2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Tam anlamadım beraber duş mu yapmış olucaz :44: birde bizim duş tam ayarlanmıyor bi soğuk bi sıcak akıyor ya panik olursam elimden kayıp düşürürsem :50:

canım bebegi zaten direk suyun altına tutmamalısın, suyun ısısı degişebilir birdenbire.
sen önce bir kovaya suyunu ayarla, ondan sonra küvetine yatır bebegi yıka,yıkarken zaten yardıma ihtiyac olmuyor..
durularkende kısa bir şort giy bebegin poposunu kendi bacaklarına dayayarak tut, hem bebegi hemde bacaklarını yıkamış olursun :1: suyu dök üzerine, havlunuda yıkamaya başlamadan önce ayarla açık bi şekilde hemen bebegi havluya yatırır kucagına alırsın ben böyle tek başıma yıkıyorum :27:

Kizlar bebislerinize dikkat edin geceleri gerekirse saati kurun arada bir kalkip kontrol edin veya hemen yataginizin yanin da yatirin.. Benim yatakla oglumun yatagi bitisik hemen yanim da yatiyor gece emzirdim yatirdim bende hemen tekrardan uyudum bir süre sonra bogulma sesleri gibi sesler duydum hemen panikle kalkip ogluma baktimki elleri havada cocuk kipkirmizi olmus bildiginiz nefes alamiyor kucagima aldim ters cevirip sirtina vur birkac defa salladim falan derken normale döndü ufacik bedeniyle kucagimda o hali aklim cikacakti resmen, bir yandan sirtina falan vuruyorum diger yandan panikle titreyerek esimi cagiriyorum oturdum agladim bir müddet kucagim da o hali hic gitmiyor gözümün önünden
tahminimce emzirdikten sonra sütün bi kismini yutmamis agzinda bekletmis artik basini saga sola kendisi cevire bildigi icin ben yan yatirdigim halde yüzü yukari gelicek sekilde dönmüs süt bogazina kacmis sanirim.. Uykum da ikide bir sicrayip ogluma bakip uyudum nasil korktumsa artik
Uyanamasam ne olurdu diye düsünmek bile istemiyorum annesi kurban olsun ona

cnm çok geçmiş olsun , aynısını bende yaşadım ve sürekli gözüm üzerinde :ssz:

Merhaba kızlar hayırlı cumalar.. Oglumun sacları uzundu saçlarını çekiyordu bu yüzden defalarca uykusundan ağlayarak uyandı.. Babası dün saçlarını kesti asker gibi oldu oğlum:)) kızlar bizim kırkımız 4 gün önce çıktı benim kanamamda 40. Gün kesilmişti ama dün tekrar başladı sizce adet olmuş olabilir miyim??

sanmıyorum, benim kide belli aralıklarla kesilip tekrar başlıyordu şu an tamamen kesildiii
bende regl olmayı 4 gözle bekliyorum,

canim bence bunda bi yanlislik var 50 gr kadar almis olamaz simdiye kadar daha fazla olmasi lazim sen bebegini takip et zaten anlasiliyor yuzunden kiyafetlerinden kilo aldigi hemen kendisini belli edioyr :)) mama vermeni tavsiye etmem onun rahatligina alisabilirr hem bebegin doyuyorsa eger mamaya gerek yok :34:

hosbulduk canim bende daha fazla küs kalmak istemedim iyikide tlfnum yanlislklada olsa burayi acmis:16:
sizlerde gelmek icin firsat bulmaya calisin canim :))

dememk her bebek ayni sekilde huy degisiyor:53: benimkide kendi esnemesnden bile korkuyor sickiyorr:52:
ayyy nasiö laf istiyor bir görsen birde herkese gülücükler sacmaya basladi hatta gecen otobuste bunla konusan bir alman kadina bile gülüyor:53::9: en cok kizdigim ise btün gün bana basuyor yaygarayi babasi aksam gelip kucagina alinca bir görsen bir siveler cilveler nasil gülücükler sacmalarr kiskancliktan catliyacamm birgun:9::9::9:

