2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Kızlar sizdede durum böyleyse cevap yazın BANA valla
Taktım kafaya bunu şimdi
:43:

Kızlar moralim bozuk biraz bir şey soracağım sizlere
Benim bebeğin hareketleri çok az ya bugün mesela bir öğlen hissettim
Bide akşam duş alırken hissettim tekme desen hak getire nerdee...
Ve eşim hala hareketlerini hissetmedi ben zor hissediyorum o nasıl hissetsin
Öyle yer değiştirdiğini felan daha göremedim çıplak gözle..
Düşünüyorum sağlıksız felan mı acaba?Neden böyle
Benim haftalarda olupta böyle olan varmı?biliyorum her bebek aynı değil
Her kadının rahim yapısı vs farklı ama bugün bu konu yüzünden ağlayasım bile var uff
Soruma cevap lütfeen...

sen kendin vermişsin ya sorunun cevabını:)bazı çocukların yaratılışı çok sakin olabiliyormuş.dua ette doğduğu zamanda bu sukuneti yaşasın, yaşatsın...
harekete gelince benim bebeğim bazı günler çok hareketli bazı günler çok hareketsiz.gün içindede değişiyor.yediğim yiyeceğe görede değişiyor.tatlı şeyler yiyip sırt üstü yat.sırt üstü pozisyonu sevmiyor benimki başlıyor kıpırdanmaya.bir dene bakalım...

peki idrar tesi mi yaptırdın yoksa idrar kültürü mü?bende yaptırmak istiyorum ama hangisini yaptırmam gerektiğini bilemedim

ben idrar testi yaptırdım.kültür nasıldır farkı nedir bilmiyorum canım...

Her kadının rahim yapısı vs farklı ama bugün bu konu yüzünden ağlayasım bile var uff
Soruma cevap lütfeen...

canım telaşlanma:20:hiç hissetmesen naaparsın acaba:27:kız bebekler böyle olurmuş zaten.erkek bebekler daha çok tepiklermiş annelerini:1:benimkide öyle çok hareket etmiyor.gece uyurken ediyorsada ben farkında değilim.eşimde henüz hissedemedi.bide azıcık seninde kilon varsa önceden benim gibi şu aralar dışardan gözle görülmesi mümkün değil.üzme kendini.gün içinde hiç hissetmediysen endişelen canım:34:

Canım bir kaç gün önce başka bir arkadaş içinde yazmıştım benim ağrım sol kasığımda akşam üstünden sabaha kadar sürdü hatta gece iyice arttı üç tüp serumla sabaha bir şeyim kalmadı. Bol su iç yerinden kalkma bana her türlü tetkikleri yaptılar yorulmuşsun yada yediğin dokunmuştur dediler. Ama sen genede için rahat etsin diyorsan bir süre sonra doktoruna danış.

canım sabahı beklicem bende,umarım geçer:31:

sen kendin vermişsin ya sorunun cevabını:)bazı çocukların yaratılışı çok sakin olabiliyormuş.dua ette doğduğu zamanda bu sukuneti yaşasın, yaşatsın...
harekete gelince benim bebeğim bazı günler çok hareketli bazı günler çok hareketsiz.gün içindede değişiyor.yediğim yiyeceğe görede değişiyor.tatlı şeyler yiyip sırt üstü yat.sırt üstü pozisyonu sevmiyor benimki başlıyor kıpırdanmaya.bir dene bakalım...

Peki sen dışarıdan görebiliyormusun yer değiştirdiğini felan gerçi aramızda10 gün felan varda:26:
Dediğin gibi sakin yapılımı olacakki hantal hantal off sağlığında problem olmasında sakin olsun artık ne yapayım
tatlı şeylerde bunda tık yok bol şireli tatlı yiyorum sevmediğim halde yine tık yok
O gün eşim karnıma eğildi yüksek sesle ezan okudu hayvan sesleri taklidi yaptı dakikalarca
sonra hafif hafif tepki verdi.ben bile zor hissettim.Allahım nedenki böyle bu bebe yaa:43:

canım telaşlanma:20:hiç hissetmesen naaparsın acaba:27:kız bebekler böyle olurmuş zaten.erkek bebekler daha çok tepiklermiş annelerini:1:benimkide öyle çok hareket etmiyor.gece uyurken ediyorsada ben farkında değilim.eşimde henüz hissedemedi.bide azıcık seninde kilon varsa önceden benim gibi şu aralar dışardan gözle görülmesi mümkün değil.üzme kendini.gün içinde hiç hissetmediysen endişelen canım:34:

Seninkide mi öyle canım sağol cevabın için biraz içim rahatladı
Bakıyorum bazı arkadaşlarımız yazıyo ya tekmeleri savurdu felan diye
Bizim hımbılda hiç öyle şeyler yok:/ heeı kilo aldım 71 kiloyum 10 kilo aldım işte:17:
Göbeğimde yağlı biraz sence onunda etkisi varmıdır?

