Doğum yapalı 43 gün oldu ama göğüs uçlarım hala iyileşemedi.

Bu sabah sol göğsümü emzirmeye başlamıştım ki (aventin meme ucuyla emziriyorum) meme ucunun kırmızı olduğunu farkettim. Hemen çektim göğsümü şakır şakır kan geliyordu.

Oğlumun ağzında kan yoktu daha bir iki yudum almıştı. Doktorumuzu aradım. Hiçbir şey olmaz, yutmuşsa kaka rengi değişebilir korkma önemli değil dedi.
Şimdi o göğsüm bir süreliğine tatile çıktı ne yazık ki. Mama takviyesine gerek olacak sanırım.:44:[/QUOTE...
geçmiş olsun canımm benim bi arkadaşımda öle olmuştuu kanayan göğsünü sürekli sağdı sende onu sağmaya devam ett sütün gitmesin..azıcık mamadan bişicik olmaz morelini bozma...
kabızlık genelde oluyo ama bu aralar atlattım.. sütü etkilermiki
canım emziriyorum ama doymuyorki 5 dk sonra çok şiddetli ağlayarak uyanıyo ve meme tutmuyo bu kez okadar kötü ağlıyorki mama yapıyorum sonra nasıl yiyo işte o zaman lok lok diye yutkunma sesi geliyo
yok anacım elimle öle bir sıkıyorumki ancak ozaman süt geliyorki bu aralar artmış hali ama yutkunma ilk bir iki dakikada oluyo sonra emzik gibi hafif hafif emiyor. sanırım benim süt olayı sizinkinden daha vahim ama benim hatam başlarda hemen hemen hiç süt yoktu mama verdik hep sarılık polunca aç bırakmaktanda korktuk bide ben 36 haftalık doğum yaptım ha geldi ha gelecek derken 40 olduk..bu şekilde en kötü 6 ay dayansak yine iyidir.
hatuny canım ya bebişle sanki aramızda bağ yok..geridönüşümkutusu burda yazmıştı aynen onun hissettikleri gibi hissediyorum tek benmiyim diye kendimi paraladım onuda görünce biraz rahatlamıştım..sanırım kv şu an bizde kaldığı için böyle oldu ağlayınca o alıyor o ilgileniyor.. bide süt olmadığı için ilk zamanlar geceleri kv bıraktım 'sen yat dinlen yarına sütün olsun ben bakarım' deyince bıraktım çok yorgun düşüyordum acaba bunlarmı etkiledi..benim kucağımda benim sesimde uyumasını istiyorum oysaki..ama zilli kayınvalidemde uyuyor..Allahtan kadını seviyorum anlaşıyoruz yoksa vay benim halime
rananacım canım sizi hep takip ediyordum ama giriş yapıp yazmıyordum malum bizim herifin kıskançlığı yüzünden yazmaktan vazgeçmiştim ama çocuk hamilelik gibi değil akıl danışacak birileerine ihtiyacın oluyo ilk defa bi çocukla muhattap oluyorum.kızında çok tatlı maşallah

..yükleyen herkesin bebeişleri ayrı tatlı ya..arrada girip bakıyordum doğum yapan varmı foto yüklenmişmi diye herbişri okadar güzel okadar masumki..bide hemen hemen bekbekler birbirine benziyr ya..benimki oğlan çocuklarına benziyor
olsun hayatım mamayıda ver ben ilk bebeğimde hem emzirdim hemde mama takviyesi yaptım sütüm çok azdı ilk başta inat ettim sadece emziricem diyee çocuğu aç bırakmışımm sonra mayada başladık ama benide 13 ay emdii sen devam ett ikisinin yeri ayrı onda

slm teteler biz geldik :) bi gaz sorunu almış başını gidio sanırım bizde şuanlık yok 20 günlük olucaz yarın ydiklerinize dikkt edin humanann çyını içiorum ben yediklerimede dkkt ediorum kolasızlık başıma vurdu ama içmiorum 3 ay katlanıcaz snra sıkıntı olmazmış zaten bnm oğlan çok memeci ya 1 saat boşalsada memeyi bırakmıo bide çok kaka yapıo bez dayanmıo anacım 20 günde kaç paket bez bitirdik babasının parasına edio oğluşum

bu arada dünyanın en güzel şeyiymiş evlat gerçekten ama şuda var ki hayatın çok değişio yemek pişirmeye vaktim olmuo o uyuyunca uyumanın derdine düşüorum buraya bile uğrayamıorum gece 2 den önce uyumuoruz malesef oda bizim gibi alıştı oturmaya tv izlio bide o çıktı başımıza

