2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Kızlar selam,

yukarıda yazılanlardan alakasız olacak ama dün gece belimin iki tarafında da kırmızı çiziklerlerin oluştuğunu gördüm!
Her banyodan sonra Johnson's bebe yağı ayrıca aktardan edindiğim badem-jojoba-kayısı-susam-havuç-buğday-yasemin-zambak yağı karışımından sürmeme rağmen vücudumun pul pul olması, kaşıntı ve sonucunda karşılaştığım manzara sonucu ne yapacağımı şaşırdım! daha önce kilo alıp vermelerime rağmen hiç çatlağım olmadı ve de vücudum kuru sayılmaz. (Hamilelikten bu yana 3 kg aldım.) Sonuç olarak kendimi hemen nöbetçi eczanede buldum ve oradaki Mustela strech marks double action kreminden aldım. Umarım sonuç alırım.Sizin bildiğiniz yeni oluşmuş çatlakları yok eden bir krem/yağ/karışım/tavsiyeniz var mı?

Bir de çatlak sizde de şimdiden oluştu mu yoksa ben anormal bir örnek miyim?:50:

Umarım herşey yolunda gider ama iyiyi de kötüyü de düşünmemeye çalışıyorum, notr olmaya çalışıyorum.
İçime sinen bir yanıt bulana kadar da peşini bırakmam zaten. Recep Bey'e gitmek zaten yüksek bir ihtimal acele etmeyip detaylı ultrason zamanında ona gidip, şimdilik sadece ön değerlendirme mi alsam diye düşünüyorum. Sanırım ona gitmek için de beklemek gerekecek randevuları dolu oluyor. Yarın döner dönmez buradan paylaşırım olan biteni.
.

canım telefonda durumunu söylersen hemen aradan alabiliyorlar.beklemene gerek yok.benimde bir arkadaşım atıl yüksele gitti.o recep hasa göre biraz daha fiyatlı.ben öğrenmiştim.600 tl.ama herikiside böyle bir durumda bekletmezler...
inşallah herşey yoluna giricek minikusum....

Benim ablalarımda doğumlarını bakırköy acıbademde yaptı ve bende burun ameliyatımı orda oldum anestezi ekibi gerçekten çok başarılı..Ameliyatım 8 saat sürmesine rağmen uyandığımda çok iyiydim(burnumda çok fazla kırık olduğu için uzun sürdü) 1 defa bile kusmadıım..Hem hemşirelerde çok ilgili ve temiz bir hastane ama işte özel sağlık sigortanın karşılaması çok güzel yoksa dediğin gibi..

Evet herkes çok ilgili. Ve her yer tertemiz. Hastanede gibi hissetmiyorsun kendini. Ben fiyat almıştım ve sigortasız doğum için 14.600 dediler. Çıldırmış olmalılar.:1::1::1:

Bu taraflarda oturuyor olsan Hizmet Hastnesi ya da Aile Hastanesini önerirdim sana. Çok temiz ve güzel hastaneler.:17:

Belki tercih meselesidir. Girmek isteyen giriyordur, başka hiçbir riskli gebelik uzmanı tanımıyorum çünkü. Recep Bey'e arkadaşım gidiyordu. Plasentası aşağıda olduğu için hem şimdi benim gittiğim kadın doğum doktoruma gidiyordu hemde ayda 1 kez Recep Bey'e. Onun söylediğine göre Recep Bey girmiyormuş doğuma. Ama bu sene bir değişiklik yapmış mıdır yapabiliyor mudur bilmiyorum. Minikuss giderse öğrenir. :17:

Bu arada ben Acıbademde doğum yapmayı düşünüyorum. Ama özel sigortam olmasaydı o uçuk rakamlarla aklımdan bile geçirmezdim. Benim 3 arkadaşım Bakırköy Acıbademde yaptılar doğumlarını ve çok memnun kaldılar. Ama doğumlarını benim şimdi gittiğim kadındoğumcum yaptırdı. Acıbademin ekibini ve ameliyathanesini kullanıyor yani doktorum.

