Isten ayrildin mi canim dogum iznin Basladi mi ben ayrildim evdeyim simdi
şık çikolatalardan dağıtırız düşünüyordum dün arkadaşımın nikahında şekerleri görene kadar
şimdi istiyorum netten baktım biraz çabuk karar vericem sanırım yalnız tarih olayına takıldım normal doğumda tarihimiz belli değil ne yazdıracam ben oraya
o 26sında gözüken doğum ultrasonaki sanırım
onu değerkendirme
önemli olan senin son adet tarihine göre hesap edilen
baş çevresi büyük olabilir,benimkide 4 hafta büyük gidiyo,çünkü bebeğimin kafası koçaman :)
doktor sorun yok diyorsa hiç takma kafana eğer bişey olsa mutlaka söylerdi
bugun doktorumuza gittik 2700gr olmusuz nst ye de gırdık hersey yolunda görunuyor bakalım onumuzdekı haftalarda bızı neler beklıyor bebek şekerini ben de kendım yaptım 100 tane daha uyguna geldı tavsıye ederım el becerınız varsa dısarda hıc yaptırmayın dört dörtluk bır bebek sekerı 2lıradan asagı satılmıyor tanesını ben 80krş dan yaptım daha uyguna geldı..Eki Görüntüle 627586 Eki Görüntüle 627587 bırde ördüğüm patigi kouyorum kızlar bakalım begenecekmısınız basit bir model
Canım patiğe bayıldım ya, çok güzel olmuş. Tabi şekerinde :)
tesekkur ederım canım ya can sıkıntısından örgüye verdım kendımı ınternetten buldum bu modelıde karpuz patik:)
bugun doktorumuza gittik 2700gr olmusuz nst ye de gırdık hersey yolunda görunuyor bakalım onumuzdekı haftalarda bızı neler beklıyor bebek şekerini ben de kendım yaptım 100 tane daha uyguna geldı tavsıye ederım el becerınız varsa dısarda hıc yaptırmayın dört dörtluk bır bebek sekerı 2lıradan asagı satılmıyor tanesını ben 80krş dan yaptım daha uyguna geldı..Eki Görüntüle 627586 Eki Görüntüle 627587 bırde ördüğüm patigi kouyorum kızlar bakalım begenecekmısınız basit bir model
aaa ben hep ultrasona göre hesaplıyorum ama. benimde son adet tarihim 31mayıstı ama ilk başlarda yaptırdığım betahcg değerim haftaya göre düşük çıkmıştı, doktorda birkaç kez tekrarlayıp sende geç döllenme olmuş, bebeğin haftasına göre senin sat 11 haziran dedi. bende ogünden beri hep 11 haziran deyip ona göre 18martta doğurcam biliyorum. bebeğin haftalık gelişimide hep bu tarihe göre uyumlu gidiyor. ama asıl tarihi alsak 10gün geriyiz de onu hiç ciddiye almıyordum ben, şimdi 8haziranda mı doğurcam!!! anam daha çantam bile hazır değil, kıyafetler yıkanıp ütülencek, olmasın öyle bişey:)
cnm erken yada geç döllemmeden dolayı sata göre farklılık oluyor.ama ultrasondaki ölçülere göre doğum günü hesabı çok net bişey değil,o ölçüler bebeğin büyüklüğü ve gelişimiyle ilgili veriler
mesela benim bebeğimin karın çevresi sata göre 2 hafta büyük baş çevresi de 4 hafta büyük
bu demek oluyorki bebeğim gelişimi tüm vücudu 2 hafta ileriden gidiyor,iri bir bebek yani.
kafada ırsi olarak büyük :))
yani ultrasonda çıkan doğum tarihine itibar etme bence
eğer gerçekten geç döllenmen varsa doktorun en iyi tahmini yapıyodur.
vee sezeryan tarihimiz belli oldu 21 subatyaniii 13 gün sonra ALLAH ım nasip ederse bebegim kucagımda olacak
vee sezeryan tarihimiz belli oldu 21 subatyaniii 13 gün sonra ALLAH ım nasip ederse bebegim kucagımda olacak
8haziran demişim, 8mart olucaktı. o tarihe göre takvime baktığımda ben bugün 36.haftayı tamamlamış 37ye girmiş oluyorum. neyse haftaya kontrolde doktorla bunu bir konuşayım da kendimi ona göre hazırlıyayım:)
bu arada benim bebiş ayaklarını kaburgama dayıyor sürekli, öyle kuvvetli bastırıyorki kendine yer açmaya çalışır gibi, kemiklerim acıyor. kesin en altta kemiğin şekli bozuldu ya sürekli yukarı ittirilmekten:) birde artık pek tekmelemiyor da hareket ediyor sadece, karnım bir sağdan şişiyor bir soldan:) sizinkiler de öyle mi?
