2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
bugün gerçekten kendimi çok mutsuz ve perişan hissettimm iki gündür banyo yapamıyorum kocamı bekliyorum oda yemeğini yiyip dışarı çıkıyo sürekli ona çok sinirliyim yardıma ihtiyacım var ama kimsenin umrunda değil oğlum çok sıkılıyo onu dışarıya bile çıkartamıyorumm onun için üzülüyorumm kızımın gazı hiç bitmiyo çoğu zaman ağlıyo ve kucakta totosuda pişti şimdii onada çare bulamıyorumm bunlar için ağladım bugün yetersizlik hissettim bi andaa banyo yapmak istiyorum yaa ev berbat halde temizlik yapmam gerekk şimdi yine kocamı bekliyorum saat 2 de geliyo sonra bebe uyanıyo ben yatıyom saat 3 kızımda sabah 6da kalkıyoo ben ne zaman uyucam yaa...kanamamda bitmedi onada çok sinir oluyorumm offf..sanırım ben kocamı terkedip annemin evine gidicemm:27::27:tam olarak terk etmesemde anneme gitmek isiyomm bennn:ssz::ssz:

tatlım allah kolaylık versin 2 çocuk tek başına daha öncede dediğim gibi müthişsiniz...biz kayınvalidemle yetersizlik hissediyrz kaldıki senin böyle hissetmen çok normal emin iki çocuğunada evede kocanada yetiyorsundur fakat kendi canından fedakarlık veriyorsun koly gelsin

ayy resmen sakıncalı piyadeyim kızlar yaa topiğin birinde doğumda yaşadıklarımı yazmıştım, hastanenin bana çektirdiklerini vs. hastane yasal yollarla sildirmiş yazıyı:53: nedeni de hastane personelinin onurunu zedeleyici çirkin yazı vs. yuh diyorum artık..Onlar yapıyorlar ben yazınca suç oluyor-ne hakaret var ne bişi, doğum hikayemin aynısı yazı...

ANNELERE BU NASIL BİR ŞEREF YA RABBİM

Efendimiz Sallallahü Aleyhi Vessellem buyurmuştur ki:

'' Kadın, hamileliğin de, doğum yapıncaya , bebeği sütten kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlar da nöbet bekleyen mücahit gibidir ( daima öylece sevap alır durur). Eğer bunlar arasında ölüverirse ona şehit mükâfatı ve ecri vardır. ''

'' Kadın hamile iken, bu onun için gündüz oruçlu, gece namazlı , rabbine gönülden teslim olmuş , mücahit bir kimsenin ecir ve mükâfatı gibi mânen kazanç sağlayan bir durum hâsıl eder.''

'' Doğum ağrısı tuttuğunda, hiç bir mahluk onun ne kadar çok ecir ve mükâfat kazandığını hakkıyla idrak edemez. ''

'' Çocuk doğunca bebeğin sütü her soruşun da veya her süt vermede anasına, bir can ihya etmişcesine sevap gelir.''

''Çocuk büyüyüp sütten kesilme zamanı gelince, vazifeli melek her iki omuzuna vurarak der ki :

'' Hiç günahın kalmadı, pak oldun. Haydi hayata günahsız olarak yeniden başla
...

Paylaşım için çok teşekkürler çok mutlu oldum.

kesinlikle sana katılıyorum
kaynanam ve annem doğumdan 5 gün önce geldiler normal olacağı için ne zaman oldugunu bilemediğimiz için önceden geldiler
ikisi aynı ortamda ortada sorun yoktu ama soğuk savaş yaşadık resmen kafaları dağılsın diye
buzluğuma yaprak sardım epeyce mantı yaptırdım çörek yaptırdım buzlugumu doldurtturdum hemde onlara iş çıktı:)
derken doğum oldu benim kaynana atağa geçti ilk iki gün sütüm gelmedi memelerimi bile tutup sıkmaya kalktı kadın:))))))
ve çok meraklı sonra kervana teyzem katıldı size yemin ediyorum evde 10 kişi vardı herkesin kaç lokma yediğini bile saydı:)
düşünün evdeki çocuklardan birinin kahvaltıda tabağında ne oldugunu 2 sonra tak diye söledi hepimiz ağzımız açık kaldı ama bunları yaparken kendine gariban zavallı pozları verdi eşim annesini korumaya geçti ben annesine cephe aldım annem dayanmadı teyzemlere gitti evde kaynanayla korkunç gerilimli 2 gün geçirdik nerdeyse hiç konuşmadık 2. günün sonunda oda çekti gitti sonra eşimle evliliğimizin en büyük kavgasını yaptık
ohhhhhhhhhhh rahatladık içimde ne kalmışsa söledim sonna bi sütüm geldi benim:) size anlatamam:)