hocbulduk canim

mama konusunda sana katiliyorum bende ilk kizimda yasadim ancak en fazla 2 ay emzirebildim mama verdigim icin mamayi tercih etti sutum kesildi sonra :(( ama oglumda akillandiigm icin mama hic vermedim 8-9 ay emzirdim

canim üzülme düser insallah yakinda bende uzun sürebilcegini okumustum kuru tut ve PUDRA dök canim göbegine bize burda öyle yaptiriyorlar hastanede pudra döküyorsun eczaneden özel bir pudra aliyorsun göbegi icin ama ben normal pudra kullandim bir sorun olmadi :))

oyyy masallahhhh ne kadar tatli cikmislarr oglun cok yakisikli kizin cok tatlii 41 kere masallallahhhh:nazar::nazar::nazar:

saol canim hosbuldukkk evet valla güzel bir oyun yapti bana yoksa daha gellecegim yoktu :1:
sendede gaz sorunu varmis canim bizde öyleyiz yaa zaten bende öncede vardi simdi hem hamilelikte hemde doumdan sonra artis gösterdi ben sezeryan olmadim ama sanirim yediklerimden oluyor:26::9:

bu arada kizlar minikkus,denizkizi, ve bir kac arkadasi daha göremiyorum haberi olan varmi ??

birde golgen vardi dogumdan sonra onuda hic göremedim acaba bebegiimi rahat birakmiyorr o yuzdenmi gelmiyorr.

ve balmond canim ismini asagida defalarca gördum ama hic sohbete katilmiyorsun dogum yapip yapmadiginin haberini bile vermedin yanlismi hatirliyorum acaba
:44: nasilsin bebis nasil kendinden haber ver canim:34:

Ne kadar yakından takip ettiğimi böyle anlayabilirsin Talia'cım, adım geçer geçmez gördüm. :) itinayla okuyorum bütün yazılanları. 14 Haziran'da planlı sezeryanla kızım doğdu. 3185 gr ve 50 cm olarak. Emziriyorum, kilo alımımız iyi. Biliyorsunuz, evdeki kızımla yeni bebeğin arasında 18 ay var. Yani aslında o da bebek. O yüzden mesaim 7'de başlıyor, 9'da bitiyor. Bir de gece 12'de ve 4'te tekrar emziriyorum. Günde ortalama 4 saat uyuyorum, çünkü bebek uyurken büyük kızımla oynamak, beslemek, altını değiştirmek vs gerekiyor. İkisinin ihtiyaçlarını çakıştırmamak için çıldırtan bir plan, programın iöerisindeyim. Bir dokundun, bin ah işittin Talia'cım.

Başta da dediğim gibi herkesten haberim var. Güzel haberlerinizle mutlu olup, kötü haberlerinizle üzülüyorum. Ama herkese mesaj atamıyorum, benim kusuruma bakmayın, olur mu? Ne kadar farkındasınız bilmiyorum ama aile fertlerim gibi takip eiyorum sizi. Hepinizi ve beeklerinizi kocaman öpüyorum.

Kizlar bebislerinize dikkat edin geceleri gerekirse saati kurun arada bir kalkip kontrol edin veya hemen yataginizin yanin da yatirin.. Benim yatakla oglumun yatagi bitisik hemen yanim da yatiyor gece emzirdim yatirdim bende hemen tekrardan uyudum bir süre sonra bogulma sesleri gibi sesler duydum hemen panikle kalkip ogluma baktimki elleri havada cocuk kipkirmizi olmus bildiginiz nefes alamiyor kucagima aldim ters cevirip sirtina vur birkac defa salladim falan derken normale döndü ufacik bedeniyle kucagimda o hali aklim cikacakti resmen, bir yandan sirtina falan vuruyorum diger yandan panikle titreyerek esimi cagiriyorum oturdum agladim bir müddet kucagim da o hali hic gitmiyor gözümün önünden
tahminimce emzirdikten sonra sütün bi kismini yutmamis agzinda bekletmis artik basini saga sola kendisi cevire bildigi icin ben yan yatirdigim halde yüzü yukari gelicek sekilde dönmüs süt bogazina kacmis sanirim.. Uykum da ikide bir sicrayip ogluma bakip uyudum nasil korktumsa artik

canım çok geçmiş olsun .ben bir kaç kez uyanıkken yaşadım o durumu ama uykunda olması dahada kötü.ALLAH kimseye yaşatmasın inş...

