2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar aranızda silikon göğüs ucu kullanan oldu mu ? göğüslerim yara içinde oğlum sol göğsümü emmek istemiyor tutamıyor ucunu süt dolduğu içinde çok gergin sütüm akıyor kendiliğinden emmediği için pompa yapamıyorum daha kötü acıyor napsam nolur yardım edinnnn

ben kullandım canım ama önce acısada sık dişini sağ biraz göğsünü pompa acıtıyorsa netten bak elinle sağ.. yoksa ateşlenirsin allah korusun.. silikon göğüs ucunu da kullan ama bebeğe gaz yapıyor istersen kullandığın zaman biraz rezene falan da ver..

kızlar aranızda silikon göğüs ucu kullanan oldu mu ? göğüslerim yara içinde oğlum sol göğsümü emmek istemiyor tutamıyor ucunu süt dolduğu içinde çok gergin sütüm akıyor kendiliğinden emmediği için pompa yapamıyorum daha kötü acıyor napsam nolur yardım edinnnn

Ben bir buçuk aydır onlarla emziriyorum. Göğüs uçlarım çok ufak ve bebeğim tutamıyor. Hemde yara. Benim kurtarıcım oldular.:17:

canım ben şunu anladım ki süt için moral motivasyon çok önemli,
ilk zamanlar bendede sütüm olacakmı korkusu vardı, ama şöyle düşünmeye başladım, bu doganın kanunu, eskiden insanlar bunu düşünmezlermiş bile,

anladım ki süt için yeme içmeden ziyade moral,uyku ve bol su yeterlii,
beni görden ne yedigim var ne içtigim dogru düzgün ama gündüzleri mutlaka 1 saat uyuyorum,
her emzirmeden sonra 2 kocaman kupada su içiyorum, özellikle suyu geceleri bol bol iç, hatta saat kur sırf su içmek için uyan.
özellikle gecelri süt üretimi hızlanırmış..
birde acaba sütüm varmı diye düşünme, sütüm niye olmasın kiii diye düşünmeye çalış..
gece ve gündüz mutlaka 1 defa sütünü sağğ, bu azaltmak yerine çoğaltır sütünüü,
ben 1 defa gece, 1 defa gündüz sagıyorum,
stresten uzak durmaya çalış, sadece asya ya odaklan,

umarım bol bol sütün olur,
Ayneen canim tamamen onla alakali sonra hersey birbirine bagli sekilde zincirleme gidiyor.Ama olumsuzluklar arka arkaya olunca seni motive edecek birseye ihtiyac duyuyorsun o da olmayinca boyle oldu.Yediklerim yuzunden 300 kilo olucam ise yarasa gam yemicem, ama sadece yemeklede olmuyor ama yemeden hic olmuyor kararincaca iyi beslen,bol su, moral ve en onemlisi bebegin emmesi sik sik memeynin bosalmasi gerekiyormus.İnsallah artar pompa ile bosaltmati denicem, umarim duzelir :21:

KIzlar ya ben oğlumun tırnaklarını kesmeye korkuyorum keseniniz varmı hiç..
bide ellerini hep yumruk yapıp duruyo açamıyorumki
artık kendiliğinden kırılmıyolarda kesmek zorundayım
şu sıcakta eldivenle dolaşmasına kıyamıyorum :ssz::ssz:

cnm ben 5 günde bir kesiyorum çok çabuk uzuyor. küçük tırnak makası ile kenarından azıcık kesip gerisi koparıyorum zaten kağıt gibi incecik. eldiven hayatta takmıyor hele bere :) hiç sıkıntıya gelmiyo tosun