önce bebeğimi emziriyorum uyyana kadar memede uyyo bu arada
sonra pompayla kalanı çekip onuda uyurken içirip gazını çıkarıorum 2 saat deliksiz uyyo
ve bebeğim emdiği halde 50 ml süt çıkarıorum rahatladım

ben kendi kendime yetermişim ya kimseye ihtiyacım yokmuş eğer 1 hafta daha kalsalardı benle depresyonunun dibine vurcaktım:)

tırnaklarını uyurkne kesiyorum bu sıcak havada bunalıyo yavrucak
oto koltugunundan bend emuzdaribim içine minik bi yastık koydum hani yolculuklarda kullanılırya kare yastıklar onlardan:) rrahatız:)
gündüz evim sıcak oldugu için üstüne çıtçıtlı badi giydiyorum altına çorap ve patikli pijama akşamda pijamanın üstünü giydiriorum eğer banyo yapmışsa yatarkende şapkasını takıp yatıorum kafası sabaha karşı üşümesin diye

gaz konusunda şunu söleyebilirim
bebeğimin sabhları gazı oluyo aç karnına bir iki çay kaşığı zeytinyağı veriyorum üstünede 20 ml su içiorum inanaırmısınız 3 dk ya kalmadan bezi öyle bi dolduruyoki 4 kiloluk ç.ocuk nerdeyse 3 kilo s.çıyo:)
aç olması önemli çünkü karnı tok olursa zweytinyağı sütün üstünde kalıyo ve bağırsaklarına inmiyo aç kanınai direk bağırsaklarına iniyo:) sonna emzirip gazını çıkarıp yatırıorum:) deliksiz uyyo:)

banyodan sonra mutlaka masaj yapıyorum çok seviyo
bide youtubedan buziki orhan diye aratırsanız adam kolik bebkeler için anne karnındakine benzer müzükler yapmış bizimki onu duyunca mest oluyo açıorum onu uyanıksa kendi kendine onu dinliyo:)
zaten uynıksa genelde memede oluyo
ben hem meme hemde sağdığım sütleri biberonla veriorum bebeğim biberona alışmadı
biberonum chicco marka yenidoğan biberonu felaket menunum:)

vede küçük gelen kıyafetimiz var tulumumuzdan biri olmuyo:)

Arkadaşlar bebeğe ne çeşit zeytinyağı veriyorsunuz? Ben Amerikadayım burda organik olanlar birde sızma olanlar var.

ayyhh bizimkide :1::1: bugüün altını yağlarken eli pipişine gitti tuttu bırakmıyor canıda yanıyor ama farkında değil
gülmekten bezini zor bağladım zibidim yaaa:16::16:

niye vazgeçtin kii özel olmazsa tabi?? bide ilk kezmi taktırıyosun??
cahilimde bu konuda biraz o yüzden soruyorum k.bakma:26:
bizim bebiş zor olduğu için hiç korunma olmadı şimdi bizim için çok zor olacak
bi çözüm bulmak lazıım acilen eger oluyosa onumu denesem?

oyyy topiğin bi yakışıklısı daha gelmişş aman daaaa aman ,maşallah sana ne kadar güzel uyuyosunuz siz böle ya insan bakmaya doyamıyor:53::53::53:
canım nette iyi şeyler yazmıyor adet süresi ve sancısı artıyormuş ki benim çevremde gördüğümde o. ve takarken ve sonrasında kramplar oluyormuş belki çok acımıyordur ama doğumdan beri durmadan bi yerlerim acıdığından artık herşeyden korkar oldum veee sonuç kapıdan koşarak kaçış ve yüzümde koca bir rahatlama gülümsemesi :1:

Teşekkürler kızlar bende organik olandan deneyeyim. Eşim biraz garipledi zeytinyağı verilirim bebeğe falan dedi ama ben deniycem.
Oğluma bende yalnız bakıyorum doğduğundan beri kayınvalide erkek arkadaşıyla çok meşgul hiç yardımı omadı keşke bir yardım edenim olsa dediğim zamanlar olmuyo değil. Ama bunada şükür sağlıklıyım bakabiliyorum.
Benim eşimde çok ilgilenmiyordu oğluşla ben zorla verdim kucağına alıştı. Şimdi sadece gündüzleride olsa baya bir ilgileniyor bende diğer işlerimi yapıyorum rahatladım biraz. Oğlum maşallah genelde uslu bir bebek gazımızda eskisi gibi değil her geçen gün iyiye gidiyor. Bende baya bir alıştım zevkle bakıyorum birtek geceleri sık uyanmak zor geliyor geri uyuyamıyorum hemen ama oda düzelecek inşallah. Sütümde stres yapmazsam gayet iyi maşallah ama en küçük moral bozukluğunda sorun oluyor. Moral çooook önemli. Bugün bebişi eşime bırakıp alışverişe gittim çok iyi geldi. Ben gelene kadar mılıl mışıl uyumuş maşallah. Ben içeri girer girmez yaygarayı bastı sanki geldiğimi hissetti çok acıkmış. Bide benim göğüslerim sızlıyor o acıkınca sanki hissediyorlar ve sızlamaya başlıyorlar. Alışverişteyken hissettim hemen geldim eve;)
Ama böyle tek başıma alışverişe gitmeyi özlemişim. Tabii ordaykende oğlumu özledim.
Burda araba koltuğu zorunlu olduğu için sürekli kullanıyorum ve benimki stokke be safe easy go ve oğlum çooook seviyor hemen uyuyor koyunca. Tam yatar vazıyette değil oturur pozısyonda ama hepsi öyle eminim rahattırlar ve bir zararı yoktur yoksa helede bu ülkede sattırmazlardı. Benimkinde yastık falan yok arkasında. sadece kafasının geldiği yerde destek var.
Aklıma gelen herşeyi yazmaya çalıştım. Bugünlük bu kadar herkese sevgiler.

Kizlar bebislerinize dikkat edin geceleri gerekirse saati kurun arada bir kalkip kontrol edin veya hemen yataginizin yanin da yatirin.. Benim yatakla oglumun yatagi bitisik hemen yanim da yatiyor gece emzirdim yatirdim bende hemen tekrardan uyudum bir süre sonra bogulma sesleri gibi sesler duydum hemen panikle kalkip ogluma baktimki elleri havada cocuk kipkirmizi olmus bildiginiz nefes alamiyor kucagima aldim ters cevirip sirtina vur birkac defa salladim falan derken normale döndü ufacik bedeniyle kucagimda o hali aklim cikacakti resmen, bir yandan sirtina falan vuruyorum diger yandan panikle titreyerek esimi cagiriyorum oturdum agladim bir müddet kucagim da o hali hic gitmiyor gözümün önünden
tahminimce emzirdikten sonra sütün bi kismini yutmamis agzinda bekletmis artik basini saga sola kendisi cevire bildigi icin ben yan yatirdigim halde yüzü yukari gelicek sekilde dönmüs süt bogazina kacmis sanirim.. Uykum da ikide bir sicrayip ogluma bakip uyudum nasil korktumsa artik
Uyanamasam ne olurdu diye düsünmek bile istemiyorum annesi kurban olsun ona

canim gecmis olsun bizde cok kez yasadik bunu ama allahtan benim kizim nefesini toplayip aglamayi basariyor ama ne aglama yikiyor ortaligi hatta gecenlerde disardayken otobuse binecegimiz sirada yapti aynisi bir bagirdi herkes bize bakti :)) gazini cikartmadan yattigi icin canim kusma ihtiyaici hissediyor bir iki defada burnundan gelmisti bende akillandim artik iyice gazini almadan yatirmiyorum sabhalarida yanima aliyorum hemen müdehale edebiliyorum ozaman birde karninin üsütüne yatir ozaman da hem cok rahat uyuyorlar hemde bir sorun yasanmiyor basini döndurebiliyor kaldirabilyiorsa sorun yok :)) BIRDE yan yatir geceleri basini cevirememesi icin kafasinin arkasindan birseyle destekle dönduremiyor ozaman :))
rabbim yavrulamizi korusun insallahh :))