oğlum emip memeyi bıraknca sarhoş gibi oluo çok komik bakıo ya sanki 1 şişe rakı içmiş gibi :) bayılıorum o haline 5 aylık olmasını istiorum bian önce ek gıdaya başlasa rahatlarız herhalde bu arada çoğu kişinin hastaneden çıkarken bebişlerin klosu düşmüş bnm nie düşmedi bi anormallikmi var bizde hatta kilo almışdı bnm oğlan kızlar önerim var size büyüklerden gelen bi öneri yağlı yemek yiyin sütünüz yağlı olsun bebekler güzel beslenio o şekilde bnm maşallah gürül gürül fışkırıo resmen yağlı sütümde eski kiloma döndüm hemde dümdüzüm artıkın süslenmeye fırsat kalmıo tabi oğlandan
oyy aneemmm maşallah büyütmüşsün bak oğlanı canım :) ısırırım kız ben bunu tontiş maşallah maşallah
ayyy sağol ayşem yaa valla vakit bulamıorum haber veremedim rabbim senide kurtarsın inş ikinciyide oğluş versin sana :)
ben prima yeni bebek 3 - 6 kg kullanıorum cnm şuan rahat oluo ya esracım bizdede aynı sorun geçen doktor kontrolü vrdı bnm dikişlerin anneme geçtik ordan annem altını alırken oğlanın kaka etti kadının koltuğuna snra çiş yaptı kafası gözü çiş oldu çocuğun yıkadık hemen ama pipi havada gezio sanki ödüm kopuo işiycek die nevresim çarşaf yıkamaktan bi hal oldum hergün bazen günde 2 kere çarşaf değişioruz deterjan yetişmio o derece yani erkek çocuklarda bu sorun olurmuş 3 aya kadar pipisini örtüorum ben ıslak mendille öyle çözüm buldum
canm ya inanamıyorum çıtır oldun yani yine tebrikler valla ben tek kuruş bişimin içine giremiyom hepsi 25 beden small sinir bozucuu neyse kızlar her zaman annelerine hediye bırakırmış zatenn hayırlı kızlarr...

Kizlar sizin bebeklerde emdikten sonra kusuyor m? Doktora sordm normal dedi.bide oglumun dudaklari emmekten renk degistirdi resmen burus burus oldu sizinkiler nasil
canm kusması normalse doyduğunu gösterir korkmaa...benm bebeninde dudakları su toplamış gibi oldu emmektenn..tabi evdekiler direk bak üşütmüssün çocuğa geçmiş dedilerr

üşütmek çocuğa nasıl geçebilir acaba orda takıldım benn...

bu da benim oğluşumun son hali

ve tabi aramadığımız yer kalmayan nihayet internette bulduğumuz siyah bodysi
Eki Görüntüle 749054
Bu arada başladığı kilolara dönenlere de birer maşallah demek istiyorum

. Benim doğumdan sonra bir kilo gitmişti (bebek 3,350

doğdu)..Şimdi toplamda 7 kilo gitti ve orada durdu. Aşağı yukarı 15kg kadar fazlam var

Şu emzirme işi hale yola girsin spor fln Allah ne verdiyse artık

Bir arkadaş demişti "hamilelikte dikkat et fazla kilo alma,şimdi hamile kadınsın doğumdan sonra şişman kadın olacaksın" diye..evet evet işte o benim
ah ben senin oğlunu yerimm bu ne yaa siyah badiside süper olmuşş bayıldım.....

maşallah canımm....
al bendende okadar kilolar yapıştı banaaaaa...

Kızlar sutum kesiliyor

goguslerım kuculdu bugun hep mama verdik mememden sut gelmeyince cıldırmış gibi aglıyor kolik dedi doktor ama anlıyorumki cocuk acmış bunu farkedince iyice morelim bozuldu ve resmen sutum gittikçe azaldı.kendimi motive edemiyorum olmuyor iyice dirayetsiz oldum yalvarırım dua edin en azında 6 ay kızıma sut verebileyim.
canm hiç üzülme inşallah artar emzirmeye devam ett sık sık emzir sonra mama verr ayrıca yetmesede dünyanın sonu değill kendini çok üzme bak senin mutlu olmandan mutlu olucak bi bebeğin var artık unutmaa ama sen bol bol su içmeye bitki çayları içmeye devam et bırakma bunlarıı...