kızlar bizim daha 14. günde gaz sorunumuz başladı. kimyonlu bi tarif vardı gaz için bir arkadaş yapmıştı ve yazmıştı bulamadım nasıldı o hatırlayan var mı ya da gaz için çözüm bulan var mı ? kuzum ağladıkça bende ağlıyorum mahvolduk 2 gündür:43::43:

allah yardımcın olsun öncelikle, gaz zedeler kulübüne hoşgeldinn :1:
canım bunun için belli bir çözüm malesef yok, herşeyi deniyorsun ama yinede yaşıyorsun,
benim tavsiyem bol bol karnına ve sırtına masaj yap ve popo deligine zeytinyagı sür,
belki yarım çay kaşıgı zeytinyagıda içirebilirsin, bizde işe yaradı gazını kolay çıkarıyor..

Cok sagol canim allahim korudu tekrar olur diye ödüm kopuyor simdi inan bir süre atlatamam gibi bu şoku, normal de benim uykum cok agirdir ama dogum yaptigimdan buyana en ufak sese uyaniyorum..henüz okadar kücükler ki sürekli göz önün de bulundurmak gerekiyor rabbim korusun hepimizin yavrularini
Seni çok iyi anlıyorum CNm hepimizde aynı durum var soz konusu yavrularımız olunca kendimizi hiç düşünmüyoruz aklımızda fikrimizde onlarda ben dogum yaptıktan sonra rahat bı yemek yiyemedim sofranın basından kalkıp kızımı kontrol edip geliyorum esim balkonda tek oturuyor biz içeride beraber oturuyoruz herifi bile boşlarım bazen gece gazını çıkarıyor ben uykumdan sıçrıyorum boğazına birsey mı kaçtı küsüyor mü diye Rabbim yardımcımız olsun yavrularımızı da korudun inşallah

Ne kadar yakından takip ettiğimi böyle anlayabilirsin Talia'cım, adım geçer geçmez gördüm. :) itinayla okuyorum bütün yazılanları. 14 Haziran'da planlı sezeryanla kızım doğdu. 3185 gr ve 50 cm olarak. Emziriyorum, kilo alımımız iyi. Biliyorsunuz, evdeki kızımla yeni bebeğin arasında 18 ay var. Yani aslında o da bebek. O yüzden mesaim 7'de başlıyor, 9'da bitiyor. Bir de gece 12'de ve 4'te tekrar emziriyorum. Günde ortalama 4 saat uyuyorum, çünkü bebek uyurken büyük kızımla oynamak, beslemek, altını değiştirmek vs gerekiyor. İkisinin ihtiyaçlarını çakıştırmamak için çıldırtan bir plan, programın iöerisindeyim. Bir dokundun, bin ah işittin Talia'cım.

Başta da dediğim gibi herkesten haberim var. Güzel haberlerinizle mutlu olup, kötü haberlerinizle üzülüyorum. Ama herkese mesaj atamıyorum, benim kusuruma bakmayın, olur mu? Ne kadar farkındasınız bilmiyorum ama aile fertlerim gibi takip eiyorum sizi. Hepinizi ve beeklerinizi kocaman öpüyorum.
Ne kusuru CNm ya sen ve bebisleriniz iyi olunda Allah yardımcın olsun CNm zor iki cocuğa birden teknesine yetmek kızının da tam ilgi zamanı arabbim Saglik sıhhat verdin ikisine de ama ara ara sesini duyur illa adını söylemek zorunda Birskma mesela

