2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Bu arada Ysmc; her ne kadar heyecan ve hevesle beklesen de hersey kucagina aldigin an basliyor. Bebeginle beraber sen de buyuyorsun, anne olmayi ogreniyorsun. Benim simdi kizimi opup koklarken basim donuyor, oyle anlatayim sana. :) Ama disari cikana kadar boyle bir cilginlik falan yoktu bende. :)

darısı başımıza inşallah ne güzel söylemişssin, ben de korkuyorum bazen ama ben aslında şimdiden çok seviyorum onu, kızıcımla konuşunca tekmeler atıyo dünyalar benim oluyo çıkarıp öpesim geliyo :52::1::16:

selam canım..

benımde öncelerı ıdrarımda kum çıkıyordu sonra bır gece bırden bıre sol böbregıme bır agrı gırdı. eşimi uyandırdım taş düşürüyorsun dedı. ne taşı allah aşkına dedım 10 dk sora uyudum. sabah sureklı wc gıdıyorum 1 damla yapıyorum yıne gıdıyorum yıne 1 damla derken bır terslık var dedım oglen doktora gıttım. taşını mesaneye kadar düşürmüşsün dedı. hamılesın ılaç vermıcem sana dedı. bol bol su ıc merdıven çık hareket et 3 lt altında kalmasın ıctıgın su dedı . sonra taşı sancısız bır sekılde 3 gun ıcınde düşürdüm. bence bır urologa görun taşın olabılır.varsada sakın korkma gebelıkde bu kanallar açık oluyormş hemen düşürürsün.

gecmış olsun .. su ıc yorulmadan hareket etmeye calıs .. gecmış olsunn

günaydın canımm...

tağrım olmuyor 2 haftadır öncecen cok oluyodu..normaldede 2 ltnin altında su içmiyordum ama şimdi 3e kadar cıkıyorum belki ağrım ondan olmuyordur.doktor taş değil dedi..sadece dikkat et dedi.

çalıştığım için ister istemz yoruluyorum ama Allahtanki ev işi yapmıyorumm:)

tesekkür ederim inş hemen gecer.....

Evet o benim oğluşum canımı acıtıyor bayaama erkek bebekler birazdaha hareketli oluyor diyorlar bende 17. Haftada hissettim mesela.su sesi benim bebeğimi çok eğlendiriyor deneyebilirsin belkide daha çok hareketlenir

Günaydın kızlar.:17:

Onu yazan ben değildim ama evet benim oğluşum da zaman zaman canımı yakabiliyor. Dün kayınvalidem bendeydi yanyana oturuyorduk. Karnıma bakıyormuş. Seninki faaliyette dedi. :1: Evet yer değiştiriyor dedim. :1: Beraber karnıma bakarken bizimki ayaklarıyla kendini ittirip popoyu bir güzel sola dayadı. Orası bildiğiniz tümsekti. Poposunun olduğu yer canımı acıtıyor zaman zaman.:17:

Bizimki son 1 aydır aynı pozisyonda. Sadece poposunu ve ayaklarını gezdiriyor. Başı sol kasığımda aşağıda, poposu göbek deliğimin hizasında ve çok az solunda, bacakları göbek deliğimin sağında. Bazen sağda göbek deliğimin üstünde.:emir_bebek:

Onun için tekmeleri hep sağdan yiyorum.:17:

Benden 1 hafta önde olan ve erkek bebeğe hamile bir arkadaşım var. Onun bebeği de çok hareketli değil mervecim. Dışardan hissetmek zaten mümkün değil. Ama bu tamamen bebeğin mizacıyla alakalı bir şey. Dua et doğduktan sonra da aynı performansı göstersin minnoşun.:emir_bebek:

Son düzenleme:
kızlar birşey soracağım nette hamilelere idrar kültürü yapılması gerektiği yazıyor. benden doktorum hiç istemedi. şikayeti yokken doktoru isteyipte yaptıran varmı? benim normalde biraz kasık ağrım oluyo bide uzun zamandır idrara çıkarken kasık ağrım oluyor arada sırada ama öyle yanma, sık idrara çıkma falan yok. sizce yaptırılmalı mı? yaptıran varmı?
Aslında doğru olan sık sık idrar ve kana bakılması, şikayeti beklememek lazım. Benim doktorum arada bir istiyormuş. Şeker yüklemesi için gittiğimde hme kan hem idrar bakıldı ve şikayetim olmamasına rağmen idrar yolları enfeksiyonu çıktı. Enfeksiyon erken doğumu tetiklediği için erkenden farkedilip tedavi edilmesi lazım.
Kızlar moralim bozuk biraz bir şey soracağım sizlere
Benim bebeğin hareketleri çok az ya bugün mesela bir öğlen hissettim
Bide akşam duş alırken hissettim tekme desen hak getire nerdee...
Ve eşim hala hareketlerini hissetmedi ben zor hissediyorum o nasıl hissetsin
Öyle yer değiştirdiğini felan daha göremedim çıplak gözle..
Düşünüyorum sağlıksız felan mı acaba?Neden böyle
Benim haftalarda olupta böyle olan varmı?biliyorum her bebek aynı değil
Her kadının rahim yapısı vs farklı ama bugün bu konu yüzünden ağlayasım bile var uff
Soruma cevap lütfeen...
Eğer bebeğin kızsa ya da sakin bir bebekse çok hareket etmeyebilir. Ben senle aynı haftadayım ama benim bebek dur durak bilmeden deşiyor içimi. Çok canımı yakıyor. Bebekten bebeğe fark var sanırım

Günaydın kızlar. nasılsınız bakalım bugün. bebişler kıpır kıpır bakıyorum da... valla bizim ki de çok hareketli. kaslarım ağrıdı hareket etmelerinden resmen. ama çok güzel bir duygu gerçekten.
bu arada kızlar lohusa geceliklerinden bahsedilmiş sanırım ben o konuyu kaçırdım. pazar günü eşimle eminönüne gittik bebek şekeri ve lohusa geceliklerine falan bakmaya... bebek şekerleri çok uygun gerçekten. en güzel bir modeli bile en fazla tanesi 1.50 tl ye alabilirsiniz. seperler çok şaşalı ve 15-20 tl ye aldık. ama lohusa gecelikleri sabahlıkla takım baktım çok pahalı. 120 tl diyor. ayrıca ben şöyle diz hizasında kısa bir gecelik istiyorum. askılı falan ama modeller hep aynı. babaannem bile giymez bu devirde o modelleri. bende dedim ki en iyisi pazardan ayrı ayrı alıp kendim takım yapayım. 30-40 a kapatırım en azından...

TOKAYAY: ALLAH korumus cnm sizleri cok gecmis olsun bebeginde sizde iyisinizya buna sükür insallah bir daha böyle kötu bir olay yasamazsiniz .
yazini okurken aklima geldide daha önce yine hafif bir kaza yapmaktan kurtulmustunuz sanirim yine yanlis hatirliyor yani karistiriyor olabilirim kusura bakma :)
rabbim beterinden sakinsin

Çok teşekkür ederim canım. Kimseye bir şey olmadan geçti bitti çok şükür. :17:
Bu arada sanırım yanlış hatırlıyorsun.:17: Daha önce yaşamamıştık, Rabbim bir daha da yaşatmasın inşallah. :16:

peki idrar tesi mi yaptırdın yoksa idrar kültürü mü?bende yaptırmak istiyorum ama hangisini yaptırmam gerektiğini bilemedim

idrar tahlili yaptırman yeterli olacaktır şimdi.. onun sonucuna göre kültür talep eder hekimler genelde.. ama senin için gerek yok..idrar tahlili kafi:34:
Kızlar moralim bozuk biraz bir şey soracağım sizlere
Benim bebeğin hareketleri çok az ya bugün mesela bir öğlen hissettim
Bide akşam duş alırken hissettim tekme desen hak getire nerdee...
Ve eşim hala hareketlerini hissetmedi ben zor hissediyorum o nasıl hissetsin
Öyle yer değiştirdiğini felan daha göremedim çıplak gözle..
Düşünüyorum sağlıksız felan mı acaba?Neden böyle
Benim haftalarda olupta böyle olan varmı?biliyorum her bebek aynı değil
Her kadının rahim yapısı vs farklı ama bugün bu konu yüzünden ağlayasım bile var uff
Soruma cevap lütfeen...