Ne kadar yakından takip ettiğimi böyle anlayabilirsin Talia'cım, adım geçer geçmez gördüm. :) itinayla okuyorum bütün yazılanları. 14 Haziran'da planlı sezeryanla kızım doğdu. 3185 gr ve 50 cm olarak. Emziriyorum, kilo alımımız iyi. Biliyorsunuz, evdeki kızımla yeni bebeğin arasında 18 ay var. Yani aslında o da bebek. O yüzden mesaim 7'de başlıyor, 9'da bitiyor. Bir de gece 12'de ve 4'te tekrar emziriyorum. Günde ortalama 4 saat uyuyorum, çünkü bebek uyurken büyük kızımla oynamak, beslemek, altını değiştirmek vs gerekiyor. İkisinin ihtiyaçlarını çakıştırmamak için çıldırtan bir plan, programın iöerisindeyim. Bir dokundun, bin ah işittin Talia'cım.

Başta da dediğim gibi herkesten haberim var. Güzel haberlerinizle mutlu olup, kötü haberlerinizle üzülüyorum. Ama herkese mesaj atamıyorum, benim kusuruma bakmayın, olur mu? Ne kadar farkındasınız bilmiyorum ama aile fertlerim gibi takip eiyorum sizi. Hepinizi ve beeklerinizi kocaman öpüyorum.

canim yakindan takip ettigini biliyorum herzaman yazamiyacagininda farkindayim 2 kücük cocuga bakmak nekadar zor bende cok iyi bliyorum :)) allah kolaylik versin sana ama bizleride unutma kendinden ve kizlarindan habrler ver :))
allah anali babali büyütsün insallahh hayirli eevlat olurlarr :)) masallah kizina :)) canim o nasil laf öyle bin ah isitmek fln biz birbirimize anlatacagizki rahatliyacagiz:)) mesala ben burda sizden baska kimseyle paylasamiyorum paylasam bile kimse sizler kadar beni anlayamaz :))
KIzlar ya ben oğlumun tırnaklarını kesmeye korkuyorum keseniniz varmı hiç..
bide ellerini hep yumruk yapıp duruyo açamıyorumki
artık kendiliğinden kırılmıyolarda kesmek zorundayım
şu sıcakta eldivenle dolaşmasına kıyamıyorum :ssz::ssz:
canim ben kestim 3-4 kez hatta bugun kestik yine hemen uzamislar bu sicaklarda eldiven takilmiyor zatene ben sogukta bile takmayi hic sevmiyorum :)) eger kesemiyorsan bebek törpüleriyle törpüle onla belki daha kolay olur senin icin :))

evet uzun zaman oldu benim için zor ve yoğun bir dönemdi burayı takip edecek hiç fırsatım yoktu o yüzden görmedim yazını birkaçkez özel mesajlarıma bakabildim sadece mikailesra merak edip mesaj atmış ona cevap yazmıştım bende onun dışında da kimse merak etmedi diye üzülmüştüm :14: neyse herkes iyidir umarım ben yeni yeni toparlanıyorum sanırım doğum yapmayan kalmamıştır

canim ask olsun bizde merakediyoruzz bebekler dogduktan sonra cogu kisi gelmeye firsat bulamiyoru o yuzden herkesin kim geldi kim gelmedi takip etmek bazen zor oluryorr :) insallah kizinda sende iyisinizdirr

