2013 Nisan Anneleri

Bizim ....

• Ankete Katılan
    428
Gunaydin herkese ya muhallebi ya da sebze corbasindan ne kadar sonra emziriyorsunuz bir cay bardagi kadar corba yiyor oglum emzirmek icin 3-4 saat beklemeliyim sizce
Biskuvi benimde sert oldu ama bende yagi eritmeden koydum ondan sanirim
Et koymaya basladinizmi corbalara oglum 1 hafta sonra 6 aylik olacak ek gidaya baslayali 10 gun kadar oldu

Muhallebi Hazırlama: 1 su bardağı suya 2 tatlı kaşığı pirinç unu atılır. Karıştırılarak pişirilir, muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır. 1 tatlı kaşığı pekmez ve 5 ölçek devam maması ilave edilerek karıştırılıp ılıtılır.

Sagol canim hemen denicem tsk

Gunaydin herkese ya muhallebi ya da sebze corbasindan ne kadar sonra emziriyorsunuz bir cay bardagi kadar corba yiyor oglum emzirmek icin 3-4 saat beklemeliyim sizce
Biskuvi benimde sert oldu ama bende yagi eritmeden koydum ondan sanirim
Et koymaya basladinizmi corbalara oglum 1 hafta sonra 6 aylik olacak ek gidaya baslayali 10 gun kadar oldu

Bana dr iki hafta meyve püresi ve yogurttan sonra 2 hafta sebze corbası ve püresini menüye ekleyin dedi sonra bir hafta sonra kahvaltı ilave edilip 7. Aydan sonra falan et serisine geçiliyor. Ben su içirmek niyetine emziriyorum ek gıdadan en geç yarım saat sonra. Emen bebekler için hala anne sütü temel besin diğerleri adı üzerinde ek gıda.

Arkadaşlar çıldırmak üzreyim bebeğim ne mama ne anne sütü hele hele ek gıda mümkün değil almıyor...gitmediğim doktor kalmadı..4 saatte besle dedi dr denedim olmadı e haliyle gece de düzensiz uyuyor aç çünkü...uykusuzluk moral bozukluğu hepsi bir arada eşim de sık sık iş seyahetıne gidiyor..yardım edecek kimse yok...bebişimin iştahı nasıl yerine gelecek bilmiyorum 2,5 aya kadar cok güzeldi ya nazarmı değdi nedir anlamadım..bu durumu yaşayan varmı..tavsiyeleirinizi bekliyorum
yemeyen bebekle uğraşmak çok zor gerçekten. 2 aylıkken ben de yaşadım emziremiyodum mama almıyodu. en kısa zamanda düzelir inşallah.

slm kızlar Bebek ve ocuklar iin salkl beslenme rehberi ve tarifler | Gurme Bebek diye bi site var çok iyi ben çok faydalanoyorum bi sürü tarif, ne ne zaman verilir falan tavsiye ederim.tariflerde meyve sevmeyen bebekler için püreler de vardı
ben de takip ediyorum bu siteyi :)
Bana dr iki hafta meyve püresi ve yogurttan sonra 2 hafta sebze corbası ve püresini menüye ekleyin dedi sonra bir hafta sonra kahvaltı ilave edilip 7. Aydan sonra falan et serisine geçiliyor. Ben su içirmek niyetine emziriyorum ek gıdadan en geç yarım saat sonra. Emen bebekler için hala anne sütü temel besin diğerleri adı üzerinde ek gıda.
artık su içmeleri gerekmiyo mu? ben içiremiyorum. kabız olacak diye korkmaya başladım. anne sütü alması yeterli mi acaba?

yemeyen bebekle uğraşmak çok zor gerçekten. 2 aylıkken ben de yaşadım emziremiyodum mama almıyodu. en kısa zamanda düzelir inşallah.

ben de takip ediyorum bu siteyi :)

artık su içmeleri gerekmiyo mu? ben içiremiyorum. kabız olacak diye korkmaya başladım. anne sütü alması yeterli mi acaba?