Minikuss dün gece gördüm ben ama sanırsam gecmise bakıp çıktı
Denizkizini bende merak ettim nerelerde acep
Hully napiyor acaba ne alemde bebeği nasıl
Ve birçok arkadasımız daha yoklar bizde dogum yaptık ama bursları hepten terketmedik yani tmm eskisi kadar yogun giremiyor ama yine de fırsat buldukça giriyorum

off allahım korumuş çok geçmiş olsun düşünmek dahi istemiyorum..:43:
çok büyük geçmiş olsun raabbim kimselere ewlat acısı ile sınamasın..:5:

babusolu kullandım zaten canım.bizde bir işe yaramadı.doktor onu kes batikon kullanmaya başla dedi.birde bunu deniycez bakalım.

canım daha dur ıkınması geçmeden geçmez zatenn keşke para bağlasaydın:1:o geçerde sen kasıklarını sürekli kontrol et kasık fıtığı daha önemlii

cnm ya geçer mi gerçekten :26: Ama pipisi kadar dışarıda ve etrafı hafif morarmışş :5:
Içine dogru bastırınca sesler çıkıyor sanki bir boşluk var orada:26:
Doktora daha bu kadar çıkmadan göstermiştim o 2 yaşına kadar kendiliginden düzelir demişti ama
daha da dışarı çıktııı..
Peki ıkınmaları geçtikten sonra düzelir mi bu şekilde mi kalır :44:

günaydın kızlar, oğlumun meme ile kavgası resmen bitti..Zafer kazanmış komutan edası ile emziriyorum:1:

ya ben de sordum onu canım
boyuna bakmamıiş bile
yok benm iyi bi dr bulmam şart
tanıdıklara sorarak bul canım, emzirme yanlısı olsun

ben sadece emzirdikten sonra acayip susuyorum, 2 kocaman bardakla su içiyorum o kadar :ssz:
iştahım da pek yok zaten :27: geceleri zaten yiyemem sende yeme sakınnnn :49:
of of o gece öğünlerini bırakmak zor olacak, dün gece yine fireyi verdim ve yedim:26:

talia, zeyno, geridönüşümkutusu
hoş geldiniz kızlar iyi ki geldiniz:16::16:

altını bağlıyorsun dimi:1::1::1:
ilk başta yaparsa yapsın diyordum şimdi sakin sakin bağlıyorum

selam kızlar .. benim oğlanın kasık arası boynun altı koltugun altı kızarık derisi soyuluyo havasız sanırım napmalıyım bunlar gecer hergün temizlîyorum ama değişmiyo krem yag sürüyorum aynı sizde varmı böyle bişi ?
krem yağ sürme canım, bize doktor öyle dedi, sadece ılık su ile sil ve serin tut bebeği..popodaki pişik için desitin verdi bi de ondan da memnunum

Kızlar bugün bebeğimi arabasının anakucağına koydum ama sanki katbük oldu bi tuhaf geldi.siz kullanıyor musunuz kemerini falan bağlıyor musuz?
biz ilk günden beri kullanıyoruz memnunuz (concord air) içinde epey rahat ediyor ve gaz çıkartıyor hatta bazen içine koyup öyle susturuyoruz gaz ağlamalarında
Eki Görüntüle 753417 Eki Görüntüle 753418
abisiyle kızım çokta iyi anlaşırlarr....hep böyle uyusa keşkee...
maşallah, böyle iki kardeş görünce "ah" diyorum ama sonra hemen kendime bir çimdik! ve "delirme keep" diyorum yok bize ikinci çocuk mocuk