• gündüz iletileri aldim yorum yazmak icin kardesim ve esi geldi kapattim sayfayi kapatmadimki iletilerimgitmesin yorum yazim diye simdiye kadar bekledim vall
:1: :1: :1:

talia zeyno hoşgeldiniz :46:
saol canim hosbulduk sende hosgeldin uzun zamandir giremiyordun esin den dolayi artik aramiza katilmaya izin vermis cok sevindim senin adina :))

canım hoşgeldin bu arada.
pudrayı duymamıştım hiç.şimdilik batikon dedi doktoru inşallah işe yarar.

saol canim hosbulduk pudrayi ben daha öncede söylemistim ama belki sen fark etmedin :) korkmadan dene canim pudrayi pisigede iyi geliyor aklinizda bulunsun sadece yuzune yakin yerde kullanmayin ve fazla havalandiradak dökmeyin:34:
oyyy masallahhh canim bu ne tatlilik ne guzel uyuyorr allah bagislasinn sarisinmi olcak ne oglun :))

ayy ayy bu nekadar yakisikli olmus saclarina bayildimmm :27:ayni benim kiz gibi dikiliyorr birde cok ilginc tam ortadan arkaya dogru uzunlamasina dikiliyorr dazlaklar yapiyorya hani tamm ortadan birakiyorlar testere agzi gibi:9:ayni öyle duruyorr birde sol kasinin uc kismi yarim bilerek kestirmis gibi:53: diyorum benim kiz modaya uyup gelmisss yeni nesil cocugu oldu nasilda belli diyorum:9::9::9:

Eki Görüntüle 754126
bizimki baya önde maşalllah bakalım sizinkiler nasıl:3::3::3:
buna göre bizimkide baya önde masalahhhhh diyim bende:16::16::16:

bugün gerçekten kendimi çok mutsuz ve perişan hissettimm iki gündür banyo yapamıyorum kocamı bekliyorum oda yemeğini yiyip dışarı çıkıyo sürekli ona çok sinirliyim yardıma ihtiyacım var ama kimsenin umrunda değil oğlum çok sıkılıyo onu dışarıya bile çıkartamıyorumm onun için üzülüyorumm kızımın gazı hiç bitmiyo çoğu zaman ağlıyo ve kucakta totosuda pişti şimdii onada çare bulamıyorumm bunlar için ağladım bugün yetersizlik hissettim bi andaa banyo yapmak istiyorum yaa ev berbat halde temizlik yapmam gerekk şimdi yine kocamı bekliyorum saat 2 de geliyo sonra bebe uyanıyo ben yatıyom saat 3 kızımda sabah 6da kalkıyoo ben ne zaman uyucam yaa...kanamamda bitmedi onada çok sinir oluyorumm offf..sanırım ben kocamı terkedip annemin evine gidicemm:27::27:tam olarak terk etmesemde anneme gitmek isiyomm bennn:ssz::ssz:

canimyaa allah yardimcin olsunn senin esien uyuz olmaya basladimm yaa birazcik olsun yardim etseye sana :50: aksam geldimi at cocuklari kucagina firsat birakmadan gir banyona sen birsey demeye firsat bile bulamasin:9: canim yaa konusmayi dene esinle olmazki böylee :50: valla gidebiliyorsan git annein yaninaa hic degilse rahat edersin orda belki:34:

benim kizimda hergun aksam 6 da uyaniyor saat 10 kadar uyumuyor surekli mizmizlaniyorr gazi varken emmek isterdi simdi onuda reddediyor memeyi verince basiyor yaygarayi saat 10 gectimi uyuyor hemen simdi kalksinda emzirim diye bekledim kalkmadi kac gez kontrol etmeye gittim basina:53: bende uyumayinca uyusun diye gözune bakiyok uyuyuncada uyansin diye:26::27::27::52:ayni seyi ayni saatlerde sabahlari yapiyor am bu defa uyumasi 12 yi buluyor:53: yoksa benim kizimdami kolik oluyor:53:
neyse simdi uyandi emzirdim uyudu artik bende rahat uyuya bilirim :16::16:

Kizlar bugun otuz gunluk olduk. Avmye gidebiliriz ama cocugu nasil giydirsem bilemdm.siz nasil giydiriyorsunuz cok serun avmler

bence uzun kollu pamuklu ince bir üst, altınada aynı şekilde pijama yada pantolon olabilir:34:
çorap mutlaka olsun,
dedigin gibi avm ler serin oluyor, 30 günlük bebek üşür..
üstüne ince penye gibi bir örtü örtersin bacaklarına ve karnına gelecek şekilde.
bebekler en çok karınlarından üşürmüş.