Kendi doktorları nasıldır çok bir fikrim yok. Sadece nöbetçi doktorun bu sancıyla doğurmasın diye eve gönderdiği arkadaşım o gecenin sabahı sancıyla doğuma yetişti onu biliyorum.:1:

Benim şirketimde de nerdeyse herkes acıbadem de doğum yaptılar. Herkes çok memnun herşeyinden ancak muhasebede kavga edip ayrılıyorlar. Sigortanız 8000 lirasını karşıladı 2500 daha borcunuz var demişler bi arkadaşıma. Ben böyle anlaşmadım diye kavga çıkarınca birkaç saat sonra yollamışlar tamam borcunuz yok diye. Ama en kötüsü bir arkadaşıma çok ciddi bir paraya laparoskopi yaptılar dış gebelik var diye. ama dış gebelik değilmiş sadece bebek gelişmiyormuş. Kız boşuna ameliyat oldu, bir de onca para tahmin edersin ki. Yani doktoruna güveniyorsan tek birşey öneririm anlaşmanı iyi yap baştan hastaneyle. Bir de sonrasında ekstra falan para isterlerse vermeyin. Sesin çıkmazsa yükleniyorlar sesin çıkar itiraz edersen geri adım atıyorlar diyor burda tüm arkdaşlarım. Yani eşine söyle ödeme yaparken baba oldum diye gaza gelip coşmasın :) :) :) doktoruna güveniyorsan herşeyin hayırlısı zaten acıbademin yenidoğan ünitesi iyidir Allah var hakkını yemeyelim :) :)

Kızlar selam,

yukarıda yazılanlardan alakasız olacak ama dün gece belimin iki tarafında da kırmızı çiziklerlerin oluştuğunu gördüm!
Her banyodan sonra Johnson's bebe yağı ayrıca aktardan edindiğim badem-jojoba-kayısı-susam-havuç-buğday-yasemin-zambak yağı karışımından sürmeme rağmen vücudumun pul pul olması, kaşıntı ve sonucunda karşılaştığım manzara sonucu ne yapacağımı şaşırdım! daha önce kilo alıp vermelerime rağmen hiç çatlağım olmadı ve de vücudum kuru sayılmaz. (Hamilelikten bu yana 3 kg aldım.) Sonuç olarak kendimi hemen nöbetçi eczanede buldum ve oradaki Mustela strech marks double action kreminden aldım. Umarım sonuç alırım.Sizin bildiğiniz yeni oluşmuş çatlakları yok eden bir krem/yağ/karışım/tavsiyeniz var mı?

Bir de çatlak sizde de şimdiden oluştu mu yoksa ben anormal bir örnek miyim?:50:

Oluşmuş çatlağı iyileştiren bir şey hiç duymadım ben. Senin dediğin gibi benimde yanlarım kuruyup pul pul dökülmeye başlamıştı. Arkadaşımın tanıdığı bir güzellik uzmanı bana bir karışım yaptı. İçinde bir sürü yağ var. Tamamen bitkisel. O benim kurtarıcım oldu. Dökülmeler geçti.

Henüz çatlağa rastlamadım ama gözümden kaçan varsa.:20:
Biz sürdüğümüz kremlerle önlem alıyoruz. Çatlamaya çok müsait bir cildin varsa ne sürersen sür çatlayacak. Sen nemli tutarak olabildiğince azaltabilirsin ancak.:17:

Ben doktorun yalançısıyım.:17:

Kisisel tercih sonucta herkesin anlamasini beklemiyorum..bnm inancima kalbi atan, nefes alan, beslenen,minicik ve savunmasiz bir canliya kiyilmasi ters geliyor. Sonucta bir hayvana bile azcik kotu davranilsa bile icimiz aciyor degil mi? Bir yavruya nasil kiyilabilir ki.. Eger Allah onu sana verdiyse bu senin imtihanindir, bu imtihani ya kazanirsin ya kaybedersin.. Ama o minik yavru cektiklerinin karsiligini zaten alacaktir. Ayrica kimse dunyaya gelen birinin sonradan aklini kaybetmeyeceginin yada engelli olmayacaginin garantisini de veremez degil mi? Allah korusun sonradan basina boyle bir sey geldiginde kiyabilir misin ona? Eger 2 li testi yaptirip kendimi hazirlarim diyorsan o farkli tabi, ama yine tercih meselesi.. Bn ihtimaller yuzunden kendimi su donemde yipratmak istemedim cunku normalde de yeterince duygusalim hamilelikte daha da duygusallastim.. Basta da dedigim gibi bunlar bnm fikirlerim, herkes anlamayabilir, kiminin inancina da ters dusebilir.. Ama herkes anlamak zorunda degil zaten..