Kizlar gazim olacak diye yediklerinizi kesmeyin benden tavsiye.Dogum yaptigim anda sutum geldi ilk zamanlar sutum az geldigi icin bebek mememden inmiyordu buda ne yazikki cok gaz yapiyordu sonuc saatler suren aglamalar , yatak odasinin bir kosesinde gecen gunler ve 48 saat uykusuz kalmalar derken birden sutum fosur fosur gelmeye basladi hatta bebisin bogazina kaciyordu goguslerim tas gibi oluyordu ama su sanci olayi beni mahfediyordu bende ne yiyecegimi sasirdim dogru duzgun birsey yemedim, ablam yanimdan gitti annem geldi annemde yasli sikilyor onun sikildigini hissettikce cok uzuldum benle ilgilenmemeye hatta yemek bile yapmamaya basladi birde buna uzuldum derken benim sut geri gitti bebek emmiyor cunku alistigi o fosurtuda gelmiyordu bende yeri gogu inletmesine dayanamayip mama verdim yavrum yatip uyudu bu seferde buna uzuldum aglamaya basladim cocugu ac ac gunlerce aglattim gaz sancisi sanip birde sicak havlu yaptim her tarafiisilik doktu :( hemen ablamin evine kactim aglamamak icin kendimi siktim siktim herseyi yedim solgarin malt hapi,hosaflar,sutlaclar,litrelerce sular ama sagiyorum 20 cc bir mememden zor cikiyor.Nerdeyse tamamen mama vermeye basladim arkadasim ysmc Allaha sukur saglikli bir bebegin var eli ayagi duzgun Allahin zoruna gider yapma uzme kendini bu kadar diyince biraz daha kendime geldim sonra kadin dogumcumu aradim o da ayni sekilde bu hayati birsey degil eskiden annelerimiz pirinc unlariyla bizi beslemis mamalarin icinde her turlu vitamin var uzulme dedi.O kadar istiyorumki onu emzirmek ama olmuyor pompayla cogalir mi acaba diyorum internetde bazisi yorum yapmis pompayla sut azalir diyorlar sevkimde kiriliyor.İnternetde Tomrisin emzirme kampi var uygulamak istiyorum ancak gogsumde biraz sut birikmesi lazim yoksa bebek catlayana kadar aglicak buna dayanacak gucum yok.Cevrenizde yada kendinizde pompa ile sutu artan var mi?Tekrar fosurdamasi icin tek care emzirmek ama bizim rahata alisan zilli az gelen sutume sinirlenip memeyi hemen birakiyor.
Siz siz olun ogunlerinizi kacirmayin, suyunuzu ihmal etmeyin anladimki 40 gun icinde biraz boslayinca sut hemen kaciyor.Bu arada eger sutum cogalmazsa sut annesi olmak isteyen varsa talip olabilirim paraylada alabilirim yada bebeginizin ihtiyaclarindan ufak tefek birseylere destek olabilirim.Hayir icin yaparim derseniz onada hayir demem.Sadece birkac ayda olsa bebegime anne sutu vermek istiyorum :14:

ayy canım benim ya çok üzüldüm valla yakın olsak hiç düşünmeden sütümü verirdim kızına sütüm çok ziyan oluyor,maşallah ben günlük göğüs pedi değiştiriyorum,, diyorumki bu pedin içtiklerini bi bebiş içse şimdiye kadar kocaman olmuştu..:9:
netten araştır bence hemen pes etme yalancı meme niyetinede kullansa kızına ver sürekli memeni
süt arttırıcılar kullan moralini düzeltecek yerlere git:34:

canım benim 4. kesişim falan, yazık bu sıcaklarda eldiven takma,
hem bu aralar ellerini daha aktif kullanmaya başlayacak.
keserken etini kesmekten korkuyorsun galiba:27: korkma öylede düşünme
bi elini sen bi elini babası tutsun, sen sendeki eli açıp kendiparmakları havada kalıcak şekilde sıkıca tut,
tırnak makasını tırnaga geçirince çok derin olmayacak şekilde kes,
kenarları sivri kalıyor ya, o sivrilikleride yanlardan rötuşlar gibi kestin mi tamamdır.
zaten yüzünü gözünü çizen tırnak kenarları oluyor..

süper anlatım nasıl gaza geldim anlatamam :21: ewet etini kesmekten korkuyorum:18::18:
gece yüzünü çok kötü çizmiş kanamış nasıl üzüldüm içim kıyılıyor baktıkça:37:

canım bebek için bir makaı var normal makas şeklinde ucu yamuk ondan aldım ben onunla etini kesmen mümkün değil onunla kesiyorum kenarları çok az kalıyor ama çizecek kadar değil bence kes tırnaklarını biran önce..bir de ben derin uykudayken kesiyorum rahat oluyor..

ewet bende o makası anlattım eşime inşallah bulur o gelene kadar elimizdekiyle uğraşayımda son çare onunla keseriz:31:

ANNELERE BU NASIL BİR ŞEREF YA RABBİM

Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:

'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''

'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''

'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''

'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''

''Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :

'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla
...