Canım sana ne oldu hayırdır geçmişi okudum ama göremedim galiba:26:

Peki sen dışarıdan görebiliyormusun yer değiştirdiğini felan gerçi aramızda10 gün felan varda:26:
Dediğin gibi sakin yapılımı olacakki hantal hantal off sağlığında problem olmasında sakin olsun artık ne yapayım
tatlı şeylerde bunda tık yok bol şireli tatlı yiyorum sevmediğim halde yine tık yok
O gün eşim karnıma eğildi yüksek sesle ezan okudu hayvan sesleri taklidi yaptı dakikalarca
sonra hafif hafif tepki verdi.ben bile zor hissettim.Allahım nedenki böyle bu bebe yaa:43:

ben bebeğimin ilk hareketini 20. haftada hissettim.biçok kişiyee göre geç bir tarih.ilk dışardan hissettiğimde 1 hafta sonraydı.ben kasılma falan sandım.çünkü benden 6 hafta büyük bir arkadaşım ben bile hissetmedim daha diyince panik olmuştum burda sordum normaal mi diye benim gibi hisseden oluyormuş.anlıyacağın bu kişiden kişiye değişiyor.çok sık olmasada göbeğimde yer değiştirme değil ama kabarcık halinde kabarma inme oluyor arada sırada.eşim 2 gün önce yakalaybildi kızımın hareketini.kendisi çok ilgisizde bu konuda...

Soruma cevap lütfeen...
hiç öyle düşünme bence hissediyorsun sonuçta bende ayaktayken zor hissederim yatmam gerek illa :) hiç hiç boşuna kendini kasma benimkide kaç gündr sessiz sakindi oluyor yapıyla alakası var bazen bazı insanalrın ebbek hemen derisin altında gibi oluyor ki hareketlerini görüyorsun ama bazılarının öyle olmuyor hiç hissetmezsen kork bence hemde 28 haftalardan sonra daha öenmli buluyorlar bebek hareketini daha geç hissedenler bile var nadirde olsa benmkide çok hareketli değil yani birde ehvam yaprsan inadına hepten hissedemiyorsun sanki ben öyle değilimde bizim babacık endişeleniyor hemen kızım tekme at demeye başlıyor eli karnımda bekliyor hareket ettimi ancak rahat ediyor o gün yer değiştridiğini anlayanlar var dediğin gibi nedense bende hiç anlamadım öyle kısa değilde uzun bir süre yat sırt üstü aç göbeğini bak bakalım ben genelde hissetmediğim zaman öyle yapıyorum ama öyle hemncecik bebekleme 1 saat uzan mesela birde sese felan uyandığını hareket ettiğni söylüyorlAR mesela öyle birşey de yaşamadım daha çok ses olduğunda kalabalık olduğunda felan çoşmadı insan ister istemez düşünüyor neden diye ama gereksiz gerçekten sıkma tatlı canını :) birde kızın mı oğlun mu olucak

ben bebeğimin ilk hareketini 20. haftada hissettim.biçok kişiyee göre geç bir tarih.ilk dışardan hissettiğimde 1 hafta sonraydı.ben kasılma falan sandım.çünkü benden 6 hafta büyük bir arkadaşım ben bile hissetmedim daha diyince panik olmuştum burda sordum normaal mi diye benim gibi hisseden oluyormuş.anlıyacağın bu kişiden kişiye değişiyor.çok sık olmasada göbeğimde yer değiştirme değil ama kabarcık halinde kabarma inme oluyor arada sırada.eşim 2 gün önce yakalaybildi kızımın hareketini.kendisi çok ilgisizde bu konuda...
cinsiyettemi var acaba bir problem gbende senin gibiydim çok endişelenmiştim 20 haftam dolduğundan anca tek tık hissediyordum günde anlamıyortdum tabi damar zannetmiştim annem ben seni hareket etmiyor diye doktora bile götürdüm dedi iyi demiş doktor :) kızlar erkekler kadar hareketli olmuyor tabi buda değişebilir tabi