Ben anlamıyorum diyorum çünkü bana görede böylesi yanlış..Hayatta hiçbirşeyin garantisi yok ama hiçbirimiz buna göre yaşamıyoruz mesela o zaman hiç doktorada gitmeyelim..Benim babam geçirdiği bir rahatsızlık sonucu engelliydi ve yaşadıklarını asla anlatamam onu ancak yaşayan biliyor ve sadece protez ile yürüyebiliyordu zekası iyiydi, benim başıma birşey gelse o çocuk hayatını tek başına devam ettirebilecek mi?Ben ateşte yanmaya razıyım eğer öyleysede evet önlemimi alırım sonrada birşey olursa o benim imtihanımdır..Bana göre o çocuğun hastalığının anlaşılıp anlaşılmamasının belli olması bile Allahtandır..Herşey süper görünüp sonra otistikde olabilir herşey olabilir..Oldukça hümanist bir insanım hatta çok duygusalım herkese elimden geldiğince yardım ederim hayvanlarıda çok severim bunun onla alakası olduğunu düşünmüyorum bende cani değilim ama yaşayan canlıyı öldürmek gibi bakamıyorum olaya çünkü sonrasındada yaşamıyor zaten...
Şunda Haklısın buda senin tercihin..

Kızlar selam,

Bende henüz birşey yok tatlım ancak benim doktorum geçen hafta kontrolümde vitaminimle birlikte LİERAC yazdı reçeteme istersen başla dedi bende unnododan sipariş verdim yarı yarıya düşmüştü fiyatı o gelecek onu bekliyorum. ama tecrübeli insanlar diyorlar ki olacaksa zaten olacak önüne geçilmiyor hiçbir kremle... :( :(

Benim şirketimde de nerdeyse herkes acıbadem de doğum yaptılar. Herkes çok memnun herşeyinden ancak muhasebede kavga edip ayrılıyorlar. Sigortanız 8000 lirasını karşıladı 2500 daha borcunuz var demişler bi arkadaşıma. Ben böyle anlaşmadım diye kavga çıkarınca birkaç saat sonra yollamışlar tamam borcunuz yok diye. Ama en kötüsü bir arkadaşıma çok ciddi bir paraya laparoskopi yaptılar dış gebelik var diye. ama dış gebelik değilmiş sadece bebek gelişmiyormuş. Kız boşuna ameliyat oldu, bir de onca para tahmin edersin ki. Yani doktoruna güveniyorsan tek birşey öneririm anlaşmanı iyi yap baştan hastaneyle. Bir de sonrasında ekstra falan para isterlerse vermeyin. Sesin çıkmazsa yükleniyorlar sesin çıkar itiraz edersen geri adım atıyorlar diyor burda tüm arkdaşlarım. Yani eşine söyle ödeme yaparken baba oldum diye gaza gelip coşmasın :) :) :) doktoruna güveniyorsan herşeyin hayırlısı zaten acıbademin yenidoğan ünitesi iyidir Allah var hakkını yemeyelim :) :)

Eşime bunu tembihlicem.:1::1:
O gün onun kafa bir dünya olur.:1:

Doğuma 2 ay kala bir daha uğramayı düşünüyorum zaten. Yeniden fiyat alıp konuşmak için. Eğer yamuk yaparlarsa hepsini :4:

Aşağıdaki araç Buggster benim bu arabayı dikkate almamın nedeni hafiflik:Kumaşlı 6,9 kg, kumaşsız 4,9 kg.Tek elle kapanması.Sepetinin ve bebeğin oturacağı kısmın geniş olması. Mutlaka ki bagaja sığması. Alman malı, hafif olmasına rağmen içine anne oturarak test etmiş sağlam.Maxi Cosi ve Cybex marka ana kucaklarıyla uyumlu. Kumasın tamamı çıkarılıp yıkanabiliyor ve diğer tüm standart özellikler var. 3 teker olmasına rağmen denge ve yön sorunu yok.Aşağıdaki linkte de internet satış fiyatlarının listesi mevcut.
İlgilendiğim diğer arabaları sık kullanılanlarımdan buldukça gönderirim.
en ucuz Trends For Kids Buggster S Bebek Arabas / Puset fiyat akakce.com'da

Eki Görüntüle 587263

Aynısının farklı bir markası ablamda var, muhteşem bir araba fakat kesenin ağzını sonuna kadar açmak lazım, pişman etmiyor kesinlikle bayıla bayıla kullanılıyor. her türlü bebek konforu ve anne konforu düşünülerek tasarlanmış.