Son düzenleme:
Mikailesra cok gecmis olsun Allah bir daha yasatmasin. Ben gece uyanip bakmiyorum malesef "Allah sana hayirli uykular versin" deyip yatiriyorum. Acikinca uyaniyor. Allaha emanet yani

Günaydın... Bütün gece uyur uyanık vaziyette hayal mi gerçek mi anlamıyorum gece nasıl geçiyor :44:
Bebeğim bugün itibariyle 26 günlük oldu ve çok terliyor.Saçları sürekli sırılsıklam.Ev 28.5 derece.Cam kapı tam açamıyoruz cereyan yapacak diye.Salonda geçiyor günümüz,iki vantilatör var ama bana zor yetiyor :50: Yavrumun boyun altı kasıkları pişik oldu sıcaktan.Günde 2 defa banyo yaptırılabilir diye duymuştum sakıncası olur mu? Birde normalde eşimle yıkıyoruz hemen pratik olarak ama eşim bu aralar yoğun çalışıyor anca 2 günde bir yaptırabiliyoruz artık.Gözümü kararttım tek başıma yıkıcam ama en pratik en hızlı en az riskli nasıl yaparım.Sizin teknikleriniz neler? Tecrübeli anneler bi yardım etse.Herşeyi tek başıma yapıyorum valla bunuda becerirsem süper olacak madalya takacam kendime :)) :49:
Gunde 2-3 kez banyo yaptirabilirsin. Ama sadece ilik su ile. Sampuanla haftada 2-3 kez yaptirmali, bebege zarari olmasin diye. Bu sicaklarda ilik dus bebegi acayip rahatlatiyor. Tek basima yikamaya korkuyordum ben cunku bebegim cok agliyordu. Ama gozumu karartip denedim ve bebegim neredeyse hc aglamadi. Sonra da banyoya daha cok alisti. Simdi ben yikiyorum hep. Kurularken agliyor bazen onun disinda keyfi yerinde :nazar:

KIzlar ya ben oğlumun tırnaklarını kesmeye korkuyorum keseniniz varmı hiç..
bide ellerini hep yumruk yapıp duruyo açamıyorumki
artık kendiliğinden kırılmıyolarda kesmek zorundayım
şu sıcakta eldivenle dolaşmasına kıyamıyorum :ssz::ssz:
Bu sicakta eldiven giydirme yazik annesi. Uyurken makasla kes tirnaklarini. Zaten kagit gibi kolayca kesiliyor. Ben chicco tirnak setindeki makasla kesiyorum, bildigin makas tirnak makasi degil

ysmc Emzir iki memeni sonra gazini cikar bebek uyurken sen de uyu. Beslenmeni ihmal etme. Incir hosafi falan ic. EV ISI YAPMA! STRESTEN UZAK DUR! ondan sonra sutun bollasacak. Ben bebegi emzirirken sag mememin bosaldigini anlayinca (5 dakika bile surmeden sutu bitiyor malesef) sinirlenen oglusuma "sut bol daha oglum cek iyice" diyorum. Biraz daha emip memeye uyari verdiriyorum ki sut uretimini artirsin. Benim sag mememden 15 cc sut cikiyordu en son sagdigimda 40 cc olmustu. Simdi daha da artmistir. Pompa ile duzenli sagmak da artiriyor sutu. Hic uzulme, sutun artacak ve bebegini doyuracak

kızlar oğluşları ne zaman sünnet ettirmeli
haftaya 1 aylık kontrolde doktora soracağım. sizin doktorlar ne diyor:44:
Ben 3-4 aylikken yaptirmayi dusunyorum, bebek iyice hareketlenmeden olsun bitsin

