- 2 Temmuz 2008
- 428
- 17
- 298
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #21.881
4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.
yeniyildan sonra 6. ayin bitmesine birsey kalmiyor
bir dahaki doktor kontrolumda 7. aya girecek oluyorum nerdeysegun sayiyorum gun bitsin bebisim kucagima gelsinnnn
canım süt o telaşa gerek yok .. bu arada 6 ayına nasıl gırdın yaw ben bugün 23+1 oldum ama doktorum 5 buçuk aylık dedı çarşamba günü.. bu hafta 5 ay 3 hafta oldum
yanlış bu yaaa ben ortalama ıkı hafta sonra 7 aylık mı oluyor bu tavkıme göre ben önumuzde kı ayda doğururum artıken geç 23 nısan dedı doktorum bana kafadan 4 ay var bugun ortalama bı ınsan 9buçuk yada doğurduğuna göre ben şuan 5buçuk aylık oluyorum ama bu hesapla 6 ay bitecek :) kesin bu takvim hesabını hamilelikten sıkılmış biri yapmıştır
teskkrelr cnm arastrdm bayabı danstım doktruma normalmıs sanırım sutum bol olckbu arada 21 hafta bıttıgınde 6.cı aya gırmıs oluyorsun o manada yazdım bılgıne.. 25 haftan bıttıgınde 6yı bıtrms oluyorsn .
canım haftalara göre hesaplayınca 36 haftalık 9 ay olmuyor ama her ay dört hafta değil çünkü 38. haftayı buluyo 9 ay ay olarak hesplayınca ben şu an 5. ayın içindeyim
teskkrelr cnm arastrdm bayabı danstım doktruma normalmıs sanırım sutum bol olckbu arada 21 hafta bıttıgınde 6.cı aya gırmıs oluyorsun o manada yazdım bılgıne.. 25 haftan bıttıgınde 6yı bıtrms oluyorsn .
günaydın kızlar....
hergün tepük hayaliyle uyanıyorum ama yok gene yok...yok canım çok şımarttım ben bunu çokkkkkkk
evet burgaz da iyi ama ha edirne ha burgaz mesafe aynı.. edirnede daha çok çeşit bulabilirim diye düşünüyorum... ama merkezde hiç birşey yok .bır tane bebek mağazası var geçen gittim bakiim diye abowwwwwwwwww dandik bır tulum hatta pamuklu bile değil naylon karışık gerçi iddia ediliyor yüzde yüz pamuk diye ama etiketini istedim etiketi bile yok sankı anlamıyor ınsanlar pumuğun nasıl olduğunu neyse 45 tl dedi markası dedım hiç duymadım bile..bebişkom diye marka.. hayır marka takıntım yok ama eger o parayı vereceksemde en iyisine vermeliyim... artık annemde diyor kı 40 çıkarmaya bursa ya gidecem ordan ne istiyorsan alırsın yeni doğduğundan zıbından başka bırsey giymıyor dıyor bakalım artık
zehrah başın sağolsun canım mekanı cennet olsun
[/COLO
amin canim sagol
o zamana hissedersin insallah 20.hafta oluyor kibar bir kizin olacak demekki
inşallah canım...benim ki baya bi kibar çıktı ama...:))bu haftalarda bekliyorum artık hareket..
ahh ahhh bendee tepügü bi türlü yiyemedim gitti...cok merak ediyorum nasıl bir duygu acep??? inş. en yakın zamanda biz de hissederiz... =) 1 ay aradan sonra ilk defa bebişimi görcem yarın inş.. merakla bekliyomm bakam benim yakısıklı napıyooooooooooo içerde ????? =)
valla ben de çok merak ediyom...nasıl bişey olduğunu bilmediğim için o olduğunu anlayabilecek miyim onu da bilmiyorum..senin bebiş de kocaman olmuştur annesii...
ahh ahhh bendee tepügü bi türlü yiyemedim gitti...cok merak ediyorum nasıl bir duygu acep??? inş. en yakın zamanda biz de hissederiz... =) 1 ay aradan sonra ilk defa bebişimi görcem yarın inş.. merakla bekliyomm bakam benim yakısıklı napıyooooooooooo içerde ????? =)
Offff Ben yine korktum yaaa 9 ay Boyle korkarak mi gececek. Eski sezeryan yerimde agri, sizi oldu, daha once olmamisti ilk bugun basladi ve Ben 11 yil once dogum yaptim etkisi var mi acaba hala, resmen alt Bolgem sizliyor, agriyor. Normal mi arkadaslar bu agri sizi alt tarafta, lutfen cevap yazarsaniz sevinirim...
canım büyük ihtimalle rahim genişlemesindendir o...sakin ol biraz panik yapma hemen
bizim bile ara ara sancılarımız oluyor o tarafta..