Kızlar selam,

Bende her banyodan sonra bebe yağı kullanıyorum..Çizikler yok ama karnım pul pul dökülüyor..Yağ kalıntısı olabilir dedi arkadaşlar ama..Yok değil..Ben tüm vücuduma yağ sürüyorum.Diğer yerlerde yok :(

Msnroz Hakan Şefik olabilir gibi geldi :44: birde Soner Doğanyılmaz diye bir doktor buldum çok iyi istanbul tıp mezunu genç ama işinde iyimiş yalnız çalıştığı hastane kötü Avicenna Hospital :(
Birde Pendik Bölge hastanesinde Mustafa Özbek var çok iyi bir doktor tecrübesi iyi ve şeker gibi birisi ekstra ücretini verdiğinde gecede olsa doğumuna kendi katılıyor o yüzden normal doğumsa normal, sezeryan gerekirse sezeryan yapıyor..Hastane temiz ,çalışanlar iyi ve fiyatlarda iyi ancak benim eşimin eski çalıştığı yer hepsi arkadaşı ve ben o yüzden doğumu orda yapmaya çekiniyorum galiba, çok mu saçma :17: utanmamalı mıyım?Ay kafam çok karışık neyse gitmeme 2 hafta var biraz düşüneceğim...Birde çağıner hastanesi hakkında bilgisi olan var mı? bizim bir akrabamız gidiyor doğum konusunda çok başarılarmış çok iyi doktorlar varmış..

Ben anlamıyorum diyorum çünkü bana görede böylesi yanlış..Hayatta hiçbirşeyin garantisi yok ama hiçbirimiz buna göre yaşamıyoruz mesela o zaman hiç doktorada gitmeyelim..Benim babam geçirdiği bir rahatsızlık sonucu engelliydi ve yaşadıklarını asla anlatamam onu ancak yaşayan biliyor ve sadece protez ile yürüyebiliyordu zekası iyiydi, benim başıma birşey gelse o çocuk hayatını tek başına devam ettirebilecek mi?Ben ateşte yanmaya razıyım eğer öyleysede evet önlemimi alırım sonrada birşey olursa o benim imtihanımdır..Bana göre o çocuğun hastalığının anlaşılıp anlaşılmamasının belli olması bile Allahtandır..Herşey süper görünüp sonra otistikde olabilir herşey olabilir..Oldukça hümanist bir insanım hatta çok duygusalım herkese elimden geldiğince yardım ederim hayvanlarıda çok severim bunun onla alakası olduğunu düşünmüyorum bende cani değilim ama yaşayan canlıyı öldürmek gibi bakamıyorum olaya çünkü sonrasındada yaşamıyor zaten...
Şunda Haklısın buda senin tercihin..