Günaydın... Bütün gece uyur uyanık vaziyette hayal mi gerçek mi anlamıyorum gece nasıl geçiyor :44:
Bebeğim bugün itibariyle 26 günlük oldu ve çok terliyor.Saçları sürekli sırılsıklam.Ev 28.5 derece.Cam kapı tam açamıyoruz cereyan yapacak diye.Salonda geçiyor günümüz,iki vantilatör var ama bana zor yetiyor :50: Yavrumun boyun altı kasıkları pişik oldu sıcaktan.Günde 2 defa banyo yaptırılabilir diye duymuştum sakıncası olur mu? Birde normalde eşimle yıkıyoruz hemen pratik olarak ama eşim bu aralar yoğun çalışıyor anca 2 günde bir yaptırabiliyoruz artık.Gözümü kararttım tek başıma yıkıcam ama en pratik en hızlı en az riskli nasıl yaparım.Sizin teknikleriniz neler? Tecrübeli anneler bi yardım etse.Herşeyi tek başıma yapıyorum valla bunuda becerirsem süper olacak madalya takacam kendime :)) :49:
Hergün hatta günde iki banyo yaptırıyoruz biz..benim tek de yaptırdığım oluyor. Küvetine koyuyorum, suyunu kovada ayarlıyorum. Köpüklü filesi var onun üstünde yatarken yıkıyorum(fileyi yarım takıyorum böylece başı havada kalıyor vücudu biraz daha aşağıda) sonra önü de duruluyorum. Arkayı durulamak için kollarının altından tutup koluma koyuyorum ve suyu döküyorum.Bu arada durulama suyunu elimin uzanabileceği uzaklıkta tutuyorum tabi. 28 bizim oğlana da sıcak geliyor. Klima açıyoruz öğlenleri fln, üstünde tek kısa kollu body oluyor.Terliyorsa sıcak demektir ve öyle hasta olma ihtimali daha yüksek (Allah korusun)terletme canım, aç camı kapıyı fln. Terlerse kilo da kaybedebilir hem.

ah geçmiş olsun cnm, bnm de ödüm kopuyor ondan ama yan yatma yastığında yatmıyor bizimki de artık mecbur öyle yatırıyorum her tıkta ayağa dikiliyorum

canım kolay gelsin, kızlarını öp bizim için:54:

KIzlar ya ben oğlumun tırnaklarını kesmeye korkuyorum keseniniz varmı hiç..
bide ellerini hep yumruk yapıp duruyo açamıyorumki
artık kendiliğinden kırılmıyolarda kesmek zorundayım
şu sıcakta eldivenle dolaşmasına kıyamıyorum :ssz::ssz:

Kizlar gazim olacak diye yediklerinizi kesmeyin benden tavsiye.Dogum yaptigim anda sutum geldi ilk zamanlar sutum az geldigi icin bebek mememden inmiyordu buda ne yazikki cok gaz yapiyordu sonuc saatler suren aglamalar , yatak odasinin bir kosesinde gecen gunler ve 48 saat uykusuz kalmalar derken birden sutum fosur fosur gelmeye basladi hatta bebisin bogazina kaciyordu goguslerim tas gibi oluyordu ama su sanci olayi beni mahfediyordu bende ne yiyecegimi sasirdim dogru duzgun birsey yemedim, ablam yanimdan gitti annem geldi annemde yasli sikilyor onun sikildigini hissettikce cok uzuldum benle ilgilenmemeye hatta yemek bile yapmamaya basladi birde buna uzuldum derken benim sut geri gitti bebek emmiyor cunku alistigi o fosurtuda gelmiyordu bende yeri gogu inletmesine dayanamayip mama verdim yavrum yatip uyudu bu seferde buna uzuldum aglamaya basladim cocugu ac ac gunlerce aglattim gaz sancisi sanip birde sicak havlu yaptim her tarafiisilik doktu :( hemen ablamin evine kactim aglamamak icin kendimi siktim siktim herseyi yedim solgarin malt hapi,hosaflar,sutlaclar,litrelerce sular ama sagiyorum 20 cc bir mememden zor cikiyor.Nerdeyse tamamen mama vermeye basladim arkadasim ysmc Allaha sukur saglikli bir bebegin var eli ayagi duzgun Allahin zoruna gider yapma uzme kendini bu kadar diyince biraz daha kendime geldim sonra kadin dogumcumu aradim o da ayni sekilde bu hayati birsey degil eskiden annelerimiz pirinc unlariyla bizi beslemis mamalarin icinde her turlu vitamin var uzulme dedi.O kadar istiyorumki onu emzirmek ama olmuyor pompayla cogalir mi acaba diyorum internetde bazisi yorum yapmis pompayla sut azalir diyorlar sevkimde kiriliyor.İnternetde Tomrisin emzirme kampi var uygulamak istiyorum ancak gogsumde biraz sut birikmesi lazim yoksa bebek catlayana kadar aglicak buna dayanacak gucum yok.Cevrenizde yada kendinizde pompa ile sutu artan var mi?Tekrar fosurdamasi icin tek care emzirmek ama bizim rahata alisan zilli az gelen sutume sinirlenip memeyi hemen birakiyor.
Siz siz olun ogunlerinizi kacirmayin, suyunuzu ihmal etmeyin anladimki 40 gun icinde biraz boslayinca sut hemen kaciyor.Bu arada eger sutum cogalmazsa sut annesi olmak isteyen varsa talip olabilirim paraylada alabilirim yada bebeginizin ihtiyaclarindan ufak tefek birseylere destek olabilirim.Hayir icin yaparim derseniz onada hayir demem.Sadece birkac ayda olsa bebegime anne sutu vermek istiyorum :14:

canım benim 4. kesişim falan, yazık bu sıcaklarda eldiven takma,
hem bu aralar ellerini daha aktif kullanmaya başlayacak.
keserken etini kesmekten korkuyorsun galiba:27: korkma öylede düşünme
bi elini sen bi elini babası tutsun, sen sendeki eli açıp kendiparmakları havada kalıcak şekilde sıkıca tut,
tırnak makasını tırnaga geçirince çok derin olmayacak şekilde kes,
kenarları sivri kalıyor ya, o sivrilikleride yanlardan rötuşlar gibi kestin mi tamamdır.
zaten yüzünü gözünü çizen tırnak kenarları oluyor..

geri dönen arkadaşlar hoşgeldiniz sevindim sizi gördüğüme :emir_bebek:benim oğlum sabahları kakasını yapamıyor çok zorlanıyor varmı bunu yaşayan

sabahları bizimkinde de sıkıntı oluyor 2-3 gündür..

kızlar yaa benim göğüslerim felaket yara oldu garmastan kullandım fayda etmedi lansolin kullanıyorum o da geçirmiyor napcam korkarak veriyorum memeyi her seferinde hüngür hüngür ağlıyorum bi kere sağmaya çalıştım yok böyle bir acı dedim yaaa onu da yapamadım bebeğimin gözü çapak oldu napmalıyım yaaa tülbenti kaynamış suyla ıslatıp siliyorum ama yine oluyor üşüttüm mü acaba ondan mı oluyor

doktor damla ve masaj veriyor canım doktora sor istersen..

kızlar merhaba,

özel mesajlarınız için çok tşk ediyorum, özellikle nurgü66 seninkine çok güldüm :1:
bir video vardı yaa tülayyyy yuvana dööönnn diyee :1::1: neyse geldim iştee,
öfkeyle hareket ettim galiba, geldi geçtiii, burdayımm

hoşgeldin hayatım çok sevindim...

canim ozaman sen hemen eczaneden benim dedigim kremi sordur ben surdum 2 gunde pamukcuklari dökmeye basladi gögsumede suruyordum gögsunde mantar kapmis bebegin agzindan o yuzden yara oldu tekrar mantari gecirmedikcede o yaralar gecmiyor :(( inan aban krem cok ise yaradi :34::34: bencede ebenin gözu körmus senin gögüslere kadar sicradigina göre baya ilerlemis senin bebegin pamukcuguda :))

hangi krem kıss o? bir de mantar olduğunu nasıl anladın?