Ben su da içiriyorum ama bizimki de çok sevmiyor. Anne sütünün içeriği %95 su. Yeterince emiyor mu önemli olan o, ayrıca ben yemeklerden sonra veya ara ara su da teklif ediyorum, bazen bir yudum bazen daha fazla içiyor. Yani ben artık oğluma bırakıyorum karar vermesi için ve kabızda olmuyor hatta günde en az iki kere kaka yapıyor

ya benim hamurum çok sert oldu bileklerim koptu şekillendirene kadar bu tarifte benim atladığım birşeymi var acaba?? tereyağını az koydum galiba yağlı olmasın diye kaşığı doldurmadım ondan zor birleşti hamur pişirdm bakalım kızım sevcekmi uyanınca vercem

bugün denemek için karışık meyveli ülker hero baby kavanoz meyve püresi aldım benim bızdık bayıldı aslında hipp daha organik diye okumuştum burda ama oda heryerde satılmıyor galiba markette göremedim nerde satılıyor kullananlar yardımcı olabilirmi

ben özdilekten alıyorum

Merhaba kızlar,
Ben de şu an 14. haftamda hamileyim, ilk bebeğim olacak.Henüz cinsiyet %100 kesin olmamasına rağmen %90 kız olacak demişti 2 farklı doktor. Ben de bebiş için birşeyler bakmaya başladım. Ancak neler gerekiri bilmediğim gibi, Nisan'da neler giydirilmeli hiç bilmiyorum. Uzun kollu body mi, kısa kollu ve üzerine tulum mu? Pantalon ve üst mü? Bebişim bayağı uzun boylu olacakmış. (Ben ve eşim uzunuz.)Ayaklı pantalonlardan mı, ya sığmazsa. Pantalon, çorap mı?
Ayrıca bodyler boyundan çıtçıtlı olması daha mı iyi? Çünkü o miniklerin başlarını nasıl geçireceğiz?Özellikle kol genişliği beni şaşırttı. Badylerden kısa kollu olan mothercare'den ven kol genişliği 4cm. Diğer uzun kollu başka marka ve 6cm. 4cm den kolunu nasıl geçiririz:(diye birden tuhaf oldum.
Bana giyim konusunda ve de belki battaniye vs.. gibi ilk zamanlarda gerekli olacak hazırlıklarla ilgili yardımcı olabilir misiniz? Deneyimli Nisan annelerisiniz, sizden fikir almak çok çok değerli olacak. Kayınvalde, anne uzakta. Çok da yardımcı olabilecek kimse yok. Bebişim uzun boylu olacağına göre ilk kıyafetlerini kaç cm almam gerek? (resimdekiler olur mu? bir de akılı tulum aldım bir tane:)

Yardım, öneri ve fikirleriniz için şimdiden çook teşekkür ederim..:)

Eklentiler

• $BEBİS.webp
    $BEBİS.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 77
Kızlar merhaba ya bizim bebiş çok kilolu bayramın ikinci günü 6 ayı dolacak bugün doktora gittik 10 kilo olmuş doktor da ayına göre fazla ama diyete sokamayız bu yaştaki bebeği dedi öğün aralarını uzattım ama eskiden aldıkları yetti de arttı problem olur mu ilerde sizlerde de var mı korkuyorum obez filan olur diye

Merhaba kızlar,
Ben de şu an 14. haftamda hamileyim, ilk bebeğim olacak.Henüz cinsiyet %100 kesin olmamasına rağmen %90 kız olacak demişti 2 farklı doktor. Ben de bebiş için birşeyler bakmaya başladım. Ancak neler gerekiri bilmediğim gibi, Nisan'da neler giydirilmeli hiç bilmiyorum. Uzun kollu body mi, kısa kollu ve üzerine tulum mu? Pantalon ve üst mü? Bebişim bayağı uzun boylu olacakmış. (Ben ve eşim uzunuz.)Ayaklı pantalonlardan mı, ya sığmazsa. Pantalon, çorap mı?
Ayrıca bodyler boyundan çıtçıtlı olması daha mı iyi? Çünkü o miniklerin başlarını nasıl geçireceğiz?Özellikle kol genişliği beni şaşırttı. Badylerden kısa kollu olan mothercare'den ven kol genişliği 4cm. Diğer uzun kollu başka marka ve 6cm. 4cm den kolunu nasıl geçiririz:(diye birden tuhaf oldum.
Bana giyim konusunda ve de belki battaniye vs.. gibi ilk zamanlarda gerekli olacak hazırlıklarla ilgili yardımcı olabilir misiniz? Deneyimli Nisan annelerisiniz, sizden fikir almak çok çok değerli olacak. Kayınvalde, anne uzakta. Çok da yardımcı olabilecek kimse yok. Bebişim uzun boylu olacağına göre ilk kıyafetlerini kaç cm almam gerek? (resimdekiler olur mu? bir de akılı tulum aldım bir tane:)

canım tulum kullanışlı olmuyor aldıkların yeter daha alma body al çokca ve alt al

Merhaba kızlar,

Öncelikle çok tebrik ederim. Sağlıklı, sıhatli dünyaya gelsin ve iyi günlerde büyütün bebeğinizi...

