyacım yok :) ama benim doctor tam bana gore, bi kere çok özgüvenli duruyor ki bu beni çok rahatlatıyor bir de ben çok meraklıyımdır bilmediğim birşeyi ders dinler gibi dinlemeye, internetten araştırmaya falan… o da bana ben sormadan tüm süreci öğrencisine anlatır gibi anlatıyor uzun uzun. Ama genç biri 1974 doğumlu, yurtdışında okumuş 2 sene, burda üniversiteyi bitirdikten sonra. Bunu neden söylüyorum bazı arkadaşlar daha olgun birini tercih edebilir mesela. Ben de tam tersi yaşı ileri bi doctor istemiyordum :) sen iyice araştır kararını ver, ben Istanbul avrupa yakasındayım. Istersen doktorla ilgili daha detay anlatırım hatta telde konuşuruz öğrenmek istediğin birşey varsa. Sakın çekinme. Seni en iyi biz anlarız şuanda. Içini ferah tut. Allahım inşallah en kısa zamanda en güzel haberleri verdirir sana, yüzün güler de mutluluktan göz yaşı dökersin  

Kızlar Anadolu yakasında normal doğum yanlısı, muayanesi çok pahalı olmayan , temiz bir hastaneyle çalışan işinde iyi erkek doktor önerir misiniz?Acıbadem vb. hastaneler değil çünkü şirketimiz saolsun doğum paketimizi özel sigortamızdan çıkarmış o yüzden daha makul fiyatları olan temiz bir hastane olsun istiyorum.
Bir tanıdığımız acıbademde ikiz bebek doğurdu bebeklerde bir süre kuvezde kalmış ve bundan 4 sene önce falan 50 bin lira verip çıkmışlar.Bir düşünmek istiyorum, ben şuan perinatoloji doktoruna gidiyorum ama benim perinatolojilik bir durumum yok ve birazda elektriğimin çok tutmadığını hissediyorum yani işinde çok iyi herkes iyi diyor ama benim kafam çok karışık..
Bu arada hastanesinde doğum fiyatlarını öğrenen var mı?

Ben öğrendim ama boşver hiç söylemiyim, sınırsız doğum paketim olmasa cepten verilecek bi para değil yani :) ama okuyorum burda arkadaşlar bazen çok makul fiyatlar söylüyorlar araştırıp bulmuşlar. bi yardım eden olur sana :) bu arada benim doktor muayenem 170 tl.

Back
X