mama veren arkadaşlara nacizane tavsiyem:
bende ilk bebeğimde oğlumu 2,5 ay emzirebildim
mama+anne sütü ile o da
bir gün oğlum tercihini yaptı
sabah kalktı ve beni emmemeye başladı
asla almıyordu o kadar üzüldüm ki
ertesi gün sütüm kesildi :43:
sonra zorla tutturduk ama süt inemyince ağlayıp bırakıyordu
böylece bitti gitti.. hala çok üzülüyorum
şimdi kızımı çok şükür sadece anne sütüyle besliyorum
ve hiç sütüm az yada doymayacak diye endişelenmiyorum bu işin
doğanın kanunu olduğuna ve her 'normal anne' gibi sütümün yeteceğine inanıyorum
sizde lütfen çok dikkatli olun
mama verdiğinizde mama tok tuttuğu için emme süresi uzuyor
zaten az olan sütünüz bebek daha az emdikçe az üretiliyor
mama vermezseniz yada minimum yani biraz aç kalacak şekilde
verirseniz sizi daha sık emer ve sütünüz artar böylece
unutmayın sizde her anne gibi bir annesiniz sütü olan annelerin
sizden bir farkı yada fazlalılığı yok
ayrıca bebekler her zaman aç oldukları için emmek istemez
emerek rahatlar, kendini güvende hisseder
biraz uzattım ama ben bu konuda içi yanmış bir anneyim siz olmayın

cnım ya valla kafamda bunu düşünüyodum şimdi üstüne yazmışsın... bende 3 gündür oğlum huzursuz uyanık kalıyor gündüzleri ve 45 dk 1 saatte bir emmek istiyor.. uyuyamıyor yarım saat falan uyuyup uyanıyor.. bugün en son biraz önce mama verdim 10 cc kadar içti sonra ağladı meme istedi vermedim mamayı bir hazmetsin diye dolaşa dolaşa kucakta uyuttum.. şimdi mışıl mışıl uyuyor yani açmıydı şimdi benim oğlum yoksa denk mi geldi anlamadım.. boşu boşuna mama vermekde istemiyorum.. ondan önce de biraz anasonlu çay vermiştim hangisi iyi geldi anlamadım.. 15.gün kontrolünde aldığı kilo iyi anne sütü ver dedi sağlık ocağı ama şimdi şüpheye düştüm valla.. bugün doktora sorcam ama kafam çok karışık...

Kızlar bugün bebeğimi arabasının anakucağına koydum ama sanki katbük oldu bi tuhaf geldi.siz kullanıyor musunuz kemerini falan bağlıyor musuz?

ay çok sinir yaa bende acayip hayal kırıklığına uğradım altına yastık koyuyorum ama çocuk iki büklüm duruyor yani yazık verdiğim paraya...

Uyanamasam ne olurdu diye düsünmek bile istemiyorum annesi kurban olsun ona[/QUOTE

canım çok geçmiş olsun allah korumuş.. allahım korusun bebeklerimizi sağlıklı uzun ömürler versin hepsine inşallah

canım bebek için bir makaı var normal makas şeklinde ucu yamuk ondan aldım ben onunla etini kesmen mümkün değil onunla kesiyorum kenarları çok az kalıyor ama çizecek kadar değil bence kes tırnaklarını biran önce..bir de ben derin uykudayken kesiyorum rahat oluyor..