Bence şu an alışveriş yapmayın; çünkü benim kızım 35. Haftaya kadar 2.500 kg du. 3.500 civarı doğar dedikleri için aldım durdum. Kilo alımı bir durdu. 2.800 dünyaya geldi. Dolayısıyla aldıklarımı ilk başlarda kullanamadım.
Sonrasında da hep minumum kilo aldı. 5 aylık ve 5.800 civarında. Hala 0-3 ay giydirebiliyorum ...
O yüzden biraz daha bekleyin derim ;)

Mothercare in badilerinden pek memnun değilim ben. Boyun kısımları çok geniş. Kilolu bebekler için uygun olabilir tabi; ama ben kullanamıyorum. Chicco ve carters body ile tulumlarını daha kullanışlı buluyorum.
Çıtçıtlı almanda gerekmiyor. Kafalarından geçebilecek şekilde yapıyorlar, merak etme.

Doğduğunda uzun bir süre body ( kısa-uzun ko) ve tulum giydirdim ben.

3-4 tane batanniye olması iyi olur. Üzerine yatırdığında, kusarsa yedekli gitmekte fayda var.

Çok çabuk büyüyorlar. Bazı kıyafetleri giydiremeden, küçülüyor. O heyecanla aldıkça alasın geliyor; ama fuzuli bi çok şey ;)

Arkadaşlar çıldırmak üzreyim bebeğim ne mama ne anne sütü hele hele ek gıda mümkün değil almıyor...gitmediğim doktor kalmadı..4 saatte besle dedi dr denedim olmadı e haliyle gece de düzensiz uyuyor aç çünkü...uykusuzluk moral bozukluğu hepsi bir arada eşim de sık sık iş seyahetıne gidiyor..yardım edecek kimse yok...bebişimin iştahı nasıl yerine gelecek bilmiyorum 2,5 aya kadar cok güzeldi ya nazarmı değdi nedir anlamadım..bu durumu yaşayan varmı..tavsiyeleirinizi bekliyorum

Benim kızım da 2. Ayından bu yana aynı şekilde. Doktorumuz sık sık yemek verin diyor. 2 saatte bir zorla yediriyorum. Ne yazık ki iştahı yerine gelmedi. Bende kabullendim artık; fakat zaman zaman çok üzülüyorum. 5.800 şu an da. Doktorumuz yapısı bu. Normal diyor. Allah yardımcın olsun. Çok zor. Umarım herşey yoluna girer;)

Kızlar merhaba ya bizim bebiş çok kilolu bayramın ikinci günü 6 ayı dolacak bugün doktora gittik 10 kilo olmuş doktor da ayına göre fazla ama diyete sokamayız bu yaştaki bebeği dedi öğün aralarını uzattım ama eskiden aldıkları yetti de arttı problem olur mu ilerde sizlerde de var mı korkuyorum obez filan olur diye

İnsanın yağ hücreleri 3 yaşına kadar gelişirmiş diye okumuştum. O yüzden beslenmesine dikkat edin diye uyarıyorlar. Sadece anne sütü alıyorsa, sorun olmamalı ama.

Benim kuzenim de 7 aylık 10 kg muş. Şimdi dal gibi. Sorun etme, doktorun talimatları önemli. Yürümeye başlayınca zayıflar ;)

Merhaba kızlar,

İlk haftalar için önden boyunca cıtcıtlı badi al bi kac tane çok rahat ettim bensonrası için 0-3 ay carter s uzun kollubadyler çok işimizi grdü 5 6 tane iki takım küçük al.alt çift giydirdim genelde gaz oluyodu yoksaona görehesap et tulum alma;)

Benim kızım da 2. Ayından bu yana aynı şekilde. Doktorumuz sık sık yemek verin diyor. 2 saatte bir zorla yediriyorum. Ne yazık ki iştahı yerine gelmedi. Bende kabullendim artık; fakat zaman zaman çok üzülüyorum. 5.800 şu an da. Doktorumuz yapısı bu. Normal diyor. Allah yardımcın olsun. Çok zor. Umarım herşey yoluna girer;)

Ben en son gittiğim dr 4 saatte bir ver yemezse o öğünü atla bir 4 saat sonra ver dedi..biraz işe yaradı gibi oldu 2 -3 gün sürdü gene aynı şimdi de dişten mi iştahsız diyorum ayyyyyyy her gün o muydu bu muydu derken akşam oluyor:)) tamamen mutfak ve bebiş odasına odaklandım onu dene bunu dene...inan cok oturup ağladım sinirlerim bozuluyor yemedikçe..yani yesinde mamamı anne sütümü ek gıdamı herseye razıyım ...dediğin gibi inşallah herşey yoluna girer.