Kizlar gazim olacak diye yediklerinizi kesmeyin benden tavsiye.Dogum yaptigim anda sutum geldi ilk zamanlar sutum az geldigi icin bebek mememden inmiyordu buda ne yazikki cok gaz yapiyordu sonuc saatler suren aglamalar , yatak odasinin bir kosesinde gecen gunler ve 48 saat uykusuz kalmalar derken birden sutum fosur fosur gelmeye basladi hatta bebisin bogazina kaciyordu goguslerim tas gibi oluyordu ama su sanci olayi beni mahfediyordu bende ne yiyecegimi sasirdim dogru duzgun birsey yemedim, ablam yanimdan gitti annem geldi annemde yasli sikilyor onun sikildigini hissettikce cok uzuldum benle ilgilenmemeye hatta yemek bile yapmamaya basladi birde buna uzuldum derken benim sut geri gitti bebek emmiyor cunku alistigi o fosurtuda gelmiyordu bende yeri gogu inletmesine dayanamayip mama verdim yavrum yatip uyudu bu seferde buna uzuldum aglamaya basladim cocugu ac ac gunlerce aglattim gaz sancisi sanip birde sicak havlu yaptim her tarafiisilik doktu :( hemen ablamin evine kactim aglamamak icin kendimi siktim siktim herseyi yedim solgarin malt hapi,hosaflar,sutlaclar,litrelerce sular ama sagiyorum 20 cc bir mememden zor cikiyor.Nerdeyse tamamen mama vermeye basladim arkadasim ysmc Allaha sukur saglikli bir bebegin var eli ayagi duzgun Allahin zoruna gider yapma uzme kendini bu kadar diyince biraz daha kendime geldim sonra kadin dogumcumu aradim o da ayni sekilde bu hayati birsey degil eskiden annelerimiz pirinc unlariyla bizi beslemis mamalarin icinde her turlu vitamin var uzulme dedi.O kadar istiyorumki onu emzirmek ama olmuyor pompayla cogalir mi acaba diyorum internetde bazisi yorum yapmis pompayla sut azalir diyorlar sevkimde kiriliyor.İnternetde Tomrisin emzirme kampi var uygulamak istiyorum ancak gogsumde biraz sut birikmesi lazim yoksa bebek catlayana kadar aglicak buna dayanacak gucum yok.Cevrenizde yada kendinizde pompa ile sutu artan var mi?Tekrar fosurdamasi icin tek care emzirmek ama bizim rahata alisan zilli az gelen sutume sinirlenip memeyi hemen birakiyor.
Siz siz olun ogunlerinizi kacirmayin, suyunuzu ihmal etmeyin anladimki 40 gun icinde biraz boslayinca sut hemen kaciyor.Bu arada eger sutum cogalmazsa sut annesi olmak isteyen varsa talip olabilirim paraylada alabilirim yada bebeginizin ihtiyaclarindan ufak tefek birseylere destek olabilirim.Hayir icin yaparim derseniz onada hayir demem.Sadece birkac ayda olsa bebegime anne sutu vermek istiyorum :14:

cnm moralini yüksek tut. ilk başlarda bende gaz yapıyo diye pek bişey yemiyodum baktım sütüm yok ne bulduysam yedim. sabahları büyük bi kase kıvırcık ve dereotundan oluşan bi salata yiyorum hippin süt artıran çayı ile birlikte rezene çayı içiyorum. bir iki gündür üzüm yiyorum sanki onunda faydası oldu. birde sekin anasas suyunun faydasını gördüm.patates maydanoz nane yememeye çalış onlar sütü azaltabilyormuş birde ekşi şeyler. ama en önemlisi huzur ve mutluluk. ilk zamanlar başım kalabalıktı her kafadan bi ses vardı moralim çok bozuluyordu fazla sütüm olmuyordu hatta bi gün eşimle kavga ettim 2 gün sütüm çok ama çok azdı mama vermiştim. yanlız kalmaya çalış yanına kimseyi alma kendi kendine takıl evde daha rahat edersin. kafan rahat olunca inşallah sütün bol bol artar

Merhaba kızlar hayırlı cumalar.. Oglumun sacları uzundu saçlarını çekiyordu bu yüzden defalarca uykusundan ağlayarak uyandı.. Babası dün saçlarını kesti asker gibi oldu oğlum:)) kızlar bizim kırkımız 4 gün önce çıktı benim kanamamda 40. Gün kesilmişti ama dün tekrar başladı sizce adet olmuş olabilir miyim??

Annem 39. Gününde adet görmeye başlamış ve ondan sonra gayet düzenli şekilde adet görmeye devam etmiş.