Oncelikle sadece kendi dusuncemi savundugum bir mesaja donussun istemiyorum bu çevabim ve gercekten sunu soylemeliyim ki eger anlamiyor olmana ragmen elestirel yonden "su 2 li testi neden yaptirmiyolar anlamiyorum" demesen hic cevap bile yazmazdim.hic benden veya yaptirmayanlardan "su 2 li testi yaptiranlari anlamiyorum zaten" gibi bise duydun mu? Saygi duyuyorum dusuncene cunku.. Dr a gidiyorum cunku mudahale edebilecegi seyler konusunda tabiki de onlemini alacagim kullanmam gerekn vitaminler vs. kullanacagim ki bebegim en iyi sekilde gelissin. Ama Allah korusun down sendromlu oldugunu ogrendigimde yapabilecegim pek bise yok ki.kendini hazirlayabilirsin dersen o bir- iki yasina kadar da yapilabilir o surecte bir sey kaybetmezsin ama belki de saglikli dogacak o zamn neden yipratmis olayim ki kendimi..Evet o cocugun hastaligi anlasilabilir ama dinimize gore arastirirsan sadece annenin saglik durumu tehlikedeyse o cocuk alinabilir, ogrenmen senn aldirabilecegini gostermez, sadece ogrenmen karsinda takinacagin tavir senin imtihanin olur. Bn onun icin ateste yanabilirm demissin ama onunla alakali bir sey anlatayim sana canim bir arastirma anne maymunlar annelik duygusu en gelismis hayvaanlarmis bir anne maymunu kazanin icine koymuslar ve altini acmislr yanina da bebegini vermisler ilk basta anne maymun bebegi yanmasin diye ellerine bebegini almis ve yavrusunu kaldirmis atesin altini gittikce acmislar ve en sonunda dayanamayan anne maymun bebegini ayaklari altina almis bununla bzm ne alakamiz var diye dusunebilirsin ama kiyametle alakali ayetlere baktiginda anne ile cocugun birbirini tanimadigi sadece herkesin kendini dusundugu sahnelerden soz eder. Simdi bile parmagimizin ucu azcik yansa ne kadar aci cekiyoruz..ayrica sunu da soylemeliyim diyelim ki Allah korusun otistik oldu o kendi zavalliliginin farkinda bile olmayacak ve dedigim gibi bbaska sekilde bunlarin kat kat karsiligini alacak o zavalli bakis acisi bizim gibi onlarin durumunu farkedenlerin bakis acisi olarak kaliyor sadece..ins bi seyler anlatabilmisimdir. Anlatamadiysam bile saygi duyacagina eminim..hayirli aksamlar

Oncelikle sadece kendi dusuncemi savundugum bir mesaja donussun istemiyorum bu çevabim ve gercekten sunu soylemeliyim ki eger anlamiyor olmana ragmen elestirel yonden "su 2 li testi neden yaptirmiyolar anlamiyorum" demesen hic cevap bile yazmazdim.hic benden veya yaptirmayanlardan "su 2 li testi yaptiranlari anlamiyorum zaten" gibi bise duydun mu? Saygi duyuyorum dusuncene cunku.. Dr a gidiyorum cunku mudahale edebilecegi seyler konusunda tabiki de onlemini alacagim kullanmam gerekn vitaminler vs. kullanacagim ki bebegim en iyi sekilde gelissin. Ama Allah korusun down sendromlu oldugunu ogrendigimde yapabilecegim pek bise yok ki.kendini hazirlayabilirsin dersen o bir- iki yasina kadar da yapilabilir o surecte bir sey kaybetmezsin ama belki de saglikli dogacak o zamn neden yipratmis olayim ki kendimi..Evet o cocugun hastaligi anlasilabilir ama dinimize gore arastirirsan sadece annenin saglik durumu tehlikedeyse o cocuk alinabilir, ogrenmen senn aldirabilecegini gostermez, sadece ogrenmen karsinda takinacagin tavir senin imtihanin olur. Bn onun icin ateste yanabilirm demissin ama onunla alakali bir sey anlatayim sana canim bir arastirma anne maymunlar annelik duygusu en gelismis hayvaanlarmis bir anne maymunu kazanin icine koymuslar ve altini acmislr yanina da bebegini vermisler ilk basta anne maymun bebegi yanmasin diye ellerine bebegini almis ve yavrusunu kaldirmis atesin altini gittikce acmislar ve en sonunda dayanamayan anne maymun bebegini ayaklari altina almis bununla bzm ne alakamiz var diye dusunebilirsin ama kiyametle alakali ayetlere baktiginda anne ile cocugun birbirini tanimadigi sadece herkesin kendini dusundugu sahnelerden soz eder. Simdi bile parmagimizin ucu azcik yansa ne kadar aci cekiyoruz..ayrica sunu da soylemeliyim diyelim ki Allah korusun otistik oldu o kendi zavalliliginin farkinda bile olmayacak ve dedigim gibi bbaska sekilde bunlarin kat kat karsiligini alacak o zavalli bakis acisi bizim gibi onlarin durumunu farkedenlerin bakis acisi olarak kaliyor sadece..ins bi seyler anlatabilmisimdir. Anlatamadiysam bile saygi duyacagina eminim..hayirli aksamlar