Amin inşallah hepimiz güle güle kullanalım,ağız tadıyla.yaptık sepetimizi :) şekerlerimizde hazırmış bu gün teslim alıcaz inşallah.ben de haftasonu bakcam inşallah 3-4 güne hazırlanıyomuş.. benim sepetim var evde ben de almicam lavantalı magnetli bişe yaptırmak istiyorum bakalım haftasonu seçersek gösteririm ben de..siz de güle güle dağıtın inşallah
canım sen şimdi hiç kendinide yavrunuda üzme.prematüre doğan bebişler var bizim bi akrabamız 12.12 de normal doğumla 35 haftalıkken bebişini doğurdu küçücüktü ...şu anda maşallahı var büyümüş kocaman olmuş.allahım sağlık versin yeterki sen onu sütünle bi güzel beslersin kocaman olur...arkadaşlar ya ben 5 haziran son adet gördüm 35 haftalık olmam lazım ilk aylarda 1 hafta gerideydim şimdi ise 2 hafta gerideyim yani bebeğin baş çevresi 34 haftalık ayak kemik ölçümleri 32 haftalık ve martın 26 sında doğum görünüyor bebeğimin kilosu 2,250 gram doktor 3 kilo doğar diyor çok üzüldüm ya ve aklım karıştı baş çevresi 34 se 34 haftalığımdır ama ayak kemikleri ölçümü 32 hangi haftayı takip edeceğimi şaşırdım ve bebeğimin kilosuna üzüldüm
ben hiç süt içmiyorum yacnm bnm hesaplarından hiçbişey anlamadım SAT 5 haziransa beklenen doğum tarihin nasıl 26 mart oluyo?? bnm SAT 15 haziran BDT 22.mart........ben bugün 34.haftadayım tam yarın 34+1 olcam bnm de bebeğimin bacak kemik ölçümü 1 hafta geriden geliyo. dr doğunca düzelir önemli bişey değil dedi ki ölçümlerdeki yanılma payını unutmamak lazım bir kaç haftanın önemi yok kilosuna gelince 3ten fazla olur ama sana tavsiyem günde 2 bardak dolusu süt iç. çok fark ettiriyo kemik gelişimi için de önemli. 2 kilo 2.5 kilo doğuranlar erken olanlar napsın sakın düşünme çoook iyi beslen ve bikaç hafta sonra farkı göreceksin ve ayrıca drum bana balık yağı önerdi sende kullanmalısın bence.
bizdede aynı durum söz konusuydu üstelik bizim isimde belli değil henüz tam anlamıyla...bende ''bir dilek tuttuk ve sen gerçek oldun''yazdırdım...şık çikolatalardan dağıtırız düşünüyordum dün arkadaşımın nikahında şekerleri görene kadar
şimdi istiyorum netten baktım biraz çabuk karar vericem sanırım yalnız tarih olayına takıldım normal doğumda tarihimiz belli değil ne yazdıracam ben oraya
süper olmuş ellerine sağlık güle güle dağıtmayı nasip etsin Allahım inşallah...
ya ben bu patiklere bittim çok güzel olmuş allahım güle güle o bıdık ayaklarına giydirmeyi nasip etsin inşallah bebişinin...bugun doktorumuza gittik 2700gr olmusuz nst ye de gırdık hersey yolunda görunuyor bakalım onumuzdekı haftalarda bızı neler beklıyor bebek şekerini ben de kendım yaptım 100 tane daha uyguna geldı tavsıye ederım el becerınız varsa dısarda hıc yaptırmayın dört dörtluk bır bebek sekerı 2lıradan asagı satılmıyor tanesını ben 80krş dan yaptım daha uyguna geldı..Eki Görüntüle 627586 Eki Görüntüle 627587 bırde ördüğüm patigi kouyorum kızlar bakalım begenecekmısınız basit bir model
hadi hayırlısı inşallah çok az kaldı allahım sağ salim kavuştursun inşallah hepimiziii...vee sezeryan tarihimiz belli oldu 21 subatyaniii 13 gün sonra ALLAH ım nasip ederse bebegim kucagımda olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?