mervem bebeğin uyku halleri var ya.. hareket oluyorda, bazılarını algılamıyorsundur..
geçen hafta muayenem vardı bende sordum yine.. o 3 gün boyunca pek hareket etmedi..arada hafiften kıpraştığını hissettim ama sert bi hareket yoktu..o yüzden paniklemedim..dr'a dedim: ''hafiften hareket aldım, ama 3 gün boyunca pek hareket yoktu..sessiz sessiz duruyordu..enerji tasarrufumu yapıyor,neden acaba'' dedim.. yine böbreklere baktı, suyuna ve kan akışına baktı.. ''bi sorun yok, çalıştığın için konsantre olamıyor, algılayamıyor olabilirsin bazı hareketleri'' dedi.. bu haftalarımızın bildirilerinde, düzenli olarak uyuyup, uyanıp, beslenip yeniden uykuya geçtiğine okudum.. panikleme canını sıkma, hareket varya..:34:için rahat olsun.. onlarda uyusun büyüsünn..:nazar:

bugün bende seker ölçümü için gittim aç karnına serbet gibi su içiriyorlar 75 gr.ben içmemle çıkarmam 5 dk sürmedi ee dolayısıylada iptal oldu:14:

bende 1 hafta önce yaptırdım, zor dayandım işlem iptal olmasın diye.. neydi öyle,şerbet şerbet:37:
hiç önerilmedi ama, yanında limon götürmekte sakınca olmuyormuş aslında.. ah bilseydim..
dr'uma dedim : ''zor dayandım neydi öyle, bi aroma olsa fena olmazdı..limon gibi mesela '' diye.. ''şeker içermediği için limon olurdu aslında, bende belirtmedim hiç haklısın'' dedi.. sağlık olsun.. yaptırırsın yine ve sonucun güzel çıkar inşş..:34:

Aslında doğru olan sık sık idrar ve kana bakılması, şikayeti beklememek lazım. Benim doktorum arada bir istiyormuş. Şeker yüklemesi için gittiğimde hme kan hem idrar bakıldı ve şikayetim olmamasına rağmen idrar yolları enfeksiyonu çıktı. Enfeksiyon erken doğumu tetiklediği için erkenden farkedilip tedavi edilmesi lazım.

Sağlık ocağına ne zaman gitsem idrar testi yapılıyor.Kan testide tabiki..Yarın şeker yüklemesi için gidecem yine sağlık ocağına..Aşımıda vururlar..Kan, idrar testimide yaparlar..Kalp atışlarını dinlerler..Hastaneye birtek ultrason için gidiyorum..

balmond'cum, ben daha da beterim çünkü 80le hamile kaldım. +2 kg ile devam ederken son hafta birden +4ü gördüm ve resmen depresyondayım :ssz::5: ilk hamileliğinde +1,5 ile doğuma girmeyi nasıl başardın? nasıl beslendiğini bizimle de paylaş lütfeeeeeen...:46:

Gorumcezede; bn seni yakinn takip ediyorum. :) Oncelikle sunu soyleyeyim, 1 haftada 2 kg alinmaz. Tartida oyle bir artis gouyorsan ya yapay bir sekilde vucudun su tutmustur ya a kabizlik vs yasiyorsundur. Bu ara tursu falan gibi ulu birseyler yediysen cok azla ondan olabilir.
1,5 kg'yu cok hareket ederek ve tamamen saglikli beslenerek almistim canim. Yani oyle sihirli bir formul yok. Seker meyve haricinde hicbirseyden almadim, onu da limitli yedim. Kizartma, hamurisi vs hic agzima surmedim. Zaten 2 defa 1'er hafta yurtdisi tatiline gitmistim, sabahtan aksama yurumkten 2'ser kg fermistim.
Bu arada son 1-2 haftadir bakmadim ama beslenme ve hamilelik topigindeki menulerine bakiyordum ben senin, sen bayagi kacamak yapiyorsun. Kahvaltilarda borekler falan... Kizma bana. Hatta icimden borege falan ragmen kilo artisi iyi gidiyor demistim. Mazar degdirdim herhalde. :)

Sağlık ocağına ne zaman gitsem idrar testi yapılıyor.Kan testide tabiki..Yarın şeker yüklemesi için gidecem yine sağlık ocağına..Aşımıda vururlar..Kan, idrar testimide yaparlar..Kalp atışlarını dinlerler..Hastaneye birtek ultrason için gidiyorum..