sana katılıyorum bende canım keşke kimse acı cekmese üzülmese ama bu dünya zevk sefa yeri degil imtihan yeri büyük konuşmıyım haşa ama bende kıyamam kıymam varsın en fazla 30 40 sene daha yaşıcaz o da zahmetli olsun sonra sefamızı süreriz yavrularımızla inşallahh yinede Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın taşıyamayacagı yükü kimseye vermesin bazen bazı dertlerede başım üstüne demek gerekir sabredenler için günahlarına kefarettir herkese nasip olmaz

kuruluk ve pul pul olma şikayetleri bende de var göğüs uçlarımda özelikle.. feci şekilde de kaşınıyorum
bu da ya kuruluk belirtisi ya da çatlama belirtisi ne yazık ki
karın bölgem ve
göğüs bölgem ciddi anlamda kaşınıyo
benim vicudum çatlamaya çok müsait olduuğu halde kızıma hamileyken de 20 kilo aldığım halde
hiç karın bölgem çatlamadı.. sadece sürmeyi ihmal ettiğim bacağa inen kısımlarda çatlamalar oluştu
onları da dediğim gibi yağlamayı ihmal ettiğim için..
bence yağlamaktan vaz geçmeyin siz yine dee olacaksa olur diip :)
karnım acaip şişti ve belim de yağlandı benim yaaaaa
50 kiloyla hamile kaldım 55e dayanmışım tartıda :) 44,5 geliyorummm
nasıl becerdiysem bu kadar kilo almayı :))
cinsiyeti kesinleşen arkadaşlar
karın tahminleri tutuyo muuuu?
bi yorumlayın

kızlar bi arkadaşla yaptığım bi konuşmayı paylaşmak istiyorum..şimdi bu arkadaşın bebeği oldu. Ben konuşurken oğlum olacağını söyledim. Bana dedi ki "yine de bağlanma, bana hamile iken anlatmışlardı 6.-7. aylarda enfeksiyon vs. yüzünden çocuğu kaybedebiliyorsun":53: ben bu yaz bir kayıp yaşadım zaten ve onun üstesinden gelebilmek için, belki hatırlarsınız, her hafta doktora taşındık ultrasonla bakmaya vs. Hormonlardan mıdır bilmem, o kadar canımı sıktı ki bu laf, iyi niyetle uyarmak için de olsa bir anne diğerine bunu yapmamalı bence diye düşündüm..haksız mıyım, fazla mı duygusal davranıyorum acaba

kızlar bi arkadaşla yaptığım bi konuşmayı paylaşmak istiyorum..şimdi bu arkadaşın bebeği oldu. Ben konuşurken oğlum olacağını söyledim. Bana dedi ki "yine de bağlanma, bana hamile iken anlatmışlardı 6.-7. aylarda enfeksiyon vs. yüzünden çocuğu kaybedebiliyorsun":53: ben bu yaz bir kayıp yaşadım zaten ve onun üstesinden gelebilmek için, belki hatırlarsınız, her hafta doktora taşındık ultrasonla bakmaya vs. Hormonlardan mıdır bilmem, o kadar canımı sıktı ki bu laf, iyi niyetle uyarmak için de olsa bir anne diğerine bunu yapmamalı bence diye düşündüm..haksız mıyım, fazla mı duygusal davranıyorum acaba

ay çok sinirlendim şimdi konuşma öyle insanlarla

ay çok sinirlendim şimdi konuşma öyle insanlarla
demek hamile olunca sinirlenmek doğal:31: benim başımdan geçmesine rağmen, 4. 5. haftasında olanlara dahi demiyorum öyle şeyler. Sonuçta olumlu düşünmek lazım, Allah korusun, olursa zaten üzülüyor insan ama olmadan üzülmek doğru gelmiyor. Ben de hassas mıyım diye düşünüyordum çünkü annem de daha erken giysi alma vs. diyince ona da bozulmuştum

Bnce haksiz degilsin.. Bebeklerimiz Allah ' a emanet canim, onun disinda elimizden bir sey gelmez ama biz bu kadar hassasken yanimizda boyle konusmalari cok mantikli degil :) bosver sen dusunme kotu seyler ins bebeklerimizi saglikli bir sekilde kucagimiza alacagimiz gunler gelecek :)

Back
X