2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum tercihim ...

• Ankete Katılan
    213
kontrole gittim bu gün,
34+3 üm bu gün bebeğim 3000gr olmuş
resmen tırstım,erken gelirde normal doğurmak zorunda kalırım diye
bu gidişle sezeryanla 30 gün sonra doğursam bile 4 kiloyu geçecek gibi
hep tombiş bir bebeğim olsun istemiştim olacak galiba :))

nst ye almadı beni yine 2 hafta sonra çağırdı kontrole

ben de ayna kullanıyorum 2 aydır falan ama hadi ön tarafı bi şekilde hallediyorum ama uzanamıyorum artık arkalara doğru şekilden şekle giriyorum valla bunaldım artık

Canım benim çok şükür karnım çok büyük değil ama son iki hafta mecburen eşimden yardım isteyeceğim. Hijyen çok önemli çünkü doğumu beklediğim son hafta sırf bu yüzden günlük duş alacağım, sürekli temiz tutmak istiyorum o yüzden. Banyo beni çok yoruyor o yüzden şuan 2 güne bir ama son hafta mecbur günlük olacak, normal doğum düşünüyorum dikişli olursa eğer hem çok rahat ederim hem de iltihap kapmasının önüne geçmiş olurum.

çok dertlıyım bu konuda eşim yardım ediyordu hatta o yapıyordu şimdi annemin yanındayım ne yapacam bilmiyorum

eşiniz yardım edebiliyorsa şanslısınız valla benim eşim acıtırım korkusuyla yapmak istemez anneme söylicem ben de gerçi o önceden teklif etmişti bana tecrübeli anneanneme yardım ediyo :) ben önceden hep ağda yaptırıyodum hamileliğimden beri doktorum istemedi ilk 3 ay yapmadım.4-6 ay arası yaptırdım geçen ay sormuştum son iki ay da yaptırma dedi.ağdasız da hiç hoşlanmıyorum ama yapcak birşey yok mecbur en fazla 2 günde bir uzatmadan yapmak lazım.

kızlarrr bikini bölgesi temizliğinizi nasıl yapıyorsunuz..artık çok zor olmaya başladı :26:

ben hep ağdayla alıyordum ama artık göbeğimden göremediğim için makinayla alıyorum. koltuğa oturup karşıma aynayı koyup makinayla yoluyorum ama 2-3 saatimi alıyor. şimdiye kadar evde yalnızdım sorun olmuyordu ama haftaya annemler geliyor, doğuma kadar kalıcaklar, bende kara kara düşünüyorum ev kalabalıkken makinayla o kadar saat nasıl uğraşacağım diye, ses çıkarıyor sonuçta.

bugün bende kontrole gittim, her zamanki gibi önce nst istedi doktor ve sancım çıktı. biri 70, diğeri 100e vurmuş, hissetmiyormusun doğum sancısı bunlar dedi. hiçbirşey hissetmiyorum, dün gece biraz ağrım var gibiydi ama gaz sancısı mı başka sancı mı ayırt edemedim. neyse sancı çıkınca alttan muayene etti açılma var mı diye, açılma yokmuş ama hazırlan artık, heran gelebilir bebek, oldukça yükselmiş sancın dedi. birde bebiş 2500gr mış daha, hergün 2 yumurta, tam yağlı 2bardak süt (bugüne kadar hep light süt içiyordum), 15 tane ceviz-fındık-badem yiycekmişim bebek kilo alsın diye. inşallah sağlıkla zamanında gelir...