Merhaba sdolkan, öncelikle ben de çoook iştahsız bir bebek annesiyim ve neredeyse bir aylıktn beri böyle. Fakat benim doktorum (gıcık) bana ya besin alerjisinden ya da refluden dedi, beni diyetlere soktu 1.5 ay, bebeğime ilaç verdi vs, fakat hiç br şey değişmedi. ne doğru düzgün emiyor, ne mama kabul ediyor, çıldırmak üzereyim. Dün tam 10 saat hiç bir şey yemedi, sevdiği muhallebiyi bile istemedi :(( Kilo alamıyor, Bu ay 200 gr aldı (5 aylık).
Yalnız senin doktora bayıldım, gerçekten normal mi diyor, aynı şehirde olsam kesinlikle o doktora gitmek isterdim:)) Benim doktor biraz abartıp; "zihinsel ve fiziksel gelşiminde sıkıntı olabilir kilo alması az olduğu için" diyor. Boğasım var doktorumuzu, o günden sonra ona gitmedim, başkasına da gitmedim gerçi:)) Ne olur bana anlat, senin doktorunun tepkisi yorumu nasıl??? Cevap bekliyorum...

Ben en son gittiğim dr 4 saatte bir ver yemezse o öğünü atla bir 4 saat sonra ver dedi..biraz işe yaradı gibi oldu 2 -3 gün sürdü gene aynı şimdi de dişten mi iştahsız diyorum ayyyyyyy her gün o muydu bu muydu derken akşam oluyor:)) tamamen mutfak ve bebiş odasına odaklandım onu dene bunu dene...inan cok oturup ağladım sinirlerim bozuluyor yemedikçe..yani yesinde mamamı anne sütümü ek gıdamı herseye razıyım ...dediğin gibi inşallah herşey yoluna girer.

dün oğlum 10 saat hiç bir şey yemedi, kendimi balkondan atasım geldi inan. Ağladığım çok oldu, bebeğime kızdığım da:(( bir gün düzelir gibi oluyor, bir hafta canıma okuyor, çok bunaldım arkadaşım çokk. Yaradanım hepimizin evladının şifasını versin inşallah. Çok çaresiz hissediyorum, mama da hiç kabul etmedi. Meyve yemez, yoğurt yemez, biberon istemez, bari emse yaaa:((( Biriler gece doyuruyor mu bunları ne.

Merhaba sdolkan, öncelikle ben de çoook iştahsız bir bebek annesiyim ve neredeyse bir aylıktn beri böyle. Fakat benim doktorum (gıcık) bana ya besin alerjisinden ya da refluden dedi, beni diyetlere soktu 1.5 ay, bebeğime ilaç verdi vs, fakat hiç br şey değişmedi. ne doğru düzgün emiyor, ne mama kabul ediyor, çıldırmak üzereyim. Dün tam 10 saat hiç bir şey yemedi, sevdiği muhallebiyi bile istemedi :(( Kilo alamıyor, Bu ay 200 gr aldı (5 aylık).
Yalnız senin doktora bayıldım, gerçekten normal mi diyor, aynı şehirde olsam kesinlikle o doktora gitmek isterdim:)) Benim doktor biraz abartıp; "zihinsel ve fiziksel gelşiminde sıkıntı olabilir kilo alması az olduğu için" diyor. Boğasım var doktorumuzu, o günden sonra ona gitmedim, başkasına da gitmedim gerçi:)) Ne olur bana anlat, senin doktorunun tepkisi yorumu nasıl??? Cevap bekliyorum...

Her bebeğin bir karakteri ve fizyolojik yapısı olduğunu söylüyor. Kızımın iştahsız bir bebek olduğunu kabul etmemi istedi herşeyden önce. Yapısının da bu olduğunu ve değiştiremeyeceğimi de ekleyip, beni rahatlatmaya çalıştı.
Doğdığundan bu yana gelişim eğrisinde hep en az %10 nun içerisinde. Bunun düzenli olması, gelişiminin normal kabul edilmesi demekmiş. Her ay minumum kg aldığı için de, sıkıntı olmadığını söyledi. Yeterki kilo vermesin...

Sizin bebeğimiz kaç kg? Önceki aylarda daha fazla mı kg alıyordu ki, şimdi bu yorumu yapıyor?

Back
X