2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213
selam kızlar, bugün ilk defa NST ye girdim.oğlum hep uyudu bakılamadı.yeni kahvaltı yapıp gitmiştim halbuki.beni çikolata-bişiler yemem için yollayıp tekrar baktılar.siz de nst ye gitmeden çikolata yiyip gidin, aklınızda bulunsun

kızlar çocuklara bez ne marka aldınız?
prima harici önerileriniz varmı

ben prima premium care aldım canım, şu beyaz paketli primalardan 1 numara yenidoğan. bebeği olan bütün arkadaşlarım primayı önerdi.

benimde detaylı ultrasonda öyle olmuştu, bebek hiç kıpırdamayınca çikolata yiyip gel diye yollamıştı doktor. o zamandan beri yemek yemiş olsam bile doktora giderken yolda mutlaka bir çikolata yiyorum:)

kızlar çocuklara bez ne marka aldınız?
prima harici önerileriniz varmı

cnm biz de 1 paket prima yenidoğan aldık..çok almayı düşünmüyorum arkadaşım aldı aldı koykdu kenara bebeğin poposu pişik yaptı alışamadı kaldı öyle bezler elinde deneyerek en rahat ettiği bezi buldular sonunda

ben de perşembe günü girdim cnm 4-5 kez anca hareket etti doktorum haftada bir nst ye çağırdı iki haftada bir kontrole biraz erken olabilir 40 haaftayı beklemez dedi 37 - 38 de doğurursun dedi 4 hafta falan var yani tahminlere göre..benim alt taraflar ağrımaya başladı zaten dün yolda yürürken de hafif sancı gibi hissettim yukardan aşağıya doğru :18:

herkese merhaba...güzel mart anneleri ve onların tatlı melekleri...bende sizleri takipteyim ama pek yazamıyorum...genelde annemde oluyorum...son günlere yaklaştık eşim evde tek bırakmak istemiyor...bi arkadaşımız doğum yapmış...sağlıkla bebeğine kavuşmuş...ne güzel Rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin..
bende hep erken doğum yapmaktan korktum ve hala korkuyorum,hala alıştıramadım kendimi şu doğum fikrine..rabbim kolaylıklar versin...hayırlısıyla kuzularımızı kucağımıza alırız inş...

Benim de ağrılarım ve bebğin kasılmaları var demiştim.onun üzerine yollamıştı NSTye ama sonuca bakıp çok iyi dedi doğuma var demek istedi sanırım...15 günde bir kontrole gel dedi.benim de bebğin kafası hafif büyük çıktı bu ultrasonda.dr da bunun üzerine dedi 37 hafta filan olabilir diye..ama pek bişi anlamadım...

kızlar tuzsuz yiyelim diye kasıyoruz ya kendimizi benim tansiyonum bugün 9/4 çıktı dr.um riskli dedi.çok düşük olduğu için sadece hayati organlara kan pompalanıyormuş böyle bir durumda. rahime kan pompalanamıyormuş. tuzu extradan eklemeyin ama kesmeyin dedi.
ayaklarımdaki şişlikten de bahsetmiştim ya, aynı sıkıntıları yaşayan arkadaşlar vardı. onun için de istirahat ve bol sıvı tüket dedi...

bana da bebek iri biraz dedi 2100 gr dı 32+0 da ilk doğumlarda 40.cı haftayı beklemez dedi görcez artık

bana da bebek iri biraz dedi 2100 gr dı 32+0 da ilk doğumlarda 40.cı haftayı beklemez dedi görcez artık

:)Bizim gibi onlar da sabırsız desene..benim bebiş de 33+5 de 2245 gr çıktı...ama normal heralde, NST de bi bayan vardı 35.haftada bebeği 3 kiloymuş 10 gün içinde sezaryenle alacaklarmış..

:)Bizim gibi onlar da sabırsız desene..benim bebiş de 33+5 de 2245 gr çıktı...ama normal heralde, NST de bi bayan vardı 35.haftada bebeği 3 kiloymuş 10 gün içinde sezaryenle alacaklarmış..

:) bnm ultrasona göre 33+3 tü 32+0 ken az daha dursunlar :) tam olarak hazır değiliz çantamız bile hazır değil pzt günü eksikleri tamamlayıp yıkamaya başlarım artık siz ne durumdasınız

:) bnm ultrasona göre 33+3 tü 32+0 ken az daha dursunlar :) tam olarak hazır değiliz çantamız bile hazır değil pzt günü eksikleri tamamlayıp yıkamaya başlarım artık siz ne durumdasınız

Benimki 31+0 jen 33 +3 görünüyordu. Doktor değilim ama doktorun gibi düşünmüyorum açıkçası. Bana kalırsa bebeğin iriliği doğum kilosunu etkiler, zamanını dolaylı olarak şu şekilde etkileyebilir: Bebek iri diye doktor normal doğum istemez sezeryana karar verir 2 hafta önce alabilir bebeği.

