Diyetisyen Bahar Aktan ın anne bebek beslenmesi sempozyumuna katılabildin mi?
Ben artık kendime dert etmeye başladım tekme yememeyi.
mergen fıstığım ne ara kiloları güncelledin tatlımne yapalım acısa da öldürmez;eksik olmuş 61,5
sen nasıl oldun tatlım;başladığınız ilaçlar bitti mi yoksa vücudun artık alıştı mı?? nasılsın?oğluşlar nasıl
kızlar benim 2 sorum var.
1- detaylı ultrason kaçıncı haftalarda yapılıyor? benim bir sonraki randevum 5 ocakta. doktorumda herhangi birşey söylemedi. geldiğinde diğer özel hastaneye yönlendiririm dedi. bende detaylı ultrason yapan tek hastane olduğu için 5 ocak tarihine randevu alayım doktor nasıl olsa göndericek dedim. hastaneyi aradım ama kaç haftalık olduğumu ve 5 ocakta kaç haftalık olacağımı sordular. 24+6 dedim.24 haftadan sonrasına bakmıyoruz dediler. ben kendi doktorumu arayıp söylesem mi? detaylı için geç kalmış olur muyum?
Tamamdır:) Benim siparişim işyerime gelecek, yarın foto makinemi getiririm unutmazsam, ben de eklerim:)amin canım,inşallah.. gelmiş benimkiler,çook merak ediyom,akşam eklerim resimlerini:)
inş. kızlar, inş. sadece strestendir ve bebeğim bunlardan etkilenmez, çok korkuyorum gerçekten, bugün eşim doktora sorucak bu 4 günlük yükseklik olayını ben küstüm konuşmuyorum onunla...size de haber veririm
cuma günü maalesef çok kötü bir olay yaşadık. bebeğimle kaza yaptık hem de çok ciddi bir kaza ama verilmiş sadakamız varmış ki çok ucuz atlattık. otoyolda araç sollarken sağdaki araç benim yoluma kırdı direksiyonu. maalesef bankete çarptım ordan da savrulup o araca çarptım. çok sarsıldık. kafamı çarptım, belim de boşluğa geldi sanırım sarsılınca. kaç gündür ağrısını çekiyorum.
ama çok şükür ki karnımı direksiyona çarpmadım. bi de o anda kanama gibi bişey hissettim. kendimi eve bi telaşla attım kanamam var sandım. ama çok şükür değilmiş. kaç gündür kendimize gelemedik ya. aşırı korktum.
Günaydın herkese
Detaylı ultrasonumuz vardı bugün çok şükür bebeğim kızım sağlıklı herşeyi normal veee evett sonunda öğrendim şirin bir kızım olacak
Geçmişi okuyamadım yemeğe çıkacağım şimdi dönüşte okumaya çalışacağım hepinize sevgilerr
ah canım 1ini bile bulmak mesele. bu ablanın çok ihtiyacıda var. 2 gün gelsin artık.büyükmüş evin. annemin evi öyle ve o iki gün uğraşmamak için iki kadın alıyor artıksabah 7.30da geliyorlar.. akşam 8den önce hiç gidemiyolar valla.. tahmin edebiliyorum.. kolaylar gelsin.. misafirlerine de hazırlık yapacaksın daha çok yorma sakın kendini.. enerji bitiyor hemencek..
yok canım görünüşte ağır ama hiç öyle değiller. çok mütevaziler, kesinlikle açık aramazlar. ama bizim personel eşlerinden mutfak dolaplarına elini süreni bile gördüm. temiz mi diye. pencereleri açarlar arasında toz var mı diye. onlardan daha çok çekinirim valla.Ooo ağır misafirler ağırlayacaksın demek,Allah kolaylık versin canım.Dikkat et kendine....
yok canım görünüşte ağır ama hiç öyle değiller. çok mütevaziler, kesinlikle açık aramazlar. ama bizim personel eşlerinden mutfak dolaplarına elini süreni bile gördüm. temiz mi diye. pencereleri açarlar arasında toz var mı diye. onlardan daha çok çekinirim valla.
cnm gerçekten bu kremin çok faydası var ben bir aydır kalçalarıma sürmüodum dün bi baktım çatlamış böle kendim korktum walla hemen sürmeye başladım demekki karnıma sğrmesem orasıda öle olacakmıştı
aaa bunlar ne ki canım.Aaa ne ayıp,olurmu hiç öyle şey...