Günaydın... Bütün gece uyur uyanık vaziyette hayal mi gerçek mi anlamıyorum gece nasıl geçiyor :44:
Bebeğim bugün itibariyle 26 günlük oldu ve çok terliyor.Saçları sürekli sırılsıklam.Ev 28.5 derece.Cam kapı tam açamıyoruz cereyan yapacak diye.Salonda geçiyor günümüz,iki vantilatör var ama bana zor yetiyor :50: Yavrumun boyun altı kasıkları pişik oldu sıcaktan.Günde 2 defa banyo yaptırılabilir diye duymuştum sakıncası olur mu? Birde normalde eşimle yıkıyoruz hemen pratik olarak ama eşim bu aralar yoğun çalışıyor anca 2 günde bir yaptırabiliyoruz artık.Gözümü kararttım tek başıma yıkıcam ama en pratik en hızlı en az riskli nasıl yaparım.Sizin teknikleriniz neler? Tecrübeli anneler bi yardım etse.Herşeyi tek başıma yapıyorum valla bunuda becerirsem süper olacak madalya takacam kendime :)) :49:

Ben çoğu zaman günde iki kez yıkıyorum.

canım bizde kızımla ikimiz aynı dertten muzderibimiz anlamıyorum valla bağırsakalar dışarda fazla havalanmış herhalde ameliyat esnasında :1::1:benm doktorun eli yavaştı zatenn çıkartınca hemen sokamamış geri:47::47:şaka biyana bende anlamıyorum vcanım ama kesinlikle kızımageçtiğinin farkındayım..

Bana doğumdan sonra doktorum gaz ilacı vermişti. Hatta hastanede de 8 saatte bir içmem için getiriyorlardı. Son 3 günüdr müthiş gazım var ve kullanıyorum. Adı eucarbon.

Ayneen canim tamamen onla alakali sonra hersey birbirine bagli sekilde zincirleme gidiyor.Ama olumsuzluklar arka arkaya olunca seni motive edecek birseye ihtiyac duyuyorsun o da olmayinca boyle oldu.Yediklerim yuzunden 300 kilo olucam ise yarasa gam yemicem, ama sadece yemeklede olmuyor ama yemeden hic olmuyor kararincaca iyi beslen,bol su, moral ve en onemlisi bebegin emmesi sik sik memeynin bosalmasi gerekiyormus.İnsallah artar pompa ile bosaltmati denicem, umarim duzelir :21:

vallahi çevremizdekilerin bizi motive etmesini beklersekk oooo yandıkk :27:
onlar bizden beterler, ben hergece eşimi sakinleştiriyorum, bebiş çok ağlayınca utanmasa oda aglamaya başlayacak,:1:
niye susmuyor canımı yanıyor doktora gidelim ezberledim artık söyleyeceklerini bazen ona sen lohusa depresyonuna girdin heee diyorum evet olabilir diyor saf saff :52:
annem ve k.v bir araya geliyorlar sözde bize yardım edecekler lak lak yapıp duruyorlar :27: sadece komut veriyorlar :4:
onu öyle yapma böyle yap, onu giydrme ince o üşür, daha yeni emdi üst üste emzirme :27: yemek yok bu akşam ne yesek kii :27:

valla hiç duymuyorum bile söyledikleriniii :25::24:

takma yanii boşver, herşeyi stres yaparsan çok çabuk yaşlanırsın sen bak benden söylemesii :1::1::1:

$1011398_539271366120597_1996946979_n.webp
:51::51::51::51::51::51::51::51::51::51::51::51:

onlar bizden beterler, ben hergece eşimi sakinleştiriyorum, bebiş çok ağlayınca utanmasa oda aglamaya başlayacak,:1:
niye susmuyor canımı yanıyor doktora gidelim ezberledim artık söyleyeceklerini bazen ona sen lohusa depresyonuna girdin heee diyorum evet olabilir diyor saf saff :52:
annem ve k.v bir araya geliyorlar sözde bize yardım edecekler lak lak yapıp duruyorlar :27: sadece komut veriyorlar :4:
onu öyle yapma böyle yap, onu giydrme ince o üşür, daha yeni emdi üst üste emzirme :27: yemek yok bu akşam ne yesek kii :27:

takma yanii boşver, herşeyi stres yaparsan çok çabuk yaşlanırsın sen bak benden söylemesii :1::1::1:

ayyy süper anlatmışsın yaa:9: ne güldüm:1::1:
sütümün çok olmasının bir sebebide sensin:34::34:(mutlu oldum bakkk:52::52::52::52:)