Ben kizima hala eldivem takiyorum ne zaman cikarsam ya elini gozune sokuyor ya bi yerini ciziyyor yada gozune yumruk atip sonrada sanki benn vurmusum gozune gibi yuzume bakip bakip agliyor.ellerini cok hareket ettiriyor cok korkuym ben sizin bebekler bole yapmiyormu.bende uyurken kesiyorum tirnaklarini
Benimki eliyle neler yapiyor ama asla eldiven takmiyorum. Zaten ilk 15 gun taktim sonra cikardim. Elleri serbestken daha cok kesif yapip daha cok rahat oluyor. Hatta uyurken ellerini battaniye icine koymuyorum. Kendini uyandirsa bile ozgur oldugu icin rahat ve mutlu oluyor :55:

Acikinca yakami tutuyor eliyle resmen, bilincsiz de olsa yuzume dogru yapistiriveriyor tokatlari :37: "o sut benim hakkim, hakkimi ver" diyor sanki. Duygulanmamak elde degil :43:

canim gecmis olsun bizde cok kez yasadik bunu ama allahtan benim kizim nefesini toplayip aglamayi basariyor ama ne aglama yikiyor ortaligi hatta gecenlerde disardayken otobuse binecegimiz sirada yapti aynisi bir bagirdi herkes bize bakti :)) gazini cikartmadan yattigi icin canim kusma ihtiyaici hissediyor bir iki defada burnundan gelmisti bende akillandim artik iyice gazini almadan yatirmiyorum sabhalarida yanima aliyorum hemen müdehale edebiliyorum ozaman birde karninin üsütüne yatir ozaman da hem cok rahat uyuyorlar hemde bir sorun yasanmiyor basini döndurebiliyor kaldirabilyiorsa sorun yok :)) BIRDE yan yatir geceleri basini cevirememesi icin kafasinin arkasindan birseyle destekle dönduremiyor ozaman :))
rabbim yavrulamizi korusun insallahh :))

canim yakindan takip ettigini biliyorum herzaman yazamiyacagininda farkindayim 2 kücük cocuga bakmak nekadar zor bende cok iyi bliyorum :)) allah kolaylik versin sana ama bizleride unutma kendinden ve kizlarindan habrler ver :))
allah anali babali büyütsün insallahh hayirli eevlat olurlarr :)) masallah kizina :)) canim o nasil laf öyle bin ah isitmek fln biz birbirimize anlatacagizki rahatliyacagiz:)) mesala ben burda sizden baska kimseyle paylasamiyorum paylasam bile kimse sizler kadar beni anlayamaz :))

canim ben kestim 3-4 kez hatta bugun kestik yine hemen uzamislar bu sicaklarda eldiven takilmiyor zatene ben sogukta bile takmayi hic sevmiyorum :)) eger kesemiyorsan bebek törpüleriyle törpüle onla belki daha kolay olur senin icin :))

canim ask olsun bizde merakediyoruzz bebekler dogduktan sonra cogu kisi gelmeye firsat bulamiyoru o yuzden herkesin kim geldi kim gelmedi takip etmek bazen zor oluryorr :) insallah kizinda sende iyisinizdirr

• gündüz iletileri aldim yorum yazmak icin kardesim ve esi geldi kapattim sayfayi kapatmadimki iletilerimgitmesin yorum yazim diye simdiye kadar bekledim vall
:1: :1: :1:

saol canim hosbulduk sende hosgeldin uzun zamandir giremiyordun esin den dolayi artik aramiza katilmaya izin vermis cok sevindim senin adina :))

saol canim hosbulduk pudrayi ben daha öncede söylemistim ama belki sen fark etmedin :) korkmadan dene canim pudrayi pisigede iyi geliyor aklinizda bulunsun sadece yuzune yakin yerde kullanmayin ve fazla havalandiradak dökmeyin:34:

oyyy masallahhh canim bu ne tatlilik ne guzel uyuyorr allah bagislasinn sarisinmi olcak ne oglun :))

ayy ayy bu nekadar yakisikli olmus saclarina bayildimmm :27:ayni benim kiz gibi dikiliyorr birde cok ilginc tam ortadan arkaya dogru uzunlamasina dikiliyorr dazlaklar yapiyorya hani tamm ortadan birakiyorlar testere agzi gibi:9:ayni öyle duruyorr birde sol kasinin uc kismi yarim bilerek kestirmis gibi:53: diyorum benim kiz modaya uyup gelmisss yeni nesil cocugu oldu nasilda belli diyorum:9::9::9:

buna göre bizimkide baya önde masalahhhhh diyim bende:16::16::16:

canimyaa allah yardimcin olsunn senin esien uyuz olmaya basladimm yaa birazcik olsun yardim etseye sana :50: aksam geldimi at cocuklari kucagina firsat birakmadan gir banyona sen birsey demeye firsat bile bulamasin:9: canim yaa konusmayi dene esinle olmazki böylee :50: valla gidebiliyorsan git annein yaninaa hic degilse rahat edersin orda belki:34:
aman bacım bıraksam ne kadar bırakıcam hemen kaçıyo zaten aman ya gidicem annemin yanına yoruldum valla sinir bozucu bi ilgisizliği var adamın yaa kız afedersin totosunu yırtıyoo umrunda olmuyoo ama şu kırkım bi çıksın ona bi küsiyimde aklı başına gelsinn

bence uzun kollu pamuklu ince bir üst, altınada aynı şekilde pijama yada pantolon olabilir:34:
çorap mutlaka olsun,
dedigin gibi avm ler serin oluyor, 30 günlük bebek üşür..
üstüne ince penye gibi bir örtü örtersin bacaklarına ve karnına gelecek şekilde.
bebekler en çok karınlarından üşürmüş.

Bide yelek giydireyim dimi

ayy resmen sakıncalı piyadeyim kızlar yaa topiğin birinde doğumda yaşadıklarımı yazmıştım, hastanenin bana çektirdiklerini vs. hastane yasal yollarla sildirmiş yazıyı:53: nedeni de hastane personelinin onurunu zedeleyici çirkin yazı vs. yuh diyorum artık..Onlar yapıyorlar ben yazınca suç oluyor-ne hakaret var ne bişi, doğum hikayemin aynısı yazı...

ahh canm yaa onlar yaptıklarına bakmaz boşver başına bela olmasınlarr

günaydın kızlarr yeni bir koşuşturmali bir günnn daha bi bakındım oluma kahvaltı hazırlamaya gidiyorum tabi kızım kucağımda...

bugün dra çok kusuyor dedik normal dedi gerçi o herşeye normal diyor ama bilemedim
HAmileyken de doktorlarin herseye normal demesine gicik olurdum simdi de aynisi. Ben cok kaka yapinca telas olmustum ama normalmis. Biz mi cok hassasiz bilemiyorum

Bizim joleye ihtiyacimiz yok hayatim 24 saat saclar havada duruyor zaten :)
Senin oglusunun da masallahi var canim her biri ayri güzel kuzularin:16:
Benim oglumun da seninkininki kadar olmasa da dik saclari var

Zeytinyagi isi bana garip geldi kizlar. Doktorlar ilk 6 ay su bile vermeyin derken zeytinyagi vermek dogru mudur acaba :44: KK da bir topik vardi. Gaz olmamasi icin ilk dogunca bir nar tanesini agzina sikiyorsun bebegin. Kafaya koymustum ben bunu. Ama sonra bir yerde uzman doktor aciklama yapmisti. Nar asitli olddugu icin mideyi yakiyormus, gaz olmuyormus ama ilerde reflu, ulser ve daha da kotu sonuclar ortaya cikabiliyormus. Zeytinyagini kimden duydunuz doktora sordunuz mu hic?

Es konusunda ben cok sinir oluyordum ya esime sonra duzelmisti o duygularim. Simdi de iskolik oldu basima. Aksam ben bebek emzirip pispislamaktan bitap dusmusum gelmis bana su sunuya bi el atsana diyor :47: Kac gundur ilgisiz. Kendimi sutcu inek gibi hissediyorum. Kimseyi gordugum yok dogru durust. Evden tek basima cikamiyorum. Ramazan gunu kimseye de gidilmiyor zaten. Insallah o da anlar artik birseyleri. Dogumdan beri bambaska biri oldu sanki. Ben mi dogurdum o mu dogurdu bilemedim :37:

Back
X