Ne tuhaf insanlar var
Dertsiz aynı durum benim içinde geçerli. benim bildiğim ayrıntılı ultrason 22-23. haftalarda yapılıyor. Ama geçen kontrolde dr.um 25. haftada yaptır dedi. Ben geç değil mi dedim, senin amniyosentez sonucun var, o yüzden acele etmeye gerek yok, bebek biraz daha büyümüş olsun dedi. Ama şimdi senin yazdıklarını okuyunca ayrıntılı ultrasona gideceğim dr.un sekreterini aradım, durumu anlattım. Bir iki saat sonra geri arayın, ben de dr. beye sormuş olurum dedi. Sana haber veririm tekrar. Bu arada dişin için geçmiş olsun
Tamamdır:) Benim siparişim işyerime gelecek, yarın foto makinemi getiririm unutmazsam, ben de eklerim:)
Ofelya bu tansiyon işi kesinlikle psikolojiktir. Örneğin benim tansiyonum 10/6'dır. Ama dr.um ultrasona baktıktan sonra hep ölçer, hep yüksek çıkar. Çünlü o ultrasona bakarken panik oluyorum resmen, kötü bişi söyleyecek diye, bu da tansiyonumu yükseltiyorSenin de aynı şekilde oluyor bence. Dr.unun dediğini dinle, sakin ol, önemli bişi olsa mutlaka söylerler, risk alırlar mı hiç?
Çook çok büyük geçmiş olsun, okurken bile yüreğim ağzıma geldiNeyse ki iyisiniz:) Ben de cumartesi otobüs ani fren yapınca düşüyordum hızlı bir şekilde, son anda tutundum Ne kadar dikkat etsek oluyor böyle aksilikler
Çook sevindim, gözünüzaydın:) Cimcimeye hazırlık yapmaya başalayabilirsin artık:)
Hastalanan arkadaşlara temmmuza, tuncsa, huysuz meleğe atladığım her kim varsa çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim..
aaa bunlar ne ki canım.
çocukları kirli elleriyle koltuklara duvarlara dokunurlar.
annleride dertsiz teyzenin işi ne silsin derler.
işte o zaman süpürgeyle kovalayasım gelir.
size de kolay gelsin canım şimdiden.
canım sen yorulduğun için hissedemiyorsundur. panik yapma hemen. bende çok ayakta kaldığım zaman, çok yorulduğum zaman hiç hareket etmiyor. izindeyken bunun için doktora gitmiştim. bebeğim hiç hareket etmiyor merak ediyorum demiştim doktorda allah allah senin söylediğin bebekle bu bebek çok farklı bak nasıl kıpır kıpır. çok mu yoruyorsun kendini demişti. bence sende ondan hissetmiyorsun tatlım.
canım tadını çıkar bu rahatlığın sen sürekli hareket etmekten hissedemiyorsun bence .. aktif insan :)) bir süre sonra dursun isteyeceksin sende :)
hanipeks bence çok hareketli olduğun için hissedemiyorsun canım. ben ilkinde aşırı yorulduğumda hissedemezdim. bu hafta sonu da çok yoğun geçti gerçekten de bebeğim hiç hareket etmedi nerdeyse. aşırı yoğunluk çok etkiliyor.
Hanipekssss bu arada niye üzülüyorsun sebebi belli. Sen tüm gün ayaktasın, çocuklarla ilgileniyorsun. Yorulunca hissetmiyor insan. Zaten bebeğin yeri, senin hassasiyetin, yağ dokusu, rahmin kalınlığı hepsi etken buna. Bebeğin çook sağlıklı maşallah, dinlenme fırsatı bulduğunca hissedeceksindir. Ayrıca daha küçükler, kemikleri tam sertleşsin sen o zaman gör:)
geçmiş olsun iyi atlatmışsın size bişey olmamış melekler korumuş sizi aman dikkat et kendine bebeğinegünaydın kızlar nasılsınız??
biz bugüne iyi başlamadık. klasik bel fıtığım tutmaya başladı göbek büyüdükçe. ilkinde de 5 aydan sonra geceleri yatamaz olmuştum. kanepe kanepe geziyordum ağrıdan ağladığımı hatırlıyorum çok feci bişey yaa. işte o ağrı bu geceden itibaren geri döndü( sabahta kalktım midem de bi şişkinlik gaz onun ağrısı da bi yandan. üfff bu hamilelik güzel de ağrılar sızılar olmasa.