dün çantamızı hazırlamaya başlamıştım ben, 2gündür bebeğin kıyafetlerini yıkıyorum, yıkama bitti. yarında ütüleyeceğim, onlarıda yerleştirdim mi çantamız hazır olacak inşallah. pek çanta olmadı aslında, kocaman valiz hazırladım nerdeyse. birde yanında kapı süsümüz şekerlerimizin olduğu büyük bir poşet ve bebeğin araba koltuğuyla birlikte 3parça eşyamız olucak. eşim görünce korktu valla, bunları arabaya koyalımda arabada dursun, doğuma giderken nasıl indireyim hepsini diyor:)

bende senden bi hafta öndeyim pzt gittik 3000 kilo olmuş çatı kontrolümde oldu doktorum bu kiloda olsa normal doğurabilirsin ama 3500 filan olursa olmaz çatın dar dedi şimdi aklımda hep sorular 40 hafta olunca 3500 olur mu acaba diye öyle olursa kesin sezeryan olcak haftayada kontrol var bakalım nolcak :S

bu arada geçengün doğum tarihi ultrasona göre mi yoksa sat'a göremi diye konuşmuştuk. benimde sat 31 mayıs ama eski doktorum kan değerlerine ve ultrasona göre geç döllenme olmuş deyip 11haziran diye değiştirdi. bende ondan sonra karışıklık olmasın diye şimdilik doktoruma da hep 11 haziran demiştim. neyse bugün onu da sordum doktoruma, 31mayıssa 10gün önce beklenen doğum tarihin dedi. ilk 3aylık ultrason kağıtlarımı istedi, onlara bakıp karar vericekmiş. salıya tekrar kontrolüm var, o zaman götüreceğim. şimdilik 18mart görünen tarih, 8mart da olabilir yani.

cnm benim doktorum ilk usg ye göre 24 mart demişti dün gittiğimde en geç 16 mart dedi bebeğin gelişimine göre değişiyo galiba.

canım çatı kontrolü nasıldı benim daha yapılmadı sakıncası yoksa bahsedebilirmisin

canım çatı kontrolü nasıldı benim daha yapılmadı sakıncası yoksa bahsedebilirmisin

bugün bende alttan muayene oldum canım. ama çatı muayenesi o muydu bilmiyorum:) sancı görünce alttan bakalım dedi, naptığını göremedim tabi de hissettiğim kadarıyla 2 ya da 3 parmağını içeriye sokup bayağı bir bastırdı içeri doğru. açılman yok dedi ama çatıyla ilgili birşey söylemedi, benimde sormak aklıma gelmedi. ama çatı muyanesininde bu şekilde parmakla yapıldığını duymuştum, belki çatı muayenesidir yaptığı, haftaya sorarım tekrar çatı muayenesi olucak mı diye.

bence yaptığı çatı muayenesi cnm bazıları çok acıyo falan diyolar o yüzden sordum..

bence yaptığı çatı muayenesi cnm bazıları çok acıyo falan diyolar o yüzden sordum..

yok canım acımıyor, sadece biraz baskı hissettim ben bastırdıkça. zaten eldiven giyip kayganlaştırıcı jel sürüyor eline, bide kısa süren birşey. 1-2yere dokunup, bastırıyor o kadar, gözünde büyütme yani.

aynen çatı muaynesi o:) bende hiş anlamadım bazı doktorlar çok kaba oluyomus benım doktorum hiç anlamadan yaptı

oh o zaman iyiymiş :) duyduğum kötü anılardan çok etkileniyorum sanırım bazıları da çok abartıyor doğumdan daha zor diyenleri bile duydum düşün artık :)

aynen benim doktorumda böyle yaptı bende korkmuştum bu olaydan ama hiç korktuğum gibi olmadı sende telaşlanma canım

oh o zaman iyiymiş :) duyduğum kötü anılardan çok etkileniyorum sanırım bazıları da çok abartıyor doğumdan daha zor diyenleri bile duydum düşün artık :)

valla doğum bundan kolaysa süpermiş, bişey hissetmeden çıkarıcaz demekki bebişleri:) çok abartmış canım onlar ya da doktorları abartmıştır belki yaparken ama basit kısa birşey. düşünmeye bile değmez...

çok canın acıdımı çatı muayenesinde :s ben şimdiden panik olmaya başladım bakalım hayırlısı artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…