Ne güzel sağlık ocağı o öyle. :17:Benim ki yalnızca aşı yapıyor.:4: Kayıt için gittiğimde baştan söyledi. Sadece aşıları yapıyoruz. Sizle ilgili tahlil ya da kalp atışı dinletme gibi şeyler yok deyiverdi kadın.:4:

Beni sağlık ocağı çağırmıyor öyle. Sadece aşı için gittim ben. Seninki iyiymiş

Ne güzel sağlık ocağı o öyle. :17:Benim ki yalnızca aşı yapıyor.:4: Kayıt için gittiğimde baştan söyledi. Sadece aşıları yapıyoruz. Sizle ilgili tahlil ya da kalp atışı dinletme gibi şeyler yok deyiverdi kadın.:4:

hepsinde sistem aynı değilmi ki canım:44:
sağlıkocağından aradıklarında gittim..bende 2 kere gittiğimde tam kan tahlili ve idrar tetkiki yaptılar..birde kalp atışı dinlettiler..aşıyı söyledilerde, onu yaptırmadım ben..
hatta --ayda 1 gelin aynı işlemleri yapalım, değerlerinizi görelim..içtiğiniz demir hapı işe yarıyormu bakalım -- dediler..
zaten tahliller yapılıyor gittiğim hastanede ama, rutin yaptırıyor olsamda; idrar tetkiki falan da iyi oluyor

bende 3. bebeği bekliyorum oğlum geçen temmuzda dogdu su an 7 aylik bende ikinciyi birinci kadar sevemem diye düşünürdüm ama tam tersi sevgisi bambaşka[/

Cok tesekkur ederim Elifnaz. Taliaa, Ysmc ve sen icime su serptiniz. Bu arada bebegin dogdugunda 2.'n daha 11 aylik mi olcak. Senin isin benden de zor.Allah kolaylik versin. Ama seninkiler gerceken ikiz gibi buyuyecek. İmdiden masallah size.

hepsinde sistem aynı değilmi ki canım:44:
sağlıkocağından aradıklarında gittim..bende 2 kere gittiğimde tam kan tahlili ve idrar tetkiki yaptılar..birde kalp atışı dinlettiler..aşıyı söyledilerde, onu yaptırmadım ben..
hatta --ayda 1 gelin aynı işlemleri yapalım, değerlerinizi görelim..içtiğiniz demir hapı işe yarıyormu bakalım -- dediler..
zaten tahliller yapılıyor gittiğim hastanede ama, rutin yaptırıyor olsamda; idrar tetkiki falan da iyi oluyor

Bilmiyorum canım. Demek ki aynı değil. Bana en baştan söyledi, herhalde gelip soran çok oldu. :17:Ben oturup aşıyı yaptıklarına dua edeyim bari. :1:

Gerçekten böyle bir prosedürü hepsi uygulamak zorunda ise şikayet edeyim.:4:

Günaydın canım :)) Sabırsız arkadaşım:)) Sen bu gün olyına çok takıldın ben de aynı durumdayım gün değil saat sayıyorum sanki:)) İlk bebeğim de hiiiç böyle şeyler bilmezdim. Haftasını bile bilmiyordum ay ay söylüyordum iişte:))) Ama bunda Rabbim hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. Bak kızım seni seviyor teyzesi sana yazarken 2 tekme yedim şimdi:)))

OOOOOOOOOO
buna cok sevındım oglum kızına talıptr belkı :)
ya evet ben cok sabırsızım hep oyleydım zaten ama
bu gebelık surecı cok uzunmus
e bıde merak duygusu varya
o yuzden sanırım boleyım
bide anamı cooook ozledım yaaaaa:52::52::52::52:

merhaba kızlarrrrrrrrrr ; nasılsınız sabah sabah serviste ufak bikaza geçirdik alalhtan önemli bisey yok, artık gün saymaya başladım biran evel 37 . hafta gelsin yaaa , işten de iyice sogudum doğrusu...

minikuss cnm valala daha neler yaşayacaksın çok merak ediyorum bu sınav senin için gercekten çok zorlu geçiyoo, alllah sana güç kuvvet versin tatlım, inş kucağına aldığında tüm cektiklerini unutacaksın:34:

Bizim sağlık ocağının doktorları ve hemşireleri çok iyi..Her zaman derim ultrasonları olsa başka doktora gitmem.:1:

Son düzenleme:
Back
X