hafta sonu ankaraya gittik hem ailemi gördüm hem alışveriş yaptım çok iyi oldu hem de stres atmış oldum biraz da olsa.
cuma günü maalesef çok kötü bir olay yaşadık. bebeğimle kaza yaptık hem de çok ciddi bir kaza ama verilmiş sadakamız varmış ki çok ucuz atlattık. otoyolda araç sollarken sağdaki araç benim yoluma kırdı direksiyonu. maalesef bankete çarptım ordan da savrulup o araca çarptım. çok sarsıldık. kafamı çarptım, belim de boşluğa geldi sanırım sarsılınca. kaç gündür ağrısını çekiyorum.
ama çok şükür ki karnımı direksiyona çarpmadım. bi de o anda kanama gibi bişey hissettim. kendimi eve bi telaşla attım kanamam var sandım. ama çok şükür değilmiş. kaç gündür kendimize gelemedik ya. aşırı korktum.
Ohh hayırlı uğurlu olsun cicilerin, aldı sanıyorum sana alan arkadaşımız hediyesini, ama yine de mesaj atiim ben kendisine, almadıysa daha dikkat eder :)
Selam arkadaşlar,,
Geriye dönüş yapamadım ,
Dmt, çok geçmiş olsun , Bizde araç almayı düşünüyoruz ama babam daha şimdiden yasağını koydu bana , Kesinlikle sen kulanmayacaksın diye, Çok tecrubemde yok yani eskilerde kullanmışlığım var uzun süre ara verdim . Bende cesaret edemiyorum acaba çıksam bide başıma biriş gelse çok pişman olurum sonra diye, Şimdi senide okuyunca o anı ben yaşadım sanki. Allah esirgemiş sizi.
Tuncs ve Temmuz hastasınız sanırım kızlar yorumlardan çıkardım , Çok geçmiş olsun , Havalar artık hastalık havası , vitaminde alıyoruz ama bizi buluyor bu sevimsiz şey
Bizde haftasonu bebek fuarına gitik, İBS Lütfi Kırdardaydı, Çok ta beğenmedim. Bir tek Omega3 aldım , Hep erteliyordum. EFA diye, özellikle jelatini balık olduğu için seçtim. Diğerleri sığır jelatini oluyor. Bakalm onada başlıcam.
Pazar misafir ağırlama günümdü. Kendim kaşındım ama iyide oldu. Bir Teyzoşumu kocacığıyla kahaltıya aldım , diğer teyzoşumu ve annemle babamıda akşam yemeğe aldım. Maç vardı ya dijitürk bizde ve tv. büyük olunca izlemesi güzel olur dedik. Sırtım çok ağrıdı artık hemen hissediyorum yorguluğu...Bebeğimde seyrek hareket ediyor .Tembel mi olacak ne bu kız
Kızlar doğru diyosunuz da ben hiç dinlenmiş olamayacağım ki, dolayısıyla hiç mi hissedemeyeceğim?
Kızlar bir de aslında paylaşmak istemiyordum ama dayanamıyorum dünden beri, bu sıkıntı bana ağır geldi, kötü bir rüya gördüm, pazar sabahı çok kötü uyandım ki gece rüyadan ötürü ve mide yanmasından kaynaklı hiç uyuyamadım. Kötü rüya anlatılmaz derler, sizler benim kader arkadaşlarımsınız, beni yeri geliyor eşim bile anlamıyor sizler anlıyorsunuz. Hayır olsun diyerek rüyamı paylaşıyorum, sizler de okumadan önce nolur "hayır olsun" deyin. Kısaca bir gün bir doktora gidiyoruz usg de bakıyor ve bebeğimin kalbinin durduğunu söylüyor, adananın bir ilçesinde oluyormuşuz, deli gibi doktor arıyormuşum başka doktorlara gidiyormuşum ama hiçbirinin ultrason cihazı yok :S sonra uyanıyorum. google yazdım rüya tabiri die. Kadınlar klübünde bir sayfa çıktı 2008 yılında mı ne birisi daha görmüş ve topic açmış, sonra da herkes ben de gördüm düşük yaptım felan die yorum yazmış, sübyan mı ne varmış, korkan annelerde oluyomuş,hocaya git muska yazdır felan demişler. Hayatta tarzım değil, eşim ağlayarak okurken uyandı ve elimden teli almaya çalıştı yasaklıcam bu siteyi diye kızdı banaArkadaşlar ne olur siz endişelenmeyin ve bunu paylaştığım için canınız sıkılırsa hakkınızı helal edin. 2 gündür kafamı toparlayamıyorum, dün hediye almaya çıktım ama boş gözlerle etrafta dolanmaktan eve eli boş döndüm.