Offff Ben yine korktum yaaa 9 ay Boyle korkarak mi gececek. Eski sezeryan yerimde agri, sizi oldu, daha once olmamisti ilk bugun basladi ve Ben 11 yil once dogum yaptim etkisi var mi acaba hala, resmen alt Bolgem sizliyor, agriyor. Normal mi arkadaslar bu agri sizi alt tarafta, lutfen cevap yazarsaniz sevinirim...
evet burgaz da iyi ama ha edirne ha burgaz mesafe aynı.. edirnede daha çok çeşit bulabilirim diye düşünüyorum... ama merkezde hiç birşey yok .bır tane bebek mağazası var geçen gittim bakiim diye abowwwwwwwwww dandik bır tulum hatta pamuklu bile değil naylon karışık gerçi iddia ediliyor yüzde yüz pamuk diye ama etiketini istedim etiketi bile yok sankı anlamıyor ınsanlar pumuğun nasıl olduğunu neyse 45 tl dedi markası dedım hiç duymadım bile..bebişkom diye marka.. hayır marka takıntım yok ama eger o parayı vereceksemde en iyisine vermeliyim... artık annemde diyor kı 40 çıkarmaya bursa ya gidecem ordan ne istiyorsan alırsın yeni doğduğundan zıbından başka bırsey giymıyor dıyor bakalım artık
çok pahalıymış ya..annenin dediği gibi yaparsın olmazsa...sağlıcakla sağ salim doğsunlar da inşallahh...gerisi bir şekilde hallolur canım...
kuzummm bilmiyomm ki büyüdü mü bebişşş ama büyümüş olsaydı tepükleri de atardı demek ki haalaa küççükkk =) demekki biraz daha zaman var hissedebilmem için... aa hissettigim an nasıl olurum bilmiyorum herhaldeee korkarımm yaa...içimde canlı varrr diye herhalll kendimden korkarımm.. =)) ayy yeterki hissedeyim ya cünkü hiç anlamadım yaklasık 5 aylık hamile olacam ama hiç hissetmedim hamile olup olmadıgımı...((masalllahh tü tü tüüü)) bakalımmmm o güzel günlerrr yakındır inş...inşallah canım...benim ki baya bi kibar çıktı ama...:))bu haftalarda bekliyorum artık hareket..
valla ben de çok merak ediyom...nasıl bişey olduğunu bilmediğim için o olduğunu anlayabilecek miyim onu da bilmiyorum..senin bebiş de kocaman olmuştur annesii...
kuzummm bilmiyomm ki büyüdü mü bebişşş ama büyümüş olsaydı tepükleri de atardı demek ki haalaa küççükkk =) demekki biraz daha zaman var hissedebilmem için... aa hissettigim an nasıl olurum bilmiyorum herhaldeee korkarımm yaa...içimde canlı varrr diye herhalll kendimden korkarımm.. =)) ayy yeterki hissedeyim ya cünkü hiç anlamadım yaklasık 5 aylık hamile olacam ama hiç hissetmedim hamile olup olmadıgımı...((masalllahh tü tü tüüü)) bakalımmmm o güzel günlerrr yakındır inş...
Canım hiç üzülme bende daha 3 gündür haraketlerini hissetmeye başladım yemekten sonra sırt üstü yattığımda yada otururken daha belli ediyo ilk hissettiğimde içim bi tuhaf olmuştu gözlerim doldu yaşayağın için anlatsamda boş o duygu bambaşka 3 gündürde her dakika hissedemiyorum zaten ilk hissettiğim gün durmadan oynadı bende rahatsız etmemek için kıpırdamadım bol bol hissettim dün sadece sabah ve gece yatmadan önce tepük attı diyeceğim ama bizimkine tepük ağır olur tep desek daha olur yaniDr um bana zaten plesentan ön tarafta 20 haftada anca hissedersin demişti 2 haftaya kadar güçlenecek oğlum Allahın izniyle inşallah.Allah en kısa zamanda sanada nasip etsin inşallah sağlıkla
kızlar herkese iyi akşamlar.keşke bugün bitmese dimi;? yarın yine pazartesi...( ne çabuk geliyor yaaaaaaa
evet canım normalmiş bikaç gündür bende de vardı.hani hareket edemeyecek şekilde çok bi szı değil ama hissettiriyor sürekli.bazı bayanların 1-2 hafta sürüp geçermiş.bazıları da taaa doğuma kadar çekermiş bu sızıyı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?