mnsroz; Canım benim, öyle bir duruma geldim ki; ikili testi baska bir hastanede başka bir doktora yaptırmama rağmen hatalımıydı diye düşünüyorum. Kime güveneceğimi şaşırdım, seçenekleri değerlendirerek iyi bir riskli gebelik uzmanına görünmeye karar verdim.
Zaten riskim düşük görünüyor ama yapılan ölçüme güvenmiyorum, belki de daha yüksek..
mutlu_mutlu; Sağol canım, ben de sağlıklı olduğunu düşünüyorum, dün iki damla ağlayayım dedim sinirim bozuk diye beni tepikleyip durdu..Ama insanın içine bir parça kuşku düşünce giderek büyüyor.Elimden geldiğinde sakin olmaya çalışıyorum.
denoz;Benim normalde 2'li test ve kontrollerimde bebeğim 4-5 gün önde gidiyordu doktorda sorun değil demişti. Ama bu son ölçümde 3'lü teste fark 11 gün çıktı kontrollerim arasında 4 hafta geçmedi nasıl böyle bir fark oluştu onu anlamıyorum.
bebeğin 2 haftaya kadar önden gitmesi normal kabul ediliyor, benim kafamı karıştıran bu kadar kısa zamanda farkın açılmış olması.
Bir de ben doktora normal kontrole gitmiştim, cinsiyetini felan söyleyecekti. Ultrasonda bakarken hemen 3'lü test yaptır felan demeye başladı hatta kendi yazdığı bir kağıtla direk beni tanıdık birine yönlendirerek yaptırdı.
Şunu da düşünüyorum ortada yanlış bir ölçüm varsa riskim belki de çok daha yüksek bu da olabilir. Hiç güvenim kalmadı..
acemiperi;Sağol canım; Benim de AFP değerim yüksek çıkmış ama raporda referans aralığı yazmamış ne kadar yüksek olduğunu anlamadım.Kandaki bu değerleri ultrason ölçümleriyle eşleştiriyorlar biliyorsun, benim ölçümlerde çıkan gebelik yaşım çok ileri.. ve bunlar mm den küçük hesaplamalar. AFP değerim benim vucudumdan kaynaklı da yüksek çıkmış olabilir, bilmiyorum. Doktorum beni apar topar yollamasaydı benim de aklımda 3'lü test yaptırmak yoktu. Tüm bunlara rağmen risk var ama düşük denildi..
marissa34; Evet canım ikili testim gayet iyi çıktı ama işler böyle ilerleyince şimdi hiç birine güvenim kalmadı, ben de tabiki birşeyler yapmayı planlıyorum umarım güzel haberler de paylaşabilirim.
ozgnmn; Dua eden, etmeyen herkesten Allah razı olsun, ben de akşam yatmadan miniklerimiz için dua ettim.
Allah kimsenin içine böyle bir şüphe düşürmesin ben ki soğukkanlı geçinirim, dünden beri yaşadığımı Allah düşmanımın başına vermesin.3'lü testi neden istediğini ben de anlamadım canım. Çok isterim canım denenmiş riskli gebelik uzmanı bilgisine ihtiyacımız var toparlıyoruz bilgileri kendimizce değerlendirme yapıp iyi bir doktorlar görüşmek istiyoruz. Teşekkür ederim.
HAFZAk; Sağol canım, içinizden geçenler ve paylaşımlarınız benim için çok değerli, dün akşamdan beri eşim bile bu kadar ilgi ve desteğe şaşırıyor. Bazı doktor isimleri bulmuş, onları ben biliyorum kızlar söyledi diyorum, şaşırıp kaldı siz çok fenasınız dedi.. Benim tek istediğim şu an için neyle karşılaşacağımı bilmek, bebeğim için de elimden geleni yapmış olmak.
zeyyyno; Farkındayım, zaten tanı testi değil diye not düşmüşler, gel gör ki bu bile içini kemirmeye yetiyor.
Akasya78; Amin canım inşallah iyi haberler alırsın, o narin ufacık şeylerde bir sorun olma ihtimali bile insanın içini cız ettiriyor.
Seni çok iyi anlıyorum canım, dua ediyorum bebeğin için, umalım ki sağlıklı olsunlar bizimle olsunlar. Doktor bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim canım.