Kızlar doğru diyosunuz da ben hiç dinlenmiş olamayacağım ki, dolayısıyla hiç mi hissedemeyeceğim?
Kızlar bir de aslında paylaşmak istemiyordum ama dayanamıyorum dünden beri, bu sıkıntı bana ağır geldi, kötü bir rüya gördüm, pazar sabahı çok kötü uyandım ki gece rüyadan ötürü ve mide yanmasından kaynaklı hiç uyuyamadım. Kötü rüya anlatılmaz derler, sizler benim kader arkadaşlarımsınız, beni yeri geliyor eşim bile anlamıyor sizler anlıyorsunuz. Hayır olsun diyerek rüyamı paylaşıyorum, sizler de okumadan önce nolur "hayır olsun" deyin. Kısaca bir gün bir doktora gidiyoruz usg de bakıyor ve bebeğimin kalbinin durduğunu söylüyor, adananın bir ilçesinde oluyormuşuz, deli gibi doktor arıyormuşum başka doktorlara gidiyormuşum ama hiçbirinin ultrason cihazı yok :S sonra uyanıyorum. google yazdım rüya tabiri die. Kadınlar klübünde bir sayfa çıktı 2008 yılında mı ne birisi daha görmüş ve topic açmış, sonra da herkes ben de gördüm düşük yaptım felan die yorum yazmış, sübyan mı ne varmış, korkan annelerde oluyomuş,hocaya git muska yazdır felan demişler. Hayatta tarzım değil, eşim ağlayarak okurken uyandı ve elimden teli almaya çalıştı yasaklıcam bu siteyi diye kızdı banaArkadaşlar ne olur siz endişelenmeyin ve bunu paylaştığım için canınız sıkılırsa hakkınızı helal edin. 2 gündür kafamı toparlayamıyorum, dün hediye almaya çıktım ama boş gözlerle etrafta dolanmaktan eve eli boş döndüm.
günaydın arkadaşlar
nasılsınız?
benim cumartesi dolgum kırıldı. dişçiye gittim.
kadın bu diş olmaz kaplama yapmak gerekir demez mi?
sinirlerimi hoplattı benim. ağustos ayında kanal tedavisi yapmıştı. (hatta hamileymişim o zaman)
çekelim dediğimde yok bu dişi kurtarırım dedi. bir sürü para aldı.
şimdide kaplama yapalım diyor. 2 tane sağlam dişimi küçültecek.
kabul etmedim valla. siz dolguyu yeniden yapın. kaplama kesinlikle düşünmüyorum.
neyse sonra yaparız diyor. çekilirse eğer yeri boş kalsın ne şimdi ne de sonra yaptırmıcam dedim.
çarşamba günü için randevu verdi. sadece dolguyu yapıcak.
ben temizliğe kadın çağırdım 2 gün gelicek.evde temizlik var yani.
canım hayır olsun. aklına kötü şeyler getirme. hepimiz zaman zaman böyle karamsarlığa düştük ve rüyamızdada kötü şeyler gördük. merak etme bitanem bebeğin sağlıklı çok şükür daha önceden bir sorunuda yoktu. bir sonraki kontrolün ne zaman tatlım?
Kısaca bir gün bir doktora gidiyoruz usg de bakıyor ve bebeğimin kalbinin durduğunu söylüyor, adananın bir ilçesinde oluyormuşuz, deli gibi doktor arıyormuşum başka doktorlara gidiyormuşum ama hiçbirinin ultrason cihazı yok :S sonra uyanıyorum. google yazdım rüya tabiri die. Kadınlar klübünde bir sayfa çıktı 2008 yılında mı ne birisi daha görmüş ve topic açmış, sonra da herkes ben de gördüm düşük yaptım felan die yorum yazmış, sübyan mı ne varmış, korkan annelerde oluyomuş,hocaya git muska yazdır felan demişler. Hayatta tarzım değil, eşim ağlayarak okurken uyandı ve elimden teli almaya çalıştı yasaklıcam bu siteyi diye kızdı banaArkadaşlar ne olur siz endişelenmeyin ve bunu paylaştığım için canınız sıkılırsa hakkınızı helal edin. 2 gündür kafamı toparlayamıyorum, dün hediye almaya çıktım ama boş gözlerle etrafta dolanmaktan eve eli boş döndüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?