Ben bebeğin tün kıyafetlerini yıkadım serdim, hala kurumasını bekliyorum. Hastaneye götüreceğim çantaları ve battaniyeleri de yıkayacağım, sonrasında aklıma geldikçe çantaya gerekli şeyleri koyacağım. Lohusa geceliği ya da pijaması falan almadım, almayacağım. Bir kaç tane hamile eşofman altım, pijama giymeyi sevmediğim için daha önce alınmış ama giymediğim genişçe bir pijama takımım var. Onlardan koyacağım çantaya, üstüne de geniş sweat ve tişört alırım, bir de hırka. 1 kere giyeceğim şeye bir ton para veremem Zaten biliyorsunuz bir kıyafetin önüne 'hamile' ya da 'lohusa' kelimesi gelince aynı kıyafeti 2 katına satıyorlar.

doktor ilk doğumlar genellikle 40 haftayı beklemez 37-38 de olabilir seninki de erken olabilir zaten biraz iri bi bebek dedi şimdilik normal doğum gibi gözüküyo dedi bilmiyorum artık ne olcak zaman gösterir..
ben çamaşırları yıkayamadım çünkü bir türlü kurumuyo 1 haftada kendi çamaşırlarımız kuruyo derken yenileri kirleniyo bir türlü olmadı ama artık yapmam lazım doğalgazımız açılmadı hala merkezi sistem olunca da müdahale edemiyoruz elektrik sobasıyla idare ediyoruz Allah tan havalar güzel gitti bu sene ama kış da geçti yani bebek olana kadar yansa diye dua ediyorum..kayınvalidem lohusa pijaması aldı bir tane sadelerinden..çanta almadım henüz bebek için..yelek falan alcam bir de kalın çorap almamız lazım çok üşüyomuş ayaklar aklınızda bulunsun..

bebek için pişik kremi şampuan falan aldınız mı

Erken doğarsa erken kavuşuruz bebişimize :) Yeterki sağlıka gelsinler.
Doğru, çorap lazım.

Pişik kremi de şampuan da aldım

http://www.kadinlarkulubu.com/mart-...k-takibi-paylasim-alani-603.html#post28054711

Burada aldıklarımın bir listesi var, bunlar dışında yine epey alışveriş yaptım geçenlerde.Almayı düşündüklerimin bir kısmını da aldım. Kendime de alışveriş yaptım. Aldıklarım:
2 tane 0+külotlu çorap , bebek için tırnak makası, çıngıraklı oyuncak, emzik, emniyetli kulak çubuğu, burun aspiratörü, göğüs pedi, göğüs kalkanı, göğüs ucu koruyucu krem, emzirme önlüğü, bebek bakım örtüsü, güvenli yatış yastığı aklıma gelenler. Umarım gereksiz bir şey almamışımdır. Aklımda alacağım bir kaç bir şey daha var, ama biraz beklesinler bakalım :)

sonunda bizde alışverişimizi yapabildik:)hastane çıkışı port bebe yi badileri bir kaç tane tulum ve alt üst takım çoraplar havlu seti filan derken eksiklerimi tamamladım hemen hemen şampuan olarak johnsons baby setini aldım kendime gecelik ve pijama takımı aldım bunları yıkayıp ütülemek ve çantayı hazırlamak kaldı geriye:)bezi sonra almayı düşünüyorum doğuma 1 hafta kala filan güzel kıyafetleri filan görünce insan sabırsızlanıyo kızım nasıl olucak kime benziycek diye bir an önce günler geçsinde alalım yavrularımızı kucağımıza sağlıklı bir şekilde inşallah:)

bizde hazırız
odasın kıyafetleri,bezleri,şampuanı falan herşey hazır.
bir tek yıkanıp çanta hazırlanacak
onu da bu hafta yaparım sanırım

Gunaydn kizlar ben daha bir corap bile almadim ne oda ne hicbisey isten hic biseye vakit yok napicam ben ya cokmu uzun surer bu isler(

Hazırlıklarını bitirenlere hayırlı olsun yeni başlayanlara kolay gelsin herşey hallolur önemli olan bebeklerimizin sağlıkla gelmesi :)

biz de genellikle kıyafet türü şeyleri aldık yatak yorgandı zıbın hastane çıkışı pijama takımı falan aldık..bakım ürünleri kaldı sadece bgn çıkmayı düşünüyorum dışarıya pişik kremi şampuan tırnak makası v.s. o tür şeyleri tamamlayacağız Allah izin verirse..

Gunaydn kizlar ben daha bir corap bile almadim ne oda ne hicbisey isten hic biseye vakit yok napicam ben ya cokmu uzun surer bu isler(

çok çabuk toparlarsın
hele istanbuldaysan eminönünde havuzlu han var
en alt katına in
bir alışveriş arabası veriyolar bide adam yanına istersen tek tek ne lazımsa adam söylüyo
sen kalitesine göre kesene göre seçiyosun ordan
tek bir yerden her şeyini bulabilirsin yani
zamanın yoksa,bir gününü bile almaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…