KIzlar ya ben oğlumun tırnaklarını kesmeye korkuyorum keseniniz varmı hiç..
bide ellerini hep yumruk yapıp duruyo açamıyorumki
artık kendiliğinden kırılmıyolarda kesmek zorundayım
şu sıcakta eldivenle dolaşmasına kıyamıyorum :ssz::ssz:
korkuyorsan başlarda bebek törpüleri ile kenarları törpüleyebilirsin canım sonra elin alışınca kesersin

canım ben de seni merak etmiştim..biraz daha iyi gördüm yazından,sevindim. Süt için aşırı yemek gerekmese de belli bir kalori ve bir miktar yemek şart sana katılıyorum.Kiloları dert etme, veririz bak topik de kurduk:21: Sütün var sonuçta, sakın vazgeçme.ben pompanın çook faydasını gördüm pompa olmasaymış ben de emziremeyecekmişim. Sütüm artana kadar defalarca sağdım ben (Lansinohun elektrikli pompasını kullanıyorum). Süt üretimin göğsün boşaldıkça oluyor ve pompa bu işe yarıyor. Çocuğu aç bırakma ama her gün en az iki saat hatta saat başı ya emzir ya sağ pompa ile, göreceksin artacak.Mama verdiğin için de kendini paralama lütfen, doktorun doğru söylemiş mamaların içinde de bebeğe gereken herşey var. Tabi ki emzirmen daha iyi olur ama mama da dünyanın sonu değil. Mama ile beslenip gayet sağlıklı, zeki, başarılı vs. olan bir sürü insan var dünyada ya da tam tersi. Bak kızın da yanında, sağlıklı :nazar: :54:

arkadaşlar bebeğim 21 günlük 2 gündür büyük tuvaletini yapmıyor acaba normal mi?
3-5 gün normalmiş canım, yine de kolaylaştırmak için emziriyorsan sen rezene,hoşaf vs içebilirsin veya mama ile besliyorsan 1 kaşık asidi alınmış saf zeytinyağı verebilirsin. Bir de makatının dış kısmına pamukla zeytinyağı sürmek de işe yarıyor.

dogum yaptıktan sonra seni ilk kez görüyorum, daha öncede sormuştum seni nerdesin sen bakimmm bu kadar zamandır yoksunn :19::22::20:

Son düzenleme:

ben dışında herkes lohusa depresyonuna girmişti valla. eşim hele 1 hafta ne yemek yedi ne suratı güldü.bebk ağlayınca şığır şıpır ter döktü. her ağlamasında doktoramı götürsek acaba diye başımın etini yedi. kv ise onu terslemişim biraz sinirliymişim diye ben uyurken sabah saat 6 da evi terketti :))) neymiş iyi niyetli davranmış yanlız bırakmış beni kafamı dinliyim diye.düşünsenize bu durumda eşiniz ne düşünür :( evi terkedecek biri varsa oda bendim ama :)) en güzeli yanlız kalmakmış valla eşime dedim kimseyi istemiyorum ben yanlız kalmak istiyorum şimdii ohh mis vallaa millet gidince sütüm bile arttı :)

dogum yaptıktan sonra seni ilk kez görüyorum, daha öncede sormuştum seni nerdesin sen bakimmm bu kadar zamandır yoksunn :19::22::20:

evet uzun zaman oldu benim için zor ve yoğun bir dönemdi burayı takip edecek hiç fırsatım yoktu o yüzden görmedim yazını birkaçkez özel mesajlarıma bakabildim sadece mikailesra merak edip mesaj atmış ona cevap yazmıştım bende onun dışında da kimse merak etmedi diye üzülmüştüm :14: neyse herkes iyidir umarım ben yeni yeni toparlanıyorum sanırım doğum yapmayan kalmamıştır

evet uzun zaman oldu benim için zor ve yoğun bir dönemdi burayı takip edecek hiç fırsatım yoktu o yüzden görmedim yazını birkaçkez özel mesajlarıma bakabildim sadece mikailesra merak edip mesaj atmış ona cevap yazmıştım bende onun dışında da kimse merak etmedi diye üzülmüştüm :14: neyse herkes iyidir umarım ben yeni yeni toparlanıyorum sanırım doğum yapmayan kalmamıştır
aşkolsun merak etmez miyiz:19:

Back
X