Kizlar gazim olacak diye yediklerinizi kesmeyin benden tavsiye.Dogum yaptigim anda sutum geldi ilk zamanlar sutum az geldigi icin bebek mememden inmiyordu buda ne yazikki cok gaz yapiyordu sonuc saatler suren aglamalar , yatak odasinin bir kosesinde gecen gunler ve 48 saat uykusuz kalmalar derken birden sutum fosur fosur gelmeye basladi hatta bebisin bogazina kaciyordu goguslerim tas gibi oluyordu ama su sanci olayi beni mahfediyordu bende ne yiyecegimi sasirdim dogru duzgun birsey yemedim, ablam yanimdan gitti annem geldi annemde yasli sikilyor onun sikildigini hissettikce cok uzuldum benle ilgilenmemeye hatta yemek bile yapmamaya basladi birde buna uzuldum derken benim sut geri gitti bebek emmiyor cunku alistigi o fosurtuda gelmiyordu bende yeri gogu inletmesine dayanamayip mama verdim yavrum yatip uyudu bu seferde buna uzuldum aglamaya basladim cocugu ac ac gunlerce aglattim gaz sancisi sanip birde sicak havlu yaptim her tarafiisilik doktu :( hemen ablamin evine kactim aglamamak icin kendimi siktim siktim herseyi yedim solgarin malt hapi,hosaflar,sutlaclar,litrelerce sular ama sagiyorum 20 cc bir mememden zor cikiyor.Nerdeyse tamamen mama vermeye basladim arkadasim ysmc Allaha sukur saglikli bir bebegin var eli ayagi duzgun Allahin zoruna gider yapma uzme kendini bu kadar diyince biraz daha kendime geldim sonra kadin dogumcumu aradim o da ayni sekilde bu hayati birsey degil eskiden annelerimiz pirinc unlariyla bizi beslemis mamalarin icinde her turlu vitamin var uzulme dedi.O kadar istiyorumki onu emzirmek ama olmuyor pompayla cogalir mi acaba diyorum internetde bazisi yorum yapmis pompayla sut azalir diyorlar sevkimde kiriliyor.İnternetde Tomrisin emzirme kampi var uygulamak istiyorum ancak gogsumde biraz sut birikmesi lazim yoksa bebek catlayana kadar aglicak buna dayanacak gucum yok.Cevrenizde yada kendinizde pompa ile sutu artan var mi?Tekrar fosurdamasi icin tek care emzirmek ama bizim rahata alisan zilli az gelen sutume sinirlenip memeyi hemen birakiyor.
Siz siz olun ogunlerinizi kacirmayin, suyunuzu ihmal etmeyin anladimki 40 gun icinde biraz boslayinca sut hemen kaciyor.Bu arada eger sutum cogalmazsa sut annesi olmak isteyen varsa talip olabilirim paraylada alabilirim yada bebeginizin ihtiyaclarindan ufak tefek birseylere destek olabilirim.Hayir icin yaparim derseniz onada hayir demem.Sadece birkac ayda olsa bebegime anne sutu vermek istiyorum :14:

canım ben şunu anladım ki süt için moral motivasyon çok önemli,
ilk zamanlar bendede sütüm olacakmı korkusu vardı, ama şöyle düşünmeye başladım, bu doganın kanunu, eskiden insanlar bunu düşünmezlermiş bile,

anladım ki süt için yeme içmeden ziyade moral,uyku ve bol su yeterlii,
beni görden ne yedigim var ne içtigim dogru düzgün ama gündüzleri mutlaka 1 saat uyuyorum,
her emzirmeden sonra 2 kocaman kupada su içiyorum, özellikle suyu geceleri bol bol iç, hatta saat kur sırf su içmek için uyan.
özellikle gecelri süt üretimi hızlanırmış..
birde acaba sütüm varmı diye düşünme, sütüm niye olmasın kiii diye düşünmeye çalış..
gece ve gündüz mutlaka 1 defa sütünü sağğ, bu azaltmak yerine çoğaltır sütünüü,
ben 1 defa gece, 1 defa gündüz sagıyorum,
stresten uzak durmaya çalış, sadece asya ya odaklan,

umarım bol bol sütün olur,

kızlar aranızda silikon göğüs ucu kullanan oldu mu ? göğüslerim yara içinde oğlum sol göğsümü emmek istemiyor tutamıyor ucunu süt dolduğu içinde çok gergin sütüm akıyor kendiliğinden emmediği için pompa yapamıyorum daha kötü acıyor napsam nolur yardım edinnnn

kızlar aranızda silikon göğüs ucu kullanan oldu mu ? göğüslerim yara içinde oğlum sol göğsümü emmek istemiyor tutamıyor ucunu süt dolduğu içinde çok gergin sütüm akıyor kendiliğinden emmediği için pompa yapamıyorum daha kötü acıyor napsam nolur yardım edinnnn

Ben bir buçuk aydır onlarla emziriyorum. Göğüs uçlarım çok ufak ve bebeğim tutamıyor. Hemde yara. Benim kurtarıcım oldular.:17:

Back
X