Heh canım işte bende daha o kabarma felan olmadı yani onu demek istedim demekki benim göbüş accuk yağlı:9:
benimde eşim dört gözle bekliyor inanırmısın ama tık yok bizimkinde..:31:
Teşekkür ederim canım cevap yazdığın için Allah razı olsun:38:

cinsiyettemi var acaba bir problem gbende senin gibiydim çok endişelenmiştim 20 haftam dolduğundan anca tek tık hissediyordum günde anlamıyortdum tabi damar zannetmiştim annem ben seni hareket etmiyor diye doktora bile götürdüm dedi iyi demiş doktor :) kızlar erkekler kadar hareketli olmuyor tabi buda değişebilir tabi

büyük ihtimalle karın yapısıyla alakalı bişey.bak annende geç hissetmiş yapısal benzerlik olabilir.birde bebeğin nerede olduğuyla alakalıdır..meselaa plesaanta önde oluyormuş.o nedenle bebeğin hareketlerini daha geç farkediyormuşsun.cinsiyetle alakalı fark olacağını sanmıyor.birde ilk hareketlerin nasıl bişey olduğunu bilmiyorduk şimdi ikinciye inşallah daha erken farkederiz.

hiç öyle düşünme bence hissediyorsun sonuçta bende ayaktayken zor hissederim yatmam gerek illa :) hiç hiç boşuna kendini kasma benimkide kaç gündr sessiz sakindi oluyor yapıyla alakası var bazen bazı insanalrın ebbek hemen derisin altında gibi oluyor ki hareketlerini görüyorsun ama bazılarının öyle olmuyor hiç hissetmezsen kork bence hemde 28 haftalardan sonra daha öenmli buluyorlar bebek hareketini daha geç hissedenler bile var nadirde olsa benmkide çok hareketli değil yani birde ehvam yaprsan inadına hepten hissedemiyorsun sanki ben öyle değilimde bizim babacık endişeleniyor hemen kızım tekme at demeye başlıyor eli karnımda bekliyor hareket ettimi ancak rahat ediyor o gün yer değiştridiğini anlayanlar var dediğin gibi nedense bende hiç anlamadım öyle kısa değilde uzun bir süre yat sırt üstü aç göbeğini bak bakalım ben genelde hissetmediğim zaman öyle yapıyorum ama öyle hemncecik bebekleme 1 saat uzan mesela birde sese felan uyandığını hareket ettiğni söylüyorlAR mesela öyle birşey de yaşamadım daha çok ses olduğunda kalabalık olduğunda felan çoşmadı insan ister istemez düşünüyor neden diye ama gereksiz gerçekten sıkma tatlı canını :) birde kızın mı oğlun mu olucak

Yok benim durum malum hani:/ Bebek sağlıksız felan diyorum kendimce kuruyorum işte bugün:14:
Minnoşum olacak teyzesi nazlı bir kızım olacak inşallah rabbim kısmet ederse ama dediğin gibi
Cinsiyet konusunda haklısın erkek bebekler daha hareketli galiba:30:
Bu dediğini deneyeceğim uzanıp 1 saat felan yatacağım karnımıda açacağım gözümü hiç ayırmayacağım
Bakalım yakalayabilecekmiyim Ahh Minnoşumm ahh Anne ne hallerde bi bilsenn ahh:5:

Heh canım işte bende daha o kabarma felan olmadı yani onu demek istedim demekki benim göbüş accuk yağlı:9:
benimde eşim dört gözle bekliyor inanırmısın ama tık yok bizimkinde..:31:
Teşekkür ederim canım cevap yazdığın için Allah razı olsun:38:

rica ederim ne demek.yakında hissedersin.bak bugün adını hatırlamadığım bir arkadaş bebeğin hareketlerinin canını yakmaya başladığını söylemişti sanırım.ilerde kaburgana kaburgana vurduğunda bugünlerini özleyebilirsin:)

Hatta buradan duydum arkadaşları Gidiyorum mutfağa blendırı çalıştıryorum dakikalarca kımıldayıp korkacakmı felan diye tık yok
Elektrikli süpürgeyi açıyorum tepki verecekmi diye gene tık yok:20:
Valla sinirleniyorum heee:33:

Seninkide mi öyle canım sağol cevabın için biraz içim rahatladı
Bakıyorum bazı arkadaşlarımız yazıyo ya tekmeleri savurdu felan diye
Bizim hımbılda hiç öyle şeyler yok:/ heeı kilo aldım 71 kiloyum 10 kilo aldım işte:17:
Göbeğimde yağlı biraz sence onunda etkisi varmıdır?

evet canım çok hareketli değil,akşam ayaklarımı karnıma toplayıp oturunca rahatsız oluyor ki ozaman daha net hissediyorum tepiklerini.arada bir sende rahatsız olduğu bir pozisyon varsa deneyebilirsin:27:ama bugün gün içinde hiç hissedememiştim.kiloyla karın yağlanmasıyla ilgisi olmaz mı canım:52:en büyük etkisi o:1:81 kilosun hatırladığım kadarıyla boyunda uzun değildi.bende aynen öyleyim.zaten tontiş olduğumdan dışardan gözükmesi gibi bi beklentim yok.sadece babamız görsün diye hevesleniyorum.inşallah son aylarda oda görür:16:

canım sağ kasığım ağrıyorda neredeyse yürüyemedim acıdan ve batmadan.korktum biraz:18:inşallah sabaha geçer:31:

rica ederim ne demek.yakında hissedersin.bak bugün adını hatırlamadığım bir arkadaş bebeğin hareketlerinin canını yakmaya başladığını söylemişti sanırım.ilerde kaburgana kaburgana vurduğunda bugünlerini özleyebilirsin:)

Hehe:1: inşallahhhh:21::21: hiç şikayetlenmem:16:
Annesi kurban olsun kaburgalarımı şıkıştırmasına:27:
Arada bi midemi sıkıştıryor zaten oda olmasa bebek mi bu göbek mi diyeceğim:1:

evet canım çok hareketli değil,akşam ayaklarımı karnıma toplayıp oturunca rahatsız oluyor ki ozaman daha net hissediyorum tepiklerini.arada bir sende rahatsız olduğu bir pozisyon varsa deneyebilirsin:27:ama bugün gün içinde hiç hissedememiştim.kiloyla karın yağlanmasıyla ilgisi olmaz mı canım:52:en büyük etkisi o:1:81 kilosun hatırladığım kadarıyla boyunda uzun değildi.bende aynen öyleyim.zaten tontiş olduğumdan dışardan gözükmesi gibi bi beklentim yok.sadece babamız görsün diye hevesleniyorum.inşallah son aylarda oda görür:16:

canım sağ kasığım ağrıyorda neredeyse yürüyemedim acıdan ve batmadan.korktum biraz:18:inşallah sabaha geçer:31:

evet aynen dediğin gibi ayaklarımı dizime çekip oturunca rahatsız olbailir hemen deniyorum:52:
Yok kuşum 81 değilde 71 kiloyum:17: fotom var linki tıkla bak sence göbeğim çok mu yağlı yorum yap lütfenn
http://www.kadinlarkulubu.com/haziran-anneleri/599253-2013-haziran-annelerinin-gobisleri.html
Canım sende bu kasık ağrısı daha öncede olmuştu hani bi kerede temzilk yapmıştın yorulmuştun gene çok korkmuştun
Hatırlıyormusun:1: Doktora gidecekmisin yarın.inşallah bi sıkıntı yoktur magnezyum ilacını düzenli kullan ihmal etme

evet aynen dediğin gibi ayaklarımı dizime çekip oturunca rahatsız olbailir hemen deniyorum:52:
Yok kuşum 81 değilde 71 kiloyum:17: fotom var linki tıkla bak sence göbeğim çok mu yağlı yorum yap lütfenn
http://www.kadinlarkulubu.com/haziran-anneleri/599253-2013-haziran-annelerinin-gobisleri.html
Canım sende bu kasık ağrısı daha öncede olmuştu hani bi kerede temzilk yapmıştın yorulmuştun gene çok korkmuştun
Hatırlıyormusun:1: Doktora gidecekmisin yarın.inşallah bi sıkıntı yoktur magnezyum ilacını düzenli kullan ihmal etme

ben yanlış anlamışım,kilo aldım deyince 71 ile hamile kaldın sandım:1:şimdi baktımda fotolara,seni gidi seni :9:hem uzaktan çekmişsin hemde üzerinde koyu bir tşört var:52:göbüşün belli olmasın diye dimi, iyi taktik:1::1::1:
şaka şaka,gördüğüm kadarıyla iyisin canım,ama takma bu kadar tamam mı?üzülecek okadar çok şey varki?hamileliğinin tadını çıkar kendine işkence etme canım:34:
hafızan süper:46:doğru hatırladın,ozamanda çok korkmuştum:18:sabaha karar vericem canım doktora gidip gitmeyeceğimi.inşallah geçer ozamana kadar:31:buarada doktorum bana magnezyum hapı vermedi ya:50:verseydi keşke çoğunuz kullanıyosunuz sanki:26:

Herkese teşekkür ederim..

yazılanları okudum ama cevap yazamadım. yorulmuşum bugün. uyudum 2 saat. az canımda sıkkın. hiçbişi yapmayınca canım daha çok sıkılıyor.

minikus üzülme canım. araştırma hastanesi ya , ondan bunu biraz büyütüyor olabilirler. önemli olan sonucu. bişi olmaz inş. senn üstünde nazar mı var ya. gerçekten baya sıkıntı yaşadın. ama ben nedense çok eminim sonuçta hiçbişi olmayacak. bebeğinde çok sağlıklı tombiş bişi olcak :) çegin kışlardan sonra yaz daha güzel olur. senn için herşey çok daha ii olcak bence

Valla canım nazar mı var ne var anlamadım, kafayı yemek üzereyim ben hayatımda sağlık sorunu yaşamış insan değilim.. Hamileliğimin ilk zamanlarında 5. aya kadar hiçbir sorunum olmadı ne mide bulantısı ne de kusma.. Neyin acısı çıkıyor benden anlamadım..

Canım nedir senin yaşadığın bu talihsizlikler zaten Araştırma hastanesine bir düştün mü çıkabilene aşk olsun..
Ama bu senin lehine bir durum.senden ne zaman kan alınacak doktorun müsade ettimki kan değerlerin buna uygunmu:26:

Canım benim belli bir doktorum yok, kuruldaki doktorlarım ayrı onlar bu tür şeylerle ilgilenmiyorlar zaten, genetik doktorumuz da öyle.. Çapa'da gebelik takip bölümünde hangi doktora denk gelirsen o ay ki kontrolünü o yapıyor ama seninle ilgili tüm bilgilerin olduğu kendilerinin tuttukları dosyan var.. O yüzden direkt muhatabım yok ama en son kan değerlerim düşüktü zaten takviye alıyorum.. Ama şöyle bir durum var eğer eğitim ve araştırma hastanesi olmasaydı hiç öğrenemeyebilirdim de.. Çünkü ben yıllar önceki kan grubu tayini mi o dönemin iyi bir labaratuarında yaptırmıştım buna rağmen çıkmamış.. Alt kan grubuma bakmamışlar ve sonuç yanıltıcı.. Allah'tan şimdiye kadar kan almamı gerektirecek bir durum olmadı ya da kimseye kan vermedim..
Tabii bu durum hamileliğimi daha da riskli bir duruma getiriyor.. Bu sefer sadece bebek için değil benim için de risk yüksek..

Yarın sabahtan çağırdılar akşam Fransa'ya uçak kalkacakmış ekip gidecekmiş.. Yetişmesi için acele etmek gerekiyormuş akşam tekrar arayıp bilgi verdiler..

Yok benim durum malum hani:/ Bebek sağlıksız felan diyorum kendimce kuruyorum işte bugün:14:
Minnoşum olacak teyzesi nazlı bir kızım olacak inşallah rabbim kısmet ederse ama dediğin gibi
Cinsiyet konusunda haklısın erkek bebekler daha hareketli galiba:30:
Bu dediğini deneyeceğim uzanıp 1 saat felan yatacağım karnımıda açacağım gözümü hiç ayırmayacağım
Bakalım yakalayabilecekmiyim Ahh Minnoşumm ahh Anne ne hallerde bi bilsenn ahh:5:

Hatta buradan duydum arkadaşları Gidiyorum mutfağa blendırı çalıştıryorum dakikalarca kımıldayıp korkacakmı felan diye tık yok
Elektrikli süpürgeyi açıyorum tepki verecekmi diye gene tık yok:20:
Valla sinirleniyorum heee:33:
evet merve aynı durum bendede var işte benmki sallamıyo heralde çözemed,m :)

Back
X